Nepieklājīga, nekorekta uzvedība

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
Kas jūsuprāt ir nepieklājīga, nekorekta un nepieņema uzvedība sabiedrībā, varat minēt savus piemērus! ?
Mans piemērs, es aizeju staigāties uz parku, apseżos uz soliņa, lasu gramatu, vai ko citu, un pēkšņi piesēžās klāt cilvēks, un sāk smēķēt tur pat uz soliņa, protams, es piecēlos un aizgāju prom uzreiz, jo netaisos ostīt smirdīgus dūmus. Šis nebija vienīgais soliņš parkā, uz kura sedēt. Šadi notiek bieži 😄 Ir arī tadi cilveki, kas atnāk apsēžas blakus un sāk runāt par savām personīgajām problēmām. Neļaujot izbaudīt mierīgu atmosfēru. Kādi ir jūsu nekorektas uzvedības piemēri?
08.05.2023 15:58 |

Reitings 561
Reģ: 29.03.2021
Piekrītu visam jau minētajam.
Vēl kaitina cilvēki, īpaši pusaudži un bērni, kas sabiedriskajos transportos skatās savus tiktokus pilnā skaļumā un nejēdz lietot austiņas. Arī nesen braucu ar autobusu 3 stundas, bija vēls un es tieši domāju pagulēt, bet, protams, aiz manis viens čalis VISU ceļu telefonā skatījās kaut kādas filmas, skaņa, protams, uz max. Ja tev ir ieplānots garš brauciens, vai tiešām tik grūti sagatavoties un paņemt austiņas? Vai, ja nav, tad sēdi klusumā un skaties pa logu.
Cilvēki, kas kinoteātrī paņem sēdvietas tieši tev blakus, kaut lielākā daļa zāles ir tukša. Man vienmēr ir šķitis loģiski atstāt vismaz 1-2 vietas starpā. Un trakākais, ka bieži vien tie ir tie, kas skaļi komentē katru filmas notikumu un grauž popkornu tā, ka ausīs grauž.
Ja tu lidmašīnā sēdi vidējā sēdvietā, kaitina, ka cilvēki tev blakus izmanto tavus roku balstus. Tas ir kā lidmašīnas nerakstītais likums, ka vidējai sēdvietai pienākas ABI roku balsti. Pie loga un malā sēdošajiem ir tikai viens roku balsts, jo viņiem ir citas extras kā vairāk vietas kājām, iespēja atstutēt galvu u.c.
09.05.2023 13:26 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
Tas, ko vecāki ļauj darīt saviem bērniem, vispār ir atsevišķs stāsts un manuprāt arī iemesls, kāpēc daudzi cilvēki tiek negatīvi noskaņoti pret bērniem - jo visapkārt redz bērneļus ar pretīgu uzvedību un vienkārši negrib kaut ko tādu ielaist savā dzīvē. Ja personīgi nepazīsti labi audzinātus mazus bērnus, tad tas iespaids, kas par bērniem rodas publiskajā telpā, bieži nav tas labākais.
09.05.2023 14:21 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
Varbūt sīkums, bet neliekas pieklājīgi, ja cilvēks sms, sarakstēs un tamlīdzīgi pat nepacenšas normāli uzrakstīt tekstu, vismaz tā, lai var saprast

Nenovērtēts komentārs. Arī mēdzu saņemt tādas ziņas, pārsvarā darbā no kolēģiem/vadības, kur pēc tam sēdi un domā - ko tas vispār varētu nozīmēt. Šķiet, ka teikumā katrs otrais vārds izlaists, entās drukas kļūdas, nekas nav normāli paskaidrots, ko no tevis grib. Nu bet ir arī otra puse - kas katru elementārāko lietu apraksta word lapas garumā, un uz dienas beigām jau pus novele sanāk.
09.05.2023 14:35 |

Reitings 1318
mazaskudra @ 09.05.2023 07:40

Pēdējā laikā novēroju, ka pat lielveikalos vai restorānos/kafejnīcās/ēdnīcās vairs nav iespējams atrasties, bez visa šī cirka. Te viena meitene iepriekš teica par koncertu pie galda, es tādu ne vienu vien esmu piedzīvojusi. Kaitina nenormāli. Un vēl atļauj saviem bērniem skraidīt pa to pašu vietu viesmīlēm virsū un zem kājām. Esmu pat redzējusi kā viens sīkais paķer dakšu no cita galdiņa, kur cilvēki sēdēja un skrēja pakaļ savai māsai.
Ja es ar savu sīci dodos kaut kur, viņam jau ir iemācīts, ka pie galda jasēž smuki un mierīgi.

Ja, es ieeju piemēram Hesburger, tad daudzreiz ienākot iekšā, jau ir dzirdamas bērnu raudas un kliegšana, un tā kādas 15 min var tur klausīties, ja ed uz vietas.es neesmu gatava pat 2 min noklausīîties to visu , es paņemu pasūtijumu, un eju ēst ārā brīvā dabā. Lai butu miers. Plus tur pat iekša, nav ko elpot viss sasmacis, nevedināts.
09.05.2023 15:12 |

Reitings 730
Reģ: 07.09.2018
Bez iemesla vai ar iemeslu uzbrukt. Bez iemesla vispār ir vājprāts.
09.05.2023 17:39 |

Reitings 730
Reģ: 07.09.2018
Brauc pārāk ātri ar skūteriem un nebrauc pa ietves labo malu, bet gan pa vidu vai pa kreiso.
09.05.2023 17:41 |

10 gadiPatīk
Reitings 4938
Reģ: 31.10.2010
Atcerējos, ka vienreiz man viens autobusā apvēma kurpes. Ok, es visu saprotu, cilvēkam var palikt slikti transportā. Bet tu taču jūti, ka tev ir nelaba dūša un nāk vēmiens. Aizej pie šofera un palūdz tevi izlaist. Tas ir starppilsētu autobuss, kas apstāsies pretty much pie jebkura stūra, ja paprasīsi. Sliktākajā gadījumā, ja nav maisiņa, vem kaut uz grīdas, bet aizgriezies prom no manis un nevem man virsū🤦
09.05.2023 20:15 |

Reitings 6680
Reģ: 04.12.2022
Ir gadijies 2x, kad tieši krievenes meklē iespēju konfliktam. Vienreiz pēc tusiņa stāvam visi garā rindā no rīta pie maķīti un divas krievenes speciāli provocē mani, “ei zoluška”, jo man toreiz bija nike kediņas zelta krāsā. Un tad ir tāds, nu nopietni? Jums tā mentalitēte neļauj mierā nosēdēt? 🙄 Un otreiz vnk nākot no vecrīgas, izveļas pa ceļam krievenes un sāk vnk uz mums randomā kliegt, “ei latiški” un visus iespējamos lamuvārdus. Un tad tu ej un domā, viņi visi ir atsaldēti vai ir arī izņēmumi 🤷🏻‍♀️
09.05.2023 20:49 |

Reitings 1952
Reģ: 25.01.2023
Kurpīte @ 09.05.2023 20:49
Ir gadijies 2x, kad tieši krievenes meklē iespēju konfliktam. Vienreiz pēc tusiņa stāvam visi garā rindā no rīta pie maķīti un divas krievenes speciāli provocē mani, “ei zoluška”, jo man toreiz bija nike kediņas zelta krāsā. Un tad ir tāds, nu nopietni? Jums tā mentalitēte neļauj mierā nosēdēt? ? Un otreiz vnk nākot no vecrīgas, izveļas pa ceļam krievenes un sāk vnk uz mums randomā kliegt, “ei latiški” un visus iespējamos lamuvārdus. Un tad tu ej un domā, viņi visi ir atsaldēti vai ir arī izņēmumi ??‍♀️
Es teikšu tš.Nav sliktas nācijas,ir slikti cilvēki.Katrā tautibā būs kontingents,kas bojā gaisu.Pieņemsim vispretrunīgāk vērtētie.Romu tautibas cilvēki.Dēl tāda kontingenta,kā Rigas centrā vazājas ar smarzam rokās,tiek norakstīta visa tautiba.Tai adekvātajai daļai ir liels kauns par to ko dara citi viņu tautibas pārstāvi.Tāpat ir citas tautās arī Krieviem.Un arīi Latviešiem tas pats😁
09.05.2023 21:13 |

Reitings 1318
Kenty @ 09.05.2023 21:13
Es teikšu tš.Nav sliktas nācijas,ir slikti cilvēki.Katrā tautibā būs kontingents,kas bojā gaisu.Pieņemsim vispretrunīgāk vērtētie.Romu tautibas cilvēki.Dēl tāda kontingenta,kā Rigas centrā vazājas ar smarzam rokās,tiek norakstīta visa tautiba.Tai adekvātajai daļai ir liels kauns par to ko dara citi viņu tautibas pārstāvi.Tāpat ir citas tautās arī Krieviem.Un arīi Latviešiem tas pats?

Piekrītu!
09.05.2023 21:18 |

Reitings 1427
Reģ: 19.07.2019
Laikam palieku veca, bet ar katru gadu arvien vairāk nepatīk cilvēki. :D
Protams, kā jau iepriekš teikts, kaitina cilvēki, kuri lien virsū, izturas pret pārdevējiem, viesmīļiem utt.augstprātīgi, cenšas apkrāpt, piemēram, neatdod naudu, ja ir izdots par daudz.
Neprot pateikt paldies, uzredzēšanos, labdien utt. Sajūta, ka tas nav iemācīts.
Cilvēki, kuri apstājas ietves, veikala ejas vidū, pusgadu skatās uz produktiem veikala plauktā, lēni iet pa ietves vidu, ka ne apdzīt, ne ko citu.
Liekuļi, solījumu nepildītāji, arī cilvēki, kuriem viss vienmēr ir slikti, vaino savās nelaimēs citus.
Arī jaunieši, kuri bļauj un lamājas pa visu ielu, klausās skaļi mūziku, uzvedas nepieklājīgi.
Pensionāri, kuri brauc ar transportu uz veikalu/tirgu, kad visi brauc uz darbu vai skolu, tad burkšķ un grūstās, ka kāds nelaiž sēdēt. Kur problēma braukt nedaudz vēlāk, kad visi strādājošie ir jau darbā. Arī pensionāru rupjība, uzskats, ka visiem ir jāklanās viņu priekšā, kā arī ka jaunie vienmēr jūtas labi un viņiem viss ir forši.
Ikdienā esmu mierīgs un labsirdīgs cilvēks, bet viss šis reizēm liek iekšā nopūsties pat ne ar dusmām, bet skumjām.
Jā, arī cilvēki, kuri ir nodzīvojuši Latvijā, piemēram, 50+ gadus, bet nevar normāli latviski pateikt kopā divus vārdus.
Daļa cilvēku 9.maijā, kuri ārdās, dzer, bļauj, demolē īpašumu un uzvedas kā dzīvnieki. Ok, ja kāds mājās piemin savus tuviniekus vai aiziet nolikt ziedus, tad vēl daudz maz pieņemami, bet šādi cilvēki, par kuriem minēju iepriekš, riebjas.
09.05.2023 21:54 |

Reitings 156
Reģ: 02.03.2022
Izvēlos vietas ,kur mazāk cilvēku. Kādā paksī pie Daugavas. Tā netraucē parasti cilvēki, jo dažādi.. bet ,ja redzu ,ka jocīgs vai savāds , cenšos izvairīties.. 😆
09.05.2023 23:03 |

Reitings 3222
Reģ: 06.07.2022
Ieraudzīju tekstu iepriekš par pensionāriem, kas savu dzīvi sāk tieši tad kad visi uz darbu vai skolu. Man ir līdzīgi, bet tikai ar pusdienu pārtraukumiem. :D
Es darbā pusdienu pārtraukumos kādreiz bieži skrēju līdz tuvajai maximai. Nu jau vairs nē. Jo apriebās. Rindas līdz mēnesim. Un kas ir tajās rindās? Pensionāri. Pulkstens 12 vai 13 un visa maxima pilna. Jāgaida 20 minūtes, lai tiktu cauri uz pašapkalpošanās kasi, jo protams, ka visu rindu tur tantītes, kas nezin kā nosvērt kartupeļus.
Tik daudz cilvēkus var redzēt, kas tieši pusdienu pārtraukumā ieskrien maximā un tik pat ātri izskrien ieraugot to omīšu rindu.
Un tā pati maxima nevar attaisīt vēl vienu kasi vaļā, lai cilvēki druscīt ātrāk tiktu cauri. Vaļā tieši viena kase no kādām septiņām un pašapkalpošanās kases, kuras bremzē dēļ omēm.
10.05.2023 09:27 |

Reitings 1033
Reģ: 27.02.2022
mazaskudra @ 10.05.2023 09:27
Ieraudzīju tekstu iepriekš par pensionāriem, kas savu dzīvi sāk tieši tad kad visi uz darbu vai skolu. Man ir līdzīgi, bet tikai ar pusdienu pārtraukumiem. :D
Es darbā pusdienu pārtraukumos kādreiz bieži skrēju līdz tuvajai maximai. Nu jau vairs nē. Jo apriebās. Rindas līdz mēnesim. Un kas ir tajās rindās? Pensionāri. Pulkstens 12 vai 13 un visa maxima pilna. Jāgaida 20 minūtes, lai tiktu cauri uz pašapkalpošanās kasi, jo protams, ka visu rindu tur tantītes, kas nezin kā nosvērt kartupeļus.
Tik daudz cilvēkus var redzēt, kas tieši pusdienu pārtraukumā ieskrien maximā un tik pat ātri izskrien ieraugot to omīšu rindu.
Un tā pati maxima nevar attaisīt vēl vienu kasi vaļā, lai cilvēki druscīt ātrāk tiktu cauri. Vaļā tieši viena kase no kādām septiņām un pašapkalpošanās kases, kuras bremzē dēļ omēm.

Saistībā ar šo mani kaitina tie pensionāri kuri sestdiena no rīta ap 09:00-12:00 akropoles maximā atstāj savus ratus ailes vidū un aiziet preci skatīties uz otru galu. Nu kāpēc pirmkārt tu nevari aiziet uz veikalu darba dienā un otrais tev tajos ratos ir viena prece ņem groziņu taču. Saprotu ir ērtāk atsutēties pret to ratiņu malu un aizņemt pusi produktu aili, bet man tos ratus vajag lai sapirkt pārtiku nedēļai.
Yeah bet dažkārt tie pensionāri uzvedas tā it kā viņiem pienāktos viss un mums viņi bez maz vai jāceļ uz piedestāla.
Vēl strādājot medicīnā nesaprotu to loģiku - es pieklauvēšu pie kabineta un nesagaidot atbildi atraušu vaļā durvis un tad redzēšu ka tur sēž jau pacients, bet tā pat pajautāšu - možna? (tas nekas ka pie durvīm stāv uzlīmēta zīme ar lieliem sarkaniem burtiem - bez uzaicinājuma neienākt) Nu nāc sēdi tam otram cilvēkam klēpī un aiziet stāstat man savu sāpi. 😁 Taču pieklauvē pagaidi atbildi ja nav atbildes tad atver durvis, saproti ka tur kāds ir un aizver ciet tās durvis.
10.05.2023 09:42 |

Reitings 94
Reģ: 06.09.2015
Man pret pensionāriem dalītas jūtas, jo ir daļa pensionāru, kuri tiešām ir nejauki savā uzvedībā un, kā jau te minēja, grūstās sabiedriskajā transportā, lamājas, izrāda savu neapmierinātību un ir rupji. Tādi man cilvēki nepatīk neatkarīgi no dzimuma un vecuma. Tas, ka konkrēti pensionāri iepērkas veikalā vai brauc sabiedriskajā tad, kad man tas jādara, galīgi netraucē un neuzskatu, ka tāpēc, ka esmu strādājoša, cilvēkiem, kuriem ir brīvais laiks, būtu tagad jāsēž mājās vai jāiet ar kājām un jāgaida, kad es nokļūšu darbā/ atgriezīšos no darba. Katram mums ir savs dzīves ritms un plānošana, arī tiem pašiem pensionāriem. :) Varbūt tad, kad es tikai nokļūstu līdz darbam, viņi jau ir atgriezušies no veikala un plāno iet nosnausties. :D
10.05.2023 09:58 |

Reitings 46
Reģ: 30.08.2022
Biju uz koncertu, aiz manis stāvēja 2 meitenes, kuras dziesmu laikā dzēra alu un gandrīz nonstop skaļi runāja. Nebija īsti citur kur iet - tuvāk skatuvei visur kāds jau stāvēja, bet kaut kur malā nebija tik labu vietu. Es atnācu paklausīties koncertu, kāpēc viņas atnāca, īsti nesaprotu, bet mani tas mazliet traucēja, ik pa laikam gribēju pagriezties un pastumt viņas dažus metrus prom, lai nedzirdētu.
17.05.2023 01:21 |

Reitings 10390
Reģ: 14.04.2023
Man kopš covid laikiem nepatīk, ja neievēro kaut kādu distanci, veikalā, stāvot rindā. Arī nepatīk, ka klepo virsū. Vot tukša iela, bet kārtīgi nokleposies ,ejot garām . Nu, tādi sīkumi kaitina.
17.05.2023 03:17 |

Reitings 101
Reģ: 08.04.2022
Mani visvairāk kaitina riteņbraucēji, kas brauc pa ceļa malu kopā ar mašīnām, kamēr turpat blakus ir fantastisks veloceliņš. Es vienkārši nesaprotu viņu motivāciju tā darīt. Turklāt lielākajai daļai nav ķiveres galvā. Pašiem neērti nepaliek? Turpat veloceliņš, bet šie brauc ar mašīnām pa diezgan šauru ceļu tā, ka mašīnām neizmainīties un jāčunčina pakaļā tiem velosipēdistiem. Gribētu kādreiz pajautāt, kāpēc viņi tā dara. Var jau būt ir kāds labs iemesls.
Nabaga pensionāri - no rīta nevar, pusdienlaikā nevar, sestdienās ar nevar nekur doties. 😀
Kaut kā dīvāni, daudzi sūdzas par maziem bērniem sabiedrībā. Tagad padomāju un sapratu, ka mani bērni vispār nekaitina. Drīzāk liek pasmaidīt.
Un par lidmašīnas vidējā sēdētāja tiesībām uz abiem roku balstiem pirmo reizi dzirdu un nekad nebūtu iedomājusies par šādu likumu 😀 nākamreiz lidmašīnā padomāšu.
Aa, vēl kaitina autobraucēji, kas pielien pakaļā tik tuvu, cik nu vien var un pie pirmās izdevības agresīvi apdzen. 100% gadījumu tā rīkojas zemo BMW vadītāji.
Vēl kaitina džuses, kas iedomājas, ka ir visforšākās sievietes pasaulē. Nesen tepat vienā diskusijā izlasīju - sieviete neuzsāka sarunu ar sev simpātisku vīrieti, bet nekas, nevis viņa palaida garām iespēju satikt foršu vīrieti, bet "viņš palaida garām iespēju satikt viņu" vai tamlīdzīgs teksts. Nu šitādi teikumi man liek rullēt acis pierē automātiski
17.05.2023 04:18 |

Reitings 12040
Reģ: 05.03.2020
man besī riteņbraucēji, kas agresīvi brauc pa ietvi, tad pa ceļu, tad atpakaļ pa ietvi, brauc pa sarkano pāri, kad gājēji gaida, krč neievēro nekādus CSN. grib, lai pret viņiem izturas ar cieņu, bet paši nejēdz nekādus likumus ievērot. esmu jau iemācījusies iet taisni pa savu trajektoriju, ne pa labi, ne pa kreisi, un arī tad man garām hodā 20-30 km/h aiznesas kāds riteņbraucējs, vai tiešām nejēdz piebremzēt ja brauc kopā ar gājējiem? es pat vairāk ne par sevi uztraucos, jo tiešām eju taisni, bet tie paši bērni taču bezjēgā var mainīt iešanas virzienu uz sāniem un tas var beigties ļoti bēdīgi.
par mašīnām tieši tāpat, man kā gājējam, kad iedegas zaļā gaisma, stabili 2-3 mašīnas vēl pārbrauc pāri, jo brauc uz sarkano. ja principiāli sāktu iet uz zaļo, jau sen būtu sabraukta. ļoti gribētu, lai mums būtu visur sarkanās gaismas radari, normālu piķi valsts varētu kāst. ā, un sabiedriskie arī ar šo īpaši izceļas, ne tikai privātie auto.
17.05.2023 08:01 |

Reitings 83
Reģ: 26.10.2022
ļoti nepatīk ja publiskā vietā ir cilvēki kas iedomājās ka tāpēc ka viņi ir tieši viņi (penisonāri, vecāki, skaisti vai gudri, vai ārzemnieki, vai vienalga) citiem bezmaz vai uz vēdera jāveļās.
Piemēram, mammas kuras pašas lūr tikai telefonos un domā ka apkārtējie pieskatīs viņu bērnus publiskā vietā. Dievs nedod, ja ne tā paskatīsies, sāks instagram laivā par tevi sūdzēties.
Beibes un čaļi kuras iedomājās ka ir baigie skaistulīši un tagad visi, nu pilnīgi visi, tāpēc viņas mākoņos cels, jo viņi redz ir izskatīgi - ar atlaidēm veikalos, bez rindas laišanas pasākumos utt.
Dūšīgāki cilvēki lidmašīnās kuri aizņem savu un pusi manas vietas, un tad apvainojas ja kāds aizrāda.
Vīrieši dārgās mašīnās kuri parkojas kā krāni un tad bļauj tev virsū ja par tuvu noparkojies.
Vispār vairāk par to visu laikam besī tie, kuri iedomājās ka tas ir normāli filmēt citus publiskās vietās, stāvēt ielas vidū un fočēties, neņemot vērā ka tur ļaudis iet, bāzt savas kameras citiem sejā utt. Kautkāds egoisms liekās - sabiedrībā ta nevajadzētu uzvesties.
17.05.2023 13:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits