Kādas ir jūsu domas par ''oligarhu sievām'' un tāda tipa attiecībām?

Reitings 131
Reģ: 22.03.2022
Šobrīd esam aizgājuši tālu no agrākajiem attiecību modeļiem, kad vīrietis bija vienīgais maizes pelnītājs, un sieviete palika mājās, taču tā vai tā ir sastopamas šāda veida attiecības. Kā arī ir novērojamas sievietes, kuras pievelk šādus ''naudīgus'' vīriešus.
Kādai, jūsuprāt, būtu jābūt/jāizskatās sievietei, lai vīrietim liktos tā vērts būt ar viņu kopā, maksāt par visu, dot naudu un sievietei dot šo atbalstošo, sievišķīgo lomu sev pie sāniem?
Iespējams, daudzas teiks, ka tas ir nepieņemami, jo sieviete tad ir kā tukša lellīte, kura nestrādā, bet, manuprāt, daudz reiz sievietei patiešām vienkārši nav tās vilkmes pēc karjeras/biznesa, un, manuprāt, tas ir pat ļoti okei...
Vai jūs zinat tādus pārus, un vai pašas tā gribētu?
11.04.2023 11:15 |

Patīk
Reitings 1762
Reģ: 24.05.2019
Ok, es ņemu savus vārdus atpakaļ par Ghost 😄 savā elementā 😄
Vīra darbs tagad ir 8h dienā, mans darbs tagad mājās ar zīdaini ir 24/7. Ja viņš nepalīdzētu man mājassolī, es nojūgtos (jau laikam jūdzos šajā diskusijā, un gribu atpakaļ uz darbu 😄)
12.04.2023 15:33 |

Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
Manos uzskatos uzturēt sievieti bez bērniem attiecīgi nav jēgas. Var to darīt, ja grib, bet tam vairs nav nopietna pamatojuma.

Kā kuram, man riebjas tīrīt, tāpēc es labāk maksāju par visu un man tas nav jādara. Uzturot divus nejūtos, ka būtu baigais robs makā. Cilvēki taču ir dažādi, tāpēc arī katrs sev atrod atbilstošu partneri, kuriem viss apmierina un kuri sniedz viens otram, to ko otrs vēlas.
12.04.2023 15:35 |

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
greece @ 12.04.2023 15:28

Es teiktu, ka sievietes primārais uzdevums nav izmazgāt grīdu un izcept kotleti. Ja nauda ļauj, to mierīgi var darīt pavārs un apkopējs. Sievietes primārais uzdevums ir audzināt bērnus, un tas vairs nav kaut kas, ko uz ātru roku viens divi izdarīsi pa pus stundiņu (protams, cits jautājums, cik daudz tam mūsdienās kāds vispār velta laiku). Manos uzskatos uzturēt sievieti bez bērniem attiecīgi nav jēgas. Var to darīt, ja grib, bet tam vairs nav nopietna pamatojuma.

Apkopēji parasti nenāk uz vienistabas dzīvokļiem(izņemot ja ir kāds vārgs, slims pensionārs)
Apkopēji nāk, uz privātmājām tirīt kur tiešam ir liels apjoms ar darbu. Daudz platības.
Un privātais pavārs ir slavenībām arzemēs. Pavāru var dabūt aizejot uz restorānu. Neviens pavārs nenāks pastrādāt uz tavu māju. 😁
Tad jāņem pavārs un apkopējs-veins cilvēks, "divi vienā" , nebus jamekle divi cilvēki. 😀
12.04.2023 15:36 |

Reitings 2954
Reģ: 14.02.2023
GhostGG @ 12.04.2023 15:14

Piedod man, bet man pilnīgi neviena sieviete neiestāstīs, ka uzturēt tīru māju un uztaisīt vakariņas ir kaut kas šausmīgi sarežģīts un tas tā kaulus plēš, ka gribas nomirt. Kas jums tās mājas ir tik šausmīgi, es atvainojos par teicienu, aizdristas, ka katru dienu 6h ir jāmazgā grīdas un viss pārējais? tas aizņem max 1 stundu, ja katru dienu tiek sekots līdz. Un es arī pateikšu kāpēc es to neuzskatu par šausmīgi nogurdinošu darbu un kā galveno argumentu es tam likšu pretī - Vīrieši, kuri dzīvo vieni un ir vēl savas karjeras pirmsākumos, visas šīs lietas dara tāpat + vēl nostrādā entās stundas darbā. Es atceros sevi, kad man bija 20, un bija periodi, kad es dzīvoju viens, es gāju uz darbu, kārtoju dzīvokli, vakartā taisīju ēst, jo nauda bija, cik bija un vēl pārguris pēc darba uz zāli aizvilkos. Tāpēc sorry, ja kāds man mēģinās ieskaidrot, ka šīs lietas ir tik nogurdinošas nestrādājot, un tās skaitās augstas prasības, tad es vienkārši to nespēju uztvert nopietini. Protams, es nezinu kā ir, kad ir bērns, nav man ar to pieredze un varbūt tas daudz ko maina.
tad jau to var darīt virs. Kur problēma, bet sieva brauks makšķerēt.
12.04.2023 15:39 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Beverly Hilza @ 12.04.2023 15:36

Apkopēji parasti nenāk uz vienistabas dzīvokļiem(izņemot ja ir kāds vārgs, slims pensionārs)
Apkopēji nāk, uz privātmājām tirīt kur tiešam ir liels apjoms ar darbu. Daudz platības.
Un privātais pavārs ir slavenībām arzemēs. Pavāru var dabūt aizejot uz restorānu. Neviens pavārs nenāks pastrādāt uz tavu māju. ?

Nu šis ir tas oligarhu sievu variants, ar personīgo pavāru. 😁
12.04.2023 15:39 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
GhostGG @ 12.04.2023 15:35

Kā kuram, man riebjas tīrīt, tāpēc es labāk maksāju par visu un man tas nav jādara. Uzturot divus nejūtos, ka būtu baigais robs makā. Cilvēki taču ir dažādi, tāpēc arī katrs sev atrod atbilstošu partneri, kuriem viss apmierina un kuri sniedz viens otram, to ko otrs vēlas.

Nu jā, tur var būt tāds pamatojums, ka es "maksāju" sievai, lai viņa man gatavo un tīra. Bet tas jau ir kaut kas pavisam atšķirīgs no tradicionālajiem iemesliem, kāpēc vīrietis uztur sievieti, un būtībā pieskaitāms pie modernās pasaules variācijām par tēmu kā organizēt dzīvi. No sievietes perspektīvas man šāda dzīve šķistu tukša. Ja nav bērnu, tad labāk lai ir vismaz darbs.
12.04.2023 15:44 |

Patīk
Reitings 2093
Reģ: 22.05.2019

Piedod man, bet man pilnīgi neviena sieviete neiestāstīs, ka uzturēt tīru māju un uztaisīt vakariņas ir kaut kas šausmīgi sarežģīts un tas tā kaulus plēš, ka gribas nomirt. Kas jums tās mājas ir tik šausmīgi, es atvainojos par teicienu, aizdristas, ka katru dienu 6h ir jāmazgā grīdas un viss pārējais? tas aizņem max 1 stundu, ja katru dienu tiek sekots līdz. Un es arī pateikšu kāpēc es to neuzskatu par šausmīgi nogurdinošu darbu un kā galveno argumentu es tam likšu pretī - Vīrieši, kuri dzīvo vieni un ir vēl savas karjeras pirmsākumos, visas šīs lietas dara tāpat + vēl nostrādā entās stundas darbā. Es atceros sevi, kad man bija 20, un bija periodi, kad es dzīvoju viens, es gāju uz darbu, kārtoju dzīvokli, vakartā taisīju ēst, jo nauda bija, cik bija un vēl pārguris pēc darba uz zāli aizvilkos. Tāpēc sorry, ja kāds man mēģinās ieskaidrot, ka šīs lietas ir tik nogurdinošas nestrādājot, un tās skaitās augstas prasības, tad es vienkārši to nespēju uztvert nopietini. Protams, es nezinu kā ir, kad ir bērns, nav man ar to pieredze un varbūt tas daudz ko maina.

Ja sieviete nestrādā,tad ir pilnībā normāli,ka mājas uzkopšanu/ēst gatavošanu lielākoties uzņemas sieviete.
Bet,ja abi strādā,tad nu arī mājas darbu pienākumus vajadzētu dalīt uz abiem.
Ar mazu bērnu ikdiena mainās ļoti krasi un mājas darbi nu galīgi neiet tik raiti vairs,jo bērnam vajag daudz uzmanības un laika un ar bērniem daudz vairāk tie darbi ir,jo nekārtību taisa vairāk.
12.04.2023 15:45 |

Reitings 1318
Lula @ 12.04.2023 15:39

Nu šis ir tas oligarhu sievu variants, ar personīgo pavāru. ?

Nu ja, mums jau parastajiem mirstīgajiem, uz tādu necerēt. 😅
12.04.2023 15:46 |

Reitings 1847
tad jau to var darīt virs. Kur problēma, bet sieva brauks makšķerēt.

Kāpēc vīram tas būtu jādara, ja viņš uztur visu ģimeni un sieva nestrādā? Redzi, te arī lieliski parādījās tas, ka patiesībā liela daļa sievietes ir vienkāršī slinkas un tieši tāpēc mans komentārs arī izpelnījās tik daudz mīnusus, jo nepatīk, ka saka taisnību. :D Man, personīgi, liekas tiešām smieklīgi, ka te jau sāk kā galveno mērvienību, ko kurš iegulda un dara, tiek mērītas stundās :D Bet tajā pašā laikā neviens nemaz nerunā par to, cik vīrietim ir bijis laiks jāiegulda savā karjerā, vai ko nu viņs tur darītu, lai varētu sasniegt tādu līmeni, ka viņam būtu iespēja uzturēt visu ģimeni, sievu "atbrīvot" no darba un dzīvot ļoti labu dzīvi. Iedomājies, kas tā būtu par dzīvi, ja vīrietis tādu financiālo līmeni varētu sasniegt ar majās sakārtošanu un ēst uztaisīšanu. Tieši tāpēc tādi ģimenes modeļi, kur vīrietis par visu rūpējas ir retāk, jo tas nav viegli izdarāms, ja būtu viegli, tad visa LV tā dzīvotu.
12.04.2023 15:55 |

Reitings 2954
Reģ: 14.02.2023
Beverly Hilza @ 12.04.2023 15:36

Un privātais pavārs ir slavenībām arzemēs. Pavāru var dabūt aizejot uz restorānu. Neviens pavārs nenāks pastrādāt uz tavu māju. ?
Tad jāņem pavārs un apkopējs-veins cilvēks, "divi vienā" , nebus jamekle divi cilvēki. ?
Tieši tā. Pie tam uzkopēji nemazgā veļu, un negludina
Tāpat miskasti katru dienu jānes ārā, brokastis vakariņas, iepirkumi. Ziedu un augu kopšana. Daudz ir nianses. Reti kuram LV pieder muiža un daudz kalpu katrai funkcijai. Kad sāk izdomāt, tad citi lasa un smejas.
12.04.2023 15:57 |

Reitings 5147
Reģ: 11.08.2022
Te daudz kas ir atkarīgs kāda veida darbu strādā vīrietis, lai nodrošinātu ģimeni. Ja dienu pavada stroikā un vakarā Wolt soma mugurā, tad, piekrītu nabadziņš. Ja kaut kādas firmas direktors, ar samērā brīvu režīmu /noteikti atliek laiks hobijiem/, tad sieviete kļūst šajā modelī apdalīta, jo varēs rauties ar māju, bērniem, bet vīrietis iemetīs acīs, ka viņš ir tas pelnītājs
Manuprāt, šis modelis var strādāt, ja vīrietis ir izteikts karjerists un sieviete izteikts ģimenes cilvēks.
Runājot par atalgojumu, nu nevajag pārmest, ja sieviete izvēlas mazāk ienesīgu profesiju. Tā vairāk ir audzināšanas kļūda /vai priekšrocība?/, ka meitenes audzina apzinīgākas, prātīgākas un bieži vien šī kombinācija ir nāvējoša meitenes talantu attīstībai, jo liekas ,,ai, nu ko es tur". Neveselīga pieticība. Vīriešiem vairāk māca ticēt savām spējām.
Ja sievietei pietiek ar mājas soli, bērniem un varbūt kādu hobiju, apsveicami, es tā nespētu. Bērnībā vienmēr likās forši, ka mammai ir darbs, kas viņu aizrauj un arī citi to novērtē. Ja viņa visu laiku būtu auklējusies ar mani un māju, pieļauju, ka dzīvei noderīgas prasmes būtu iemācījusies daudz vēlāk un pati būtu ,,ai nu, ko es tur"
Bet nu katrs dzīvo, kā grib jeb kā var
12.04.2023 16:01 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
Kalnos @ 12.04.2023 15:57
Tieši tā. Pie tam uzkopēji nemazgā veļu, un negludina
Tāpat miskasti katru dienu jānes ārā, brokastis vakariņas, iepirkumi. Ziedu un augu kopšana. Daudz ir nianses. Reti kuram LV pieder muiža un daudz kalpu katrai funkcijai. Kad sāk izdomāt, tad citi lasa un smejas.

Tēma ir par oligarhiem. Oligarhu sievas savu māju neberž melnu muti, neatkarīgi no tā vai pašām darbs ir vai nav.
12.04.2023 16:03 |

Reitings 5147
Reģ: 11.08.2022

Tevis nosauktajos modeļos ir pārāk būtiskas atšķirības, lai tos varētu salīdzināt. Ja dzīvo viens, savāc tikai pēc sevis un tā, kā Tu to gribi. Ja ģimenē esi mājsaimniece, savāc aiz sevis, vīra, bērniem un vēl, iespējams mājdzīvniekiem
12.04.2023 16:05 |

Patīk
Reitings 11059
Mušpapīrs @ 12.04.2023 16:05

Tevis nosauktajos modeļos ir pārāk būtiskas atšķirības, lai tos varētu salīdzināt. Ja dzīvo viens, savāc tikai pēc sevis un tā, kā Tu to gribi. Ja ģimenē esi mājsaimniece, savāc aiz sevis, vīra, bērniem un vēl, iespējams mājdzīvniekiem

Viņš jau to saprot, tikai uzspēlē, un te daži tie komentāri arī bija muļķīgi - ja jau vīrs var pēc darba makšķerēt, tad nestrādājošā sieva ar var makšķerēt un māju nekārtot. 😁
12.04.2023 16:19 |

Patīk
Reitings 11059
Mušpapīrs @ 12.04.2023 16:01
Te daudz kas ir atkarīgs kāda veida darbu strādā vīrietis, lai nodrošinātu ģimeni. Ja dienu pavada stroikā un vakarā Wolt soma mugurā, tad, piekrītu nabadziņš. Ja kaut kādas firmas direktors, ar samērā brīvu režīmu /noteikti atliek laiks hobijiem/, tad sieviete kļūst šajā modelī apdalīta, jo varēs rauties ar māju, bērniem, bet vīrietis iemetīs acīs, ka viņš ir tas pelnītājs
Manuprāt, šis modelis var strādāt, ja vīrietis ir izteikts karjerists un sieviete izteikts ģimenes cilvēks.
Runājot par atalgojumu, nu nevajag pārmest, ja sieviete izvēlas mazāk ienesīgu profesiju. Tā vairāk ir audzināšanas kļūda /vai priekšrocība?/, ka meitenes audzina apzinīgākas, prātīgākas un bieži vien šī kombinācija ir nāvējoša meitenes talantu attīstībai, jo liekas ,,ai, nu ko es tur". Neveselīga pieticība. Vīriešiem vairāk māca ticēt savām spējām.
Ja sievietei pietiek ar mājas soli, bērniem un varbūt kādu hobiju, apsveicami, es tā nespētu. Bērnībā vienmēr likās forši, ka mammai ir darbs, kas viņu aizrauj un arī citi to novērtē. Ja viņa visu laiku būtu auklējusies ar mani un māju, pieļauju, ka dzīvei noderīgas prasmes būtu iemācījusies daudz vēlāk un pati būtu ,,ai nu, ko es tur"
Bet nu katrs dzīvo, kā grib jeb kā var

Nē, šajā forumā nedrīkst katrs dzīvot kā var un grib! :D
12.04.2023 16:20 |

Reitings 1318
Mušpapīrs @ 12.04.2023 16:05

Javāc smirdīgas kaķu kastes, ar fekālijām, kas smako pa visu māju. 😀Un tad vel jaiziet dārzā un jasavāc ekskrementi aiz sava suņa 😀un ja vel kādi dzīvnieki ir būros, tad tos būrus vēl jātira piemeram jūras cukai. Un akvārijs arī jatira.😂Plus vel japaspēj aiziet uz personīgo zirgu stali, kur nav apkopēja, un jasavāc viss. 😂Oligarhi, tik bagāti, ka var turēt zoo darzu.
12.04.2023 16:23 |

Patīk
Reitings 1762
Sieva bieži vien arī sasniedz noteiktu finansiālo līmeni, pirms tiek pieņemts kopīgs lēmums, ka ģimenes un bērnu labklājības vārdā viņa būs tā, kas sēdēs mājās. Sieva arī lielākoties ieguldās kopīga īpašuma iegādē ar savu īpašumu un/vai saviem iekrājumiem, vai vecāki no viņas puses arī palīdz (ja precas jauni).
Vīra principiāla nepalīdzēšana ar mājassoli, jo "es par visu maksāju", pat ja šobrīd tā tiešām ir, var novest pie lieliem konfliktiem. Ja tas mājassolis tiešām ir tik viegls un aizņem tik maz laika, tad ātrāk ir palīdzēt, nevis strīdēties par to. Tādā ziņā es saprotu sievietes, kas grib vienmēr būt pašpietiekamas un paļauties tikai uz sevi, jo uz tādu vīru, kas izmanto naudu kā varas instrumentu, paļauties nevar.
12.04.2023 16:24 |

Patīk
Reitings 11059
Motherofdragons @ 12.04.2023 16:24
Sieva bieži vien arī sasniedz noteiktu finansiālo līmeni, pirms tiek pieņemts kopīgs lēmums, ka ģimenes un bērnu labklājības vārdā viņa būs tā, kas sēdēs mājās. Sieva arī lielākoties ieguldās kopīga īpašuma iegādē ar savu īpašumu un/vai saviem iekrājumiem, vai vecāki no viņas puses arī palīdz (ja precas jauni).
Vīra principiāla nepalīdzēšana ar mājassoli, jo "es par visu maksāju", pat ja šobrīd tā tiešām ir, var novest pie lieliem konfliktiem. Ja tas mājassolis tiešām ir tik viegls un aizņem tik maz laika, tad ātrāk ir palīdzēt, nevis strīdēties par to. Tādā ziņā es saprotu sievietes, kas grib vienmēr būt pašpietiekamas un paļauties tikai uz sevi, jo uz tādu vīru, kas izmanto naudu kā varas instrumentu, paļauties nevar.

Nauda, kā varas intstruments, arī ir galvenais iemesls, kādēl es kādreiz vairāk strīdējos pret šādu dzīvesveidu. Bet tad foruma meitenes pārliecināja, ka, lielākoties, tas viss ir veselīgi un abas puses ir ieinteresētas šādi dzīvot.
Bet nu, ja vīrs visu, visu nosedz, bērnu nav, tad liekas muļķīgi neuzņemties to mājas soli, tā arī tāda sava veida spītība pateikt, ka es visu dienu hobijošu un vīram tāpat jādara pusi no mājas darbiem. Domāju, ka tā meičas uzvedās ļoti reti vai nekad. Ja visu dienu melnu muti skrien pakaļ trim maziem bērniem, tad savādāk, protams, tur vienkārši nav laika putekļus slaucīt.
12.04.2023 16:29 |

Reitings 1847

Tu runā tagad par pilnīgi savādākiem gadījumiem, kas vispār neatbilst pašai tēmai. Te tak runa ir par to, ka vīrs strādā, bet sieva nē. Turklāt nedomāju, ka tev vajag tik ļoti ķert kreņi par to ko citi dara. Tāpat, sievietes, kurām šāds modelis nebūs pieņemams, tādu modeli nekad neveidos, turklāt sievietēm, kuras labprāt gribēs būt mājsaimnieces, tās nebrēks par to, ka viņām kaut kas ir jātīra. Varētu padomāt, ka kādu piespiež būt par mājsaimnieci :D Ar visām sievietēm ar ko es esmu bijis kopā savas dzīves laikā, nevienai nekad nav bijušas pretenzijas par to, ka viņām kaut kas ir jātīra, neviena nejūtās apdalīta un apspiesta, paspēja gan visu mājās izdarīt, sakopt sevi, aiziet uz zāli, un neviena vakarā no kājām nekad nav kritusi pie zemes, jo redzi, visa diena pavadīta "verdzībā". :D
12.04.2023 16:36 |

Patīk
Reitings 1762
Diemžēl princips "katrs dzīvo kā grib", kaut uz papīra izklausās ļoti taisnīgs un iekļaujošs, realitātē nestrādā, jo to gribēšanu dzīvot tā vai šitā rada pati sabiedrība, kurā dzīvojam. Ar vienlīdzības panākšanu sievietes daļēji ir iešāvušas sev kājā, jo dabā vienlīdzības diemžēl nav un nebūs, un nav ok normalizēt to, ka vīrietis pamet ģimeni, vai sieviešu "esvisuvarupati" kultūru. Ģimenē diemžēl vai par laimi visi ir viens no otra atkarīgi, vienā veidā vai citā.
12.04.2023 16:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits