.Putns. @ 08.08.2023 22:38Iemesli, ko lielākoties sievietes izsaka šķiet visai muļķīgi. Nevēlos un viss vai ar nebūs brīvības... Šķiet, ka iemesli ir vairāk tādi, ka nav stabila partnera, nav atbalsta no vecākiem un nav arī valsts atbalsta.
Tad, kad es augu bērnu audzināšanā un ģimenes atbalstā iesaistījās visi. Vieni vecvecāki rūpējās par lauku labumiem, otri palīdzēja ar mitekli. Valsts vēl pa vidam ar mājokļiem, pabalstiem un bērnudārziem. Pa vasarām bērnus vēl pieskatīja vecvecāki, bet tagad no vecvecākiem es pilnīgi neko nevaru sagaidīt, tādēļ man arī nav bērnu. Savādāk man jau būtu ģimene no gadiem 20-25...Tagad ir tā, ka ja es par to izšķiros, tad pilnīgi viss būs jānodrošina man vienam un meitenei jābūt nu ļoti saldai, ko paliekot vecākam sanāk sastapt arvien retāk.
jo nekas nav bez iemesla...tā vēl var arī pielikt klāt - negribu, jo man grūti kustināt smadzenes vai negribu, jo man slinkums.Lula @ 08.08.2023 22:51
Nu pastāsti, kāpēc nevar vienkārši negribēt un viss?
Es nekad neatļautos kādam paprasīt - kāda velna pēc viņš/viņa grib bērnus. Grib un viss, negrib un viss.
Jāaudzina pašam, jā. Bet tam visam atrast laiku, starp darbu un apmaksāt ir visai sarežģīts uzdevums....Minelūše @ 08.08.2023 22:58
Nav bērnu, jo būs jāaudzina pašam un nevarēs uzkraut vecvecākiem? Ļoti interesanti tas skan. Bērnu audzināšana un uzturēšana primāri ir vecāku, nevis vecvecāku pienākums. Vecvecāki ir jau veltījuši savu dzīvi, lai izaudzinātu vecākus. Viņiem nav jāaudzina vēl bērnu bērni.
Kā var negribēt mīlēt un būt mīlētai? Vai tiešām ir tik daudz kas uz pasaules apskatāms
Vīrieši bieži mīl visu un visus. Sievietes gan ir skopākas un mīl tikai bērnus.profile picture @ 08.08.2023 23:04
?Vai tiešām pāris bez bērniem viens otru nemīl? Iespējama milestība, tikai bērnam pret vecākiem un otrādi? Tā ir tā istā milestība tikai? ?Tāda ir tava loģika jeb es te kautko nesapratu?!
Un uz pasaules tiešām ir daudz kas, apskatāms, tikai tam visam vajag laiku un finanses un papildus vēlmi.
Sievietes gan ir skopākas un mīl tikai bērnus.
Jupiter @ 08.08.2023 17:02Jā, bet tas ir tieši tas, par ko es runāju - kāpēc jāuzdod tādi jautājumi vispār? Kāpēc jāprasa tas svešiem cilvēkiem, kāpēc jāprasa radiniekiem? Kāpēc tā ir kāda cita darīšana cik bērnu kam ir? Jaukties svešās darīšanās ir nepieklājīgi nevis atteikties atbildēt uz tādiem jautājumiem. Un es tiešām nesaprotu, kāpēc tie jautājumi ir jāuzdod?
Forelee @ 08.08.2023 22:33Esmu no tām, kas negrib bērnus, kopš sevi atceros, un 100% zinu, ka nekad arī negribēšu un man tādu nebūs.
Kāpēc? - Man nepatīk zīdaiņi, neko piemīlīgu viņos nesaskatu. Nevarētu pat iedomāties grūtniecību, kad nevar ne alko iedzert, ne smagumus nest, par izstaipītu vēderu nemaz nerunājot. Dzemdības vispār bez komentāriem, fui sāp un visādas problēmas var rasties, reti lkm bet var. Tad vēl zīdīt - galīgi nevarētu, atbaida tāda doma, plus vēl ja nevar ēst ko grib tajā laikā, brr. Pamperus mainīt, celties naktīs, nevarēt braukt kur grib un kad grib un cik ilgi grib, oi nee nekad.
Es dzīvoju sev un man tā ir labi, tādu, priekš manis lieku, atbildību nevēlos necik.
es domāju, ka lielu lomu spēlē vecāku, vecvecāku stāsti. Man, piemēram, zobārste bērnībā- nečīksti, kad dzemdēsi- daudz vairāk sāpēs…Ausmas tante @ 09.08.2023 09:00
Es atbalstu Tavu izvēli un nenosodu Tavu lēmumu, bet tikai vēlos iestarpināt, ka nesaprotu, kur rodas šie šausmu stāsti par dzemdībām, izstaipītiem vēderiem, utt. Jā, komplikācijas var rasties un viskaut kas var notikt, bet nav tā, ka visas sievietes, kas ir dzemdējušas ir ar krūtīm līdz zemei, vēders karājas, un vagīna ir izstaipīta. Man personīgi viss ir tieši tāpat kā pirms dzemdībām, ja bērns nav blakus, nemaz nepateiksi, ka esmu mamma. Manuprāt, šos mītus rada sievietes, kas nav dzemdējušas.
Liekā svara pieaugums pēc dzemdībām daļai sieviešu (ne visām) ir palīdzības trūkuma un neveselīga dzīvesveida dēļ, ko rada pārslodze. Bet tam nav saistības ar sačakarētu vielmaiņu hormoniem utt. Ne grūtniecība, ne dzemdības neko tādu ķermenim nenodara. Tās ir sekas dzīvei pēc dzemdību periodā.
.Putns. @ 08.08.2023 23:01jo nekas nav bez iemesla...tā vēl var arī pielikt klāt - negribu, jo man grūti kustināt smadzenes vai negribu, jo man slinkums.
Kā var negribēt mīlēt un būt mīlētai? Vai tiešām ir tik daudz kas uz pasaules apskatāms? Vai ir jāuzkāpj visas karjeras kāpnes?
profile picture @ 08.08.2023 22:56
Negribēšanai apakšā ir iemesli. Nav negribešanas bez iemesliem.?
Lula @ 09.08.2023 09:32
Jā, uz pasaules ir vēl ļoooti daudz ko apskatīt, karjera lieliska, un mīlu vīru, radus, draugus. Varbūt tiešām negribu bērnus, jo man tam ir slinkums, un kas tur slikts?
Tu gvelz tāaadas muļķības šobrīd. ? Ezotēriķis sabraucis pilnīgās auzās, varbūt tomēr pajautā kādai sievietei kā tur ir ar tiem uzskatiem un mīlestību, un tad runā.
Piekūns @ 09.08.2023 11:16Sievietes nevēlas bērnus, jo vienkārši dzīvē ir daudz citu iespēju, kuru agrāk īsti nebija (vai arī bija pieejamas tikai izredzētajiem un nelikās kas reāli sasniedzams, līdz ar to netika pat apsvērts). Ar vīriešiem ir tas pats. Agrāk, kad nebija šo iespēju, tad arī bērnus radīt bija vieglāk, jo īsti jau nebija, ko ziedot.
mjauvau @ 09.08.2023 11:30
Daļēji piekrītu, bet arī sievietēm ar bērniem šodien ir pieejamas daudz vairāk iespējas, nekā agrāk. Ceļo arī ar zīdaiņiem.
Kāpec tagad paliek ar vien vairāk child free, jo bērnu radīšana vairs nav vitāla kopienas izdzīvošainai, kāpēc kaut ko darīt, ja var nedarīt (?!).