Mani vecāki tādi ir, viņi pat nekrāj nekam konkrēti, dzīvo diezgan pieticīgi, gandrīz nekad neēd ārpus mājas, braucot tālākus gabalus, sataisa sev maizītes un termosu ar tēju, kā "vecajos" laikos, kad tādu hotdogu un kafijas benzīntankos nemaz nebija. Netērē lieki naudu uz drēbēm, barberšopiem, visādiem gadžetiem un citām lietām, reti ceļo. Toties viņi var skaidrā nopirkt labu auto, iet pie visiem ārstiem bez rindas, ja nepieciešams, uz viņiem vienmēr var paļauties, ja notiek kaut kas neparedzams.
Es esmu nodzīvojusies līdz pāri 30, trallinot naudu uz visādām nenozīmīgām lietām, kuras nav paliekošas, uz mirkļa izpriecām, un tagad, kad pati esmu mamma, man beidzot sāk pielekt, ka ir jādzīvo saprātīgi, lai vienmēr pietiek nauda svarīgām lietām. Jo būtībā notrallināt var jebkādu summu, ir lērums būtībā nevajadzīgu preču un pakalpojumu, kurus mums "iepārdod" kā it kā nepieciešamus. Bet būtībā tieši iekrājumi sniedz neatkarību un izvēles brīvību, drošības sajūtu, un būtu lieliski samazināt savus izdevumus tiktāl, lai vismaz 30% ienākumu aiziet iekrājumos. Ja krāj kaut kam, tad pat 50%.
Vienīgais, ko neatbalstu, ir taupīšana uz veselības rēķina. Nav jāēd steiki katru dienu, bet plikus makaronus arī nevajadzētu ēst.