Ielūgums uz kāzām - bērni

10 gadi
Reitings 431
Reģ: 24.02.2011
Esmu tikai 1x dzīvē bijusi uz kāzām, kad bērnu vēl nebija (tās nebija manas kāzas :D ). Rudenī precēsies brālēns, kuram ir 2 bērni. Ielūgumu saņēmu adresētu sev (man pašai viens bērns brālēna jaunākā vecumā un būs otrs mazulis ap 1 mēnesi vecs, kad būs kāzas).
Tātad - nezinu etiķeti un nezinu, kā parasti dara - vai bērni, ja ielūgumā nav pieminēti, netiek uzaicināti? Vecāko bērnu es varētu kāda auklītei atstāt, bet pavisam maziņo nevarētu atstāt nekādā veidā. Tad nu domāju, kā vispār ir ierasts, un vai tomēr varbūt svinības man kopā ar bērniem jālizlaiž.
Atbilstošā brīdi pajautāšu arī viņiem, kā viņi domā, bet līdz tam gribu saprast, kāda ir prakse :D Jo māmiņu forumos esmu lasījusi, ka kāzas nav bērnu pasākums, un jaunlaulātie bērnus īsti negaida, ko es it kā arī labi saprotu, vienīgi šajā gadījumā viņiem pašiem ir bērni, kuri noteikti šajā piedalīsies. :)
29.06.2023 00:40 |

Reitings 1427
Reģ: 19.07.2019
Lauva1994 @ 30.06.2023 15:53
man tev tieši tāds pats jautājums, ja tu precētos un tavai māsai/brālim būtu bērns ar šādi pat teiktu?

Neesmu tā komentāra autore, bet, jā, varētu pateikt, lai bērnu neņem līdzi. Kur problēma? Jaunais pāris savā īpašajā dienā var atļauties būt egoisti un noteikt to, ko vēlas savā dienā. Normāls brālis/māsa saprastu. Jau ikdienā bērnu raudāšana nav tīkama ausīm, kur nu vēl kāzās, kur, kā jau minēja iepriekš, bērna brēciena dēļ var tikt izjaukta "jā" vārda teikšana. Piedošanu, man vispār bērni nepatīk, tāpēc kāzas noteikti rīkotu tādas, lai tur būtu tikai pieaugušie.
Galu galā ar mazu bērnu neērti var būt visiem, tajā skaitā arī pašam bērnam. Ko zīdainim dos tas, ka viņš būs tajās kāzās? Tikai diskomfortu, galvas sāpes skaļās mūzikas, karstuma, smacīguma dēļ. Jau pieaugušajam ir mokas reizēm gaidīt, braukāt, staigāt kāzu dienā, kur nu vēl bērnam.
Es saprotu, ka mamma ir cilvēks un viņa var piedalīties visur, kur vēlas, bet ir jārēķinās ar to, ka ir ierobežojumi laikā, kad bērns vēl ir mazs.
30.06.2023 19:28 |

Reitings 8
Reģ: 30.06.2023
Esmu bijusi šādā situācijā. Saņemot ielūgumu,klāt bija zīmīte,ka,ja iespējams- bērnu līdzi neņemt. Mums īsti nebija kam atstāt un draugs tajā laikā bija tuvs,tāpēc jautāju,vai ir iespējams ņemt,līdzi uz vakara laiku,jo lai arī bērns mums no mierīgajiem,izdomājām,ka uz baznīcu ies viens no mums,bet otrs ar mazo ārā būs,lai neiztraucētu. Tā kā visiem viesiem vecums ap 30 un vairāk,tad arī lielākai daļai ir bērni jau salīdzinoši saprātīgā vecumā,tā skaitā viņa paša brālim un māsai ir bērni. Sākumā teica,ka daļa ņemšot līdzi un viss ok. To,ka bērni viņam īsti pie sirds neiet un viņus uzskata par nastu,es zināju visu laiku,bet kad nāca tuvāk kāzu laiks,tad izskanēja visādas piezīmes,ka bērni aizņemšot vietu,par kuru viņiem ir lieki izdevumi,atbildēju,ka atsevišķu vietu bērnam nevajag,jo ir reāls mazēdājs un tāpat no galda diez vai ko ēdīs,tad bija jāuzklausa,ka citiem gan vajadzēšot vietu un tie esot lieli lieki izdevumi. Nākošais bija,ka man esot jāizdomā kā bērnu izklaidēt,lai viņš nemaisītos pa kājām. Piedāvāju,ka varbūt vecāki var samesties kādam bērnu izklaidētājam,jo tur tiešām reti kuram bērni nebija,tad būtu visiem labi,vajadzētu tikai kādu stūri tam atvēlēt. Pateica,ka tas kategoriski nebūs,bet ja es vēlos,tad varu no mājām paņemt galdu un nolikt bērnam ārā,lai tur sēž un zīmē. Joka pēc pajautāju,a ja lietus līs,tad viņam tur arī būs jāsēž,vai kā? Pilnā nopietnībā atbildēja,ka jā- ja gribēs zīmēt vai ko citi darīt,tad tikai ārā. Un pēdējais bija,ka man ir jāgarantē tas,ka bērns visu vakaru sēdēs mierīgs pie galda,neizdvesīs nevienu skaņu un vispār nestaigās apkārt. Tā kā to garantēt nevarēju,tad nolēmām,ka mūsu ģimene uz kāzām neies. Tādas ģimenes bija vairākas. Šogad svinēs 5 gadu jubileju- pašiem bērnu joprojām nav.
30.06.2023 21:09 |

Reitings 1952
Reģ: 25.01.2023
ziiile @ 30.06.2023 21:09
Esmu bijusi šādā situācijā. Saņemot ielūgumu,klāt bija zīmīte,ka,ja iespējams- bērnu līdzi neņemt. Mums īsti nebija kam atstāt un draugs tajā laikā bija tuvs,tāpēc jautāju,vai ir iespējams ņemt,līdzi uz vakara laiku,jo lai arī bērns mums no mierīgajiem,izdomājām,ka uz baznīcu ies viens no mums,bet otrs ar mazo ārā būs,lai neiztraucētu. Tā kā visiem viesiem vecums ap 30 un vairāk,tad arī lielākai daļai ir bērni jau salīdzinoši saprātīgā vecumā,tā skaitā viņa paša brālim un māsai ir bērni. Sākumā teica,ka daļa ņemšot līdzi un viss ok. To,ka bērni viņam īsti pie sirds neiet un viņus uzskata par nastu,es zināju visu laiku,bet kad nāca tuvāk kāzu laiks,tad izskanēja visādas piezīmes,ka bērni aizņemšot vietu,par kuru viņiem ir lieki izdevumi,atbildēju,ka atsevišķu vietu bērnam nevajag,jo ir reāls mazēdājs un tāpat no galda diez vai ko ēdīs,tad bija jāuzklausa,ka citiem gan vajadzēšot vietu un tie esot lieli lieki izdevumi. Nākošais bija,ka man esot jāizdomā kā bērnu izklaidēt,lai viņš nemaisītos pa kājām. Piedāvāju,ka varbūt vecāki var samesties kādam bērnu izklaidētājam,jo tur tiešām reti kuram bērni nebija,tad būtu visiem labi,vajadzētu tikai kādu stūri tam atvēlēt. Pateica,ka tas kategoriski nebūs,bet ja es vēlos,tad varu no mājām paņemt galdu un nolikt bērnam ārā,lai tur sēž un zīmē. Joka pēc pajautāju,a ja lietus līs,tad viņam tur arī būs jāsēž,vai kā? Pilnā nopietnībā atbildēja,ka jā- ja gribēs zīmēt vai ko citi darīt,tad tikai ārā. Un pēdējais bija,ka man ir jāgarantē tas,ka bērns visu vakaru sēdēs mierīgs pie galda,neizdvesīs nevienu skaņu un vispār nestaigās apkārt. Tā kā to garantēt nevarēju,tad nolēmām,ka mūsu ģimene uz kāzām neies. Tādas ģimenes bija vairākas. Šogad svinēs 5 gadu jubileju- pašiem bērnu joprojām nav.
es arī neietu.var jau ari nenononiecinot bērnus izklāstit savu domu,kāpēc bērnus labāk ne.
30.06.2023 22:17 |

Reitings 8
Reģ: 30.06.2023
Kenty @ 30.06.2023 22:17
es arī neietu.var jau ari nenononiecinot bērnus izklāstit savu domu,kāpēc bērnus labāk ne.

No vienas puses saprotu viņu,nepatīk bērni utt,bet tad pašā sākumā būtu pateicis,ka bez bērniem un mēs uzreiz pateiktu,ka nebūsim,nevis sākumā- jā,viss ok,bet pēc tam visādus noteikumus uzstāda. Kad pateicu,ka bērns nav lelle,kuri vienā vietā noliek un vakara noslēgumā paņem,tad atbildēja,ka tā esot mana problēma,nevis viņa😁 Visādi cilvēki ir, mēs ātri sapratām,ka ar savu klātbūtni viņus neapgrūtināsim.
30.06.2023 22:52 |

Reitings 405
Reģ: 14.06.2023
Nu bet cilvēks jau ielūgumā norādījis - bērnus nē. Tad kāda jautā, vai var ņemt bērnus. Lasīt neprot? Droši vien bija neērti uzdot šo jautājumu acīs, sākumā apjuka un atbildēja - labi, tad apdomājās un centās tikt ārā no situācijas. Neforši, ka VĒLREIZ (jo pirmā reize bija ielūgumā) nenorādīja - ar bērniem nē, bet sanāk nepieklājīgi no abām pusēm, viena neprot lasīt, otrs neprot turēt stingru nostāju.
Un to, ka daudziem ir bērni, nenozīmē, ka tie bērni tiktu ņemti līdzi, lai vēl speciāli meklētu viņiem izklaidētāju, pataisot to par bērnu pasākumu. Sanāk blakus pieaugušo galdam vajadzēja likt bērnu galdu un klausīties bērnu ballītē? Ielūgumā taču bija rakstīts tas, ka pāris vēlas kāzas bez bērniem un atstāts tikai mazs lodziņš tiem, kuriem nu tiešām nesanāk nekādi atstāt bērnus. Bet ja viena jažematj sāk piedāvāt pat animatorus saukt, tādējādi dodot zaļo gaismu visiem ņemt bērnus.. es arī censtos atkratīties. Pilnībā mainās jaunā pāra iecerētā pasākuma būtība.
01.07.2023 17:06 |

Reitings 8695
Reģ: 09.09.2021

Izskatās, ka Tu nemāki lasīt vai arī Tev ir problēmas ar teksta uztveri. 😁😁😁
01.07.2023 17:40 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009

Tas gan bija ļoti bezkaunīgi no Tavas puses piedāvāt uzaicināt bērnu izklaidētāju un taisīt kaut kādu bērnu stūrīti. Viņi skaidri un gaiši bija pateikuši, ka bērnus savās kāzās nevēlas, bet Tu piedāvā sarīkot bērnu ballīti. Nu kā nav kauna? Es viņu vietā arī drīzāk priecātos, ja jūs labāk vispār neatnāktu nekā nāktu ar visu bērnu, jo man arī bērni nepatīk un savās kāzās nepieļautu zīdaiņu brēkšanu.
01.07.2023 18:12 |

10 gadiPatīk
Reitings 4938
Reģ: 31.10.2010
ziiile @ 30.06.2023 22:52

No vienas puses saprotu viņu,nepatīk bērni utt,bet tad pašā sākumā būtu pateicis,ka bez bērniem un mēs uzreiz pateiktu,ka nebūsim,nevis sākumā- jā,viss ok,bet pēc tam visādus noteikumus uzstāda. Kad pateicu,ka bērns nav lelle,kuri vienā vietā noliek un vakara noslēgumā paņem,tad atbildēja,ka tā esot mana problēma,nevis viņa? Visādi cilvēki ir, mēs ātri sapratām,ka ar savu klātbūtni viņus neapgrūtināsim.

Protams, ka tavs bērns ir tava problēma. Kā gan vēl cita? Vai gribēji, lai līgavainis risina jautājumus par tava bērna izklaidēšanu? Viņam tas nav jādara.
01.07.2023 18:21 |

Reitings 405
https://twitter.com/Murr_berg/status/1675227925040312320?t=ypbRBsXSlbACxKmb_kF94w&s=19
Kopsakarā ar ietekmeļu tēmā minēto, ka cilvēki bez bērniem nevar komentēt tēmas par bērniem..
Kā šo vērtējat? Žēl, ka tur nav pievienots klāt video, bet varat paskatīties - klusums, jo tieši tieši koris beidza dziedāt, diriģents vēl stāv priekšā un bērns sāk nenormāli brēkt. Manuprāt, briesmīgi, jāsāk domāt, ka ne tikai bērnu ratus vajadzēja aizliegt, bet pašus bērnus arī.
03.07.2023 12:19 |

Reitings 939
Reģ: 02.02.2020
Uvavy @ 03.07.2023 12:19
https://twitter.com/Murr_berg/status/1675227925040312320?t=ypbRBsXSlbACxKmb_kF94w&s=19
Kopsakarā ar ietekmeļu tēmā minēto, ka cilvēki bez bērniem nevar komentēt tēmas par bērniem..
Kā šo vērtējat? Žēl, ka tur nav pievienots klāt video, bet varat paskatīties - klusums, jo tieši tieši koris beidza dziedāt, diriģents vēl stāv priekšā un bērns sāk nenormāli brēkt. Manuprāt, briesmīgi, jāsāk domāt, ka ne tikai bērnu ratus vajadzēja aizliegt, bet pašus bērnus arī.

Man ir bērns, varu izteikties. 😄
Manuprāt, ir tāda vecāku daļa, kas vienkārši ne par ko, nekad, nekādā gadījumā nekur neies bez bērniem. Viņi nešķiro pasākumus, nepadomā, vai bērnam tā ir piemērota vieta, un vai citiem bērni netraucēs. Tas ir egoisms.
Ir pasākumi, kur ņemt līdzi bērnus ir ok, bet ir arī tādi, kur to labāk nedarīt. Nu nav visiem sanākušajiem cilvēkiem jāklausās citu bērnu baurošana, lēkāšana apkārt utt. Ticu, ka vecākiem arī nav nekāda kultūras baudīšana, ja visu laiku jāvaktē un jāapsauc bērns.
Ja es plānoju iet uz kādu izrādi, koncertu, meklēju, kas pieskatīs bērnu. Ja nav, kas pieskata, tad neeju. Protams, es varētu stiept savu bērnu līdzi, jo es tā gribu, bet kurš no tā ir ieguvējs? Pilnīgi neviens.
03.07.2023 12:30 |

Reitings 405
Nu jā, tas skaidrs, ka nejau visi cilvēki ar bērniem ir tādi. Visdrīzāk tie, kuri ar bērniem ir šādi, tādi bijuši arī pirms bērniem.
Šeit video, par kuru runāju
https://failiem.lv/u/3qhc7q5t5
03.07.2023 12:41 |

Reitings 311
Reģ: 10.11.2022
Ar mēnesi mazu bebi es uz kāzām nebrauktu. Tās mammas tāpat tikai staigā apkārt ar ratiem, kaut kur nolien barot, kaut kur nolien pamperot, kaut kur nolien ucināt, kaut kur nolien midzināt un kad aizmieg, tad nostumj ratus nostāk un tāpat ēd kaut kur tur pat ratu tuvumā.
Par 1 mēnešu mazu bebi un pūli ar cilvēkiem un baciļiem, un neizveidojušos imunitāti pat nerunāšu.
Man radās jautājums, nez kur viņi paši liks savus bērnus savās kāzās? Omes un opji, noteikti būs kāzās, brāļi, māsas, arī jau noteikti. Draudzenes, draugi noteikti arī kāzās. Speciāli algot aukli, lai mūsu bērni nebūtu mūsu kāzās...es nezinu.
Interesanti, ko pēc tam pieaugušiem bērniem saka? Jūs tur nebijāt, jo mums besija, ka jūs trokšņojat un gribējām dzert nedomājot par sīkajiem?
Saprotu, ka tā rīkot kāzas ir modē, bet man nepatīk šāda mode. Tīri personīgais viedoklis.
03.07.2023 13:07 |

10 gadi
Reitings 861
Reģ: 12.05.2010
bouquettt @ 03.07.2023 12:30

Man ir bērns, varu izteikties. ?
Manuprāt, ir tāda vecāku daļa, kas vienkārši ne par ko, nekad, nekādā gadījumā nekur neies bez bērniem. Viņi nešķiro pasākumus, nepadomā, vai bērnam tā ir piemērota vieta, un vai citiem bērni netraucēs. Tas ir egoisms.
Ir pasākumi, kur ņemt līdzi bērnus ir ok, bet ir arī tādi, kur to labāk nedarīt. Nu nav visiem sanākušajiem cilvēkiem jāklausās citu bērnu baurošana, lēkāšana apkārt utt. Ticu, ka vecākiem arī nav nekāda kultūras baudīšana, ja visu laiku jāvaktē un jāapsauc bērns.
Ja es plānoju iet uz kādu izrādi, koncertu, meklēju, kas pieskatīs bērnu. Ja nav, kas pieskata, tad neeju. Protams, es varētu stiept savu bērnu līdzi, jo es tā gribu, bet kurš no tā ir ieguvējs? Pilnīgi neviens.

Nav bērnu, bet izteikšos, jo piekrītu šim. Ir vesela suga šito, kas uzskata, ka ja viņiem ir sīkais, visiem un vienmēr, un visur jābūt sajūsmā, ka viņi ar savu brēkuli ieradušies.
Pirms kovida biju teātrī uz izrādi. Pieaugušo izrāde. Tur arī bija šitādi - viens ir tas, ka tas sīkais skraidīja pa eju, bet otrs - viņš sāka rāpties uz skatuves, jo bija tādas trepītes pieliktas skatuves priekšā un traucēt aktieriem, kuri sāka skatīties, kas notiek. Protams, vecāki sēdēja zālē un uzskatīja, ka viss taču ir brīnišķīgi. Vai tad kādam traucē? Un tad, protams, kad bija spiesti savākt savu sīko, jo nu aktieri sāka meklēt ar skatu vecākus, sīkais sāka aurot...
Es vnk nespēju saprast jau idejiski - kāpēc bija jāņem sīkais līdzi uz pieaugušo izrādi, no kuras viņš neko tāpat nesapratīs? Vnk - ņemu, jo man ir sīkais un pofig par visu? Bērniem ir bērnu izrādes.
Pieņemu, ka tas pats pārītis arī uz bez bērnu kāzām aizspertos ar savu sīko, kurš piebrēktu baznīcu. Jo kāpēc gan ne?
03.07.2023 13:08 |

10 gadiPatīk
Reitings 4938
Reģ: 31.10.2010
Tas "tev nav bērnu, tāpēc tu neko nesaproti" arguments - nu sorry. Nav jābūt vecākam, lai zinātu, ka nav bērnu dabā vairākas stundas mierīgi sēdēt uz vietas, neko nerunāt, nedīdīties, neniķoties, utt. Bērns nespēs ilgstoši klausīties koncertu vai skatīties izrādi, viņam apniks un gribēsies paskraidīt, paspēlēties. Tā bērni dara un tas ir normāli. Bet, rēķinoties ar to, tik un tā ņemt bērnu līdzi uz pasākumiem, kā baudīšanai nepieciešams klusums no skatītāju puses, gan nav normāli.
03.07.2023 13:26 |

Reitings 311
Reģ: 10.11.2022
kuššššš @ 03.07.2023 13:08

Nav bērnu, bet izteikšos, jo piekrītu šim. Ir vesela suga šito, kas uzskata, ka ja viņiem ir sīkais, visiem un vienmēr, un visur jābūt sajūsmā, ka viņi ar savu brēkuli ieradušies.
Pirms kovida biju teātrī uz izrādi. Pieaugušo izrāde. Tur arī bija šitādi - viens ir tas, ka tas sīkais skraidīja pa eju, bet otrs - viņš sāka rāpties uz skatuves, jo bija tādas trepītes pieliktas skatuves priekšā un traucēt aktieriem, kuri sāka skatīties, kas notiek. Protams, vecāki sēdēja zālē un uzskatīja, ka viss taču ir brīnišķīgi. Vai tad kādam traucē? Un tad, protams, kad bija spiesti savākt savu sīko, jo nu aktieri sāka meklēt ar skatu vecākus, sīkais sāka aurot...
Es vnk nespēju saprast jau idejiski - kāpēc bija jāņem sīkais līdzi uz pieaugušo izrādi, no kuras viņš neko tāpat nesapratīs? Vnk - ņemu, jo man ir sīkais un pofig par visu? Bērniem ir bērnu izrādes.
Pieņemu, ka tas pats pārītis arī uz bez bērnu kāzām aizspertos ar savu sīko, kurš piebrēktu baznīcu. Jo kāpēc gan ne?

Es domāju, ka neviens vecāks jau nedomā, ka mans bērns tagad skraidīs kā aptracis un trokšņos. Tāpat kā neviens nedomā, ka zīdainis piebrēks visu baznīcu. Vienmēr liekas, ka gan jau aizmigs un nekāda vaina. Vai arī darīs to un to. Iespējams, ka vecākiem gribas kaut kur izrauties tāpat un nav jau bērns nekāda slimība, ka jāsēž mājās (kaut piekrītu, ka ir pasākumi, kur maziem bērniem nav jābūt), nav kur atstāt, bet ļoti, ļoti gribas izrauties....
Neviens jau nedomā, ejot, ka, vot, šodien mans sīkais iznesīs visiem smadzenes, bet bieži vien - sanāk kā sanāk.
Man pašai ne visai patīk sveši bērni un es pieņemu, ka mani bērni var kādam nepatikt arīdzan un paturu to prātā, bet atceros, kā mazo bērnu vecumā sirds sāpēja, jo tik ļoti gribējās kaut kur pabūt cilvēkos, pieaugušo kompānijās, bet bērnus, kas pieskata nebija.
03.07.2023 13:27 |

Reitings 1941
Reģ: 06.10.2022
magdalena333 @ 30.06.2023 09:48
Ja uz kazām dodas tīri, lai apsveiktu, tad ietu uz ceremoniju un atrastu kādu, kas tajā laikā pastaigājas ar mazuli (nē, mazuli ceremonijā, ja ir kaut kāda cieņa pret jaunlaulātajiem, jo tomēr tā ir viņu diena, bet, ja zīdainim uznāks raudāšana, tad ej un nomierini tā uz reiz). Ja grib doties uz tusiņu, lai it kā atpūstos, tad nē bērniem, jo tā nav atpūta, būsi tikai izbesījusies, mazs bērns ir mazs bērns, pie tam kāzas nav tas klusākais pasākums, līdz ar to stress mazajam. Tas pats ar todleru, tāds arī visu laiku īdētu blakus, gribētu uzmanību, gribētu klēpī, šo un to, es personīgi neredzu bērnus kāzās, nu vismaz lidz gadiem 6-7 , lai labāk paliek mājās ar kādu, pat, ja jaunajam pārim nav iebildumi.

Mēs esam bijuši kāzās ar toddleri. Vispār nebija nekādu problēmu. Bet nu mēs viņu arī visur vienmēr esam ņēmuši līdzi un viņš bija un ir pieradis pie restorāniem, cilvēkiem un māk uzvesties dažāsās situācijās. BET, ja ielūgumā būtu minēts, ka nedrīkst, noteikti neņemtu līdzi.
03.07.2023 13:34 |

Reitings 1941
Lauva1994 @ 30.06.2023 15:53
man tev tieši tāds pats jautājums, ja tu precētos un tavai māsai/brālim būtu bērns ar šādi pat teiktu?

Man gan nav vairs zīdainis, bet visos pasākumos vienmēr esam ņēmuši līdzi un pēc vajadzības palikuši ārā. Ja mans brālis/māsa precās, bērna papucītis var 15 min pastāvēt ārā, vai ja viņa māsa/brālis, mammīte var pastāvēt, vai sarunāt kādu, kas pastāv.
03.07.2023 13:39 |

Reitings 10736
Reģ: 22.12.2022
kuššššš @ 03.07.2023 13:08

Šī pati suga katru otro dienu posto, ka mammai ir sevi jāmīl un jāatgūst spēki, lai rūpētos par bērniem. Kā arī nemaz nedomā viņas sniegpārsliņai aizrādīt kaut ko - dabūsi pretī lekciju par bērnu tiesībām.
03.07.2023 13:41 |

Reitings 1941
Uvavy @ 01.07.2023 17:06
Nu bet cilvēks jau ielūgumā norādījis - bērnus nē. Tad kāda jautā, vai var ņemt bērnus. Lasīt neprot? Droši vien bija neērti uzdot šo jautājumu acīs, sākumā apjuka un atbildēja - labi, tad apdomājās un centās tikt ārā no situācijas. Neforši, ka VĒLREIZ (jo pirmā reize bija ielūgumā) nenorādīja - ar bērniem nē, bet sanāk nepieklājīgi no abām pusēm, viena neprot lasīt, otrs neprot turēt stingru nostāju.
Un to, ka daudziem ir bērni, nenozīmē, ka tie bērni tiktu ņemti līdzi, lai vēl speciāli meklētu viņiem izklaidētāju, pataisot to par bērnu pasākumu. Sanāk blakus pieaugušo galdam vajadzēja likt bērnu galdu un klausīties bērnu ballītē? Ielūgumā taču bija rakstīts tas, ka pāris vēlas kāzas bez bērniem un atstāts tikai mazs lodziņš tiem, kuriem nu tiešām nesanāk nekādi atstāt bērnus. Bet ja viena jažematj sāk piedāvāt pat animatorus saukt, tādējādi dodot zaļo gaismu visiem ņemt bērnus.. es arī censtos atkratīties. Pilnībā mainās jaunā pāra iecerētā pasākuma būtība.

Es arī negribētu savās kāzās kkādas bērnu izklaides. Sorry mazliet jau par traku. 🫣
03.07.2023 13:46 |

Reitings 5329
Reģ: 27.03.2023
Tām meitenēm kurām nav bērnu, var redzēt cik ļoti caurstrāvo pasīvā agresija uzrakstītajos komentāros. Tiem kam nav bērnu, nepatīk utt. tomēr ir jāsaprot, ka dzīvojam sabiedrībā un vecākiem nav jāspundē bērnus pagrabā, lai tikai kādam nepatraucētu. Bērni arī ir sabiedrības daļa.
Kā, tad lai tas bērns iemācās uzvesties, ja netiek nekur vests? Vienreiz, divreiz pabļaus, vecāki noreaģēs un nākošreiz bērns padomās kā ir jāuzvedas.
Mans divgadnieks arī cēla traci veikalā, uzreiz tai pašā sekundē nometu produktu groziņu un nesu viņu ārā no veikala, kur kārtīgi izskaidroju, ka tā uzvesties nedrīkst un, ka nākošreiz tad paliks mājās, ja tā uzvedīsies. Vēl kādas divas reizes mēģināja un ar to arī viss beidzās.
Protams, uzvedību sabiedrībā nav jāmāca baznīcās, teātros vai kāzās un ņemt šādu bērnu līdzi kam nav iemācīts- nav pareizi.
03.07.2023 14:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits