Nemaz nerunājot par to, ka vecāki var izdomāt pakomunicēt ar pedagogu brīvdienā, pirms nakts miega, no rīta plkst. 6 , un tas ir ok. Tā tam ir jābūt. Šajā sistēmā viss ir kārtībā ✌️
YaeMiko @ 27.04.2023 08:58
Bet kāpēc vecākiem tiek dots privātais telefons? Whatsap grupās atrod? Bet tā jau tad nav valsts vai atalgojuma vaina, bet gan stulbu vecāku prātā neesamība. Block un mute visas grupas /cilvēkus uz brīvdienām. Ja es iedotu savu telefonu pacientiem tad 100% man arī zvanītu brīvdienās un naktīs.
YaeMiko @ 27.04.2023 08:58
Bet kāpēc vecākiem tiek dots privātais telefons? Whatsap grupās atrod? Bet tā jau tad nav valsts vai atalgojuma vaina, bet gan stulbu vecāku prātā neesamība. Block un mute visas grupas /cilvēkus uz brīvdienām. Ja es iedotu savu telefonu pacientiem tad 100% man arī zvanītu brīvdienās un naktīs.
Melllllene @ 27.04.2023 09:19
Tāpēc, ka skolā nenodrošina darba telefonu, un tā jau ir valsts vaina. Var jau gudri stāstīt, ka tam ir eklase utt., taču realitāte ir pavisam citāda. To ir grūti saprast, ja neesi uzvilcis pedagoga zābaciņus un izgājis šo ceļu.
Es nevienā mirkli negribu teikt, ka citiem ir labāk. Mediķi ir noslogoti, policistus neciena, ugunsdzēsējiem zems atalgojums un tā varētu turpināt.
Dažādas jomas vispār ir muļķīgi salīdzināt.
Tāpēc, ka skolā nenodrošina darba telefonu, un tā jau ir valsts vaina. Var jau gudri stāstīt, ka tam ir eklase utt., taču realitāte ir pavisam citāda. To ir grūti saprast, ja neesi uzvilcis pedagoga zābaciņus un izgājis šo ceļu.
Es nevienā mirkli negribu teikt, ka citiem ir labāk. Mediķi ir noslogoti, policistus neciena, ugunsdzēsējiem zems atalgojums un tā varētu turpināt.
Zinu medmāsu, 3 mazu bērnu māmiņu, kura strādā 24 stundu dežūras.Melllllene @ 27.04.2023 08:50
Personīgi man labot darbus liedza tas, ka skolu plkst.17 slēdz ciet. Un ja es tikai plkst. 16 sāku to darīt. Nu nevar visu paspēt 1h laikā ?
Tur jau ir tā lieta, ka no plkst. 20.00 medmāsa nodarbojas ar SAVU bērnu.
Es tā nevarēju atļauties darit. Un paldies dievam, ka mana mamma dzīvo netālu, tas bija lielākais atbalsts man, lai es vienkārši nesajuktu prātā. Nemaz nerunājot par to, ka vecāki var izdomāt pakomunicēt ar pedagogu brīvdienā, pirms nakts miega, no rīta plkst. 6 , un tas ir ok. Tā tam ir jābūt. Šajā sistēmā viss ir kārtībā ✌️
Es nebūt nesaku, ka tā ir visās skolās. Tā noteikti nav. Es tikai padalījos ar savu pieredzi, kuru vairs nekad negribētu atkārtot. Tieši tādēļ šajā darbā vairs neatgriezīšos.
Aniia @ 27.04.2023 09:38Zinu medmāsu, 3 mazu bērnu māmiņu, kura strādā 24 stundu dežūras.
Un viņai nav braukšana ar atlaidi, kā tas nez kādēļ ir pedagogiem.
Arahne @ 27.04.2023 08:23Es uzskatu, ka šis skolotāju streiks ir pārspīlēts. Kurš viņiem liedz darbus labot skolā nevis mājās? Tāpat vasarā kamēr visi cilvēki strādā, šie par valsts naudu atpūšas.
Kāda te minēja, ka šausmas pat 12h bija jāstrādā lai 900€ nopelnītu. Jā, piemēram, medmāsai tā ir normāla darba diena par tādu pašu algu Rīgā, uzsveru, ka Rīgā nevis laukos. Turklāt tā medmāsa atnāk 20:00 mājas un vēl turpina ar savu bērnu kopā pildīt mājasdarbus.
Piemēram, maniem bērniem tie majasdarbi ir neadekvāti daudz. 2. klases skolniekam ir vienā vakarā jāmācas svešvaloda, jāizpilda 3 matemātikas uzdevumi, latviešu valodā jāizlasa pasaka, jāatbild uz jautājumiem, jāizraksta teikuma gramatiskais centrs, dabaszinībās javeic eksperiments ar priekšmetiem kuru mums mājas nemaz nav un dizaina stundā jāuztamborē 2m pīnīte. Nepārspīlēju, tas uzdots uz vienu vakaru. Bērnam ir treniņi un viņš mājās ir ap plkst. 19:00. Pa kuru laiku viņam pildīt šo marazmu?
Arahne @ 27.04.2023 09:35Un vēl tā vājprātīgā apdāvināšanās katros svētkos. Tur gan vecāki vainīgi. Pamēģini mediķim vai policistam iedot dāvanu - būsi kukuļdevējs. A skolotājiem katros svētkos mega dāvanas. Atceros, ka dārziņā skolotāja uz Ziemassvētkiem vienmēr pati sapulcēs pateica, ko grib lai vecāki uzdāvina. Lielākās no tām - printeris, mobilais telefons.
Lola12345 @ 27.04.2023 10:13
Diez kāpēc tās medmāsas, ko es pazīstu saņem daudz vairāk par 900 ? un tās audzinātājas, ko es pazīstu, sanņem ~ 700 uz rokas.
Lola12345 @ 27.04.2023 10:25Es neesmu pedagogs, bet ir ļoti daudz pazīstamu gan pirmskolā, gan skolā. Par pirmsskolu vispār nerunāsim, šobrīd uz rokas ir ~700 eur!!! Tas ir ok? Gatavoties nodarbībām vispār nav kad, vecāki katru gadu paliek bezkunīgāki un atbalsta ir 0 no valsts. Piedevàm, aizstājot kādu kolēģi, tev maksā tikai noteiktu daļu no tās stundas likmes nevis pilnvērtīgi par to stundu.
Skolotājām algas ir nedaudz labākas, bet, jāvāc pēc iespējas lielāka slodze, kas rada tādu kā konkurenci ar citām skolotājām. Matreālu nav. Skolotājs pats meklē, domā ko un kā mācīt darīt. Nav vienotas sistēmas. Par to, manuprāt, visvairāk skolotāji “cepās”, ka ir bardaks. Katrs gads sākās ar izmaiņām, bet nekas netiek līdz galam izdarīts no valsts puses. Sola tikai matreàlus, bet kad tad būs? Gan b/d, gan skolai ir entie papīri, bet sagatvošanās ir tik cik ir. Par to iet runa - slodzes sabalansēšana. Tikai liek klāt papīru kalnus. Es nezinu pa kuru laiku b/d vispār var paspēt to visu sarakstīt, ja ir 4!!! Gatavošnās un papīru rakstīšanas stundas nedēļā. Nodarbības ir katru dienu, žurnāls jāpilda katru dienu un plus vēl par katru bērnu INDIVIDUĀLI jāraksta. Neuzskatu ka ir ok ka lielākā daļa audzinātāju ņem uz mājām darbu jo nevar paspēt darba laikā.
Pelnrukšķīte @ 27.04.2023 11:25
Kādēļ pirmsskolas skolotājas, esot izglītotas personas, tik ļoti vaino valsti, ja bērnu dārzi ir PAŠVALDĪBAS iestādes. Vai tiešām nezin, kas ir darba devējs? Kādēļ neviens netaisa protestu pie domēm, lai panāktu lielāku algu?
YaeMiko @ 27.04.2023 10:40
Tās ir tās kuras strādā nakts darbu, vai speciāla savācās maiņas svētku dienās. Bet teiksim ja paskata stundu likmi māsai ir no 6-8 eiro. Atsevišķās profesijā varbūt 9 eiro. Tad izrēķini cik sanāk uz rokas. Un vēl aiz vien daudzās iestādes nemaksā par virsstundām dubultā un to noformē kā papildu darbu pēc vienošanas. Tāda vidējā slimnīcas māsa saņem 1200 uz papīra. Ja savāc nakts stundās, darbu ar infekciju pacientiem par kuriem dod piemaksu tad 1600 uz papīra. Bet vai var salīdzināt abus darbus, protams nē.
Par bērnu dārza audzinātājām piekrītu tur ir par zemu algas.
Bet es nez kāpēc pazīstu skolotāju kurai uz rokas ir 1300 eiro. Šitā salīdzināt algas ir stulbi, jo viens iekārtojās labā darbā un cits nē.
Arahne @ 27.04.2023 08:23Es uzskatu, ka šis skolotāju streiks ir pārspīlēts. Kurš viņiem liedz darbus labot skolā nevis mājās? Tāpat vasarā kamēr visi cilvēki strādā, šie par valsts naudu atpūšas.
Kāda te minēja, ka šausmas pat 12h bija jāstrādā lai 900€ nopelnītu. Jā, piemēram, medmāsai tā ir normāla darba diena par tādu pašu algu Rīgā, uzsveru, ka Rīgā nevis laukos. Turklāt tā medmāsa atnāk 20:00 mājas un vēl turpina ar savu bērnu kopā pildīt mājasdarbus.
Piemēram, maniem bērniem tie majasdarbi ir neadekvāti daudz. 2. klases skolniekam ir vienā vakarā jāmācas svešvaloda, jāizpilda 3 matemātikas uzdevumi, latviešu valodā jāizlasa pasaka, jāatbild uz jautājumiem, jāizraksta teikuma gramatiskais centrs, dabaszinībās javeic eksperiments ar priekšmetiem kuru mums mājas nemaz nav un dizaina stundā jāuztamborē 2m pīnīte. Nepārspīlēju, tas uzdots uz vienu vakaru. Bērnam ir treniņi un viņš mājās ir ap plkst. 19:00. Pa kuru laiku viņam pildīt šo marazmu?
Lola12345 @ 27.04.2023 12:20
Kurš tad nosaka to algu? Likumā ir ierakstīta kā jebkuram valsts/pašvaldības darbiniekiem. Protams, pašvaldības var “piemests”, bet, tas notiek tikai bagātākajās, jo, kur gan pašvaldība ņem naudu? No valsts budžeta. Tik pat labi - ko mēs visu laiku pieprasām, lai paceļ minimālo algu? Lai tak darba devēji (privātais sektors) maksā vairāk. Diez kāpēc tad visiem gribās, lai likumā nosaka to minimālo robežu, kas, diemžēl, daudzās darba vietās tiek maksāta. Negribās zināt, cik maksātu, ja nebutu noteikta minimālā alga.