Motherofdragons @ 11.04.2023 18:09Tak ir skaidrs kā diena, ka dzīvot, neuztraucoties par naudu un kā to nopelnīt, ir daudz foršāk, nekā būt atkarīgam no darba. Tāpat ir skaidrs, ka nomācošs vairums darbu nekādu attīstību un pašrealizāciju nedod. Nekad nesapratīšu cilvēkus, kas bez darba nezin, ko iesākt ar savu laiku ? tak pasaulē ir tik ļoti daudz ko darīt, tiešām fantāzija nesniedzas tālāk par algota darba strādāšanu?
Personīgi es pazīstu daudzas sievietes, kas nestrādā algotu darbu, pati pašlaik tāda esmu, bet nepazīstu nevienu, kas būtu pilnībā atkarīga no vīra un kuras vienīgais pienākums ir "būt lellītei". Arī paskatoties uz reālām slavenu un bagātu vīriešu sievām, nevienu tādu nezinu. Varbūt ir kāds konkrēts piemērs, ko apspriest?
Es gan aizdomājos par to, kur paliek vīriešu laime. Diez visi vīrieši ir priecīgi rauties darbā, lai nodrošinātu ģimeni?
.Eksperte. @ 11.04.2023 19:16Es gan aizdomājos par to, kur paliek vīriešu laime. Diez visi vīrieši ir priecīgi rauties darbā, lai nodrošinātu ģimeni?
Motherofdragons @ 11.04.2023 23:25Mums tieši nav tādas normas, norma sievietei tagad skaitās uztaisīt karjeru, dzemdēt bērnus, audzināt bērnus par maziem ģēnijiem, neaizmirstot par viņu emocionālajām vajadzībām, uzturēt māju perfektā kārtībā un stilīgi iekārtotu, attīstīties, staigājot pa kaut kādiem kursiem un pasākumiem, gatavot veselīgi un daudzveidīgi, un protams būt skaistai un labā garastāvoklī, smaidīgai un seksīgai, un neaizmirstam par to karjeru, jo "sēdēt uz kakla" vīram jau nav sievietes cienīgi.
Bet kad no vīrieša prasa uzturēt ģimeni pamatvajadzību līmenī, tad viņš nabags visu viens velk.
greece @ 12.04.2023 00:05Tās, kas moralizē par nelaimīgiem vīriem, taču savējos arī neuztur? Tad jēga moralizēt citām?
greece @ 12.04.2023 00:05Tās, kas moralizē par nelaimīgiem vīriem, taču savējos arī neuztur? Tad jēga moralizēt citām?
Motherofdragons @ 12.04.2023 08:58Sievietei ir forši nepārstrādāties algotā darbā, jo tieši sieviete "velk" ģimeni fiziski un morāli. Visas "vienlīdzīgās" 50:50 attiecības paliek stipri nevienlīdzīgas, kad sieviete paliek stāvoklī. Tad, kad vīrieši iznēsās, dzemdēs un audzinās bērnus, celsies naktīs, lai barotu zīdaini ar krūti, pavadīs gadus dekrētā, tad varēs sākt runāt par vienlīdzīgu ieguldījumu ģimenes budžetā.
.Eksperte. @ 12.04.2023 09:02
Manā uztverē, ģimenes modelim ir jāmainās, kolīdz tajā ienāk bērns. Vīrietim jābūt tam, kurš vairāk ienes ģimenē finanses, savukārt sieviete ir tā, kura rūpējas par bērnu un sadzīviskajām lietām. Līdz tam, divi pieauguši cilvēki var strādāt, sieviete attīstīties karjerā, ja vēlas, gan lai būtu pieklājīga dekrēta nauda, gan pēc BKA varētu atgriezties sev tīkamā darba vidē.
.Eksperte. @ 11.04.2023 19:16Es gan aizdomājos par to, kur paliek vīriešu laime. Diez visi vīrieši ir priecīgi rauties darbā, lai nodrošinātu ģimeni?
melna_aronija @ 12.04.2023 09:54Nenosodu tās, kurām ir tāds attiecību modelis un dzīvesveids. Katram savas izvēles.
Man pašai nav tādas uzticības vīriešiem, lai es vēlētos sevi padarīt no kāda atkarīgu. Varbūt es vienkārši esmu pārāk ciniska vai kā, bet neticu mūža mīlai un neticu, ka tāds miljonārs tiešām mani līdz mūža galam uzturētu. Nevis izmestu, kad ieraudzītu jaunāku modeli. Viņš dod, viņš var arī visu paņemt atpakaļ. Ļoti sen lasīju vienā žurnālā sarunu ar vienu sievieti, kura bija bijusi kopā ar kkādu biezo. Diezgan ilgi. Tā arī dzīvoja - pati nestrādāja, jo viņš taču visu deva, stāstīja kā mīl, kā par viņu parūpēsies visu laiku, lai tik viņa neuztraucas. Un viņa ticēja. Viņiem pat divi bērni piedzima, viņa sēdēja mājās, rūpējās par bērniem utt. Un tad viņš viņu pameta, izmeta uz ielas un vēl atņēma bērnus, jo viņš varēja parādīt iestādēm, ka var viņus uzturēt, visu nodrošināt, kamēr viņai nekā vairs nebija. Viņa palika bez nekā. Darba viņa nebija. Naudas un dzīvesvietas arī ne, jo visu bija devis viņš. Tā kā viņa gadiem nebija strādājusi, tad nevarēja arī darbu atrast, jo nebija pieredzes, darba stāža. Hobijus arī vajadzēja pamest, jo vairs nebija naudas, par ko tos apmaksāt. Viņa stāstīja, cik viņai drausmīgi grūti bija izķepuroties. Es izlasīju toreiz un tā arī nevarēju aizmirst. Man bija skaidrs, ka nekad, nekad, nekad nevēlos nonākt tādā situācijā kā šī sieviete. Nevēlos tikt uzturēta un nevēlos šādu modeli. Tas izskatās tik skaisti un kā filmās, bet... nē. Sev negribu. Arī parastās, ne miljonāru attiecības nav pasargātas no šķiršanās, bet ja man ir savi ienākumi, darbs un es neesmu atkarīga no vīrieša, kurš mani uztur, es šķiršanās gadījumā nepalieku bez nekā un ja mums būtu bērns, viņam būtu grūtāk man viņu atņemt. Un es varētu sevi un bērnu uzturēt.