Labais tonis kāzās

Reitings 543
Reģ: 27.01.2022
Sveikas. Esmu uzaicināta uz kārtējām kāzām, taču galvassāpes kārtējo reizi sagādā krāsu toņi, kādus jaunais pāris ir izvēlējušies priekš kāzu viesiem.
Man šie toņi galīgi nepiestāv, tādēļ vēlētos lūgt padomu, cik ļoti traģiski tas būtu, ja es izvēlētos kleitu pietuvinātā tonī?
Cik ļoti būtiski tas ir?
Manā gadījumā haki tonis ir izvēlētais, taču labprātāk vilktu smaragda zaļu.
Pārējās krāsas ir tumši zilas, līdz gaiši zilām.
02.05.2023 02:46 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
Lula @ 02.05.2023 12:48
Man kaut kā nepatīk tā kāzu viesu mentalitāte - esmu ieradies uz šovu, še aploksne, tagad izklaidē mani un neliec darīt neko, ko nevēlos. Man liekas, sākot no kaut kāda neērta izbrauciena līdz dreskodam, tas vienkārši ir jauks žests no viesiem, tajā dienā mazliet izpatikt pārim.
Un apģērbus vai aksesuārus noteiktajā krāsā var kaut humpalās atrast.

Humpalu drēbītes uz kāzām, forši skan ne? 😁
Nevienam viesim kāzu dienā nav jāizpatīk. Viņš ir te, jo gribi kopīgi dalīties mīlestības svinēšanā. Nav jāprasa ne konkrēts tonis, ne konkrēta summa aploksnē, lai nosegtu esamību tur. Viņam vienkārši ir jābūt labā garastāvoklī, glīti saģērbtam un atvērtam aurai, ko dod kāzu svinēšana. Manuprāt, būšana viesos ir pagodinājums, jo pārim esi tuvs un viņi grib ar šo mirkli dalīties kopā. Ar to arī jāpietiek.
02.05.2023 18:10 |

Reitings 3222
Reģ: 06.07.2022
Es patiesībā arī savās nākotnes kāzās gribētu lai viss tā saskaņoti, bildes sanāk ļoti skaistas, kad viesi ir apģērbušies vienos toņos. Bet es drīzāk vēlētos, lai tā būtu viena krāsa kurai variācijas var būt ļoti daudz. Piemēram, zila. Vai tā ir koši debesu zila, tumši zila vai pasteļzila, katra paša izvēle.
Kāzas tomēr tāds skaists notikums. Un vienreiz dzīvē. (Nu cerams :D ) Gribās jau lai viss ir perfekti un glīti.
Haki gan ir tāda grūta krāsa, manuprāt. Man arī būtu problēmas ar to kā viesim. Bet es iesaku, turies pie tās krāsas, nu vismaz lielākoties. Vai kaut ko super līdzīgu. Kā jau iepriekš minēja, smaragdzaļš īsti nav tas. Labāk pat gaišāku, tādu kā sage green. Ja nevēlies pirkt kleitu tādā krāsā, izīrē. Esmu pati uz kāzām kleitas īrējusi.
02.05.2023 18:11 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
.Eksperte. @ 02.05.2023 18:10

Humpalu drēbītes uz kāzām, forši skan ne? ?
Nevienam viesim kāzu dienā nav jāizpatīk. Viņš ir te, jo gribi kopīgi dalīties mīlestības svinēšanā. Nav jāprasa ne konkrēts tonis, ne konkrēta summa aploksnē, lai nosegtu esamību tur. Viņam vienkārši ir jābūt labā garastāvoklī, glīti saģērbtam un atvērtam aurai, ko dod kāzu svinēšana. Manuprāt, būšana viesos ir pagodinājums, jo pārim esi tuvs un viņi grib ar šo mirkli dalīties kopā. Ar to arī jāpietiek.

Nepiekrītu, bet acīm redzot katram savs.
Tā izpatikšana liekas labs žests, nevis prasība.
02.05.2023 18:30 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Arahne @ 02.05.2023 16:48
Tās, kas min, ka savos ielūgumos dreskodu norādīja, kāds ir arguments? Kāpēc?
Man personīgi šis liekas maksimāli stulbi, jo kāpēc lai vīrietis, piemēram, pirktu uzvalku ķiršu sarkanu par 300€, tikai tāpēc lai aizietu uz Tavām kāzām?

Nekad neviens negaida jaunu uzvalku no vīrieša, labākajā gadījumā kaklasaiti.
02.05.2023 18:32 |

Reitings 3222
Reģ: 06.07.2022
Lula @ 02.05.2023 18:32

Nekad neviens negaida jaunu uzvalku no vīrieša, labākajā gadījumā kaklasaiti.

Jā, tas gan. Vīriešiem gan neviens neprasa jaunu uzvalku pirkt attiecīgajā krāsā. Pietiek ar kreklu, tauriņu vai kaklasaiti. Tā pat, manuprāt, labāk izskatās, ja uzvalks ir melns, ne visiem tie krāsainie uzvalki piestāv.
02.05.2023 18:52 |

Reitings 10736
Reģ: 22.12.2022
Wow. Šis ir next level. Tā arī rakstīti krāsu kodi vai kas tāds? Priekš kam tas vajadzīgs vispār?
Līdz šim likās tizlākais par naudu aploksnē. Bet šis to pārspēj - līgava vēl izkontrolē apģērbu.
02.05.2023 20:53 |

Reitings 1210
Reģ: 03.04.2022
mazaskudra @ 02.05.2023 18:11
Es patiesībā arī savās nākotnes kāzās gribētu lai viss tā saskaņoti, bildes sanāk ļoti skaistas, kad viesi ir apģērbušies vienos toņos. Bet es drīzāk vēlētos, lai tā būtu viena krāsa kurai variācijas var būt ļoti daudz. Piemēram, zila. Vai tā ir koši debesu zila, tumši zila vai pasteļzila, katra paša izvēle.
Kāzas tomēr tāds skaists notikums. Un vienreiz dzīvē. (Nu cerams :D ) Gribās jau lai viss ir perfekti un glīti.
Haki gan ir tāda grūta krāsa, manuprāt. Man arī būtu problēmas ar to kā viesim. Bet es iesaku, turies pie tās krāsas, nu vismaz lielākoties. Vai kaut ko super līdzīgu. Kā jau iepriekš minēja, smaragdzaļš īsti nav tas. Labāk pat gaišāku, tādu kā sage green. Ja nevēlies pirkt kleitu tādā krāsā, izīrē. Esmu pati uz kāzām kleitas īrējusi.
laba ideja, nekad to neesmu darījusi, bet vai nav bailīgi, ka kleitu nejauši var sabojāt?
02.05.2023 21:23 |

Reitings 92
Reģ: 28.10.2022
Mežāze @ 02.05.2023 15:39
Ja galīgi nebūtu mana krāsa, nevilktu kleitu tajā krāsā, bet kādu aksesuāru. Nesen skatījos bildes, kur kāzu krāsa bija dzeltena, viena sievietes bija melnā kleitā ar koši dzeltenām kurpēm un tādu pašu koši dzeltenu somiņu - smuki!
Savās kāzās atceros daļa bija precīzi ievērojuši mūsu tumši sarkano krāsu, daļa atnāca koši sarkani, daļa vispār citās krāsās, kopbildē visi bija raibi ar nedaudz lielāku tumši sarkanās krāsas pārsvaru. Nebijām lūguši tā ģērbties, daļa no ielūguma, kurš bija ar tumši sarkanās krāsas niansēm rotāts, to nolasīja ?

Tas jau šķiet diez gan pašsaprotami, ka ielūgums pasaka priekšā visus kāzu toņus, tā kartiņa vai daļa ielūgumā ar vēlamo kāzu apģērba toņiem ir priekš tiem, kas paši to nesaprot citādi😄
Mums kāzu toņi bija no bordo līdz rozā šampanieša krāsai un vēl bēšs ar silti zaļu toni. Kas ieradās dzeltenā kleitā, izleca uz kopējā fona. Diez vai pati baigi labi jutās, ja visi citi bija saskanīgi un viņa ne. Labi, ka kleita bija pavisam vienkārša, jo tas arī sliktais tonis kāzās, viesim ar apģērbu uzmanību uz sevi vērst.
03.05.2023 03:48 |

Reitings 92
Reģ: 28.10.2022
Arahne @ 02.05.2023 06:40
Kāzas vispār ir tāds sensitīvs temats. Man viena paziņa rīkojot kāzas ielūgumā skaidri minēja, ka dāvanai jābūt aploksnē un tika norādīts arī dreskods. Sapratu, ka tāpēc lai bildes varētu skaistas safotogrāfēt. Beigās cilvēki tika uzaicināti uz baznīcu uz laulību ceremoniju, kur vēlāk bija šampanietis, zemenes un kūka. Un tas arī viss. Īsti nesaprotu kāpēc tad vispār jāaicina cilvēki, vai jānorāda tādas nianses ielūgumā.
Par kleitu - varbūt var vilkt citas krāsas kleitu, tikai aksesuārus vai makeupu pieskaņot vēlamajos toņos?

Šis neforši. Parasti jau ielūgumā tiek norādīts arī dienas plāns tāds provizorisks vai karte ar ceremonijas vietu un svinību vietu utt. Vai vismaz ar Jauno pāri pirms kāzām aprunājas par nakšņošanas iespējām, tā noskaidrojot kas pa kam, ja ielūgums neko daudz nepasaka.
03.05.2023 03:54 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
Paši sev saliek noteikumu čupu un tad brīnās, ka citi nenolasa vai kāds dara pa savam. 😃
Dies pasarg, tajās kāzās centrs tāpat ir jaunais pāris, un plānošanas procesā ir TIK daudz vairāk par ko piedomāt, kā kaut kāds haki tonis. 😀
03.05.2023 06:16 |

Patīk
Reitings 1762
Reģ: 24.05.2019
Kad vispār radās tā mode likt visiem viesiem ieturēt kāzu toņus? (Kas nereti ir ļoti specifiski, haki, wtf, kurš grib savās kāzās haki?? Haki ir tūrisma, aizsargapģērba krāsa. Varbūt tomēr ir domāts eikalipta tonis?)
ASV laikam ir pieņemts saģērbt savas līgavas māsas vienāda auduma kleitās, bet tad tas ir 100% uz kāzinieku rēķina. Tad jā, ir saskaņotas, smukas bildes. Un vēl līgavaiņa brāļi identiskos uzvalkos, kā parādē. Bet ko bilžu skaistumam dod random viesa uzvalka šlipse kāzu dekora tonī? Manuprāt, neko. Vai kurpes, vai somiņa, kas te tika minēts. Vai te pieminētā melnā kleita ar kontrastējoši dzeltenām kurpēm, tas tiešām bildēs izskatās harmoniski un saskaņoti ar gaišu kāzu dekoru? Par gaumi laikam tiešām strīdēties nav vērts. Tāpat vienmēr būs kāds, kas tās krāsas neievēros vai tā interpretācija būs ļoti savdabīga, kāda jēga no tā. Un cik vispār jums ir pilnas viesu grupu bildes no kāzām? Man bija ļoti maz.
P.S. ja tās šlipses kāzu tonī ir tik svarīgais, labais tonis manuprāt būtu viņas izdalīt viesiem kāzu dienā, nevis likt visiem kā idiotiem skraidīt pa veikaliem, meklējot konkrēta toņa šlipsi, kuras tāpat beigās nebūs saskaņotas (ne ar uzvalkiem, ne savā starpā). Citādi sanāk tāda "nabadzīgo" amerikāņu pinteresta interpretācija.
03.05.2023 07:43 |

Reitings 543
Reģ: 27.01.2022
Arabesq @ 02.05.2023 08:45
Viņi ielūgumā norādījuši, ka visiem jāģērbjas tajos toņos obligāti vai “priecāsimies”, “vēlams”, utt?
Ja otrais variants, es noteikti ietu ar pietuvinātiem toņiem, ja tā justos labāk. Un - dabūt drēbes identiski tajos četros, piecos toņos, kas norādīts ielūgumā, tāpat ir gandrīz neiespējami.

Ir rakstīts vienkārši:krāsu dresscode un tad attiecīgā toņu palete.
09.05.2023 10:13 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
HaileyBerry @ 09.05.2023 10:13

Ir rakstīts vienkārši:krāsu dresscode un tad attiecīgā toņu palete.

Ir palete, tās nozīmē vairākas variācijas, izvēlies citu vnk, kas daudz maz patīk.
09.05.2023 15:56 |

Reitings 230
Reģ: 12.04.2022
Vai kāzas jau notika, kā tad tur sanāca?
Man atkal briest persiku toni piemeklēt. Galīgi nav manā gaumē un nepiestāv arī.
25.06.2023 01:14 |

Reitings 2448
Reģ: 20.06.2023
Ak vai, te dažām tādi iebildumi pret humpalu drēbēm, ka var manīt, ka laikam nekad mūžā humpalās nav bijušas.🤣 varu pateikt priekšā - tur pa mazām naudām var nopirkt arī ļoti labu apģērbu.
Bet par tām krāsām - uzskatu, ja tas ir tikai pāra vēlamās krāsas, bet viņi, ja ir pie pilna prāta, nepārmetīs, ja būsi ģērbusies citādi.
25.06.2023 01:42 |

Reitings 99
Reģ: 31.10.2022
Dita.D @ 02.05.2023 08:49
Kā man riebjas, ka viesiem liek vilkt konkrētu toņu apģērbu. Tā pat katram tas tonis un krasa ir citādāka un beigās bildes izskatās kā raiba Lieldienu ola.
Paldies Dievam, bet nevienās kāzās kur esmu bijusi, nav jāģērbjas pēc krasām

Piekrītu, man tā liekas necieņa pat pret viesiem, jo tur taču nenāk tikai jauni zīmuļi. Bet arī papilnam vecāka gājuma cilvēki, kuri šādu iznešanos var ne tikai nesaprast, bet arī apvainoties, ka nenovērtē viņu pašu gaumi, laiku un vēl liek tērēties speciālam apģērbam.
To krāsu gammu droši var uzrīkot vecmeitu ballītei, kur salasās vienaudži un to Pinterestīgumu saprastu, bet ne jau kāzās.
25.06.2023 10:27 |

Reitings 346
Reģ: 22.06.2023
Likt ģērbties viesiem attiecīgajā apģērbā vai krāsā, manuprāt, ir vērtējama kā liela augstprātība no līgavas puses (neviens cits jau tādu muļķību neizdomās, kā pati līgava). Šis laikam ir kaut kāds pēdējo gadu trnds. Cik esmu bijusi sava gadagājuma kāzās (man 33), neviens ar šādām muļķībām nebija nodarbojies. Šo "trendu" laikam piekopj jaunā paaudze, 27-31 gadīgie, kam ir svarīgs kaut kāds statuss, pinterestīgums un instagramums. Lai sataisītu kāzas tikai instagram bildītēm, nevis sev.
Un vēl, kāpēc to saucu par augstprātību? Jo reizēm, aplūkojot šādas bildes, rodas iespaids, ka līgava citus grib pazemot, "uzvelkot" viņiem visiem virsū kaut kādas lupatas, bet pati izceļ sevi saulītē.
Nē, es vispār neietu uz tādām kāzām, ja man vēl liktu ģērbt kaut ko, kas man nepatīk vai nepiestāv, vai arī speciāli atnāktu savā mīļākajā kleitā, pat, ja tā būtu balta.
25.06.2023 11:08 |

Reitings 1731
Reģ: 19.05.2016
Zilais Valis @ 25.06.2023 11:08
Likt ģērbties viesiem attiecīgajā apģērbā vai krāsā, manuprāt, ir vērtējama kā liela augstprātība no līgavas puses (neviens cits jau tādu muļķību neizdomās, kā pati līgava). Šis laikam ir kaut kāds pēdējo gadu trnds. Cik esmu bijusi sava gadagājuma kāzās (man 33), neviens ar šādām muļķībām nebija nodarbojies. Šo "trendu" laikam piekopj jaunā paaudze, 27-31 gadīgie, kam ir svarīgs kaut kāds statuss, pinterestīgums un instagramums. Lai sataisītu kāzas tikai instagram bildītēm, nevis sev.
Un vēl, kāpēc to saucu par augstprātību? Jo reizēm, aplūkojot šādas bildes, rodas iespaids, ka līgava citus grib pazemot, "uzvelkot" viņiem visiem virsū kaut kādas lupatas, bet pati izceļ sevi saulītē.
Nē, es vispār neietu uz tādām kāzām, ja man vēl liktu ģērbt kaut ko, kas man nepatīk vai nepiestāv, vai arī speciāli atnāktu savā mīļākajā kleitā, pat, ja tā būtu balta.
Un beigās tās bildes neviens vairs nekad neskatās anyway. Viss tas ārišķīgums beigās tikai rada nevajadzīgu drāmu un aizskartas jūtas. Un bildes nevienu neinteresē vairs nekad.
25.06.2023 11:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)