''Nauda nav galvenais'' ir turīgu cilvēku bieži lietota frāze.
Jo es pat parastās attiecībās, kas nav ar miljonāru, dzīvoju tā, lai gadījumā, ja viņš mani pamet - man ir sava nauda un savas lietas, lai nav tā, ka es nestrādāju, viņš visu man nodrošina, bet kad pamet, tad es esmu bezdarbniece ar pliku pakaļu, jo visu man ir devis vecis.
Ja nabadzīgais gals (nepatīk lietot šo apzīmējumu, bet nezinu kā savādāk, lai to pasaka), zinātu kā ir, kad tev tiešām ir daudz nauda, viņi prātā sajuktu. Tie, kas ir dzīves laikā bijuši abos spectra galos, sapratīs par ko es runāju.
mazaaduuda @ 11.04.2023 14:49
Kādreiz skolā mums ekonomikā mācīja, ka, ja gadījumā visu pasaules naudu sadalītu līdzīgi starp bagātajiem un nabagajiem (t.i. visiem iedotu vienādu naudas summu), nepaietu gads, kad nauda atgrieztos pie bagātajiem un nabagie paliktu nabagi kā bijuši. Tas par to prātā sajukšanu, jeb nemācēšanu rīkoties ar lielu naudu.
Tik pat labi var teikt, ka turīgie ir pārliecinājuši nabadzīgos tieši par pretējo, ka nauda ir vissvarīgākais
Cik daudzi vīrieši dzīvo darbā un bērniem laika vispār nav? Nauda mūsdienās ir pāri visam. Katrā ziņā augstāka vērtība par ģimeni.
Lula @ 11.04.2023 15:06Acīm redzot, gan pašpietiekamo gan vīra uzturētu meiču vidū ir daļa, kam kremt esošais statuss un tad nu jāmēģina citiem (un tādējādi pašai sev) pierādīt, ka viņas dzīvesveids ir tas pareizais.
Šī ir laba iespēja pasekot līdzi kādas emocijas mums katrai šī saruna rada, parakties dziļāk un noskaidrot, kas mūs vairs neapmierina, ko vēlamies pamainīt.
Es, piemēram, sapratu, ka mani reizēm triggero mājsaimnieču slavināšana tāpēc, ka pati gribētu, lai varu mazliet vairāk paļauties uz vīru. Bet tikai nedaudz, man pašai strādāt arī patīk ?. Tad nu tagad runājam ko darīt, lai viņš varētu mums dot lielāku stabilitāti, lai varam plānot ģimeni utml.
Varbūt kādai, kas rūpējas par mājām tomēr pakausī niez vēlme sevi pierādīt arī biznesā vai citā karjerā.
Pavasara saulīte lika man pacensties uzrakstīt ko motivējošu. ?
Akvelīne @ 11.04.2023 13:59Šādās attiecībās ir sievietes kurām nebija citas izvēles- nebija augsti apmaksāta darba, augastas klases pielūdzēju.
Domāju sievietes ir nelaimīgas un ar katru gadu kļūst aizvien nelaimīgākas un tukšākas. Pa lielam jau nav starpiba zābaki par atlaidēm pirkti par 100 eiro vai 2000.
Tāpat visi viņas tur par durām, grib izmantot. Nav neviena īsta drauga- tikai naudas slaucēji, kas grib lai viņiem izmaksā.
Tāpat sieviete viegli var palikt pie sasistas siles un tad viņai vars nebūs neviena īsta drauga visi būs pazuduši.
Nu skumji.
Jā, godīgi sakot, es piekrītu. Tādēļ arī rakstīju ''Daudzi teiks..'', jo es arī zinu daudz tādas sievietes, kuras tiešām var saukt par inteliģentām un foršām, dziļām personām, kuras nav strādājušas :)GhostGG @ 11.04.2023 13:33
Es, personīgi, pazīstu daudz sievietes, kuras dzīvē nekad nav strādājušas, un es pilnīgi varu likt galvu ķīlā, ka viņām ir daudz plašāks redzes loks un viņas ir daudz "pilnākas", nekā tās kuras, ir kāpušas par karjeras kāpnēm. Cilvēku nenosaka vai viņš / viņa ir "tukšs" no tā ar ko nodarbojās, bet gan viņa / viņu intreses to nosaka.
Šādas lietas saka tikai tie, kuriem tās naudas nav, vai arī viņi nezin, kur ieprikties. Cilvēki, man liekas, ka nekad tā nav īsti aizdomājušies, kad lieto šo teicienu: "nauda nav galvenais". Bet ja tā padomā, tad kas īsti ir svarīgāks par naudu? Tās ir tikai dažas lietas, par kurām varētu teikt, ka tās ir svarīgākas par naudu. 1. Tā ir veselība, jo ja nav veselība, tad ir pohuj cik tev nauda ir kontā un 2. Ģimene un cilvēki, kurus tu mīli un kuri tev ir svarīgi. Viss, tās ir tikai divas lietas, kas ir svarīgākas par naudu, pārējais viss ir tikai nauda.
man šī bija pirmā doma 😁 Bet nu kā “bagāta vīra sieva, kam vīrs visu dod” es varu piemest savu pieckapeiku (hehe). Satikos ar vīru, kad abi bijām ļoti jauni studenti, naudas nebija nemaz un man tas arī nelikās svarīgi, uz veikalu gājām ar to karti uz kuras bija nauda, viņa vai manu. Ātri apprecējāmies, jo bija skaidrs, ka esam viens otram īstie. Protams, daudziem likās, ka par jaunu un, ka nekas tur nebūs. Ilgi sitāmies un nebija naudas, abi strādājām cik un kā varējām. Bija laiks, kad es pelnīju vairāk, bet nu arī cik nu vairāk. Bet vīrs ir ļoti mērķtiecīgs un tagad viņam pieder 2 uzņēmumi.Motherofdragons @ 11.04.2023 11:25Viss vienā katlā... vai tēma ir par oligarhu sievām, golddigerēm, "parastu" bagātnieku sievām, dāsniem vīriešiem, dāsniem bagātiem vīriešiem vai vienkārši mājsaimniecēm, kuras nestrādā? Man nav skaidrs tēmas pieteikums ?
no nulles ir vislabākā dzives skola.malači👌micīte @ 11.04.2023 16:49man šī bija pirmā doma ? Bet nu kā “bagāta vīra sieva, kam vīrs visu dod” es varu piemest savu pieckapeiku (hehe). Satikos ar vīru, kad abi bijām ļoti jauni studenti, naudas nebija nemaz un man tas arī nelikās svarīgi, uz veikalu gājām ar to karti uz kuras bija nauda, viņa vai manu. Ātri apprecējāmies, jo bija skaidrs, ka esam viens otram īstie. Protams, daudziem likās, ka par jaunu un, ka nekas tur nebūs. Ilgi sitāmies un nebija naudas, abi strādājām cik un kā varējām. Bija laiks, kad es pelnīju vairāk, bet nu arī cik nu vairāk. Bet vīrs ir ļoti mērķtiecīgs un tagad viņam pieder 2 uzņēmumi.
Varu teikt tikai to, ka nekāda pievilkšanas formula tur nebija. Sākām kopā no 0, vienmēr viens otru atbalstījām, nekad nebija mana-Tava nauda. Vienmēr esmu viņu atbalstījusi, lepojos, iekārtoju mums dzīvesvietu, man ir savi projekti, ko atbalsta viņš, bet kas nav baigi ienesīgi, tīri sirdsdarbs.
Neesmu modele, viņam arī nepatīk. Galvenais, ka kopā esam laimīgi, esam galvenokārt labakie draugi un visa pamatā ir cieņa un vienam otru motivēt augt un būt labākajai sevis versijai.
YaeMiko @ 11.04.2023 13:15101 reizi bijusi diskusija. Katru reizi noved pie viena un tā paša... Pie nekā, jo katrs dzīvo kā grib.
greece @ 11.04.2023 12:26
Darbs tukšu lelli nepadarīs par netukšu lelli :D Es vēl saprastu, ja ir kāds jēgpilns darbs, teiksim, cilvēks ceļ mājas vai rūpējas par bērniem bērnunamā, bet visu to mūsdienu bezjēdzīgo ofisa darbu glorifikāciju es nesaprotu. Nestrādāt vienmēr ir labāk nekā strādāt, un to var atļauties tikai elite. Pati gan piederu pie strādātājām un sponsorus nemeklēju (un nekad neesmu meklējusi), bet ja būtu šāda iespēja - neatteiktos. Priekš kam atdot lielāko daļu dzīves kaut kādai papīru stumdīšanai?
Minelūše @ 11.04.2023 11:54Es nekad nespētu justies komfortabli attiecībās, kur esmu pilnībā materiāli atkarīga no sava partnera. Būt materiāli atkarīgam no kāda vispār ir briesmīgi, manuprāt. Jo tas nozīmē, ka šim cilvēkam ir kontrole pār tevi.
Es strādāju, jo domāju par savu nākotni. Tomēr vēlos, lai man vecumdienās būtu pensija un normālā apmērā. Un nezinu, kā citiem, bet personīgi man algas dienā ir gandarījuma sajūta, jo zinu, ka tas tiešām ir mans un man to neviens nav uzdāvinājis tāpat vien. Tā ir nauda, ko esmu nopelnījusi pati ar saviem spēkiem.