Nepieklājīga, nekorekta uzvedība

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
Kas jūsuprāt ir nepieklājīga, nekorekta un nepieņema uzvedība sabiedrībā, varat minēt savus piemērus! ?
Mans piemērs, es aizeju staigāties uz parku, apseżos uz soliņa, lasu gramatu, vai ko citu, un pēkšņi piesēžās klāt cilvēks, un sāk smēķēt tur pat uz soliņa, protams, es piecēlos un aizgāju prom uzreiz, jo netaisos ostīt smirdīgus dūmus. Šis nebija vienīgais soliņš parkā, uz kura sedēt. Šadi notiek bieži 😄 Ir arī tadi cilveki, kas atnāk apsēžas blakus un sāk runāt par savām personīgajām problēmām. Neļaujot izbaudīt mierīgu atmosfēru. Kādi ir jūsu nekorektas uzvedības piemēri?
08.05.2023 15:58 |

Reitings 6002
Reģ: 17.03.2023
Ļoti nepatīk:
+Rupji un agresīvi cilvēki, kas mēģina pārkāpt tavu personīgo telpu
+Cilvēki, kas nesavāc aiz sevis un piemēslo dabu
+Kuriem ir komunikācijas problēmas, kas nav spējīgi- normāli un adekvāti runāt
+Trokšņotāji- klausās mūziku, kad tu sauļojies pie jūras, pasākumos bļauj ka nenormālie. utt.
+Kas neievēro noteikumus (dažādus): ceļu satiksmes, uzvedības. utt.
+Distances neievērotāji
+Ka arī tie, kas nerēķinās ar citiem cilvēkiem- šeit jau minēja: sper pa krēsliem kinoteātri, bļauj pa visu dzīvokli tā, ka var dzirdēt citi cilvēki, kāpšana virsū uz kājām
08.05.2023 22:46 |

Reitings 155
Reģ: 15.02.2023
Es vairākas reizes cilvēkiem aizrādīju, kuri stāvot rindā lien virsū. Un viņi atbildēja - bet covids taču ir beidzies.
Tas nu gan bija vāks.
08.05.2023 22:52 |

Reitings 8092
Reģ: 10.01.2023
Deisijaa @ 08.05.2023 22:52
Es vairākas reizes cilvēkiem aizrādīju, kuri stāvot rindā lien virsū. Un viņi atbildēja - bet covids taču ir beidzies.
Tas nu gan bija vāks.
man ar šitas kaitina. Sevišķi lidostā… un ja vēl, stāvot rindā, pieskaras manām mantām vai drēbēm..
08.05.2023 23:12 |

Reitings 1427
Reģ: 19.07.2019
Deisijaa @ 08.05.2023 22:52
Tas nu gan bija vāks.

Es šitādiem it kā nejauši mēdzu uzkāpt uz kājas, pasperot soli atpakaļ, vai iebakstu ar somu/groziņu veikalā. Ja ar vārdiem nesaprot, tad vismaz tā atkāpjas dažus centimetrus. Ļoti nepatīk kontakts ar svešiem cilvēkiem.
09.05.2023 00:06 |

Reitings 4051
Reģ: 10.04.2023
Ar sabiedrisko transportu braucu ļoti reti, bet besī ,ka priekšā sēdošais paņem un atgāž krēslu uz aizmuguri. Tā maz vietas un kāds vēl izgāžas burtiski klēpī.
09.05.2023 00:49 |

Reitings 5147
Reģ: 11.08.2022
Spiešanās virsū veikala rindā ir viena lieta. Citi jau ir pārgājuši uz nākamo līmeni - ja kāds metrs pa vidu ir brīvs, iestājas rindai pa vidu it kā tā tam būtu jābūt
Ļoti kaitina cilvēki, kam sabiedriskajā transportā nav mēles mutē, lai palūgtu, lai palaiž. Piemēram, tādos brīžos, kad kāds stāv pretī ar muguru. Nē, obligāti paņem somu kā krustnešu vairogu un spiežas cauri ar viduslaiku kareivja cīņassparu.
Reģionālajos transportos problēmas ir reti. Nepatīk, ja vairāku stundu braucienā daži pasažieri izdomā iedzert un tad pretīgi uzvedas. Atceros, ka nesen vienu iedzērušu vīrieti neielaida transportā un viņš nomira. Tad nu visi sāka brukt virsū šoferim. Laikam jāiepazīstina, kādu bardaku tādi rada autobusā.
Kā jau te iepriekš minēts, neaudzināti bērni transportā. Man vienas tādas meitenes palaidnības gandrīz ļoti dārgi izmaksāja. Pēdējā brīdī pamanīju, ka kaut ko taustās sēdekļa sānā. Nojautu, kas būs un ātri taisīju ciet datoru. Tajā brīdī krēsls atdūrās pret maniem rokas pirkstiem. Tas bija tieši tik strauji
Nereāli kaitina, ka velosipēdisti/skūteristi blakus ir tukša ietve bez bedrēm, bet lien pa vidu mašīnām kā tādi s...i pa putru vai teš pāri ielai, nevērtējot mašīna varēs nobremzēt vai nē. Uzskatu to par bezkaunīgu rīcību
Vēl ir īpaša kategorija ne-latgaliešu kas pie iepazīšanās uzdod jautājumu: taisnība, ka Latgalē visi dzer?" No malas it kā inteliģenti cilvēki. Nu labi vismaz pajautā, bet nu ir šķirbas, ko ar operu un teātri aizšpaktelēt nevar.
Varbūt sīkums, bet neliekas pieklājīgi, ja cilvēks sms, sarakstēs un tamlīdzīgi pat nepacenšas normāli uzrakstīt tekstu, vismaz tā, lai var sapras
Atkritumu nomešana uz ielas, dzīvnieku sišana, smēķēšana neatļautās vietās, rupja izturēšanās pret apkalpojošo personālu (un otrādi) vispār ir kosmoss
09.05.2023 02:10 |

Reitings 5147
Reģ: 11.08.2022
Es jau kā piekasīga tante 😅
09.05.2023 02:10 |

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
mazaskudra @ 08.05.2023 22:23
Ahhhhh tik daudz kas!
Viena lieta ir cilvēki ar neaudzinātiem bērniem sabiedriskās vietās. Visur vienmēr ir bērni, kuri nesaprot, kā rīkoties nevajadzētu, bet tā nav īsti bērnu vaina - tā ir audzināšana un vecāki. Nesen bija Ķīpsalas auto istāde, mēs ar draugu arī aizgājām. Skatījāmies treilerus un tos treiler-busiņus, jo mums plāns uz nākotni varbūt tādu iegādāties un paceļot. Nu anyway. Staigājam pa tiem treileriem, pasēžam, parunājam ar puišiem, kas viņus tur pārdod, iekāpjam vienā, iekāpjam citā... Un visu to laiku pa tiem treileriem lēkā un bļaustās bērni. Takā uz atrakciju parku atnākuši. Lauž, plēš, skraida, šausmīgi spiedz, lēkā pa gultām. Viena meitene man ar durvīm pa seju ieblieza. Cits puika mani ārā nelaida.
Un šādas situācijas ļoti daudzās vietās ikdienā. Man arī ir bērns. Es zinu kādi ir bērni. Jā, gribas trakot, apkārt vēl citi bērni un cilvēki, sestdienas diena, cukura koma no izstādes končām, gribās ārdīties. Bet vecākiem ir jāsaprot, ka eksistē taču citi cilvēki. Pievaldiet tos savus bērnus. Un, ja bērns nemāk uzvesties, paliekat mājās jei bogu.
Es priecājos, ka man tā sīkā meiča degunu nesalauza. Tālu nebija.
Nākamais - kaimiņi. Man riebjas savi kaimiņi. Arī tagad kā rakstu šo, kaimiņi savā dzīvoklī man aiz sienas strīdas. Es brīnos, kā tas čalis tai meičai nav ar zupas kausu pa galvu ielicis. Un ikdienas sarunas arī ir paceltā balsī. Vai jūs abi divi esat kurli? Kāpēc paši savā mājoklī nevarat runāt normālu cilvēku decibelos? Kāpēc pat lai pajautātu ''vai kotletes ēdīsi?'' tas ir jābļauj, ja es pat blakus dzīvoklī zinu un dzirdu ka tavs vīrietis ir tev blakus.
Kad esam mājās, pieņemam taču normālu balss toni. Nevajag ar kājām dauzīt. Nevajag kliegt. Nevajag ķērkt, lai pierādītu savu viedokli. Kaimiņi arī eksistē.
Es gan jau vēl paturpināšu. Man patīk savu žulti te izlikt :D

Tādēļ, es neapmeklēju publiskas vietas un pasākumus, kur ir liels cilvēku pulks, jo vienmēr atnāk "nenormālie" ar saviem bērniem, Iet un klausīties to trobelēšanu un cirku ir neiespējami..pilsētas sekas.
09.05.2023 03:14 |

Reitings 12040
Reģ: 05.03.2020
Pievienojos visam iepriekš rakstītajam. Vispār jā, izejot kaut kur sabiedriskajās vietās, es arvien vairāk pārliecinos, ka tikai 20% cilvēku ir adekvāti (tas procents ar katru gadu samazinās, agrāk bija 50/50). Pārējie 80% ir neciešami. Bēdīgākais, ka šie cilvēki, kas domā tikai par sevi un rada neērtības citiem, neko sliktu tajā neredz. Viņi vienkārši tādi ir un diez vai pieaugušo vecumā mainīsies. Un arī viņu bērni aug tādi paši, ja viņiem tādi ir, neko citu jau neiemācīs.
09.05.2023 06:23 |

Reitings 1033
Reģ: 27.02.2022
Besī cilvēki kas dzīvo tā it kā viņi būtu galvenie varoņi filmā, un nekas uz viņiem neattiecas. Nedomā par to ka citiem tas varētu traucēt.
Motocikli ar skaļiem izputējiem. Ir arī automašīnas vadītāji kuri speciāli gāze, bet to ir ļoti maz. Nu huļi tev vajag mani un gan jau vēl kādu 5 cilvēkus no daudzstāvu mājas piecelt 2os naktī. Tev patīk ka novēl kļūt par orgānu donoru? Tā pat tas ka motociklistiem nav domāti satiksmes noteikumi.
Cilvēki kuri smird. Sviedri, smaka kas ir pēc dzeršanas iepriekšējā dienā utt. Vīrieši vai ir tik grūti nomazgāties vai pats mazumiņš lietot dezodorantu?
09.05.2023 06:28 |

Reitings 1952
Reģ: 25.01.2023
*Ciest nevaru,kad savu žulti izmet uz pārdevējām esmu rindā stāvot aiztāvējusi lidz asaram novestu pārdevēju,kuru zākaja viens mužiks,jo redz parjautāja kuru tieši no visiem iespējamiem whinstoniem(cigaretēm) viņam vajadzēja un vēl pāris gadījumi kuros slikto garīgo izlaiž uz pardevejam,benzīntankā sadzerušies savu hotdogu gaidot zākāja ,jo redz nav turbo un nevar atri 7nus! Hotdogus uztaisit
*Nepatik cukmeni,kas nejedz aiz sevis savākt pudeles atputas vietā plusā vēl sadaudza.un pirms pasiem pasedet ar siciem pie udens vispirms jasavāc svešs musars
Pagaidam lielākie trigeri mazpilsetā.
09.05.2023 06:30 |

Reitings 15523
Reģ: 29.08.2022
Kenty @ 09.05.2023 06:30
*Ciest nevaru,kad savu žulti izmet uz pārdevējām esmu rindā stāvot aiztāvējusi lidz asaram novestu pārdevēju,kuru zākaja viens mužiks,jo redz parjautāja kuru tieši no visiem iespējamiem whinstoniem(cigaretēm) viņam vajadzēja un vēl pāris gadījumi kuros slikto garīgo izlaiž uz pardevejam,benzīntankā sadzerušies savu hotdogu gaidot zākāja ,jo redz nav turbo un nevar atri 7nus! Hotdogus uztaisit
*Nepatik cukmeni,kas nejedz aiz sevis savākt pudeles atputas vietā plusā vēl sadaudza.un pirms pasiem pasedet ar siciem pie udens vispirms jasavāc svešs musars
Pagaidam lielākie trigeri mazpilsetā.

Runājot par pārdevējām u.c. apkalpojošo personālu, nespēju ciest cilvēkus, kas uzskata, ka pārdevēji, apkopēji, viesmīļi utt. ir kalpi, kuri nav pelnījuši ne grama cieņas. Ne vienu reizi vien esmu saplēsusies veikalā ar cilvēkiem, kas atklāti brauc virsū pārdevējām. Protams, nevar aizmirst arī tos ģēnijus, kuri saka “ja būtu labāk mācījies, nebūtu apkalpojošais personāls” 🤦🏼‍♀️
Tiešām nesaprotu cik grūti ir ievērot elementāru pieklājību, varbūt pat uzsmaidīt un novēlēt jauku dienu.
09.05.2023 07:31 |

Reitings 3222
Reģ: 06.07.2022
Beverly Hilza @ 09.05.2023 03:14

Tādēļ, es neapmeklēju publiskas vietas un pasākumus, kur ir liels cilvēku pulks, jo vienmēr atnāk "nenormālie" ar saviem bērniem, Iet un klausīties to trobelēšanu un cirku ir neiespējami..pilsētas sekas.

Pēdējā laikā novēroju, ka pat lielveikalos vai restorānos/kafejnīcās/ēdnīcās vairs nav iespējams atrasties, bez visa šī cirka. Te viena meitene iepriekš teica par koncertu pie galda, es tādu ne vienu vien esmu piedzīvojusi. Kaitina nenormāli. Un vēl atļauj saviem bērniem skraidīt pa to pašu vietu viesmīlēm virsū un zem kājām. Esmu pat redzējusi kā viens sīkais paķer dakšu no cita galdiņa, kur cilvēki sēdēja un skrēja pakaļ savai māsai.
Ja es ar savu sīci dodos kaut kur, viņam jau ir iemācīts, ka pie galda jasēž smuki un mierīgi.
09.05.2023 07:40 |

Reitings 290
Reģ: 31.10.2022
sakuraszarins @ 08.05.2023 22:46
Ļoti nepatīk:
+Rupji un agresīvi cilvēki, kas mēģina pārkāpt tavu personīgo telpu
+Cilvēki, kas nesavāc aiz sevis un piemēslo dabu
+Kuriem ir komunikācijas problēmas, kas nav spējīgi- normāli un adekvāti runāt
+Trokšņotāji- klausās mūziku, kad tu sauļojies pie jūras, pasākumos bļauj ka nenormālie. utt.
+Kas neievēro noteikumus (dažādus): ceļu satiksmes, uzvedības. utt.
+Distances neievērotāji
+Ka arī tie, kas nerēķinās ar citiem cilvēkiem- šeit jau minēja: sper pa krēsliem kinoteātri, bļauj pa visu dzīvokli tā, ka var dzirdēt citi cilvēki, kāpšana virsū uz kājām

Man ļoti nepatīk divkoši. Tie, kas raksta vienu, bet paši uz sevi nekad nevar paskatīties no malas, ka uzvedas tieši tā, kā raksta, ka nepatīk.
Kāpēc tu domā, ka šeit forumā ir kaut kas savādāks un drīksti rupji apsaukāties Ietekmeļu tēmā?
09.05.2023 10:20 |

Reitings 37
Reģ: 27.03.2020
Jūs te esat sarakstījušas pilnīgi loģiskas lietas kas nepatīk nevienam, visp nekā jauna :D :D
09.05.2023 10:47 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
Heilas @ 09.05.2023 10:47
Jūs te esat sarakstījušas pilnīgi loģiskas lietas kas nepatīk nevienam, visp nekā jauna :D :D

Nevienam nepatīk, bet pus Latvija to visu mierīgi dara? :D Daudziem tas viss ir norma.
09.05.2023 11:21 |

Reitings 327
Reģ: 15.08.2022
Piekrītu iepriekš rakstītajam, it īpaši par neaudzinātiem bērniem un viņu vecākiem. Šā iemesla dēļ vairs nekad nesperšu savu kāju IKEA nedēļas nogalēs. Rodas iespaids, ka vieni otri vecāki to uztver par bezmaksas atrakciju parku un speciāli ved bērnus tur izskrieties/izbļaustīties.
09.05.2023 11:34 |

Reitings 37
Reģ: 27.03.2020
greece @ 09.05.2023 11:21

Nevienam nepatīk, bet pus Latvija to visu mierīgi dara? :D Daudziem tas viss ir norma.

Nu un kur tad ir šeit tā puse no forumietēm kas attaisno to uzvedību? Kaut kā redzu tikai, ka uzraksta normālas nepieņemamas lietas un viena otrai piekriit
09.05.2023 11:56 |

Reitings 94
Reģ: 06.09.2015
Nu un kur tad ir šeit tā puse no forumietēm kas attaisno to uzvedību? Kaut kā redzu tikai, ka uzraksta normālas nepieņemamas lietas un viena otrai piekriit

Šajā diskusijā arī ir izteikti pretēji viedokļi. 1.lappusē meitene rakstīja par to, ka nepatīk, ja vilcienā apsēžas pretī, jo sanāk skatīties tieši virsū, labāk patīk, ja sēž blakus viņai. Bet cita meitene, savukārt, minēja to, ka tieši blakus nepatīk sēdēt, jo, ja pretī apsēžas, tad personīgā komforta zona ir lielāka. ;)
09.05.2023 12:10 |

Reitings 15024
Reģ: 28.08.2022
pievienojos augstāk rakstītajam, kaitina gan grūšanās virsū rindā, gan neaudzinātība kopumā. Kad pabraucu ar sabiedrisko transportu (kādreiz katru dienu, tagad reti), man vispār norauj jumtu, jo tāda ir mūsu sabiedrība, kas tur brauc. Sit ar maisiem, kāpj uz kājām, atveras durvis un jau kāpj pāri mugurām, lūr virsū, purpina pie sevis un kas tik vēl nav redzēts. Atvainojos, bet Centrāltirgus babuškas ir vispār next level.
Tad vienmēr paliek skumji tā globāli, saprotot, cik tomēr lielā mērā sabiedrība ir atpalikusi un nespēj ievērot elementāras pieklājības normas. Pie izglītotiem vai vienkārši empātiskiem cilvēkiem tā nenotiek.
09.05.2023 13:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits