Vīrs despots

Reitings 13
Reģ: 09.05.2023
Ko jūs darītu, ja rozā brilles ir kritušas, un teju pēc 10 gadu kopdzīves esat sapratušas, ka vīrs ir despotisks, augstprātīgs, emocionāli vardarbīgs, - kā tīnis, kas nekontrolē savus dusmu izvirdumus, ar sliktu raksturu saprotat, ka esat kopā ar toksisku cilvēku, bet ar kuru ir izveidojusies kopīga dzīve. Gaišie mirkļi ir uz rokas pirkstiem skaitāmi un tie iekrīt kaut kādos periodos, kad nav tik noguris (jo vada lielu biznesu, kas pa šiem gadiem ir nostiprinājis apziņu, ka viņš ir savā ziņā kings, jo kļuvis ietekmīgs un bagāts).
Mēģinu noformulēt domas-jo ir ļoti smagi. Sākām attiecības spārnoti, ne vairs pirmajā jaunībā. Skaidri zinājām, ka esam kopā viens otram, un tad pārējai pasaulei. Bet pa gadiem viss ir mainījies vai arī man atvērušās acis ieraudzīt to, ko man caur puķēm teica gan paziņas, gan radinieki. Tie, kas smējās, kad stāstīju, cik brīnišķīgs vīrietis man ir blakus.
(turpinājums nākamajā komentārā).
09.05.2023 23:56 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
kaķispiedirsagultā @ 10.05.2023 21:55

es neesmu kaķdirsiesns. Iemācies lasīt!

Lasu un skaidri un gaiši rakstīts - Kaķdirsiens!
10.05.2023 22:07 |

Reitings 96
Reģ: 03.05.2023
GhostGG @ 10.05.2023 22:02

Mhm cool story bro :D Ja jau tu biji galvanais iemesls kāpēc viņš kļuva par miljonārtu, tad jau tev pašai nebūs problēmas kļūt par miljonāri un pirkt ko vien sirds kāro. ?

Protams, ka būs problēmas.
Tas ka viņš nebūtu tur kur ir ( vispār būtu ļoti tumšā vietā bez manis :D ) nenozīmē, ka es pati viena pati spēju sasniegt to pašu.
Bet stāsts ir par to, ka citreiz labāk ir daži tūkstoši savi nekā daži miljoni citam, jo tos tu vari notriekt pēc sirds ieskatiem un vismaz nebūs škrebe skatīties kā visādi derdzīg resni cūkveidīga paskata dirsā līdēji bez sāls norij, nodzer un noballē naudu, pie kuras, lai tavs izredzētais tiktu tu esi uzupurējusies, naktis negulējusi, nervus sabojājusi, pati no daudz kā attiekusies, arī finansiāli.
Mierīgi un patīkami dzīvot.
Piedevām, kur nauda- tur draugu kalns kas grib par velti uzdzīvot un dabūt dārgas dāvasnas, investīcijas biznesam utt.
Kur nauda, tur nabagi attāli radinieki, kam visiem vajag palīdzēt, apmaksāt un iekārtot.
Kur liela nauda- tā pēkš''ni vairs nekķūst par ģimenes naudu ko Jūs divatā tērējat sev un saviem bērniem, bet vir visādi dīkdieņi radinieki un vēl trakāki draugi kas cer ne tikai par velti uzdzīvot, bet izspiest dārgas dāvanas. Kamēr sieva, kas būtu pelnījusi pili un dimantu rotas tiek apdalīta ar vienkāršu ''uzturēšanu''.
Tā teikt, katrs grib savu daļu nokamt, pēc iespējas lielāku. Un duraki, tā atri vien paliek atkal nabagi. :D
10.05.2023 22:15 |

Reitings 96
Lula @ 10.05.2023 22:07

Lasu un skaidri un gaiši rakstīts - Kaķdirsiens!

Rakstīts Kaķis piedirsa gultā. Bilde ilustrācijai arī ir.
10.05.2023 22:16 |

Reitings 96
Lula @ 10.05.2023 21:52

Laikam pirmoreiz piekrītu kaķdirsienam :D :D
Bet nu tas tikai tādās attiecībās, kur abi tiešām nav līdzvērtīgi partneri.

Tāpēc miljonāru var izmantot, bet nekad ne kopīgu bērnu ne mīlēt ne veidot attiecības.
Jo nauda būs viņa ne tavējā.
Tādā nav ko ieguldīties.
Īpāsi ja nāk no nabagu ģimenes un apkārt pilns ar draugiem liekēžiem!
10.05.2023 22:21 |

Patīk
Reitings 11059
kaķispiedirsagultā @ 10.05.2023 22:16

Rakstīts Kaķis piedirsa gultā. Bilde ilustrācijai arī ir.

Nu nē taču, Kaķdirsiens, skaidri un gaiši
10.05.2023 22:22 |

Reitings 12
Reģ: 01.05.2023
Lula @ 10.05.2023 21:31

Saprotami, ka vajag uz lietām paskatīties arī no citām pusēm, bet nu tu ļooooti tagad laid visu caur savu skatapunktu.

Jā, caur savu prizmu, jo šobrīd ir ļoti daudz dāmas, kas iesaka šķirties un šausminās par viņas vīrieti, kas noteikti tikai un vienīgi iedrošinās viņu sliktāk izturēties pret vīru. Vajag kaut kādu balansu, nu tad mans viedoklis ir otrs grāvis. 😄
Es nesaku, ka autores vīrs ir uz 100% pelnījis izcilu attieksmi no viņas, vīrietis noteikti arī savā pusē ir aizgājis par tālu un izturas slikti, bet kādam ir jānorij lepnums un jāsāk pirmajam strādāt pie attiecībām.
10.05.2023 22:27 |

Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
Bet stāsts ir par to, ka citreiz labāk ir daži tūkstoši savi nekā daži miljoni citam, jo tos tu vari notriekt pēc sirds ieskatiem un vismaz nebūs škrebe skatīties kā visādi derdzīg resni cūkveidīga paskata dirsā līdēji bez sāls norij, nodzer un noballē naudu, pie kuras, lai tavs izredzētais tiktu tu esi uzupurējusies, naktis negulējusi, nervus sabojājusi, pati no daudz kā attiekusies, arī finansiāli.

Kā tiem nosauktajiem indivīdiem vispār ir iespējams notriekt tava izredzētā naudu? nu kā?
Piedevām, kur nauda- tur draugu kalns kas grib par velti uzdzīvot un dabūt dārga dāvasnas, investīcijas biznesam utt.

Ir tāds vārds kā pateikt "nē", to izmanto atverot muti
Kur nauda, tur nabagi attāli radinieki, kam visiem vajag palīdzēt, apmaksāt un iekārtot.

Kur liela nauda- tā pēkš''ni vairs nekķūst par ģimenes naudu ko Jūs divatā tērējat sev un saviem bērniem, bet vir visādi dīkdieņi radinieki un vēl trakāki draugi kas cer ne tikai par velti uzdzīvot, bet izspiest dārgas dāvanas. Kamēr sieva, kas būtu pelnījusi pili un dimantu rotas tiek apdalīta ar vienkāršu ''uzturēšanu''.
Tā teikt, katrs grib savu daļu nokamt, pēc iespējas lielāku. Un duraki, tā atri vien paliek atkal nabagi

Kā redzi, te vairāk izskatās problēma tieši indivīdā, kā piemēram, tavā izredzētajā, kurš ir bijis ļoti sliktos draugos ar vārdu "nē", nevis tajā, ka tagad tagad visi vīrieši sāks uzturēt draugus un radiniekus un atstās sievieti bešā. Teikšu godīgi, man grūti iedomāties vīrieti, kurš pēc taviem vāriem, ir kļuvis par milionāru un viņu šītā "izkrata" radinieki un draugi.
10.05.2023 22:30 |

Patīk
Reitings 11059
lietotaaja @ 10.05.2023 22:27

Jā, caur savu prizmu, jo šobrīd ir ļoti daudz dāmas, kas iesaka šķirties un šausminās par viņas vīrieti, kas noteikti tikai un vienīgi iedrošinās viņu sliktāk izturēties pret vīru. Vajag kaut kādu balansu, nu tad mans viedoklis ir otrs grāvis. ?
Es nesaku, ka autores vīrs ir uz 100% pelnījis izcilu attieksmi no viņas, vīrietis noteikti arī savā pusē ir aizgājis par tālu un izturas slikti, bet kādam ir jānorij lepnums un jāsāk pirmajam strādāt pie attiecībām.

Tur es piekrītu, pirms mest plinti krūmos pavisam noteikti ir vērts pārkāpt sev pāri un kaut nedēļu mēģināt pamainīt attieksmi, paskatīties, kas notiks.
10.05.2023 22:31 |

Reitings 32
Reģ: 20.04.2023
Cik es skatos apkārt - visi vairāk vai mazāk piecieš savu laulāto partneri. Neviena no manām draudzenēm nav laimīga savā laulībā. Vienas vīrs koķetē ar kolēģēm un viņai no stresa jau zils gar acīm, otra ar savu vīru nevar parunāt par garīgām/emocionālām lietām, jo viņš tajā plānā ir nulle, trešā piecieš to, ka vīrs tikai ar stumšanu un detalizētem norādījumiem kaut ko dara, ceturtajai vīrs nav pieskāries jau divus gadus, piektajai vīrs ir tāds pats despots kā tev - jaunībā ar draudiem un pazemojumiem viņu noturēja no aiziešanas, tagad jau bērni un ko tur vairs; nākamā laikam vienīgā ir laimīga, jo visu negāciju uzgrūž savam vīram - publiski pazemojot, regulāri norādot uz viņa "tizlumu". Es pati ilgus gadus biju nelaimīga ar kādu un vajadzēja baigās iekšas lai aizietu. Tagad viss laiks ir sev, sevis izzināšanai, sevis mīlēšanai. Varbūt kādreiz uzdrošināšos sevi atkal piesiet, bet pagaidām šis solo laiks ir bijis skaistākais manā mūžā. Apkārtējie gan nemitīgi aizrāda - ka viens nevar dzīvot. Man gan aizdomas, ka tā ir sava veida skaudība - visiem kaut kas jāpiecieš, bet man ir brīvība. Lai tev veicas. Es zinu cik tas ir grūti.
11.05.2023 12:46 |

Patīk
Reitings 11059
bauhaus @ 11.05.2023 12:46
Cik es skatos apkārt - visi vairāk vai mazāk piecieš savu laulāto partneri. Neviena no manām draudzenēm nav laimīga savā laulībā. Vienas vīrs koķetē ar kolēģēm un viņai no stresa jau zils gar acīm, otra ar savu vīru nevar parunāt par garīgām/emocionālām lietām, jo viņš tajā plānā ir nulle, trešā piecieš to, ka vīrs tikai ar stumšanu un detalizētem norādījumiem kaut ko dara, ceturtajai vīrs nav pieskāries jau divus gadus, piektajai vīrs ir tāds pats despots kā tev - jaunībā ar draudiem un pazemojumiem viņu noturēja no aiziešanas, tagad jau bērni un ko tur vairs; nākamā laikam vienīgā ir laimīga, jo visu negāciju uzgrūž savam vīram - publiski pazemojot, regulāri norādot uz viņa "tizlumu". Es pati ilgus gadus biju nelaimīga ar kādu un vajadzēja baigās iekšas lai aizietu. Tagad viss laiks ir sev, sevis izzināšanai, sevis mīlēšanai. Varbūt kādreiz uzdrošināšos sevi atkal piesiet, bet pagaidām šis solo laiks ir bijis skaistākais manā mūžā. Apkārtējie gan nemitīgi aizrāda - ka viens nevar dzīvot. Man gan aizdomas, ka tā ir sava veida skaudība - visiem kaut kas jāpiecieš, bet man ir brīvība. Lai tev veicas. Es zinu cik tas ir grūti.

Diezgan bēdīga jums draugu kompānija.
Nopietni, izklausās traki, kā visām ir tā iegrozījusies dzīve?
11.05.2023 13:39 |

Reitings 32
Lula @ 11.05.2023 13:39

Diezgan bēdīga jums draugu kompānija.
Nopietni, izklausās traki, kā visām ir tā iegrozījusies dzīve?

Nav tas trakākais. Ir vēl kur iet uz leju - uz alkoholisma, sitēju un babņiku līmeni.
11.05.2023 14:01 |

Patīk
Reitings 11059
bauhaus @ 11.05.2023 14:01

Nav tas trakākais. Ir vēl kur iet uz leju - uz alkoholisma, sitēju un babņiku līmeni.

protams, protams. Bet likās kreizī, ka draudzeņu kompānijā gandrīz visām tādas problēmas
11.05.2023 14:04 |

Reitings 32
Lula @ 11.05.2023 14:04

protams, protams. Bet likās kreizī, ka draudzeņu kompānijā gandrīz visām tādas problēmas

Tā nav viena kompānija - dažādas sievietes, dažādu gada gājumu. Patiesībā tas nav tikai mans paziņu loks - laimīgi pāri ar ilgu gadu stāžu ir ļoti reta parādība. Vai esat tā vērīgāk ieskatījusies tuvāko cilvēku attieksmē vienam pret otru? Varbūt Jums paveicies un dzīvojat kādā Leiputrijā, es gan šaubos.
11.05.2023 14:13 |

Reitings 13
bauhaus @ 11.05.2023 14:13

Tā nav viena kompānija - dažādas sievietes, dažādu gada gājumu. Patiesībā tas nav tikai mans paziņu loks - laimīgi pāri ar ilgu gadu stāžu ir ļoti reta parādība. Vai esat tā vērīgāk ieskatījusies tuvāko cilvēku attieksmē vienam pret otru? Varbūt Jums paveicies un dzīvojat kādā Leiputrijā, es gan šaubos.

Tu ļoti reāli redzi situāciju. Tas ir tas, ko es arī posta sākumā minēju par vilku un lāci- redzu, kas apkārt notiek, un ja kāds pāris izskatās baigi laimīgs, tad parasti kādā situācijā izlien kaut kas man pilnīgi nepieņemams. Vai izrādās kādas šī pāra slēptās tumšās puses, kas veiksmīgi tiek maskētas. Piekrītu, ka dažreiz dzīvot vienam ir vislabāk. Esmu arī tādu situāciju baudījusi, bet īsti laimīga nebiju. Dzīve bija interesanta, aizraujoša, bet bez vīrieša blakus ir kaut kāds enerģētiskais iztrūkums. ( un te es nerunāju par random sexu, mani tāds neinteresē, man vajadzīgs draugs un partneris, ar ko kopā iet pa dzīvi).
11.05.2023 21:42 |

Reitings 13
Kaķa kaka arī reāli runā. Nav īsti mans gadījums par vīru miljonāru, kuram kaklā karātos draugu izsūcēju banda, BET būt aprūpējamā un apfinansējamā lomā , kad kāds tevi pilnībā uztur un tu par to viņam kalpo (morāli, emocionāli) - tas ir dzīvē pierādījies, ka ne pie kā laba nenoved. Tāpēc man noteikti ir vajadzīga sevis nopelnīta nauda, un tas vairs nav apspriežams. Jautājums tikai - cik daudz varu nopelnīt, spējot arī atrast laiku ģimenes lietām, neiejūdzoties darbaholismā, jo, lai nopelnītu daudz un pilnu komfortu sev sagādātu, ir jāstrādā ļoti daudz, ko man vairs negribas, jo nav vairs tas enerģijas līmenis un gadi. Tāpēc laikam ir šīs dilemmas ar finansēm un promiešanu - ko izvēlēties. Palikt brīvai, vienai, bez smadzeņu drāšanas - bet mesties uz 200% darbā, lai nosegtu visu vajadzīgo, vai mainīt attieksmi un atrast veidu, kā dzīvot šinī laulībā daudz vairāk tieši sev, varbūt rūgti atzīstot, ka izsapņotā iejūtīgā draudzīgā laulība nav sanākusi, bet ir citas iespējas , ar ko to kompensēt.
11.05.2023 21:49 |

Reitings 13
Mathilde @ 10.05.2023 17:39
Nav taču uzreiz jāiet prom un jāšķirās. Sāc lēnām- veido uzkrājumus, ieguldi max sevī, kļūsti egoistiskāka- biežāk pasaki nē, vairāk velti laiku sev, brīvo laiku sev…
Nav teikts, ka jūsu attiecības neizmainīsies, varbūt Tu paskatīsies uz visu citādāk..
Varbūt izšķirsies, varbūt… dari tikai to, kas Tev nāk par labu.

Tieši šis variants uzrunā. Paldies. Un ar to arī jāstrādā pie psihologa, lai atļautos sev daudz vairāk, nekā līdz šim. Jo viss jau vienmēr tā, lai otrs būtu apmierināts un viņam būtu izdabāts.
11.05.2023 21:51 |

Patīk
Reitings 11059
bauhaus @ 11.05.2023 14:13

Laikam jā, būs Leiputrija manā gadījumā. Protams, arī no manām paziņām katram pārim ir kaut kādas problēmas, bet vispār diezgan laimīga kopdzīve.
Tie, kam kaut kas nebija ok ir jau šķīrušies pēc viena/diviem gadiem.
11.05.2023 21:55 |

Reitings 13
Par tiem 10 gadiem, kad acis atvērušās - esmu bezgala pacietīga un vienmēr vienmēr meklēju risinājumus, eksperimentēju, jo taču ir jābūt kādam risinājumam, kad beidzot ir pilnīgi labi! Bet mūsu dzīvē tāds stabils stāvoklis nav iestājies, kad pastāvīgi ir labi. Ir tikai lieli kāpumi un dziļi kritumi. Un tie kritumi - es neredzu reālus iemeslus, kāpēc tā būtu jāizturas, jāeksplodē, jātrako. Tas vienkārši ir negatīvs enerģētiskais lādiņš, kas tiek izlādēts, jo tas cilvēks konstanti ir ar to piesūcies un viņam acīmredzot vajag konfliktu, lai uzlādētos un varētu tālāk gāzt kalnus. Un man laikam ir pienākusi saprašana, ka situāciju izmainīt ar manis iedomātajām metodēm nevarēs, tāpēc ir šāda acu atvēršanās notikusi.
11.05.2023 21:58 |

Reitings 5147
Reģ: 11.08.2022
bauhaus @ 11.05.2023 12:46

Diemžēl tā ir. Ļoooti reti var sastapt kādu laimīgu pāri. Man sāk zust ticība mīlestībai un tamlīdzīgām lietām 😅
Īsti nesaprotu (varbūt esmu par jaunu), kas beigu beigās satur cilvēkus kopā? Komforts? Tik liels nervu ieguldījums ir tā vērts?
Bērni? Nebūtu patīkamāk uzaugt ar laimīgiem vecākiem vienalga viņi ir kopā vai nē?
12.05.2023 02:24 |

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
Mušpapīrs @ 12.05.2023 02:24

Diemžēl tā ir. Ļoooti reti var sastapt kādu laimīgu pāri. Man sāk zust ticība mīlestībai un tamlīdzīgām lietām ?
Īsti nesaprotu (varbūt esmu par jaunu), kas beigu beigās satur cilvēkus kopā? Komforts? Tik liels nervu ieguldījums ir tā vērts?
Bērni? Nebūtu patīkamāk uzaugt ar laimīgiem vecākiem vienalga viņi ir kopā vai nē?

Tak laimīgie pāri ir iemīlēšanās periodā aptuveni 1 - 2 gadus kopš iepazīšanās, kad saprot, kas beidzies tā uzreiz ir vairāk kašķu.
Tādi parasti nav kārtīgi ilgi izbaudījuši kopdzīvi, bērnus.
Tie kuri kopā ir jau 3 - 15 gadus pārsvārā ir noguruši viens no otra, un milestību pazaudējuši. Dzīvo sadzīvisku iemeslu pēc. Lai būtu ērti.
12.05.2023 02:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits