Izvēle

Reitings 115
Reģ: 21.06.2023
Sveikas, kādi ir jūsuprāt iemesli, ka katru gadu pieaug skaits, ar tām sievietēm, kas nevēlas bērnus jeb vēlas būt "childfree".
Kādi varētu būt tie faktori, kas iespaido sievietes jau agrā jaunībā nolemt sevi dzīvei bez neviena bērna? Vai tās ir bērnības traumas? Sliktas attiecības ar vecākiem?
Un ja izlemj dzemdēt, tad tikai vienu bērnu. Vai pazīstat šādus cilvēkus, kas ir kategoriski nolēmuši, ka bērnu viņiem nebūs?
07.08.2023 08:00 |

10 gadiPatīk
Reitings 4937
Reģ: 31.10.2010
.Putns. @ 08.08.2023 22:38
Iemesli, ko lielākoties sievietes izsaka šķiet visai muļķīgi. Nevēlos un viss vai ar nebūs brīvības... Šķiet, ka iemesli ir vairāk tādi, ka nav stabila partnera, nav atbalsta no vecākiem un nav arī valsts atbalsta.
Tad, kad es augu bērnu audzināšanā un ģimenes atbalstā iesaistījās visi. Vieni vecvecāki rūpējās par lauku labumiem, otri palīdzēja ar mitekli. Valsts vēl pa vidam ar mājokļiem, pabalstiem un bērnudārziem. Pa vasarām bērnus vēl pieskatīja vecvecāki, bet tagad no vecvecākiem es pilnīgi neko nevaru sagaidīt, tādēļ man arī nav bērnu. Savādāk man jau būtu ģimene no gadiem 20-25...Tagad ir tā, ka ja es par to izšķiros, tad pilnīgi viss būs jānodrošina man vienam un meitenei jābūt nu ļoti saldai, ko paliekot vecākam sanāk sastapt arvien retāk.

Nav bērnu, jo būs jāaudzina pašam un nevarēs uzkraut vecvecākiem? Ļoti interesanti tas skan. Bērnu audzināšana un uzturēšana primāri ir vecāku, nevis vecvecāku pienākums. Vecvecāki ir jau veltījuši savu dzīvi, lai izaudzinātu vecākus. Viņiem nav jāaudzina vēl bērnu bērni.
08.08.2023 22:58 |

Reitings 1073
Reģ: 23.10.2019
Lula @ 08.08.2023 22:51

Nu pastāsti, kāpēc nevar vienkārši negribēt un viss?
Es nekad neatļautos kādam paprasīt - kāda velna pēc viņš/viņa grib bērnus. Grib un viss, negrib un viss.
jo nekas nav bez iemesla...tā vēl var arī pielikt klāt - negribu, jo man grūti kustināt smadzenes vai negribu, jo man slinkums.
Kā var negribēt mīlēt un būt mīlētai? Vai tiešām ir tik daudz kas uz pasaules apskatāms? Vai ir jāuzkāpj visas karjeras kāpnes?
08.08.2023 23:01 |

Reitings 1073
Minelūše @ 08.08.2023 22:58

Nav bērnu, jo būs jāaudzina pašam un nevarēs uzkraut vecvecākiem? Ļoti interesanti tas skan. Bērnu audzināšana un uzturēšana primāri ir vecāku, nevis vecvecāku pienākums. Vecvecāki ir jau veltījuši savu dzīvi, lai izaudzinātu vecākus. Viņiem nav jāaudzina vēl bērnu bērni.
Jāaudzina pašam, jā. Bet tam visam atrast laiku, starp darbu un apmaksāt ir visai sarežģīts uzdevums....
08.08.2023 23:03 |

Reitings 115
Reģ: 21.06.2023
Kā var negribēt mīlēt un būt mīlētai? Vai tiešām ir tik daudz kas uz pasaules apskatāms

😃Vai tiešām pāris bez bērniem viens otru nemīl? Iespējama milestība, tikai bērnam pret vecākiem un otrādi? Tā ir tā istā milestība tikai? 🤔Tāda ir tava loģika jeb es te kautko nesapratu?!
Un uz pasaules tiešām ir daudz kas, apskatāms, tikai tam visam vajag laiku un finanses un papildus vēlmi.
08.08.2023 23:04 |

Reitings 1073
profile picture @ 08.08.2023 23:04

?Vai tiešām pāris bez bērniem viens otru nemīl? Iespējama milestība, tikai bērnam pret vecākiem un otrādi? Tā ir tā istā milestība tikai? ?Tāda ir tava loģika jeb es te kautko nesapratu?!
Un uz pasaules tiešām ir daudz kas, apskatāms, tikai tam visam vajag laiku un finanses un papildus vēlmi.
Vīrieši bieži mīl visu un visus. Sievietes gan ir skopākas un mīl tikai bērnus.
Un arī sex ir domāts bērnu radīšanai, tādejādi ar to nodarbojoties bez rezultātiem paliek mākslīga sajūta, un arī darbības atkārtojas. Ilgstoši jau tās jūtas nebūs.
Savukārt, ja ir bērni, tad vienmēr ir pārmaiņas un problēmas ko risināt.
08.08.2023 23:20 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
Sievietes gan ir skopākas un mīl tikai bērnus.

Kaut kas tik reti stulbs tiešām sen nebija izlasīts.
09.08.2023 06:10 |

Reitings 3723
Reģ: 11.04.2023
Tikpat stulbs, kā sieviešu čīkstēšana, ka nav normālu vīriešu 😁
09.08.2023 08:31 |

Reitings 851
Reģ: 18.01.2023
Jupiter @ 08.08.2023 17:02
Jā, bet tas ir tieši tas, par ko es runāju - kāpēc jāuzdod tādi jautājumi vispār? Kāpēc jāprasa tas svešiem cilvēkiem, kāpēc jāprasa radiniekiem? Kāpēc tā ir kāda cita darīšana cik bērnu kam ir? Jaukties svešās darīšanās ir nepieklājīgi nevis atteikties atbildēt uz tādiem jautājumiem. Un es tiešām nesaprotu, kāpēc tie jautājumi ir jāuzdod?

Piekrītu. Nesaprotu cepienu anonīmā forumā, jo šis ir forums, te neviens konkrēti netiek uzrunāts. Tā ir diskusija. Un katrs izvēlas: piedalīties un atbildēt vai nē. Bet ja dzīvē pazīstams vai nepazīstams iet klāt un jautā, tas ir nepieņemami, rupji un nepieklājīgi. Neviens nezina apstākļus kāpēc tā ir un tā nav neviena cita darīšana. Nesen kā izlasīju vienu grāmatu, kur bija teikts par to, ka padomju laika vecāki mums ir iemācījuši, ka vienmēr obligāti ir jāatbild un jāreaģē. Bet tā nav. Ja Tev nepatīk jautājums, tad neatbildi. Ir tiesības arī vienkārši negribēt neko nepaskaidrojot.
Man pašai ir bērni.
09.08.2023 08:53 |

Reitings 851
Reģ: 18.01.2023
Forelee @ 08.08.2023 22:33
Esmu no tām, kas negrib bērnus, kopš sevi atceros, un 100% zinu, ka nekad arī negribēšu un man tādu nebūs.
Kāpēc? - Man nepatīk zīdaiņi, neko piemīlīgu viņos nesaskatu. Nevarētu pat iedomāties grūtniecību, kad nevar ne alko iedzert, ne smagumus nest, par izstaipītu vēderu nemaz nerunājot. Dzemdības vispār bez komentāriem, fui sāp un visādas problēmas var rasties, reti lkm bet var. Tad vēl zīdīt - galīgi nevarētu, atbaida tāda doma, plus vēl ja nevar ēst ko grib tajā laikā, brr. Pamperus mainīt, celties naktīs, nevarēt braukt kur grib un kad grib un cik ilgi grib, oi nee nekad.
Es dzīvoju sev un man tā ir labi, tādu, priekš manis lieku, atbildību nevēlos necik.

Es atbalstu Tavu izvēli un nenosodu Tavu lēmumu, bet tikai vēlos iestarpināt, ka nesaprotu, kur rodas šie šausmu stāsti par dzemdībām, izstaipītiem vēderiem, utt. Jā, komplikācijas var rasties un viskaut kas var notikt, bet nav tā, ka visas sievietes, kas ir dzemdējušas ir ar krūtīm līdz zemei, vēders karājas, un vagīna ir izstaipīta. Man personīgi viss ir tieši tāpat kā pirms dzemdībām, ja bērns nav blakus, nemaz nepateiksi, ka esmu mamma. Manuprāt, šos mītus rada sievietes, kas nav dzemdējušas.
Liekā svara pieaugums pēc dzemdībām daļai sieviešu (ne visām) ir palīdzības trūkuma un neveselīga dzīvesveida dēļ, ko rada pārslodze. Bet tam nav saistības ar sačakarētu vielmaiņu hormoniem utt. Ne grūtniecība, ne dzemdības neko tādu ķermenim nenodara. Tās ir sekas dzīvei pēc dzemdību periodā.
09.08.2023 09:00 |

Reitings 8056
Reģ: 10.01.2023
Ausmas tante @ 09.08.2023 09:00

Es atbalstu Tavu izvēli un nenosodu Tavu lēmumu, bet tikai vēlos iestarpināt, ka nesaprotu, kur rodas šie šausmu stāsti par dzemdībām, izstaipītiem vēderiem, utt. Jā, komplikācijas var rasties un viskaut kas var notikt, bet nav tā, ka visas sievietes, kas ir dzemdējušas ir ar krūtīm līdz zemei, vēders karājas, un vagīna ir izstaipīta. Man personīgi viss ir tieši tāpat kā pirms dzemdībām, ja bērns nav blakus, nemaz nepateiksi, ka esmu mamma. Manuprāt, šos mītus rada sievietes, kas nav dzemdējušas.
Liekā svara pieaugums pēc dzemdībām daļai sieviešu (ne visām) ir palīdzības trūkuma un neveselīga dzīvesveida dēļ, ko rada pārslodze. Bet tam nav saistības ar sačakarētu vielmaiņu hormoniem utt. Ne grūtniecība, ne dzemdības neko tādu ķermenim nenodara. Tās ir sekas dzīvei pēc dzemdību periodā.
es domāju, ka lielu lomu spēlē vecāku, vecvecāku stāsti. Man, piemēram, zobārste bērnībā- nečīksti, kad dzemdēsi- daudz vairāk sāpēs…
To labo piemēru ir ļoti daudz.
Un es apbrīnoju tās sievietes, kuras nesalūzt zem spiediena, ka sievietes ir radītas, lai dzemdētu.. jo nevēlams bērns- tā ir traģēdija.
09.08.2023 09:05 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
.Putns. @ 08.08.2023 23:01
jo nekas nav bez iemesla...tā vēl var arī pielikt klāt - negribu, jo man grūti kustināt smadzenes vai negribu, jo man slinkums.
Kā var negribēt mīlēt un būt mīlētai? Vai tiešām ir tik daudz kas uz pasaules apskatāms? Vai ir jāuzkāpj visas karjeras kāpnes?

Jā, uz pasaules ir vēl ļoooti daudz ko apskatīt, karjera lieliska, un mīlu vīru, radus, draugus. Varbūt tiešām negribu bērnus, jo man tam ir slinkums, un kas tur slikts?
Tu gvelz tāaadas muļķības šobrīd. 😳 Ezotēriķis sabraucis pilnīgās auzās, varbūt tomēr pajautā kādai sievietei kā tur ir ar tiem uzskatiem un mīlestību, un tad runā.
09.08.2023 09:32 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
profile picture @ 08.08.2023 22:56

Negribēšanai apakšā ir iemesli. Nav negribešanas bez iemesliem.?

Jā, iemeslus meitenes jau izstāstīja, un tās nav bērnības traumas.
09.08.2023 09:34 |

Reitings 154
Reģ: 20.07.2023
Lula @ 09.08.2023 09:32

Jā, uz pasaules ir vēl ļoooti daudz ko apskatīt, karjera lieliska, un mīlu vīru, radus, draugus. Varbūt tiešām negribu bērnus, jo man tam ir slinkums, un kas tur slikts?
Tu gvelz tāaadas muļķības šobrīd. ? Ezotēriķis sabraucis pilnīgās auzās, varbūt tomēr pajautā kādai sievietei kā tur ir ar tiem uzskatiem un mīlestību, un tad runā.

Dažreiz liekas, ka nosodītājiem skauž, ja kāda var justies kaut cik mierā esot bez bērniem. Laikam paši nejūtas laimīgi un vaiga sviedros meklēs iemeslus, kāpēc arī citiem vajag būt nelaimīgiem.
09.08.2023 10:26 |

Reitings 884
Reģ: 27.07.2020
Sievietes nevēlas bērnus, jo vienkārši dzīvē ir daudz citu iespēju, kuru agrāk īsti nebija (vai arī bija pieejamas tikai izredzētajiem un nelikās kas reāli sasniedzams, līdz ar to netika pat apsvērts). Ar vīriešiem ir tas pats. Agrāk, kad nebija šo iespēju, tad arī bērnus radīt bija vieglāk, jo īsti jau nebija, ko ziedot.
09.08.2023 11:16 |

Reitings 10390
Reģ: 14.04.2023
Es ļoti mīlu savu vīru, bet mums abiem ir sajūta, ka bērni mums traucētu izbaudīt dzīvi. Labi, ka mēs domājam vienādi. Patreiz lielāks mērķis ir ceļot . Es nesaku,ka man nekad nebūs bērni, domas tak var mainīties. Ļoti nepatīk spiediens no vecākiem
09.08.2023 11:20 |

Reitings 154
Piekūns @ 09.08.2023 11:16
Sievietes nevēlas bērnus, jo vienkārši dzīvē ir daudz citu iespēju, kuru agrāk īsti nebija (vai arī bija pieejamas tikai izredzētajiem un nelikās kas reāli sasniedzams, līdz ar to netika pat apsvērts). Ar vīriešiem ir tas pats. Agrāk, kad nebija šo iespēju, tad arī bērnus radīt bija vieglāk, jo īsti jau nebija, ko ziedot.

Daļēji piekrītu, bet arī sievietēm ar bērniem šodien ir pieejamas daudz vairāk iespējas, nekā agrāk. Ceļo arī ar zīdaiņiem.
09.08.2023 11:30 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Agrāk visa pamtā bija cilts/kopienas/ dzimtas izdzīvošana, jo cilvēks ir vērtīgakais resurss, jo vairāk indivīdu kopienā, jo tā stirprāka, spējīgāka sevi aizsargāt no apkārtējiem draudiem un citām kopienām, pat tik nesen vēl kā 20 gs., pirmajā pusē, bērni bija burvīgs darba spēks, kas fantastiski tika izmantots dažādos darbos, lai nodrošināt ģimenes izdzīvošanu. Šī rožainā ideja par bērnību un bērniem kā "mīlestības" rezultātu (ultimate goal) ir pavisam svaiga.
Kāpec tagad paliek ar vien vairāk child free, jo bērnu radīšana vairs nav vitāla kopienas izdzīvošainai, kāpēc kaut ko darīt, ja var nedarīt (?!). Esmu child free un es neredzu, ka man varētu būt bērni, vnk nav tās vēlmes, nekad nav bijis. Es neienīstu bērnus, bet sev negribētu, jo tieši tik vienkārši es nevēlos, tā pat kā tie kas vēlas, viņu vienīgais arguments ir viņu pašu iekšējā vēlme pēc bērna.
09.08.2023 11:31 |

Reitings 884
Reģ: 27.07.2020
mjauvau @ 09.08.2023 11:30

Daļēji piekrītu, bet arī sievietēm ar bērniem šodien ir pieejamas daudz vairāk iespējas, nekā agrāk. Ceļo arī ar zīdaiņiem.

Jā, bet ceļojums ar bērniem būs daudz stresaināks un saspringtāks, kā bez bērniem. Arī aktivitātes nāksies ierobežot.
09.08.2023 11:45 |

Reitings 154
Kāpec tagad paliek ar vien vairāk child free, jo bērnu radīšana vairs nav vitāla kopienas izdzīvošainai, kāpēc kaut ko darīt, ja var nedarīt (?!).

Mums demogrāfija runā par pretējo, (vēlamu, gribētu) bērnu radīšana ir svarīga kopienas izdzīvošanai. Tomēr arī esot bez bērniem var just piederību kopienai.
09.08.2023 11:53 |

10 gadi
Reitings 1176
Reģ: 23.04.2014
Jā, pazīstu tādus, kas kategoriski negrib un pilnībā viņus saprotu. Ja darbs nav stabili no 8 līdz 17, ir komandējumi, ir piepildīta dzīve ar ceļojumiem, tad bērns to nevar izkonkurēt. Labāk nosauc 10 , ok, 5 iemeslus, kāpēc vajag bērnus.
Teikšu vairāk- es saviem bērniem mācīšu, ka labāk bez bērniem.
Tagad no katra tostera skan, cik grūti ir būt vecākam, jauniešiem pieejams IG, kur mammas raud, cik grūti utt. Tas viss ietekmē. Vairs neaug ar mammas “pasaciņām”, kāds tu prieks biji, kad piedzimi. Lūk arī rezultāts.
09.08.2023 11:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits