Dilemma vai palikt

Reitings 51
Reģ: 02.10.2016
Sveikas, meitenes! 😊
Labprāt vēlētos uzklausīt viedokļus, padomus, iespējams, kāda ir bijusi līdzīgā situācijā.
Būtībā situācija ir tāda, ka es drauga dēļ pametu savu dzīvi Latvijā un aizbraucu dzīvot pie viņa uz ārzemēm. Godīgi sakot, kad braucu prom, īsti nedomāju par tādām lietām kā reāli būs svešā valstī iedzīvoties utml., jo biju pārliecināta, ka iedzīvoties man nebūs problēmu.
Tātad, ir pagājis kāds laiks, esmu joprojām te, un esmu sapratusi, ka mani ļoti velk atpakaļ uz mājām, Latviju. Tā kā ja sākumā es ik pa reizēm aizdomājos, ka labprāt atgrieztos Latvijā, tad tagad es par to domāju gandrīz katru dienu un smeldz sirds. Lieta ir tāda, ka mums ar draugu kopā ir ļoti labi, tāpēc man nav iemesla aizbraukt - teiksim, ja mūsu attiecības būtu toksiskas, es jau sen būtu prom, bet mums viss ir ļoti labi, tāpēc ir šī dilemma - palikt te ar draugu bet ilgoties pēc mājām, vai visu pamest, braukt atpakaļ un sākt jaunu dzīvi?
Ne bērnu, ne kopīga īpašuma, nekā tāda saistoša kopā mums nav, pati esmu in mid-twenties, man šīs ir pirmās nopietnās attiecības.
12.04.2023 17:46 |

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
Anchy @ 22.04.2023 21:46
Kas Latvijā savādāk bija protams ka ģimene, draugi, kultūras dzīve nesalīdzinoši labāka. Pilnīgi piekrītu, ka ārzemēs tu esi ārpus savas komforta zonas, bet šķiet, ka tā atšķirība man ir ka, skatoties atpakaļ, man neliekas, ka bija tā vērts. Tas notiekti ir tā vērts cilvēkiem, kuri ārzemēs ieguvuši izglītību vai tādu darba pieredzi, ko Latvijā nevarētu iegūt. Vnk es pēdējā laikā esmu sapratusi, ka nezinu vai ir tā vērts visu laiku būt tik ārpus savas komforta zonas ka es jau esmu nelaimīga, jā, cilvēkiem no malas var šķist cik drosmīgi un interesanti ir dzīvot citur, bet man vnk sen jau tā neliekas

Nelaimīgs var būt jebkurā pasaules valstī, pilsētā. Var dzīvot pasaules skaistākajās vietās, kur vien pats vēlas un grib, ar savu ģimeni kopā, but materiāl, un finansiāli nodrošināts, bet cilveks patieso laimi, tāpat nespēj izjust ilgtermiņā. Un tam ir pavisam citi iemesli, kāpec nevar būt laimīgs. Tas nav saistīts tikai ar būšanu ārzemēs. Tikpat labi, vari atgriezsties LV un turpināt būt neapmierināta ar sadzīvi, problēmām utt. Cilvēki negarantēs tavu laimi ilgtermiņā, tas tev jānodrošina pašai. Nepaļaujies uz to, ka tev citi iedos laimes sajūtu, tas ir islaicīgs apmāns jeb sajūta.
23.04.2023 05:26 |

Reitings 954
Reģ: 23.08.2016
Latvijā ir grūti izturēt tumsu, bet tajās pašās ārzemēs biju nelaimīga un nomākta neatkarīgi no gaismas daudzuma. Un tur jau tāpat tumšs paliek ātri, vienīgi bija siltāks. Teikt, ka neatgriezties tumšās ziemas dēļ ir stulbi. To arī var padarīt baudāmāku, aizbraucot kādā ceļojumā, tāpat ziemā ir daudz kultūras/izklaižu/aktivās atpūtas iespēju. Manas ziemas Latvijā šo iemeslu dēļ ir aktīvākas un priecīga kad, nekā bija ārzemēs.
Un ir foršāk atvaļinājumā no LV aizbraukt uz siltajām zemēm, nekā no siltajām zemēm braukt atvaļinājumā uz LV, kur ir jāizpilda standarts - jāapciemo ģimene, draugi, zobārsts utml :D
23.04.2023 13:38 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Beverly Hilza @ 23.04.2023 05:26

Nelaimīgs var būt jebkurā pasaules valstī, pilsētā. Var dzīvot pasaules skaistākajās vietās, kur vien pats vēlas un grib, ar savu ģimeni kopā, but materiāl, un finansiāli nodrošināts, bet cilveks patieso laimi, tāpat nespēj izjust ilgtermiņā. Un tam ir pavisam citi iemesli, kāpec nevar būt laimīgs. Tas nav saistīts tikai ar būšanu ārzemēs. Tikpat labi, vari atgriezsties LV un turpināt būt neapmierināta ar sadzīvi, problēmām utt. Cilvēki negarantēs tavu laimi ilgtermiņā, tas tev jānodrošina pašai. Nepaļaujies uz to, ka tev citi iedos laimes sajūtu, tas ir islaicīgs apmāns jeb sajūta.

Blakus diskusijā pati rakstīji, ka Rīga noriebās. Tad jau pēc šīs loģikas riebsies jebkura pilsēta.
Manuprāt, nav kaut kur jāpaliek un jāmokās, lai mēģinātu kāpt ārā no komforta zonas un meklētu kaut kādu mistisku izaugsmi.
Ja nepatīk tad nepatīk.
Jā, laimes sajūtu jāmeklē sevī, bet noteikti vide spēlē ļoti lielu jomu. Kāpēc mocīties?
23.04.2023 15:52 |

Reitings 51
Reģ: 02.10.2016
Jā, bet tomēr tas ir atkarīgs no katra cilvēka, tas ir, ir cilvēki kam ir ļoti svarīga draugu un tuvinieku, ģimenes sajūta, ko ārzemēs, protams, nevar iegūt. Varu arī saprast argumentu, ka, protams, laimes un dzīves apmierinātības sajūta ir jāmāk pašam radīt, nevis paļauties uz citiem cilvēkiem, ka viņi tevi padarīs laimīgu, tas ir skaidrs kā diena, un personīgi es to ļoti labi apzinos. Apzinos, ka atgriešanās Latvijā nozīmētu iemācīties būt laimīgai arī vienai.
Un par to, ka atvaļinājumā kā pienākums ir apciemot draugus un ģimeni - ojj, tik precīzi 😂 vienmēr kad atbrauc, atbraucu ar jau gatavu checklistu, kurš un kad ir jāapciemo 😁godīgi sakot jau apriebies tā dzīvot
24.04.2023 01:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!