loģika attiecībās?

Reitings 8
Reģ: 15.06.2023
Nezinu varbūt man ir kāds autisma paveids, bet es vēl aizvien savā 31 gada vecumā neizprotu attiecību conceptu. Divi pilnīgi sveši cilvēki satiekās un tad izdomā ka jādzīvo kopā, jāguļ kopā. kautkā neaiziet līdz smadzenēm, kā un kāpēc.
Jā, esmu bijis vienīgais bērns ģimenē un jā, mani vecāki ir šķirušies, Varbūt tapēc esmu uzaudzis par tādu "mežoni" kas nesaprot kā socializēšanās darbojās.
Kā jums, sievietēm ir, kas jūs mudina uz to attiecību veidošanu?
06.08.2023 21:57 |

Reitings 1073
Reģ: 23.10.2019
lexxie @ 08.08.2023 00:19

Arī Latvijā uzņēmīgi un motivēti cilvēki, kam galva savā vietā, zudībā neiet. Neapšaubu, ka ar līdzīgiem parametriem citās valstīs potenciāls augt ir augstāks!
Bez šaubām. Arī man kādreiz bija lielas cerības un ticība "baltijas tīģerim". Taču redzēju, ka var būt pat tā, ka ekonomikas nav vispār. 😆
Ir tikai krīze un tad visādi vīrusi. Paliek tikai politika, kas pvn nerada...un It, kas ir internacionāli uzņēmumi.
08.08.2023 00:38 |

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
lexxie @ 07.08.2023 16:33

Laikam tiešām nepielec, kas tik smieklīgs, ja vecākiem ir īpašums ??‍♀️ es jau tur nedzīvoju. Varbūt tur arī problēma, ka uztver 1 teikumu no visa teksta ignorējot, ka ar savu ģimeni (vīrs/bērns) varam atļauties īrēt lauku māju pa nedēļām, apmeklēt maksas izklaides, ceļot? Vai man jānopērk māja turpat Dubultos blakus? Cmon. Nu cik šauri.
++
Un es tik izteicu, ka, spēdama nopelnīt sev atpūtai, kāda nu sievietei patīk, un kaut vai ceļojot pati vai ar draudzenēm, kas arī ir maksātspējīgas, kur tad tās attiecības aizvedīs? Kas ir vīrieša pienesums un ko ar viņu vispār tur darīt? Arī teātri 30-40€ būs pa dārgu, ledusskapis arī sadalīts ? kāpēc vīrieši tā vietā, lai strādātu pie izaugsmes un attīstītos, tik kaismīgi aizstāv finansiālu pieticību?

Tapec ka viņi redz, ka sievietēm prasības attiecībā pret vīriešiem tikai aug, kā senes pēc. lietus. ☔ Un tā jau arī ir, ka sākumā prasības ir mazākad un tad, kad ierauga vīrieša biezo maku,tad uzskata, ka vīrietim jāziedo gandrīz, visa nauda priekš sievietes, respektīvi jāperk dārgas dāvaniņas, jaizmaksā pasākumi/izklaides. Un sieviete nodomā, nē tu nekrāsi naudu sev, tu tēresi visu jeb lielāko daļu uz manis. Ja šomeness tu pelni 1200 eiro, tad nākamēn. Tev japelna ir 1300 vai 1400.un tā uz augšu pa mēnešiem nevis par gadu.
Un tā rodas šitās, kas dzīvo ar veci lepnā privātmājā, kur sieviete nestrādā, jeb strādā pa minimālo, jeb uz puslodzi, bet toties vecim liek pamatīgi rukāt par diviem. Un ar to nepietiek! Vismaz ne ilgam laikam, jo cenas aug katru nedēļu. Vajag tak no veča izspiest maximumu. Pat ja pati nestrādā vispār. Un tad sākas, tu nespēj ģimeni nodrošināt ar 2 x ceļojumiem gadā uz ASV, tu nespēj šito un to. Ej uz diviem darbiem, ja tev nepietiek ko mani uzturēt un izmaksāt. Ej uz haltūrām. Strādā pa naktīm, galvenais, ka tev slinka princesa pie sāniem. 👩🏻‍🦰Prasības pret naudu, un izmaksāšanu aug katru dienu, jo redz sieviete ir pelnijusi, visu no vīrieša dabūt, bet vīrietis ir pelnijis tikai strādāt, močīt, maksāt reķinus, par auto, māju, dzīvokli un visu pārējo. Stipra nevienlīdzība attiecībā pret dzimumiem. Un tas protamd sievietēm nā tikainpar labu, toties vīriešus. Tas iedzen depresijā, izmisumā, izdegšanā, psihoterapeita kabinetā, dzeršanā un citās atkarībās.
08.08.2023 03:06 |

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
lexxie @ 07.08.2023 16:33

Laikam tiešām nepielec, kas tik smieklīgs, ja vecākiem ir īpašums ??‍♀️ es jau tur nedzīvoju. Varbūt tur arī problēma, ka uztver 1 teikumu no visa teksta ignorējot, ka ar savu ģimeni (vīrs/bērns) varam atļauties īrēt lauku māju pa nedēļām, apmeklēt maksas izklaides, ceļot? Vai man jānopērk māja turpat Dubultos blakus? Cmon. Nu cik šauri.
++
Un es tik izteicu, ka, spēdama nopelnīt sev atpūtai, kāda nu sievietei patīk, un kaut vai ceļojot pati vai ar draudzenēm, kas arī ir maksātspējīgas, kur tad tās attiecības aizvedīs? Kas ir vīrieša pienesums un ko ar viņu vispār tur darīt? Arī teātri 30-40€ būs pa dārgu, ledusskapis arī sadalīts ? kāpēc vīrieši tā vietā, lai strādātu pie izaugsmes un attīstītos, tik kaismīgi aizstāv finansiālu pieticību?

Es neuskatu, ka lielākajai daļai vīriešu, būtu jauztur izlepušas kazas, kas domā ka ir pelnijušas visu dabūt. Pārā izlutinātas, nakušas no bagātām ģimenēm.
08.08.2023 03:20 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
ar savu ģimeni (vīrs/bērns) varam atļauties īrēt lauku māju pa nedēļām, apmeklēt maksas izklaides, ceļot? .. kāpēc vīrieši tā vietā, lai strādātu pie izaugsmes un attīstītos, tik kaismīgi aizstāv finansiālu pieticību?

Man šķiet, ka daudzus vienkārši tā izklaidēšanās tik ļoti neinteresē. Līdz ar to tas nav iemesls dzīties pēc vairāk naudas.
08.08.2023 10:07 |

Reitings 935
Reģ: 31.07.2023
Aldis30
Tommiju mūsdienu meičas ātri pamestu jo neviena negrib tādu lohu kas pelna minimālo vai nepelna nemaz..

Atkarīgs no tā, cik ilgi pelna minimālo vai nepelna nemaz.
Slinķi nevienai nevajag. Un tādu, kas saka, ka par kapeikām jau neies strādāt, arī nē. Ja ir īslaicīgs bezdarbs, tad var arī kādu laiku iztikt ar vienu, sievietes algu (paziņu ģimenē tā notika pēc Ukrainas kara sākuma, kad vīru atlaida, jo nebija vairs darba Krievijas sankciju dēļ, bet bija labs bezdarbnieka pabalsts, šādi tādi iekrājumi un pusgadu dzīvoja bez bēdu). Dzīvē viss kas var gadīties, un ne tādas vien lietas var pārdzīvot.
Vairāk jautājums par to, kāpēc ar vīrieša algu vajag varēt divus cilvēkus uzturēt un tas ir ok, bet kad sieviete uztur arī vīrieti, tas nav ok. Pirmkārt, sievietes alga ārkārtīgi retos gadījumos ir līdzvērtīga vīrieša algai. Pētījumi rāda, ka sievietes saņem līdz pat 25-30% mazāk.
Ja pelna minimālo - kas liedz cilvēkam iet mācīties, kāpt pa karjeras kāpnēm, meklēt labāku darbu? Minimālā alga vīrietim šķiet vispār ir apkaunojums. Kas gan ir ~400 eiro šodien. Studentam ir ok, bet ne jau vīrietim 30+.
08.08.2023 10:36 |

10 gadi
Reitings 749
Reģ: 29.01.2009
greece @ 08.08.2023 10:07

Man šķiet, ka daudzus vienkārši tā izklaidēšanās tik ļoti neinteresē. Līdz ar to tas nav iemesls dzīties pēc vairāk naudas.

Cilvēki ir tik dažādi. Protams, ja visi būtu motivēti sasniegt ko vairāk, dzīvot labāk utt, tad nebūtu, kas dara vienkāršos darbus. Līdz ar to skaidrs, ka daļai midset ir - "labi kā ir" un viss. Un paldies viņiem, jo ir, kas to dara un ir, kas ir mierā ar minimālo algu, kāda nu ir. Ja nebūtu mierā, tad būtu iztrūkums darbaspēkā vēl lielāks. Par to, ka daudzus neinteresē izklaide, nezinu, vai piekritīšu, jo diemžēl arī otrdienas vakarā bez rezervācijas savā iemīļotajā vietā pavakariņot ne vienmēr tieku; tas pats attiecas uz procedūrām - nesēž ne manikīre, ne masiere atplestām rokām gaidot bez darba. Tiem, kam ir nauda, iet un darās. Kam nav - jā, neinteresē. Daļai tomēr, kam vēl nav līdzekļi, cenšās augt, lai sasniegtu augstāku komforta līmeni.
08.08.2023 11:41 |

Reitings 6
Reģ: 13.06.2023
sparkii @ 06.08.2023 21:57
Nezinu varbūt man ir kāds autisma paveids, bet es vēl aizvien savā 31 gada vecumā neizprotu attiecību conceptu. Divi pilnīgi sveši cilvēki satiekās un tad izdomā ka jādzīvo kopā, jāguļ kopā. kautkā neaiziet līdz smadzenēm, kā un kāpēc.
Jā, esmu bijis vienīgais bērns ģimenē un jā, mani vecāki ir šķirušies, Varbūt tapēc esmu uzaudzis par tādu "mežoni" kas nesaprot kā socializēšanās darbojās.
Kā jums, sievietēm ir, kas jūs mudina uz to attiecību veidošanu?

Man arī 31, arī biju vienīgais bērns ģimenē. Vecāki dzīvoja un dzīvo kopā. Nu laiks rādīs. Gan jau viena nebūšu visu dzīvi :D. Tādas kopdzīves man arī īsti nav bijis un neciestu, ka naktīs nevaru gulēt, jo, piemēram, krāc pie auss.
08.08.2023 11:58 |

Reitings 3726
Reģ: 11.04.2023
Nesaprotot attiecību jēgu, vismaz depresijā nav jākrīt, ka jau 30 un nav attiecību. 😁
08.08.2023 12:23 |

10 gadi
Reitings 749
Beverly Hilza @ 08.08.2023 03:06

Tapec ka viņi redz, ka sievietēm prasības attiecībā pret vīriešiem tikai aug, kā senes pēc. lietus. ☔ Un tā jau arī ir, ka sākumā prasības ir mazākad un tad, kad ierauga vīrieša biezo maku,tad uzskata, ka vīrietim jāziedo gandrīz, visa nauda priekš sievietes, respektīvi jāperk dārgas dāvaniņas, jaizmaksā pasākumi/izklaides. Un sieviete nodomā, nē tu nekrāsi naudu sev, tu tēresi visu jeb lielāko daļu uz manis. Ja šomeness tu pelni 1200 eiro, tad nākamēn. Tev japelna ir 1300 vai 1400.un tā uz augšu pa mēnešiem nevis par gadu.
Un tā rodas šitās, kas dzīvo ar veci lepnā privātmājā, kur sieviete nestrādā, jeb strādā pa minimālo, jeb uz puslodzi, bet toties vecim liek pamatīgi rukāt par diviem. Un ar to nepietiek! Vismaz ne ilgam laikam, jo cenas aug katru nedēļu. Vajag tak no veča izspiest maximumu. Pat ja pati nestrādā vispār. Un tad sākas, tu nespēj ģimeni nodrošināt ar 2 x ceļojumiem gadā uz ASV, tu nespēj šito un to. Ej uz diviem darbiem, ja tev nepietiek ko mani uzturēt un izmaksāt. Ej uz haltūrām. Strādā pa naktīm, galvenais, ka tev slinka princesa pie sāniem. ??‍?Prasības pret naudu, un izmaksāšanu aug katru dienu, jo redz sieviete ir pelnijusi, visu no vīrieša dabūt, bet vīrietis ir pelnijis tikai strādāt, močīt, maksāt reķinus, par auto, māju, dzīvokli un visu pārējo. Stipra nevienlīdzība attiecībā pret dzimumiem. Un tas protamd sievietēm nā tikainpar labu, toties vīriešus. Tas iedzen depresijā, izmisumā, izdegšanā, psihoterapeita kabinetā, dzeršanā un citās atkarībās.

Nu re, Tu redzi tos nabaga vīriešus kā aizvainotas būtnes, kas apkrautas ar sievietes prasībām. Ir golddigeres, kas tikai patērē neko nesniedzot - jā ir un būs. Un vīrieši uzķersies.
Bet tikpat daudz, ja ne vairāk, ir to sieviešu, kas rada vīrietim tādu atmosfēru un dod enerģiju sasniegt savu augstāko potenciālu. Un tādam vīrietim nebūs žēl, viņam būs patīkami spēt nodrošināt labklājību ģimenei un sievieti nesauks par "kazu". Toties blakus redzēs laimīgu, mierīgu dzīvesbiedreni. Un tas ir normāli. Es nelieku vienlīdzības zīmi starp dzimumiem, jo manā izpratnē katram ir sava sūtība un būtība. Bet es pilnībā pieņemu sievietes karjeristes, ģimenes modeļus, kur vīrietis ir pa māju ar bērniem utt, arī 50:50 dalītājus. Lai katrs dzīvo kā grib. Problēma sākas, ja sieviete ir nelaimīga, jo tas 50:50 ir veča izdomāts modelis. Problēma ir, ja vīrietis pie "vienlīdzības' sagaida, ka mājas darbus tomēr veiks sieviete, jo ir taču sieviete. Problēma ir, ja vīrietim neviens darbs nav "gana labs" un sieviete nodrošina ģimeni raujoties, kamēr šis kvasī un deldē dīvānu. Bet arī tādas ģimenes ir.
Citiem grūti apjaust, ka vīrietim var būt arī patīkami rūpēties par ģimeni, rūpēties un finansiāli atbalstīt savu sievieti, kas viņam pretī sniedz citas nemateriālas lietas. Bet šī apziņa laikam jau tomēr nāk ar zināmu finansiālu situētību.
08.08.2023 13:05 |

Reitings 3726
lexxie @ 08.08.2023 13:05

Nu re, Tu redzi tos nabaga vīriešus kā aizvainotas būtnes, kas apkrautas ar sievietes prasībām. Ir golddigeres, kas tikai patērē neko nesniedzot - jā ir un būs. Un vīrieši uzķersies.
Bet tikpat daudz, ja ne vairāk, ir to sieviešu, kas rada vīrietim tādu atmosfēru un dod enerģiju sasniegt savu augstāko potenciālu. Un tādam vīrietim nebūs žēl, viņam būs patīkami spēt nodrošināt labklājību ģimenei un sievieti nesauks par "kazu". Toties blakus redzēs laimīgu, mierīgu dzīvesbiedreni. Un tas ir normāli. Es nelieku vienlīdzības zīmi starp dzimumiem, jo manā izpratnē katram ir sava sūtība un būtība. Bet es pilnībā pieņemu sievietes karjeristes, ģimenes modeļus, kur vīrietis ir pa māju ar bērniem utt, arī 50:50 dalītājus. Lai katrs dzīvo kā grib. Problēma sākas, ja sieviete ir nelaimīga, jo tas 50:50 ir veča izdomāts modelis. Problēma ir, ja vīrietis pie "vienlīdzības' sagaida, ka mājas darbus tomēr veiks sieviete, jo ir taču sieviete. Problēma ir, ja vīrietim neviens darbs nav "gana labs" un sieviete nodrošina ģimeni raujoties, kamēr šis kvasī un deldē dīvānu. Bet arī tādas ģimenes ir.
Citiem grūti apjaust, ka vīrietim var būt arī patīkami rūpēties par ģimeni, rūpēties un finansiāli atbalstīt savu sievieti, kas viņam pretī sniedz citas nemateriālas lietas. Bet šī apziņa laikam jau tomēr nāk ar zināmu finansiālu situētību.

Šo var attiecināt uz sievietēm arī. Labs piemērs Kiops 😁
08.08.2023 13:10 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
lexxie @ 08.08.2023 11:41

Cilvēki ir tik dažādi. Protams, ja visi būtu motivēti sasniegt ko vairāk, dzīvot labāk utt, tad nebūtu, kas dara vienkāršos darbus. Līdz ar to skaidrs, ka daļai midset ir - "labi kā ir" un viss. Un paldies viņiem, jo ir, kas to dara un ir, kas ir mierā ar minimālo algu, kāda nu ir. Ja nebūtu mierā, tad būtu iztrūkums darbaspēkā vēl lielāks. Par to, ka daudzus neinteresē izklaide, nezinu, vai piekritīšu, jo diemžēl arī otrdienas vakarā bez rezervācijas savā iemīļotajā vietā pavakariņot ne vienmēr tieku; tas pats attiecas uz procedūrām - nesēž ne manikīre, ne masiere atplestām rokām gaidot bez darba. Tiem, kam ir nauda, iet un darās. Kam nav - jā, neinteresē. Daļai tomēr, kam vēl nav līdzekļi, cenšās augt, lai sasniegtu augstāku komforta līmeni.

Tas tāds - visi, kas nedomā kā es, ir stulbi nabagi - komentārs. Strādāju labi apmaksātā sfērā un no kolēģiem daudzi vispār neceļo, citi reizi x gados. Ir, protams, arī citi kas ceļo bieži un ļoti bieži, vairākas reizes gadā (un ne uz tuvējām valstīm). Tāpat vai te visām būtu manikīri, frizūras, viss pārējais... Nu neteikšu gan. Daļai protams, ir, bet es šaubos, ka tā būs pat puse sieviešu. Ja esi pārliecināta, ka visi domā vienādi, tad vienkārši dzīvo burbulī, kur visi domā vienādi. Dažādiem cilvēkiem ir dažādas intereses, naudas daudzums to nemaina. Un runājot no izklaidēs neieinteresēta cilvēka perspektīvas - ja es sāktu smagāk strādāt, man sāktu vairāk maksāt, un otra puse šo papildus naudu notriektu uz izklaidēm, mani tas demotivētu.
08.08.2023 13:11 |

10 gadi
Reitings 749
Un kaut kā šķiet, ka lielākā škrobe un bļaušana ir no sievietēm, kuras tā gribētu, bet nav spējīgas un vīriešiem, kuri arī nespēj finansiāli ko sasniegt. Mani neviens pilnībā neuztur, bet man prieks par sievietēm, kas spēj iekārtoties ērti. Ikvienam ir izvēle būt attiecībās vai nebūt, tā kā arī vīrietim, no kura "golddigere" sūc visu ārā, ir iespēja aiziet no šādām attiecībām. Ja cilvēks turpina būt daļa no šādas savienības, tad gan jau abiem der kā ir.
08.08.2023 13:19 |

10 gadi
Reitings 749
greece @ 08.08.2023 13:11

Tas tāds - visi, kas nedomā kā es, ir stulbi nabagi - komentārs. Strādāju labi apmaksātā sfērā un no kolēģiem daudzi vispār neceļo, citi reizi x gados. Ir, protams, arī citi kas ceļo bieži un ļoti bieži, vairākas reizes gadā (un ne uz tuvējām valstīm). Tāpat vai te visām būtu manikīri, frizūras, viss pārējais... Nu neteikšu gan. Daļai protams, ir, bet es šaubos, ka tā būs pat puse sieviešu. Ja esi pārliecināta, ka visi domā vienādi, tad vienkārši dzīvo burbulī, kur visi domā vienādi. Dažādiem cilvēkiem ir dažādas intereses, naudas daudzums to nemaina. Un runājot no izklaidēs neieinteresēta cilvēka perspektīvas - ja es sāktu smagāk strādāt, man sāktu vairāk maksāt, un otra puse šo papildus naudu notriektu uz izklaidēm, mani tas demotivētu.

Vispār jau minēju tikai to, ka MAN ir svarīgi, lai man sakrīt intereses ar partneri un fakts, ka mūsu brīvā laika pavadīšanām nauda tomēr ir vajadzīga. Un pilnīgi piekrītu, ka katram izpratne par atpūtu var būt sava. Es neveidotu attiecības ar cilvēku, kam mans atpūtas veids būtu neinteresants un apgrūtinošs - mūsu abu psihes labad. Loģiski, ne?
Tiesa, man tiešām nav daudz pazīstamu turīgu cilvēku, kas ir bez jebkādām interesēm. Vai katrs ir kaislīgs ceļotājs? ne.
08.08.2023 13:31 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
prieks par sievietēm, kas spēj iekārtoties ērti.

Šeit prasās plašāks izklāsts, ko tad nozīmē ērti iekārtoties.
08.08.2023 14:37 |

Reitings 2745
Reģ: 03.06.2023
.Eksperte. @ 08.08.2023 14:37

Kad var dzīvot 100% uz vīrieša kakla.
Tas ir ideāls variants ja to var atļauties. Ja es būtu milionārs arī uzturētu savu GF pa 100%
Jo tad viņa būtu 100% pakļāvīga man un bez niķiem.
08.08.2023 14:54 |

Reitings 935
Reģ: 31.07.2023
Aldis30 @ 08.08.2023 14:54
Kad var dzīvot 100% uz vīrieša kakla.
Tas ir ideāls variants ja to var atļauties. Ja es būtu milionārs arī uzturētu savu GF pa 100%
Jo tad viņa būtu 100% pakļāvīga man un bez niķiem.

Paimeitiņu sagribējies, kura visu darīs kā papiņš iedomājies?
08.08.2023 15:08 |

10 gadi
Reitings 749
.Eksperte. @ 08.08.2023 14:37

Pēc komentētājiem te šķiet, ka jebkāds finansiāls žests no vīrieša puses ir kaut kas ekstra. Ja vīrietis sedz dzīvesvietu - kaza uz kakla. Ja vīrietis sedz maltītes/izklaidi - nabadziņš. Nedod dievs, ja pārim der modelis, ka sieviete nestrādā vispār.
Es šajā komentārā kā ērtumu iekļauju jebko - ja vari izveidot attiecības ar vīrieti, kurš ir finansiāli nodrošināts, lai atvieglotu jebkādā parametrā tavu dzīvi - malacis. Tu novērtē sevi, viņš novērtē tevi arī.
08.08.2023 15:15 |

Reitings 2745
Reģ: 03.06.2023
Helita @ 08.08.2023 15:08

Paimeitiņu sagribējies, kura visu darīs kā papiņš iedomājies?
Kad esi milionārs tad visas paliek par paimeitiņām. Ja nepaliek tad tiek nomainītas.
08.08.2023 15:26 |

Reitings 3726
lexxie @ 08.08.2023 15:15

Pēc komentētājiem te šķiet, ka jebkāds finansiāls žests no vīrieša puses ir kaut kas ekstra. Ja vīrietis sedz dzīvesvietu - kaza uz kakla. Ja vīrietis sedz maltītes/izklaidi - nabadziņš. Nedod dievs, ja pārim der modelis, ka sieviete nestrādā vispār.
Es šajā komentārā kā ērtumu iekļauju jebko - ja vari izveidot attiecības ar vīrieti, kurš ir finansiāli nodrošināts, lai atvieglotu jebkādā parametrā tavu dzīvi - malacis. Tu novērtē sevi, viņš novērtē tevi arī.

Bet kur ir sievietes pievienotā vērtība? Tā arī nepateici!
08.08.2023 15:28 |

Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
Bet kur ir sievietes pievienotā vērtība? Tā arī nepateici!

jauna, skaista, vienmēr priecīga, smaidīga, dod to, ko vīrietis vēlas. Manuprāt, pati labākā pievienotā vērtība, kas vien var būt.
08.08.2023 15:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits