Ēdu, kad gribas un gribas (par) daudz 😂 90% gatavoju pati. Un cenšos ēst sezonālu pārtiku, tas parasti arī maciņam draudzīgāk.
Brokastīs visbiežāk:
Avokado toast maizites, reizēm virsū zivs, reizēm apcepti turku zirņi vai siers.
Vājpiena biezpiens ar zaļumiem, redīsiem, ķelmēnu rupjmaize,
Pavisam parastas maizītes, t.i. pilngraudu maize ar sieru, tomātiem, gaļu, tunci utt..
Brīvdienās patīk palutināt ģimeni ar plaucētām olām uz avokado toastiem, pankūkām, kam klāt svaigas ogas.
Ziemā putras - prosas, septiņgraudu utml.
Pusdienas:
Liesa gaļa vai zivis ar daudz, daudz dārzeņiem (sautētiem, ceptiem) + salāti + kaut kas no ogļhidrātiem : rīsi, griķi, pilngraudu pasta.
Bērniem par prieku kartupeļu biezenis ar kotletēm, makaroni ar malto gaļu (kur arī paslēpju dārzeņus 😅), dažādas zupas. Vasarā aukstā zupas sākot ar biešu, beidzot ar gaspačo, kefīra zupa ar garnelēm utt..
Launagā : vasarā tie ir augļi, ogas visbiežāk. Ziemā rieksti, banānmaize, burkānmaize vai kkādi +/- veselîgāki cepumi. Vai olīvas ar kādu maizes šķēli.
Vakariņas : zupas un salàti mans favorīts. Karstākās dienās pietiek ar grieķu salātiem vakariņās, krēmzupas, pilngraudu tortiljas ar daudz dārzeņiem un gaļu.
Kopumā man patīk vienkàrši ēdieni ar daudz garšvielām, garšaugiem un esmu iemācījusies ar baudu ēst dàrzeņus jebkādā veidā. Garšo visi sieri, ķiploki, sēkliņas utt, to arī daudz kur lieku. No ogļhidràtiem mēģinu izvēlēties, lai biežāk tomēr pilngraudu.
Ārpus màjas patīk kvalitatīvas picas, jūras veltes, suši, kaukāzu virtuve. Viss balansā :)