Dieviešu ikdienas ēdienkarte

Reitings 76
Reģ: 30.05.2023
Kāda ir foruma dieviešu ēdienkarte? Cik Jums ir ēdienreižu? Ko mēdzat ēst brokastīs, pusdienās, launadziņā un vakariņās? Vai mēdzat notiesāt uzkodas starp ēdienreizēm? Vai pašas gatavojat mājās, vai Jums kāds gatavo, vai mēdzat paēst ārpus mājas - bistro, restorānā, darba, universitātes ēdnīcā, vai kafejnīcā? Vai, Jūsuprāt, Jūs ēdat pilnvērtīgi?
Būtu interesanti savā starpā padalīties.
30.07.2023 17:31 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Man nav baigi stabils ēšanas grafiks un mani ēšanas paradumi ir uz robežas briesmīgi, jo man tiešām nepatīk gatavot, tas tik ļoti mani nogurdina, ka es izvēlos neēst diezga bieži, piedevām esmu plant based ēdājs.
Brokastis parasti nēēdu, jo no rītiem parasti negribas vai ir slikta dūša no ēdiena aromāta tik argi, max melna kafija bez cukura, ar kādu augu pienu klāt.
Kko ēst sāku ap plkst. 10/11, parasti tas ir kāds proteīna kokteilis/pudiņš + auglis/dārzenis.
Pusdienas plkst.12-15 periodā, ja darbdiena, tad visticamāk kādas veg maizītes/wraps/ salāti + proteīna kokteilis/pudiņš +auglis/dārzenis. Brīvdienās sevi piespiežu uztaisīt kaut kādu krāsnī ceptu dārzeņu mix + proteīna kokteilis/pudiņš.
Vakariņās īsti kā ēdienreize ar maltīti man nav, bet drīzāk sastāv no uzkodām "girl dinner", kas tagad Tik Tokā baigi trendā, ir manas vakariņu izvēles variants, respektīvi kaut kādas uzkodas, auglis/dārzenis + siers/ tofu un mani favorīti Selgas sēklu sausmaizītes un klāt visam proteīna kokteilis/pudiņš. 🤣
Starp savām super "stabilajām" ēdienreizēm mēdzu apēst kādu augli vai zero sugar enerģijas dzērienu vai kafiju. Ja tuvojas mēnešreizes, tas ir vienīgais periods, kad man reāli sāk gribeties ēst un tai skaitā ēst kādus draņķīšus, ko cenšos kaut kā menidžēt ar proteīna batoniņiem.
01.08.2023 08:53 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Cenšos baigi neaizrauties ar ēšanu ārpus mājas, prasti mēģinu aprobežoties ar 1x ēdienrezi nedēļā ārpus mājas+ cenšos izvēlēties +/- veselīgu opciju respektīvi fast food eju ar līkumu, man šķiet, pēdējo reizi maķītī biju pirms gadiem 15🤣 vēl pamatskolā.
01.08.2023 08:59 |

Reitings 74
Reģ: 21.06.2023
Ēdu 3 reizes dienā, pa starpam ir 2 uzkodu reizes, kur apēdu bulciņu vai kādu citu sneku ar kafiju.
05.08.2023 18:34 |

Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
brokastis vispār neēdu, tikai kafija.
1. Pirms treniņa auzu pārslas, ar banānu un zemesriektu sviestu un gaļa - zivs vai lielops.
2. Pēc treniņa proteīna kokteilis ar dextrosi
3. vakariņās daudz gaļa ar dārzeņiem, lielopa steiks, vai zivs.
To visu ieliku 8h logā.
Ir diernas, kad ēdu to, ko vien sirds kāro - saldumus, picas, junk food, utt. 8h logs gan paliek nemainīgs.
05.08.2023 19:29 |

Reitings 219
Reģ: 24.07.2023
Man nav noteikta ēšanas grafika, bet periodiski sanāk ēst gan brokastis, gan pusdienas gan vakariņas, bet bieži sanāk iztikt bez brokastīm. Parasti darbs vai mācības mani noregulē ēst pusdienas pēc noteikta laika ap 12:00. Vakariņas arī kā kuro reizi. Gadās pa vidu snackot.
Brokastīs parasti ēdu olas vai rīsu galetes ar zemesriekstu krēmu vai kaut ko citu, tēju, dažreiz putru. Pusdienās (ja darbā) parasti ņemu kaut kādu gaļu ar griķiem/karupeļiem vai ideālā gadījumā ar dārzeņiem, ja ir un salātus. Pati pēdējā laikā bieži vien taisu makaronu salātus ar pesto utt, bet es gribētu iemācīties jaunus ēdienus gatavot un man bieži ir slinkums kaut ko izdomāt, prasa laiku utt.
05.08.2023 21:47 |

10 gadi
Reitings 1481
Reģ: 13.02.2009
Ēdu, kad gribas un gribas (par) daudz 😂 90% gatavoju pati. Un cenšos ēst sezonālu pārtiku, tas parasti arī maciņam draudzīgāk.
Brokastīs visbiežāk:
Avokado toast maizites, reizēm virsū zivs, reizēm apcepti turku zirņi vai siers.
Vājpiena biezpiens ar zaļumiem, redīsiem, ķelmēnu rupjmaize,
Pavisam parastas maizītes, t.i. pilngraudu maize ar sieru, tomātiem, gaļu, tunci utt..
Brīvdienās patīk palutināt ģimeni ar plaucētām olām uz avokado toastiem, pankūkām, kam klāt svaigas ogas.
Ziemā putras - prosas, septiņgraudu utml.
Pusdienas:
Liesa gaļa vai zivis ar daudz, daudz dārzeņiem (sautētiem, ceptiem) + salāti + kaut kas no ogļhidrātiem : rīsi, griķi, pilngraudu pasta.
Bērniem par prieku kartupeļu biezenis ar kotletēm, makaroni ar malto gaļu (kur arī paslēpju dārzeņus 😅), dažādas zupas. Vasarā aukstā zupas sākot ar biešu, beidzot ar gaspačo, kefīra zupa ar garnelēm utt..
Launagā : vasarā tie ir augļi, ogas visbiežāk. Ziemā rieksti, banānmaize, burkānmaize vai kkādi +/- veselîgāki cepumi. Vai olīvas ar kādu maizes šķēli.
Vakariņas : zupas un salàti mans favorīts. Karstākās dienās pietiek ar grieķu salātiem vakariņās, krēmzupas, pilngraudu tortiljas ar daudz dārzeņiem un gaļu.
Kopumā man patīk vienkàrši ēdieni ar daudz garšvielām, garšaugiem un esmu iemācījusies ar baudu ēst dàrzeņus jebkādā veidā. Garšo visi sieri, ķiploki, sēkliņas utt, to arī daudz kur lieku. No ogļhidràtiem mēģinu izvēlēties, lai biežāk tomēr pilngraudu.
Ārpus màjas patīk kvalitatīvas picas, jūras veltes, suši, kaukāzu virtuve. Viss balansā :)
05.08.2023 22:44 |

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
Miuce @ 01.08.2023 07:54

Tāds izmisums, ka jāpiepišas katram vīrietītim anonīmā forumā?

Tads bezdarbības limenis un autisms, tev ka jaraksta tādus komentārus 😄
07.08.2023 02:14 |

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
Miuce @ 01.08.2023 07:54

Tāds izmisums, ka jāpiepišas katram vīrietītim anonīmā forumā?

Tas nav virietis bet puikiņš. Un ka zini varbut tā ir dacīte jeb Zanīte, kss veiksmīgi tēlo alfa veci forumā. Izaudz no autiņbiksēm.
07.08.2023 02:15 |

Reitings 25894
Reģ: 18.08.2022
Beverly Hilza @ 01.08.2023 03:01

Tad nu gan tev ir verdzība virtuvē. ?? Virtuves vergs.
Un neticu šitām, kas neskatoties cenas un pērk uz aklo visu. Ja tu pirktu mašinu ari neskatitos cenu? Tu pati strādā jeb esi bezdarbniece un dzīvo uz kakla vecim?

Man gan liekas jocīgi ,ka Uk dzivojot nevar atrast nevienu veselīgu /garšīgu vietu.
Nu nav jau tā ,ka angli visur ēd tikai savas full English breakfast un fish&chips.
07.08.2023 11:36 |

Reitings 290
Reģ: 31.10.2022
Šorīt sakārojās apēst tunča salātus. 😍
25.08.2023 12:55 |

Reitings 7
Reģ: 24.08.2023
Šorīt izcepu kabaci ar olu. Vienkārši brīnumaini labas un vienkāršas brokastis.
Meklēju gan ar ko aizstāt krējumu, jo bez tā nav tik garšīgi..
25.08.2023 15:38 |

Reitings 1733
Reģ: 19.05.2016
Dzīve ir pārāk īsa, lai atteiktos no pilna tauku satura produktiem un cukura. Bet arī lai ēstu 3x dienā - arī tam ir par īsu. Nepretendēju uz to, ka ēdu veselīgi. Man garšo bekons.
25.08.2023 16:14 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
Tikko notiesāju divus virtuļus (tos pončikveidīgos) ar ievārījuma pildījumu. Mmmm, ir labi.
25.08.2023 16:24 |

Reitings 422
Reģ: 07.07.2020
Brokastis neēdu. No rīta pēc pamošanās negribas un neesmu pieradusi. No rīta tikai melna kafija.
Pusdienas man ir salīdzinoši ātri, jo neēdu brokastis. Parasti ap 12 vai 12.30. Kā kuro reizi. Pārsvarā vismaz trīs no piecām darba dienām gatavoju pati ēst. Pārsvarā tie ir rīsi ar olu un dārzeņiem + vistas fileja. Bieži gatavoju asian un chinese tipa ēdienus - kraušķīgo medus cāli u.c. Vai vienkārši vistas fileju. Ja neņemu līdzi, tad eju uz Lage, delico vai daily, jo tur sanāk ekonomiski izdevīgāk.
Vakariņās - nu tur grēkoju. Ēdu arī pēc 16, kā kur reizi. Reizēm homemade burgeri, picas, pasta carbonara vai kaut kas tāds. Vakarā tieši vairāk gribas ēst.
Snacki darba dienās īsti nav. Brīvdienās, kad ledusskapis un virtuve blakus - grēkoju.
Kopumā gribētu ēst sabalansētak un galvenais neēst tik vēlu vakarā treknus ēdienus:D
21.03.2025 23:24 |

Reitings 422
Reģ: 07.07.2020
Stjuarte @ 21.03.2025 23:24
Brokastis neēdu. No rīta pēc pamošanās negribas un neesmu pieradusi. No rīta tikai melna kafija.
Pusdienas man ir salīdzinoši ātri, jo neēdu brokastis. Parasti ap 12 vai 12.30. Kā kuro reizi. Pārsvarā vismaz trīs no piecām darba dienām gatavoju pati ēst. Pārsvarā tie ir rīsi ar olu un dārzeņiem + vistas fileja. Bieži gatavoju asian un chinese tipa ēdienus - kraušķīgo medus cāli u.c. Vai vienkārši vistas fileju. Ja neņemu līdzi, tad eju uz Lage, delico vai daily, jo tur sanāk ekonomiski izdevīgāk.
Vakariņās - nu tur grēkoju. Ēdu arī pēc 16, kā kur reizi. Reizēm homemade burgeri, picas, pasta carbonara vai kaut kas tāds. Vakarā tieši vairāk gribas ēst.
Snacki darba dienās īsti nav. Brīvdienās, kad ledusskapis un virtuve blakus - grēkoju.
Kopumā gribētu ēst sabalansētak un galvenais neēst tik vēlu vakarā treknus ēdienus:D

*pēc 19 ēdu vakarā gribēju rakstīt :D reizēm arī 22 ir maltīte
21.03.2025 23:27 |

Reitings 465
Reģ: 28.01.2025
Ja ir interesanti padalīties- padalies pirmā.
22.03.2025 23:52 |

Reitings 2535
Reģ: 04.01.2022
Ēdam pusdienas, brokastis, vakariņas. Kaut ko uzkoźam pa starpām. Gatavoju pati, jo tā sanāk daudz lētāk, ğimenē vīrietis un trīs mazi bērni. Neko baigi šiku neēdam, parasts ēdiens. Zupas, putras, olas. Kāds gaļas gabals ar piedevām ( pamatā kartupeļi un makaroni).
24.03.2025 08:41 |

Reitings 2189
Reģ: 28.04.2019
cenšos 3 x dienā, bet dažreiz sanāk 1-2 x dienā. esmu steidzīgā dzīvesveidā, bez pārtraukumiem, līdz ar to esmu spiesta ēst ne visu to labāko, sendvičus, ātri pagatavojamās nūdeles, burgerus, kebabus
24.03.2025 09:56 |

Reitings 1312
Reģ: 18.08.2022
Brokastis ir ļoti reti, parasti dienās, ja neesmu iepriekšējā vakarā ēdusi vakariņas. Brokastis man dikti svārstās: no vārīta ola, ja gribas tikai iekost, vai reāla cūkgaļas karbonāde ar krējumu, ja tiešām gribas ēst.
Pusdienās ir salāti, biešu zupa.
Vakariņās gatavoju pastu, steiku, vistas ar mērci, lazanju utt.
Parasti vakariņas ēdu ap 19:00, ne vēlāk kā 20:00 un gulēt eju 23:00/24:00, pirmstam vēl izejot vakara pastaigā, vai pasportojot. Nav labākais ēšanas grafiks, bet tāds jau ir no padsmit gadiem un jūtos ļoti ok.
24.03.2025 10:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits