greece @ 12.04.2023 10:09
Runājot par šādiem stāstiem, tur jau vislielāko lomu nospēlē tieši sievietes vieglprātība. Kā ir iespējams gadiem būt kopā ar miljonāru, un neizveidot sev nekādus drošības spilvenus, uzkrājumus un investīcijas? To var izdarīt tikai tad, ja galvā svilpo vējš. Un visu naudu, ko vīrs dod, vienkārši notriec. Protams, šādiem cilvēkiem visu mūžu būs finansiālas problēmas, neatkarīgi no tā, ko viņi dara. Dzīve iebāž naudu ar karoti mutē, un pat tad neprotam nodrošināt sev dzīvi. Tad tiešām atliek atteikties no miljoniem un vieglas dzīves, lai par vidusmēra algu rautos vidusmēra darbā 40h nedēļā visu mūžu, jo finansiālā pratība ir tieši 0.
Motherofdragons @ 12.04.2023 08:58Sievietei ir forši nepārstrādāties algotā darbā, jo tieši sieviete "velk" ģimeni fiziski un morāli. Visas "vienlīdzīgās" 50:50 attiecības paliek stipri nevienlīdzīgas, kad sieviete paliek stāvoklī. Tad, kad vīrieši iznēsās, dzemdēs un audzinās bērnus, celsies naktīs, lai barotu zīdaini ar krūti, pavadīs gadus dekrētā, tad varēs sākt runāt par vienlīdzīgu ieguldījumu ģimenes budžetā.
TimeToDream @ 12.04.2023 10:04
Es arī par šo aizdomājos. Visi runā, ka sieviete var attīstīt sevi, atpūsties, nodarboties ar savām lietām, bet vīrietis? Man nebūtu prieka, ka otrs cilvēks raujas darbā no rīta līdz vakaram, atnāk mājās pārguris, lai nodrošinātu arī sievieti. Labāk mēs to summu nopelnām kopā, bet kopā arī atpūšamies, kaut vai kopā vakarā mierīgi normālā laikā paskatāmies filmu.
TimeToDream @ 12.04.2023 10:04
Es arī par šo aizdomājos. Visi runā, ka sieviete var attīstīt sevi, atpūsties, nodarboties ar savām lietām, bet vīrietis? Man nebūtu prieka, ka otrs cilvēks raujas darbā no rīta līdz vakaram, atnāk mājās pārguris, lai nodrošinātu arī sievieti. Labāk mēs to summu nopelnām kopā, bet kopā arī atpūšamies, kaut vai kopā vakarā mierīgi normālā laikā paskatāmies filmu.
Motherofdragons @ 12.04.2023 10:40
Parasti ir tā, ka vīrietis "raujas" darbā savas 8h dienā, t.i. tikpat daudz, cik sieviete, pie tam nopelna vairāk (runājiet cik gribat par dzimumu vienlīdzību, pārsvarā sievietes strādā maz apmaksātos darbus, kas nes lielu pienesumu sabiedrībai, un retāk tiek vadošos amatos), tad pēc darba aiziet uz zāli/iedzert aliņu ar čomiem/ņemas ap savu auto, tā teikt, nodarbojas ar hobijiem un attīstību, tikmēr sieviete savāc bērnus, gatavo vakariņas un veic mājas soli, un tad "pārstrādājies" vīrs atnāk mājās un noguļas uz dīvāna, prasot, ko sievai tik slikts garīgais un vispār, ko tā nolaidusi sevi. Tā ir norma, nevis te vēlamie apspriestie scenāriji, kur sieva ir "lellīte" bet vīrs raujas no tumsas līdz tumsai. Nevienas tādas attiecības nezinu, reāli.
Motherofdragons @ 12.04.2023 10:50Var jau visu mūžu dzīvot "sev", pirkt nosacītos močus un vienkārši nedibināt ģimeni. Tad tu un tava dzimta vnk izmirs, that's it. Dzīvos tālāk tie, kas nav tādi egoisti.
Motherofdragons @ 12.04.2023 10:50Var jau visu mūžu dzīvot "sev", pirkt nosacītos močus un vienkārši nedibināt ģimeni. Tad tu un tava dzimta vnk izmirs, that's it. Dzīvos tālāk tie, kas nav tādi egoisti.
Motherofdragons @ 12.04.2023 11:02Greece, es reāli nezinu, par kādiem pabalstiem tu runā. Ja tu runā par nelabvēlīgām ģimenēm, tad iespējams tās beigu beigās dos sabiedrībai lielāku pienesumu, nekā pašpietiekama, vienlīdzīgi strādājoša sieviete. To ģimeņu bērni maksās tās sievietes pensiju no saviem nodokļiem.
Motherofdragons @ 12.04.2023 11:00Lula, tev šis liekas smieklīgi līdz 1 brīdim - kad (ja) sagribēsi bērnus.
Lula @ 12.04.2023 11:16
Par mani neuztraucies. :) Jau iepriekš rakstīju, ka ar vīru runājam par to, ka viņam jāpalielina ienākumus, lai varam plānot ģimeni. Un strādājošai sievietei tomēr ir apmaksāts dekrēts.
Smējos tādēļ, ka Tavs teikums norāda, ka vīrietim jāupurējas, jānes mājās mamutu, lai turpinātu dzimtu. Kā arī, man šķiet, ka mūsdienās egoistiski drīzāk ir gribēt bērnus, nekā negribēt.
Motherofdragons @ 12.04.2023 11:14Tad sabiedrība vienkārši degradēsies, ja gudrās, veiksmīgās, neatkarīgās sievietes nedzemdēs bērnus vispār vai 1 (tik daudz cik var pati uzturēt, atceramies šo mantru), bet daudz bērnus dzemdēs tikai alkoholiķi un noziedzinieki.
Varbūt tomēr labāk kultuvēt ģimeniskas vērtības?