Pirms mēneša sāku ievērot pārtraukto gavēšanu, nekad mūžā nebūtu iedomājusies, ka es to varēšu, jo man vienmēr ir vajadzējis kaut ko uzkost starp ēdienreizēm.
Taču draudzenes iedvesmota, bez ekspektācijām, ka sanāks - esmu nolauzusi jau vairāk kā 30 dienas.
Ievēroju 20:4 jau no paša sākuma.
Ēdu laikā no 16.00-20.00
4 stundu laikā apēdu ap 2000 kalorijas.
Atslēga, kā man, lielākajam snacking cilvēkam, tas var sanākt ir - ēšanas logā ēst tikai veselīgi, ķermenis ir pilns ar uzturvielām un atlikušajās 20 h neprasās (pietam, 8 no šīm stundām es vienkārši guļu)
Tas dod iespēju ieplānot maltītes. Ja pirms tam es varēju ceļā uz darbu un no darba paķert pa kādai bulciņai, darbā iekost šokolādīti un nedomāt - tad tagad šis viss atkrīt, gaidu savu ēšanas laiku un saplānoju, ko taisīšu vakarā. Šobrīd vienmēr ledusskapī ir aukstā zupa + dārzeņu salāti + vistas vai tītara gaļa, vārītas olas, pilngraudu maizītes.
cik no tā es apēdu katru dienu, es savā ēšanas laikā nekontrolēju, tikai skatos, lai viss, ko es lieku mutē, būtu no maniem veselīgajiem krājumiem, bet vidēji jau ap tām 2000 kcal sanāk, nedomāju, ka kādu dienu ir bijis mazāk par 1500. Ēdu,cik prasās.
Neesot kaloriju deficītā, pa mēnesi esmu nometusi 3 kg un mīnus 2% ķermeņa tauki, +2% ķermeņa muskuļi. Jūtos lieliski, un manuprāt, tā ir labākā izvēle, ko esmu pieņēmusi tieši uztura ziņā, neviena diēta iepriekš man nav bijusi tik viegli izpildāma un likusi justies tik labi. Tiesa gan, mans mērķis bija nomest tikai kādus 5 kg, jo es nesāku ar lielu svaru, bet arī pēc šiem nomestajiem pieciem turpināšu ievērot gavēšanu, jo tas dod iespēju ieplānot maltītes, neēst drazu pa dienu, uzlabot body composition, un justies enerģiski visu laiku.