Esmu Deju svētkos bijusi vairākas reizes kā dejotāja. Šogad izlaižu, bet ir plāns uz nākamajiem, jo tagadējo svētku noskaņā prasās atkal tautas tērpu vilkt virsū.
Ēdiens vienmēr ir tāds, tas nav nekas jauns. Baltmaize, vārītas olas, putras, zupas. Bet tā padomājot, tās kas taisa ēdienu parasti ir skolu pavārītes un viņām ar minimāliem līdzekļiem un pārtiku, un ļoti ātri, ir jāpabaro ļoti daudz skolēnu/cilvēku. Fiksi sacep katram pa kotletītei, katrupeļu biezenis no liela katla, brokastīs savāra katram pa divām olām. Ko vairāk var gaidīt? Nav jau Gan Bei.
pepija @ 05.07.2023 19:42
es saprotu,ka tie dalibnieki gul skolas,man pie majas skola un blakus stav 6 lielie autobusi.Kur vini visi gul,uz gridas?Un kur nomazgaties,un ja tik daudz cilveki,tak skola cik tas tualetes ir?izklausas traki
Un jā, dalībnieki guļ skolās, klasēs uz grīdas. Tie kas nav no Rīgas. Katrs ņem līdzi sev matracīti/guļammaisu/ sedziņu un spilventiņu.
Manā kolektīvā bija - puiši pie vienas sienas rindiņā, meitenes pie otras sienas rindiņā. Pa vidu galdu siena. Zem galdiem somas un koferi, galdiem pa virsu visu ikdienas mantas. Dušas arī skolās parasti ir.
Un nav nemaz traki. Dejotāji ir pieraduši pie visa. Esmu arī braukusi uz Poliju, Čehiju un visur kur dejot un Čehijā vispār jāguļ bija autobusā divas naktis un jāceļās 5 no rīta uz mēģinājumiem, bet gulēt pēc koncertiem tikām tikai 2 naktī.
Vislielākā sāpe Deju svētkos ir dejot pilnā tautas tērpā ar vilnas brunčiem, vilnas zeķēm un vilnas ņieburu +28 grādos un nenomirt.