Lauva1994 @ 30.06.2023 15:53man tev tieši tāds pats jautājums, ja tu precētos un tavai māsai/brālim būtu bērns ar šādi pat teiktu?
es arī neietu.var jau ari nenononiecinot bērnus izklāstit savu domu,kāpēc bērnus labāk ne.ziiile @ 30.06.2023 21:09Esmu bijusi šādā situācijā. Saņemot ielūgumu,klāt bija zīmīte,ka,ja iespējams- bērnu līdzi neņemt. Mums īsti nebija kam atstāt un draugs tajā laikā bija tuvs,tāpēc jautāju,vai ir iespējams ņemt,līdzi uz vakara laiku,jo lai arī bērns mums no mierīgajiem,izdomājām,ka uz baznīcu ies viens no mums,bet otrs ar mazo ārā būs,lai neiztraucētu. Tā kā visiem viesiem vecums ap 30 un vairāk,tad arī lielākai daļai ir bērni jau salīdzinoši saprātīgā vecumā,tā skaitā viņa paša brālim un māsai ir bērni. Sākumā teica,ka daļa ņemšot līdzi un viss ok. To,ka bērni viņam īsti pie sirds neiet un viņus uzskata par nastu,es zināju visu laiku,bet kad nāca tuvāk kāzu laiks,tad izskanēja visādas piezīmes,ka bērni aizņemšot vietu,par kuru viņiem ir lieki izdevumi,atbildēju,ka atsevišķu vietu bērnam nevajag,jo ir reāls mazēdājs un tāpat no galda diez vai ko ēdīs,tad bija jāuzklausa,ka citiem gan vajadzēšot vietu un tie esot lieli lieki izdevumi. Nākošais bija,ka man esot jāizdomā kā bērnu izklaidēt,lai viņš nemaisītos pa kājām. Piedāvāju,ka varbūt vecāki var samesties kādam bērnu izklaidētājam,jo tur tiešām reti kuram bērni nebija,tad būtu visiem labi,vajadzētu tikai kādu stūri tam atvēlēt. Pateica,ka tas kategoriski nebūs,bet ja es vēlos,tad varu no mājām paņemt galdu un nolikt bērnam ārā,lai tur sēž un zīmē. Joka pēc pajautāju,a ja lietus līs,tad viņam tur arī būs jāsēž,vai kā? Pilnā nopietnībā atbildēja,ka jā- ja gribēs zīmēt vai ko citi darīt,tad tikai ārā. Un pēdējais bija,ka man ir jāgarantē tas,ka bērns visu vakaru sēdēs mierīgs pie galda,neizdvesīs nevienu skaņu un vispār nestaigās apkārt. Tā kā to garantēt nevarēju,tad nolēmām,ka mūsu ģimene uz kāzām neies. Tādas ģimenes bija vairākas. Šogad svinēs 5 gadu jubileju- pašiem bērnu joprojām nav.
Kenty @ 30.06.2023 22:17es arī neietu.var jau ari nenononiecinot bērnus izklāstit savu domu,kāpēc bērnus labāk ne.
ziiile @ 30.06.2023 21:09Esmu bijusi šādā situācijā. Saņemot ielūgumu,klāt bija zīmīte,ka,ja iespējams- bērnu līdzi neņemt. Mums īsti nebija kam atstāt un draugs tajā laikā bija tuvs,tāpēc jautāju,vai ir iespējams ņemt,līdzi uz vakara laiku,jo lai arī bērns mums no mierīgajiem,izdomājām,ka uz baznīcu ies viens no mums,bet otrs ar mazo ārā būs,lai neiztraucētu. Tā kā visiem viesiem vecums ap 30 un vairāk,tad arī lielākai daļai ir bērni jau salīdzinoši saprātīgā vecumā,tā skaitā viņa paša brālim un māsai ir bērni. Sākumā teica,ka daļa ņemšot līdzi un viss ok. To,ka bērni viņam īsti pie sirds neiet un viņus uzskata par nastu,es zināju visu laiku,bet kad nāca tuvāk kāzu laiks,tad izskanēja visādas piezīmes,ka bērni aizņemšot vietu,par kuru viņiem ir lieki izdevumi,atbildēju,ka atsevišķu vietu bērnam nevajag,jo ir reāls mazēdājs un tāpat no galda diez vai ko ēdīs,tad bija jāuzklausa,ka citiem gan vajadzēšot vietu un tie esot lieli lieki izdevumi. Nākošais bija,ka man esot jāizdomā kā bērnu izklaidēt,lai viņš nemaisītos pa kājām. Piedāvāju,ka varbūt vecāki var samesties kādam bērnu izklaidētājam,jo tur tiešām reti kuram bērni nebija,tad būtu visiem labi,vajadzētu tikai kādu stūri tam atvēlēt. Pateica,ka tas kategoriski nebūs,bet ja es vēlos,tad varu no mājām paņemt galdu un nolikt bērnam ārā,lai tur sēž un zīmē. Joka pēc pajautāju,a ja lietus līs,tad viņam tur arī būs jāsēž,vai kā? Pilnā nopietnībā atbildēja,ka jā- ja gribēs zīmēt vai ko citi darīt,tad tikai ārā. Un pēdējais bija,ka man ir jāgarantē tas,ka bērns visu vakaru sēdēs mierīgs pie galda,neizdvesīs nevienu skaņu un vispār nestaigās apkārt. Tā kā to garantēt nevarēju,tad nolēmām,ka mūsu ģimene uz kāzām neies. Tādas ģimenes bija vairākas. Šogad svinēs 5 gadu jubileju- pašiem bērnu joprojām nav.
ziiile @ 30.06.2023 21:09Esmu bijusi šādā situācijā. Saņemot ielūgumu,klāt bija zīmīte,ka,ja iespējams- bērnu līdzi neņemt. Mums īsti nebija kam atstāt un draugs tajā laikā bija tuvs,tāpēc jautāju,vai ir iespējams ņemt,līdzi uz vakara laiku,jo lai arī bērns mums no mierīgajiem,izdomājām,ka uz baznīcu ies viens no mums,bet otrs ar mazo ārā būs,lai neiztraucētu. Tā kā visiem viesiem vecums ap 30 un vairāk,tad arī lielākai daļai ir bērni jau salīdzinoši saprātīgā vecumā,tā skaitā viņa paša brālim un māsai ir bērni. Sākumā teica,ka daļa ņemšot līdzi un viss ok. To,ka bērni viņam īsti pie sirds neiet un viņus uzskata par nastu,es zināju visu laiku,bet kad nāca tuvāk kāzu laiks,tad izskanēja visādas piezīmes,ka bērni aizņemšot vietu,par kuru viņiem ir lieki izdevumi,atbildēju,ka atsevišķu vietu bērnam nevajag,jo ir reāls mazēdājs un tāpat no galda diez vai ko ēdīs,tad bija jāuzklausa,ka citiem gan vajadzēšot vietu un tie esot lieli lieki izdevumi. Nākošais bija,ka man esot jāizdomā kā bērnu izklaidēt,lai viņš nemaisītos pa kājām. Piedāvāju,ka varbūt vecāki var samesties kādam bērnu izklaidētājam,jo tur tiešām reti kuram bērni nebija,tad būtu visiem labi,vajadzētu tikai kādu stūri tam atvēlēt. Pateica,ka tas kategoriski nebūs,bet ja es vēlos,tad varu no mājām paņemt galdu un nolikt bērnam ārā,lai tur sēž un zīmē. Joka pēc pajautāju,a ja lietus līs,tad viņam tur arī būs jāsēž,vai kā? Pilnā nopietnībā atbildēja,ka jā- ja gribēs zīmēt vai ko citi darīt,tad tikai ārā. Un pēdējais bija,ka man ir jāgarantē tas,ka bērns visu vakaru sēdēs mierīgs pie galda,neizdvesīs nevienu skaņu un vispār nestaigās apkārt. Tā kā to garantēt nevarēju,tad nolēmām,ka mūsu ģimene uz kāzām neies. Tādas ģimenes bija vairākas. Šogad svinēs 5 gadu jubileju- pašiem bērnu joprojām nav.
ziiile @ 30.06.2023 22:52
No vienas puses saprotu viņu,nepatīk bērni utt,bet tad pašā sākumā būtu pateicis,ka bez bērniem un mēs uzreiz pateiktu,ka nebūsim,nevis sākumā- jā,viss ok,bet pēc tam visādus noteikumus uzstāda. Kad pateicu,ka bērns nav lelle,kuri vienā vietā noliek un vakara noslēgumā paņem,tad atbildēja,ka tā esot mana problēma,nevis viņa? Visādi cilvēki ir, mēs ātri sapratām,ka ar savu klātbūtni viņus neapgrūtināsim.
Uvavy @ 03.07.2023 12:19https://twitter.com/Murr_berg/status/1675227925040312320?t=ypbRBsXSlbACxKmb_kF94w&s=19
Kopsakarā ar ietekmeļu tēmā minēto, ka cilvēki bez bērniem nevar komentēt tēmas par bērniem..
Kā šo vērtējat? Žēl, ka tur nav pievienots klāt video, bet varat paskatīties - klusums, jo tieši tieši koris beidza dziedāt, diriģents vēl stāv priekšā un bērns sāk nenormāli brēkt. Manuprāt, briesmīgi, jāsāk domāt, ka ne tikai bērnu ratus vajadzēja aizliegt, bet pašus bērnus arī.
bouquettt @ 03.07.2023 12:30
Man ir bērns, varu izteikties. ?
Manuprāt, ir tāda vecāku daļa, kas vienkārši ne par ko, nekad, nekādā gadījumā nekur neies bez bērniem. Viņi nešķiro pasākumus, nepadomā, vai bērnam tā ir piemērota vieta, un vai citiem bērni netraucēs. Tas ir egoisms.
Ir pasākumi, kur ņemt līdzi bērnus ir ok, bet ir arī tādi, kur to labāk nedarīt. Nu nav visiem sanākušajiem cilvēkiem jāklausās citu bērnu baurošana, lēkāšana apkārt utt. Ticu, ka vecākiem arī nav nekāda kultūras baudīšana, ja visu laiku jāvaktē un jāapsauc bērns.
Ja es plānoju iet uz kādu izrādi, koncertu, meklēju, kas pieskatīs bērnu. Ja nav, kas pieskata, tad neeju. Protams, es varētu stiept savu bērnu līdzi, jo es tā gribu, bet kurš no tā ir ieguvējs? Pilnīgi neviens.
kuššššš @ 03.07.2023 13:08
Nav bērnu, bet izteikšos, jo piekrītu šim. Ir vesela suga šito, kas uzskata, ka ja viņiem ir sīkais, visiem un vienmēr, un visur jābūt sajūsmā, ka viņi ar savu brēkuli ieradušies.
Pirms kovida biju teātrī uz izrādi. Pieaugušo izrāde. Tur arī bija šitādi - viens ir tas, ka tas sīkais skraidīja pa eju, bet otrs - viņš sāka rāpties uz skatuves, jo bija tādas trepītes pieliktas skatuves priekšā un traucēt aktieriem, kuri sāka skatīties, kas notiek. Protams, vecāki sēdēja zālē un uzskatīja, ka viss taču ir brīnišķīgi. Vai tad kādam traucē? Un tad, protams, kad bija spiesti savākt savu sīko, jo nu aktieri sāka meklēt ar skatu vecākus, sīkais sāka aurot...
Es vnk nespēju saprast jau idejiski - kāpēc bija jāņem sīkais līdzi uz pieaugušo izrādi, no kuras viņš neko tāpat nesapratīs? Vnk - ņemu, jo man ir sīkais un pofig par visu? Bērniem ir bērnu izrādes.
Pieņemu, ka tas pats pārītis arī uz bez bērnu kāzām aizspertos ar savu sīko, kurš piebrēktu baznīcu. Jo kāpēc gan ne?
magdalena333 @ 30.06.2023 09:48Ja uz kazām dodas tīri, lai apsveiktu, tad ietu uz ceremoniju un atrastu kādu, kas tajā laikā pastaigājas ar mazuli (nē, mazuli ceremonijā, ja ir kaut kāda cieņa pret jaunlaulātajiem, jo tomēr tā ir viņu diena, bet, ja zīdainim uznāks raudāšana, tad ej un nomierini tā uz reiz). Ja grib doties uz tusiņu, lai it kā atpūstos, tad nē bērniem, jo tā nav atpūta, būsi tikai izbesījusies, mazs bērns ir mazs bērns, pie tam kāzas nav tas klusākais pasākums, līdz ar to stress mazajam. Tas pats ar todleru, tāds arī visu laiku īdētu blakus, gribētu uzmanību, gribētu klēpī, šo un to, es personīgi neredzu bērnus kāzās, nu vismaz lidz gadiem 6-7 , lai labāk paliek mājās ar kādu, pat, ja jaunajam pārim nav iebildumi.
Lauva1994 @ 30.06.2023 15:53man tev tieši tāds pats jautājums, ja tu precētos un tavai māsai/brālim būtu bērns ar šādi pat teiktu?
kuššššš @ 03.07.2023 13:08
Nav bērnu, bet izteikšos, jo piekrītu šim. Ir vesela suga šito, kas uzskata, ka ja viņiem ir sīkais, visiem un vienmēr, un visur jābūt sajūsmā, ka viņi ar savu brēkuli ieradušies.
Pirms kovida biju teātrī uz izrādi. Pieaugušo izrāde. Tur arī bija šitādi - viens ir tas, ka tas sīkais skraidīja pa eju, bet otrs - viņš sāka rāpties uz skatuves, jo bija tādas trepītes pieliktas skatuves priekšā un traucēt aktieriem, kuri sāka skatīties, kas notiek. Protams, vecāki sēdēja zālē un uzskatīja, ka viss taču ir brīnišķīgi. Vai tad kādam traucē? Un tad, protams, kad bija spiesti savākt savu sīko, jo nu aktieri sāka meklēt ar skatu vecākus, sīkais sāka aurot...
Es vnk nespēju saprast jau idejiski - kāpēc bija jāņem sīkais līdzi uz pieaugušo izrādi, no kuras viņš neko tāpat nesapratīs? Vnk - ņemu, jo man ir sīkais un pofig par visu? Bērniem ir bērnu izrādes.
Pieņemu, ka tas pats pārītis arī uz bez bērnu kāzām aizspertos ar savu sīko, kurš piebrēktu baznīcu. Jo kāpēc gan ne?
Uvavy @ 01.07.2023 17:06Nu bet cilvēks jau ielūgumā norādījis - bērnus nē. Tad kāda jautā, vai var ņemt bērnus. Lasīt neprot? Droši vien bija neērti uzdot šo jautājumu acīs, sākumā apjuka un atbildēja - labi, tad apdomājās un centās tikt ārā no situācijas. Neforši, ka VĒLREIZ (jo pirmā reize bija ielūgumā) nenorādīja - ar bērniem nē, bet sanāk nepieklājīgi no abām pusēm, viena neprot lasīt, otrs neprot turēt stingru nostāju.
Un to, ka daudziem ir bērni, nenozīmē, ka tie bērni tiktu ņemti līdzi, lai vēl speciāli meklētu viņiem izklaidētāju, pataisot to par bērnu pasākumu. Sanāk blakus pieaugušo galdam vajadzēja likt bērnu galdu un klausīties bērnu ballītē? Ielūgumā taču bija rakstīts tas, ka pāris vēlas kāzas bez bērniem un atstāts tikai mazs lodziņš tiem, kuriem nu tiešām nesanāk nekādi atstāt bērnus. Bet ja viena jažematj sāk piedāvāt pat animatorus saukt, tādējādi dodot zaļo gaismu visiem ņemt bērnus.. es arī censtos atkratīties. Pilnībā mainās jaunā pāra iecerētā pasākuma būtība.