Kaimiņu stāsti

Reitings 92
Reģ: 14.08.2023
Čau!😀
Vakar sanāca atkal, skaidroties ar kaimiņiem, par trokšņošanu no rītiem. Trokšņošana sākas katru rītu ap plkst 7.00 varbūt kadreiz ir pirms. Kaimiņi trokšņo aiz sienas. Viss ļoti labi dzirdams ir, bērns no rītiem raud, gandrīz katru rītu, un skrien pa visu dzīvokli, jau pašā rīta agrumā. Cik saprotu,pēc mātes teiktā, un pēc trokšņiem, tad bērnam tiek atļauts viss, un nekādu ierobežojumu nav. Bērna trokšņošanai komplektā nāk arī mātes skaļā izpaušanās no rītiem. Kresli tiek stumti, pārbīdīti un nez kas vēl tiek darīts. Kaimiņi uzskata, ka bērnu nevar ierobežot un viss. Tika arī izteikta piezīme, par to ka, ja mums kautkas nepatīk, tad varam iet uz privātmāju dzīvot. Nekāda kompromisa nav un nebūs,tika pateikts, ka neko nevarot mainīt viņi. Kā ir tā jādzīvo mums.vēl demonstratīvi pateica, ka iedošot ausu aizbāžņus, lai mums netraucē. Un tikai pasmējās. Teica, ka savā privātipašumā varot darīt visu, kas ienāk prātā nereķinoties ar kaimiņiem.
Un kronis visam bija, tas ka pateica, ka mums ir jāceļās arī 7.00 no rīta augšā, tad mums netraucēšot viņu izraisītais troksnis. Mums esot jāpielāgojas viņu dienakts režīmam.celšanās līdz ar viņiem katru dienu plkst 7.00 un gulēt teica, ka viņi ejot ap 23.00. Bērnu liekot gulēt viņi plkst 22.00. Tikai tas nekas, ka bērns skrēja 22.50 pa dzīvokli vēl vairākas reizes.
Kāda ir jūsu pieredze ar kaimiņiem un viņu bērniem? Vai ir izdevies vienoties par kompromisu? Paldies.
14.08.2023 21:16 |

Reitings 1701
Reģ: 03.11.2022
Varbūt ir vērts padomāt par kādu griestu vai grīdas siltināšanu , lai viņus nedzirdētu? Laikam paveicies , ka neesmu dzīvojusi tādā dzīvokļu mājā , kur visu var dzirdēt .
Un nu 7 no rīta jau nu nav agrs , tad jums tiešām vajag privātmāju mežā , ja gribat gulēt klusumā līdz pusdienlaikam. Man vispār liekas smieklīgi, ka vienai dāmai kas nepatīk un tad visai kāpņu telpai jāstaigā uz pirkstgaliem , jāpielāgojas jūsu ritmam.
15.08.2023 21:54 |

Reitings 666
Reģ: 09.01.2015
Mums arī bija līdzīgi - augšējiem kaimiņiem bērns skrēja kā zirgs,brīžiem likās,ka ar augstpapēžu kurpēm drasē pa mājām. Gājām runāt,bet viņi arī tikai pasmējās. Protams,bijām saprotoši,ka bērns ir bērns,bet ja 6os no rīta brīvdienās viens sāk rikšot pa mājām,tad sapratne ir ļoti maza.
Bērns paaugās, vecāki izšķīrās,tagad vīrietis pie sevis ved jaunās brūtes,dažas no viņām tā kliedz seksa laikā,ka man šķiet,ka visa māja dzird un plus vēl viņu guļvieta ļoti čīkst 🙉
15.08.2023 22:24 |

Reitings 1939
Reģ: 25.01.2023
31.oktobris @ 15.08.2023 09:01

Meklēšu variantus, ko darīt lietas labā. Tiešām taisnība-ļoti reti, ir kaimiņi pārsvarā jauni ,kas respektē citus. Tagad modē ir darīt ko grib, uzvesties kā grib, bez cieņas un ētikas.
apsver iespēju par izolāciju sienām,iespejams ir ,papira "sienas ,kad katrs solis dzirdams
15.08.2023 22:30 |

Reitings 1426
Reģ: 19.07.2019
Es autori saprotu. Ok, bērns ir bērns, bet tomēr var klusināt trokšņus, izliekot paklāju, krēslu kājām uzliekot mīkstinājumu utt. Tas tomēr trokšņus padara mazākus. Labi, darbdienās lielai daļai plkst.07.00 ir normāls laiks, bet brīvdienās, piemēram? Vai cilvēkam nav tiesību izgulēties? Bērnam sasiet kājas nevar, bet ir arī citi veidi, kā mazināt trokšņus. Ja nav iespējas, tad ir jāpārvācas uz privātmāju (citējot no citiem komentāriem), kur bērni varēs skraidīt, cik patīk, netraucējot citiem.
Arī esmu saskārusies ar šādu problēmu, ka bērns drasē pa istabu līdz vēlai naktij, bet tas bija sīkums, salīdzinot ar to, kā kliedz bērni spēļu laukumā. Man nav nekas pret to, ka bērni normāli spēlējas, skrien, sarunājas un smejas, bet katru dienu nākas dzirdēt to, ka viņi gandrīz nepārtraukti kliedz tā, it kā viņus sistu nost, plus vēl lamājas kā kurpnieki. Kaimiņi vairākkārt ir viņus audzinājuši, bet vienalga nenormāla kliegšana turpinās. Reizēm liekas, ka vecāki vispār neskatās, ko dara viņu bērni.
16.08.2023 01:35 |

Reitings 92
Man vispār liekas smieklīgi, ka vienai dāmai, kas nepatīk un tad visai kāpņu telpai jāstaigā uz pirkstgaliem , jāpielāgojas jūsu ritmam.

Es nevienam kaimiņam neesmu norādijusi, cikos viņiem ir jāceļas darba dienās, un brīvdienās.
Toties man gan atļāvās teikt, lai es ceļoties tikos un tikos.
Viens dzīvoklis ir visa kapņu telpa? Beidz te dramatizēt.😃😃
16.08.2023 04:05 |

Reitings 92
Labi, darbdienās lielai daļai plkst.07.00 ir normāls laiks, bet brīvdienās, piemēram?

Mani kaimiņi katru dienu, gan brīvdienās, gan darba dienās, bez izņēmuma sāk trokšņot ap 7.00
Precizi pēc plkst.Bez izņēmumiem
16.08.2023 04:15 |

Reitings 974
Reģ: 31.03.2023
Man aiz guļamistabās sienas bērnus dzen gulēt 1-2 naktī. Troksni un sitieni tādi, ka šķiet, ka tos bērnus “izslēdz” metot pret sienu 😀 bet nu tas īslaicīgi. 😀
Viena dzīves vietā augšējiem kaimiņiem bija tieši skaļa dipināšana vēlu vakaros. Plus likās, ka bumbu spēlē, biezi gribējās iet runāt, bet nu kaut ka nesaņēmos. Pēc gada sanāca iepazīties ar viņiem un izrādas, ka vīram atnākot no vakara maiņām liels labradors vienkārši priecīgs sāk “desot” pa dzīvokli ar bumbiņu.
Tas tā uz pozitīvas nots.
Bet kopumā saprotu, man arī besītu. Bet nu tā lielākoties ir - ja ir bērni, tad visu pārējo miers ir mazsvarīgs. “jo tas tak ir BĒRNS!” Es sīkajiem aizrādu, ja sāk skraidīt vai skaļi bļaut, īpaši vakara - tieši ar to, ka nedzīvojam privātmājā un kaimiņi ir jāciena un nevienam tas nav jāklausās.
16.08.2023 04:17 |

Reitings 92
Jā, piekrītu, ka ar to kliegšanu, jau ir aizgājis par traku tas viss. Kā savācas bērnu kompānija, tā kliegšana. Un ja aizrāda,bērnu bariņam viņi vienkārși pasmejas, neuztver nopietni aizrādijumus.tracina, ka to dara zem manas mājas logiem. Jā, leilākoties tā arī ir, vecāki aizņemti ar savām darišanām nemaz neseko bērnu aktivitātēm līdzi.
.Pārkliedz balsi, un varēs staigāt ar aizsmakumu.
Nu nezinu, man liekas, ka tur jau bargākas metodes vajag pielietot.
bet tas bija sīkums, salīdzinot ar to, kā kliedz bērni spēļu laukumā. Man nav nekas pret to, ka bērni normāli spēlējas, skrien, sarunājas un smejas, bet katru dienu nākas dzirdēt to, ka viņi gandrīz nepārtraukti kliedz tā, it kā viņus sistu nost, plus vēl lamājas kā kurpnieki. Kaimiņi vairākkārt ir viņus audzinājuši, bet vienalga nenormāla kliegšana turpinās. Reizēm liekas, ka tiikvecāki vispār neskatās, ko dara viņu bērni.
16.08.2023 04:24 |

Reitings 92
lielākoties ir - ja ir bērni, tad visu pārējo miers ir mazsvarīgs. “jo tas tak ir BĒRNS!” Es sīkajiem aizrādu, ja sāk skraidīt vai skaļi bļaut, īpaši vakara - tieši ar to, ka nedzīvojam privātmājā un kaimiņi ir jāciena un nevienam tas nav jāklausās.

Ar suņiem laikam ir līdzīgi. Ja tas ir suns, tad neko nevar darīt, jo suņi rej. Un suns ir suns. 🐕‍🦺🐩
16.08.2023 04:44 |

Reitings 2124
Reģ: 20.06.2023
Tonya @ 16.08.2023 04:17
Man aiz guļamistabās sienas bērnus dzen gulēt 1-2 naktī. Troksni un sitieni tādi, ka šķiet, ka tos bērnus “izslēdz” metot pret sienu ? bet nu tas īslaicīgi. ?
Viena dzīves vietā augšējiem kaimiņiem bija tieši skaļa dipināšana vēlu vakaros. Plus likās, ka bumbu spēlē, biezi gribējās iet runāt, bet nu kaut ka nesaņēmos. Pēc gada sanāca iepazīties ar viņiem un izrādas, ka vīram atnākot no vakara maiņām liels labradors vienkārši priecīgs sāk “desot” pa dzīvokli ar bumbiņu.
Tas tā uz pozitīvas nots.
Bet kopumā saprotu, man arī besītu. Bet nu tā lielākoties ir - ja ir bērni, tad visu pārējo miers ir mazsvarīgs. “jo tas tak ir BĒRNS!” Es sīkajiem aizrādu, ja sāk skraidīt vai skaļi bļaut, īpaši vakara - tieši ar to, ka nedzīvojam privātmājā un kaimiņi ir jāciena un nevienam tas nav jāklausās.

Tieši tā - ir jāciena vienam otru.
Jo tomēr bērnus tak var arī izaudzināt normālus, nevis par mežoņiem. 🤷🏻‍♀️
16.08.2023 07:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!