Forelee @ 17.05.2023 01:49Vai tas ir ietekmējis manu tagadni - nezinu, bet varbūt drusku. Nekad nevarētu būt kopā ar tādu, kurš mani kontrolē, jeb vnk būt zem tupeles.
Atceros to starpā posmu, kad biju brīva, tāpat sarakstījos ar dažiem un randiņoju, un pirmais, kas mani atbaidīja, bija teksti, ka neļautu savai meitenei ar draugiem tusēties, ka jābūt mājās utt.
Un ar tagadējo esmu jau gandrīz 6 gadus kopā un viss super, nekādu lieku dusmu vai greizsirdības scēnu no viņa puses. Drīzāk no manas puses tā bija, bet vienreiz, un tomēr tiešām nepamatoti izrādījās.
law7 @ 17.05.2023 15:01Es savulaik bijušajā darbā esmu gana daudz strādājusi ar dažādām vardarbības lietām. Ārpus darba neesmu saskārusies.
Neviens parasti apzināti negrib kļūt par upuri, taču upuri daudzos gadījumos paši izvēlas tādus partnerus, kas citiem būtu sarkanais karogs.
Adekvāti izvēloties partneri, mēs varam daudzkārtīgi samazināt iespējamību kļūt par upuri.
Daļa no varmākām iespējams ir senāk piedzīvojuši vardarbību.
Ja man atkal būtu aktuāla attiecību veidošana, nekad neuzsāktu attiecības ar kādas no šo kategoriju vīriešiem:
- agrāk sodītajiem;
- alkoholiķiem;
- narkomāniem, t.sk., marihuānistiem;
- spēļu automātu spēlētājiem;
- vīriešiem, kuriem nav legālu ienākumu;
- vīriešiem, kuriem ir pamanāmas garīgās veselības problēmas.
Šīs kategorijas, protams, mēdz pārklāties.
Turklāt, ievērojot šos principus, var izvairīties no ļoti daudzām citām dzīves problēmām.
Ja sievietei ir bērni no iepriekšējām attiecībām, ievērojot šos principus, var daudzkārtīgi samazināt iespējamību, ka bērns kļūst par patēva vardarbības upuri. Piemēram, vairākos man zināmos pedofilijas gadījumos, kurus pastrādāja patēvi, sievietes bija uzsākušas attiecības ar agrāk sodītiem vīriešiem...
Beverly Hilza @ 17.05.2023 02:06
Zinu to, ka varmākas vardarbīgās attiecībās mīl ļoti kontrolēt otru cilvēku(upuri).No viņiem nāk slimīga kontrole par otru.
Galvenokārt tāpēc, lai cietušā persona, upuris nemeklētu palīdzību pie tuviniekiem. Aizliedz un stipri ierobežo kontaktus ar citām personām, pie kurām varētu vērsties pēc palīdzības. Tādēļ, jā kontrole ir viens no bridinājuma signāliem, ka tur nav kautkass kartībā.
Paldies, par viedokli. ?
Alisse @ 17.05.2023 13:38Bet nesen biju lieciniece 2 gadus ilgstošām attiecībām draudzeni kur viņiem abiem lomas bija gan upura, gan varmākas. Viņa bija egoiste, tikai viņam pārmeta ka nekad nav tāds kā vajag un savu vainu nesaskatīja, reāla narcisa uzvediba kā no grāmatas. kad viņiem bija nopietni strīdi, tā viņa vilka tinderi un meklēja kādu citu kas viņai sniegs to uzmanību un aplidošanu.
Bet viņš bija tieši tāds pats - dzērās, maukojās un ignorēja visu viņas tirgu. Bija pilnīgi vienalga vai viņa centās normāli runāt, vai bļaut vai ko citu. normāli arī viņu maldināja, teica ka viņa pati vainīga, ka palikusi resna tapēc viņš iet pie citām, ka viņam kauns vest draugus ciemos jo māja nekārtīga utt. pats protams pat nezināja kur slota stāv. viņa protams arī baigi ar pucēšanu neaizrāvās, ja nu vienīgi sevis pucēšanu - nagiem un matiem no salona laika un naudas vienmēr pietika.
Tajā visā es sapratu ka upuri jau nedomā ka ir upuri līdz brīdim kamēr neaiziet no tās situācijas vai kāds cits to nenorāda ļoti skaidā un skarbā veidā. Tād robežas izplūst un viņii nesaprot ka paši ir pārkāpuši savas un partnera robežas. Viņiem liekās ka ir vieglāk palikt pie velna ko pazīsti, nevis iet pie jauna velna. Un viņi izmisīgi turās pie tā iedomu tēla, ko viņi no partnera ir izveidojuši - 10 sliktās atmiņas nav tik svarīgas kā tā 1 labā.
Ir arī liels kauns no tā ka apkārtējie nosodīs, prašņās kāpēc izšķīras utt.
Ieveroju arī bailes no tā, ka ka būs jātiek un jāpārstrādā tas viss kas notika, lai nesapūtu pats.
ir jau pagājis pusgads, viņa nevar vēl pārstrādāt to kas noticis. Jaunās attecībās nevedās jo viņa katram virietim tādus standartus uzliek ka tik turies, pati gan nepiedāvā no sevis pat uz pusi tik daudz. Vēl lav tikusi pāri bijušajam, visu laiku piemin viņu sarunās, salīdzina citus ar viņu utt.
law7 @ 17.05.2023 15:01Es savulaik bijušajā darbā esmu gana daudz strādājusi ar dažādām vardarbības lietām. Ārpus darba neesmu saskārusies.
Neviens parasti apzināti negrib kļūt par upuri, taču upuri daudzos gadījumos paši izvēlas tādus partnerus, kas citiem būtu sarkanais karogs.
Adekvāti izvēloties partneri, mēs varam daudzkārtīgi samazināt iespējamību kļūt par upuri.
Daļa no varmākām iespējams ir senāk piedzīvojuši vardarbību.
Ja man atkal būtu aktuāla attiecību veidošana, nekad neuzsāktu attiecības ar kādas no šo kategoriju vīriešiem:
- agrāk sodītajiem;
- alkoholiķiem;
- narkomāniem, t.sk., marihuānistiem;
- spēļu automātu spēlētājiem;
- vīriešiem, kuriem nav legālu ienākumu;
- vīriešiem, kuriem ir pamanāmas garīgās veselības problēmas.
Šīs kategorijas, protams, mēdz pārklāties.
Turklāt, ievērojot šos principus, var izvairīties no ļoti daudzām citām dzīves problēmām.
Ja sievietei ir bērni no iepriekšējām attiecībām, ievērojot šos principus, var daudzkārtīgi samazināt iespējamību, ka bērns kļūst par patēva vardarbības upuri. Piemēram, vairākos man zināmos pedofilijas gadījumos, kurus pastrādāja patēvi, sievietes bija uzsākušas attiecības ar agrāk sodītiem vīriešiem...
AnnaSalnā @ 30.05.2023 09:53
Atsaucoties uz šo, esmu mazliet panikā. Esmu tikko apprecējusies, un manās attiecībās ir daudz skaistu mirkļu.. Bet ir ļoti lieli un neaizmirstami TIE mirkļi. Manam vīram ir tendence dusmās mani pazemot, apsaukāt, aizskart mani kā personību, sievieti un māti (esmu gaidībās
Pēc mēneša jādzemdē. Un no iepriekšējās laulības aug divi skolas vecuma bērni) . Ja raudu, tad ņirgājas un parodē manu balsi un mēda mani. Grūtniecību sauc par manipulāciju. Strīda iemeslam nav jābūt lielam. Atliek vien nepiekrist viņa viedoklim. Kad ir izprovacējis mani līdz galam, tad manu uzvedību pasniedz kā nenormālu. Es esot visu izdomājusi, un vispār pie visas situācijas esmu vainīga vien es.... Runā kā ar zemāk stāvošu un principā liek domāt, ka esmu pilnīga muļķe un man kā sievietei jāzin sava vieta.
Pec tam strīds netiek atrisināts vai izrunāts, bet jāizliekas, ka nekas nav bijis.. Un tad viņš ir vislabākais kāds var būt. Manī aizvainojums ir pārāk liels... Šobrīd man nav ne mazākās nojausmas kā rīkoties lai izglābtu savu tikko sākušos laulību... Kā izglābt savu ģimeni...
Atsaucoties uz šo, esmu mazliet panikā. Esmu tikko apprecējusies, un manās attiecībās ir daudz skaistu mirkļu.. Bet ir ļoti lieli un neaizmirstami TIE mirkļi. Manam vīram ir tendence dusmās mani pazemot, apsaukāt, aizskart mani kā personību, sievieti un māti (esmu gaidībās
Pēc mēneša jādzemdē. Un no iepriekšējās laulības aug divi skolas vecuma bērni) . Ja raudu, tad ņirgājas un parodē manu balsi un mēda mani. Grūtniecību sauc par manipulāciju. Strīda iemeslam nav jābūt lielam. Atliek vien nepiekrist viņa viedoklim. Kad ir izprovacējis mani līdz galam, tad manu uzvedību pasniedz kā nenormālu. Es esot visu izdomājusi, un vispār pie visas situācijas esmu vainīga vien es.... Runā kā ar zemāk stāvošu un principā liek domāt, ka esmu pilnīga muļķe un man kā sievietei jāzin sava vieta.
Pec tam strīds netiek atrisināts vai izrunāts, bet jāizliekas, ka nekas nav bijis.. Un tad viņš ir vislabākais kāds var būt. Manī aizvainojums ir pārāk liels... Šobrīd man nav ne mazākās nojausmas kā rīkoties lai izglābtu savu tikko sākušos laulību... Kā izglābt savu ģimeni...