Kādas ir jūsu domas par ''oligarhu sievām'' un tāda tipa attiecībām?

Reitings 131
Reģ: 22.03.2022
Šobrīd esam aizgājuši tālu no agrākajiem attiecību modeļiem, kad vīrietis bija vienīgais maizes pelnītājs, un sieviete palika mājās, taču tā vai tā ir sastopamas šāda veida attiecības. Kā arī ir novērojamas sievietes, kuras pievelk šādus ''naudīgus'' vīriešus.
Kādai, jūsuprāt, būtu jābūt/jāizskatās sievietei, lai vīrietim liktos tā vērts būt ar viņu kopā, maksāt par visu, dot naudu un sievietei dot šo atbalstošo, sievišķīgo lomu sev pie sāniem?
Iespējams, daudzas teiks, ka tas ir nepieņemami, jo sieviete tad ir kā tukša lellīte, kura nestrādā, bet, manuprāt, daudz reiz sievietei patiešām vienkārši nav tās vilkmes pēc karjeras/biznesa, un, manuprāt, tas ir pat ļoti okei...
Vai jūs zinat tādus pārus, un vai pašas tā gribētu?
11.04.2023 11:15 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
Vispār es teikšu pēc savas pieredzes. Esmu bijusi finansiāli lielā trūkumā, likās, ka nauda ir galvenais, kas dzīvē vajadzīgs, lai tā būtu vieglāka. Dotajā brīdī esmu savu finanšu virsotnēs, esmu par to ļoti pateicīga gan sev, gan iespējām, gan cilvēkiem, caur kuriem pie tā ir nonākts, tomēr jāsaka, ka caur manu skata punktu, nauda dzīvi nedaudz atvieglo, taču nepadara tevi laimīgu. Bet, tas izriet līdz ar katra paša subjektīvo spektru par to, kas ir laime. Vari būt nabags un dzīvot krāsainu dzīvi un vari būt bagāts, taču neredzēt dzirkstis un otrādi. Tas ir ļoti subjektīvi un katram par šo sajūta ir sava.
11.04.2023 14:40 |

Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
''Nauda nav galvenais'' ir turīgu cilvēku bieži lietota frāze.

Tieši tā. Tas ir viens no lielākajiem trikiem pasaulē, ka turīgi cilvēki ir pārliecinājuši nabadzīgos, ka nauda nav galvenais un, ka nauda nedara laimīgu :D Ja nabadzīgais gals (nepatīk lietot šo apzīmējumu, bet nezinu kā savādāk, lai to pasaka), zinātu kā ir, kad tev tiešām ir daudz nauda, viņi prātā sajuktu. Tie, kas ir dzīves laikā bijuši abos spectra galos, sapratīs par ko es runāju.
11.04.2023 14:41 |

10 gadi
Reitings 2016
Reģ: 29.01.2009
Jo es pat parastās attiecībās, kas nav ar miljonāru, dzīvoju tā, lai gadījumā, ja viņš mani pamet - man ir sava nauda un savas lietas, lai nav tā, ka es nestrādāju, viņš visu man nodrošina, bet kad pamet, tad es esmu bezdarbniece ar pliku pakaļu, jo visu man ir devis vecis.

Šis ir iemesls kāpēc, es strādātu pat tad, ja vīrietis mani varētu, gribētu un arī uzturētu.
11.04.2023 14:45 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
Tik pat labi var teikt, ka turīgie ir pārliecinājuši nabadzīgos tieši par pretējo, ka nauda ir vissvarīgākais - izspied bērnu, iemet bērnudārzā, pati momentā atpakaļ uz darbu, visus dzīves labākos gadus atdod kaut kādai random kompānijai, nestrādāt pat neapsver, paliksi stulba un nevienam nevajadzīga, utt. Cik daudzi vīrieši dzīvo darbā un bērniem laika vispār nav? Nauda mūsdienās ir pāri visam. Katrā ziņā augstāka vērtība par ģimeni.
11.04.2023 14:49 |

10 gadi
Reitings 2016
Reģ: 29.01.2009
Ja nabadzīgais gals (nepatīk lietot šo apzīmējumu, bet nezinu kā savādāk, lai to pasaka), zinātu kā ir, kad tev tiešām ir daudz nauda, viņi prātā sajuktu. Tie, kas ir dzīves laikā bijuši abos spectra galos, sapratīs par ko es runāju.

Kādreiz skolā mums ekonomikā mācīja, ka, ja gadījumā visu pasaules naudu sadalītu līdzīgi starp bagātajiem un nabagajiem (t.i. visiem iedotu vienādu naudas summu), nepaietu gads, kad nauda atgrieztos pie bagātajiem un nabagie paliktu nabagi kā bijuši. Tas par to prātā sajukšanu, jeb nemācēšanu rīkoties ar lielu naudu.
11.04.2023 14:49 |

Reitings 2134
mazaaduuda @ 11.04.2023 14:49

Kādreiz skolā mums ekonomikā mācīja, ka, ja gadījumā visu pasaules naudu sadalītu līdzīgi starp bagātajiem un nabagajiem (t.i. visiem iedotu vienādu naudas summu), nepaietu gads, kad nauda atgrieztos pie bagātajiem un nabagie paliktu nabagi kā bijuši. Tas par to prātā sajukšanu, jeb nemācēšanu rīkoties ar lielu naudu.

Ir kāda skola, kas māca arī ne tikai šādus piemērus, bet papildus tam arī apskaidro, kāda ir gudra finanšu menedžēšana?
11.04.2023 14:51 |

Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
Tik pat labi var teikt, ka turīgie ir pārliecinājuši nabadzīgos tieši par pretējo, ka nauda ir vissvarīgākais

Ir jau arī, tikai tad, kad viņi to saka, viņi to noteikti nedomā visa mūža garuma darbu no 9-5, kur vecumdienās, kad jau esi sagrabējis un tev vairs nav enerģija nekam citam, tad tu vari beidzot atļauties kaut ko no sen ilgi kārotā, kas patiesībā uz lielo fonu ir - nekas. Tas tiek tikai pasniegts, lai sistēmas mehānisms neapstātos.
Cik daudzi vīrieši dzīvo darbā un bērniem laika vispār nav? Nauda mūsdienās ir pāri visam. Katrā ziņā augstāka vērtība par ģimeni.

Taisnība, bet iemesli tam ir dažādi, citiem vnk nav citu variantu un otra daļa vnk ir darbaholiķi pa dzīvi.
11.04.2023 15:00 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Acīm redzot, gan pašpietiekamo gan vīra uzturētu meiču vidū ir daļa, kam kremt esošais statuss un tad nu jāmēģina citiem (un tādējādi pašai sev) pierādīt, ka viņas dzīvesveids ir tas pareizais.
Šī ir laba iespēja pasekot līdzi kādas emocijas mums katrai šī saruna rada, parakties dziļāk un noskaidrot, kas mūs vairs neapmierina, ko vēlamies pamainīt.
Es, piemēram, sapratu, ka mani reizēm triggero mājsaimnieču slavināšana tāpēc, ka pati gribētu, lai varu mazliet vairāk paļauties uz vīru. Bet tikai nedaudz, man pašai strādāt arī patīk 😄. Tad nu tagad runājam ko darīt, lai viņš varētu mums dot lielāku stabilitāti, lai varam plānot ģimeni utml.
Varbūt kādai, kas rūpējas par mājām tomēr pakausī niez vēlme sevi pierādīt arī biznesā vai citā karjerā.
Pavasara saulīte lika man pacensties uzrakstīt ko motivējošu. 😅
11.04.2023 15:06 |

Reitings 2134
Lula @ 11.04.2023 15:06
Acīm redzot, gan pašpietiekamo gan vīra uzturētu meiču vidū ir daļa, kam kremt esošais statuss un tad nu jāmēģina citiem (un tādējādi pašai sev) pierādīt, ka viņas dzīvesveids ir tas pareizais.
Šī ir laba iespēja pasekot līdzi kādas emocijas mums katrai šī saruna rada, parakties dziļāk un noskaidrot, kas mūs vairs neapmierina, ko vēlamies pamainīt.
Es, piemēram, sapratu, ka mani reizēm triggero mājsaimnieču slavināšana tāpēc, ka pati gribētu, lai varu mazliet vairāk paļauties uz vīru. Bet tikai nedaudz, man pašai strādāt arī patīk ?. Tad nu tagad runājam ko darīt, lai viņš varētu mums dot lielāku stabilitāti, lai varam plānot ģimeni utml.
Varbūt kādai, kas rūpējas par mājām tomēr pakausī niez vēlme sevi pierādīt arī biznesā vai citā karjerā.
Pavasara saulīte lika man pacensties uzrakstīt ko motivējošu. ?

Motivācijas trūkums bieži vien ir tas, kas daudziem liek iestagnēt vienā vietā.
Ļoti pareizi, ja centies saprast, kas tevī pašā ir svarīgi, kā vari pati to risināt un cik tālu ģimene var tajā iesaistīties. Jaunas struktūras izveidošana pat minimālās pārmaiņās ir laba lieta. Lai izdodas! 🙃
11.04.2023 16:01 |

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
Akvelīne @ 11.04.2023 13:59
Šādās attiecībās ir sievietes kurām nebija citas izvēles- nebija augsti apmaksāta darba, augastas klases pielūdzēju.
Domāju sievietes ir nelaimīgas un ar katru gadu kļūst aizvien nelaimīgākas un tukšākas. Pa lielam jau nav starpiba zābaki par atlaidēm pirkti par 100 eiro vai 2000.
Tāpat visi viņas tur par durām, grib izmantot. Nav neviena īsta drauga- tikai naudas slaucēji, kas grib lai viņiem izmaksā.
Tāpat sieviete viegli var palikt pie sasistas siles un tad viņai vars nebūs neviena īsta drauga visi būs pazuduši.
Nu skumji.

Par to, ka nav neviena īsta drauga, varētu pārdzīvot 16-20 gadus veca meitene nevis nobriedis pieaudzis cilvēks.
Vai tu zināji, ka ir pietiekami daudz cilvēku, kuriem nemaz nav draugu un nevajag arī? 😀
Daudzi tur paziņas un draugus kā rezerves varinatu, lai varētu izmantot viņu palīdzību, kāda dzīves situacijā. Tā tiekt izdevīgums pirmajā vietā. Tāpec ir izdevīgi draudzēties ar meistariem, un citiem noderīgiem profesiju pārstāvjiem. draudzības uzturēšana bieži darbojas pēc izdevīguma principa.. Ar ko man būs izdevīgi uzturēt kontaktu ar to biedrosies. 😀
11.04.2023 16:28 |

Reitings 131
Reģ: 22.03.2022
GhostGG @ 11.04.2023 13:33

Es, personīgi, pazīstu daudz sievietes, kuras dzīvē nekad nav strādājušas, un es pilnīgi varu likt galvu ķīlā, ka viņām ir daudz plašāks redzes loks un viņas ir daudz "pilnākas", nekā tās kuras, ir kāpušas par karjeras kāpnēm. Cilvēku nenosaka vai viņš / viņa ir "tukšs" no tā ar ko nodarbojās, bet gan viņa / viņu intreses to nosaka.
Šādas lietas saka tikai tie, kuriem tās naudas nav, vai arī viņi nezin, kur ieprikties. Cilvēki, man liekas, ka nekad tā nav īsti aizdomājušies, kad lieto šo teicienu: "nauda nav galvenais". Bet ja tā padomā, tad kas īsti ir svarīgāks par naudu? Tās ir tikai dažas lietas, par kurām varētu teikt, ka tās ir svarīgākas par naudu. 1. Tā ir veselība, jo ja nav veselība, tad ir pohuj cik tev nauda ir kontā un 2. Ģimene un cilvēki, kurus tu mīli un kuri tev ir svarīgi. Viss, tās ir tikai divas lietas, kas ir svarīgākas par naudu, pārējais viss ir tikai nauda.
Jā, godīgi sakot, es piekrītu. Tādēļ arī rakstīju ''Daudzi teiks..'', jo es arī zinu daudz tādas sievietes, kuras tiešām var saukt par inteliģentām un foršām, dziļām personām, kuras nav strādājušas :)
11.04.2023 16:36 |

Reitings 242
Reģ: 02.04.2023
Motherofdragons @ 11.04.2023 11:25
Viss vienā katlā... vai tēma ir par oligarhu sievām, golddigerēm, "parastu" bagātnieku sievām, dāsniem vīriešiem, dāsniem bagātiem vīriešiem vai vienkārši mājsaimniecēm, kuras nestrādā? Man nav skaidrs tēmas pieteikums ?
man šī bija pirmā doma 😁 Bet nu kā “bagāta vīra sieva, kam vīrs visu dod” es varu piemest savu pieckapeiku (hehe). Satikos ar vīru, kad abi bijām ļoti jauni studenti, naudas nebija nemaz un man tas arī nelikās svarīgi, uz veikalu gājām ar to karti uz kuras bija nauda, viņa vai manu. Ātri apprecējāmies, jo bija skaidrs, ka esam viens otram īstie. Protams, daudziem likās, ka par jaunu un, ka nekas tur nebūs. Ilgi sitāmies un nebija naudas, abi strādājām cik un kā varējām. Bija laiks, kad es pelnīju vairāk, bet nu arī cik nu vairāk. Bet vīrs ir ļoti mērķtiecīgs un tagad viņam pieder 2 uzņēmumi.
Varu teikt tikai to, ka nekāda pievilkšanas formula tur nebija. Sākām kopā no 0, vienmēr viens otru atbalstījām, nekad nebija mana-Tava nauda. Vienmēr esmu viņu atbalstījusi, lepojos, iekārtoju mums dzīvesvietu, man ir savi projekti, ko atbalsta viņš, bet kas nav baigi ienesīgi, tīri sirdsdarbs.
Neesmu modele, viņam arī nepatīk. Galvenais, ka kopā esam laimīgi, esam galvenokārt labakie draugi un visa pamatā ir cieņa un vienam otru motivēt augt un būt labākajai sevis versijai.
11.04.2023 16:49 |

Reitings 1952
Reģ: 25.01.2023
micīte @ 11.04.2023 16:49
man šī bija pirmā doma ? Bet nu kā “bagāta vīra sieva, kam vīrs visu dod” es varu piemest savu pieckapeiku (hehe). Satikos ar vīru, kad abi bijām ļoti jauni studenti, naudas nebija nemaz un man tas arī nelikās svarīgi, uz veikalu gājām ar to karti uz kuras bija nauda, viņa vai manu. Ātri apprecējāmies, jo bija skaidrs, ka esam viens otram īstie. Protams, daudziem likās, ka par jaunu un, ka nekas tur nebūs. Ilgi sitāmies un nebija naudas, abi strādājām cik un kā varējām. Bija laiks, kad es pelnīju vairāk, bet nu arī cik nu vairāk. Bet vīrs ir ļoti mērķtiecīgs un tagad viņam pieder 2 uzņēmumi.
Varu teikt tikai to, ka nekāda pievilkšanas formula tur nebija. Sākām kopā no 0, vienmēr viens otru atbalstījām, nekad nebija mana-Tava nauda. Vienmēr esmu viņu atbalstījusi, lepojos, iekārtoju mums dzīvesvietu, man ir savi projekti, ko atbalsta viņš, bet kas nav baigi ienesīgi, tīri sirdsdarbs.
Neesmu modele, viņam arī nepatīk. Galvenais, ka kopā esam laimīgi, esam galvenokārt labakie draugi un visa pamatā ir cieņa un vienam otru motivēt augt un būt labākajai sevis versijai.
no nulles ir vislabākā dzives skola.malači👌
11.04.2023 17:00 |

Reitings 1318
YaeMiko @ 11.04.2023 13:15
101 reizi bijusi diskusija. Katru reizi noved pie viena un tā paša... Pie nekā, jo katrs dzīvo kā grib.

👍🥱
11.04.2023 17:06 |

Reitings 1318
greece @ 11.04.2023 12:26

Darbs tukšu lelli nepadarīs par netukšu lelli :D Es vēl saprastu, ja ir kāds jēgpilns darbs, teiksim, cilvēks ceļ mājas vai rūpējas par bērniem bērnunamā, bet visu to mūsdienu bezjēdzīgo ofisa darbu glorifikāciju es nesaprotu. Nestrādāt vienmēr ir labāk nekā strādāt, un to var atļauties tikai elite. Pati gan piederu pie strādātājām un sponsorus nemeklēju (un nekad neesmu meklējusi), bet ja būtu šāda iespēja - neatteiktos. Priekš kam atdot lielāko daļu dzīves kaut kādai papīru stumdīšanai?

Nestradat var ar atļautie turīgu vecāku bērni teiksim lidz kadiem 23 gadiem apmēram. Jo savs dzīvoklis nav jairē var dzīvot 3 istabu dzīboklı vai vecāku lelajā privātmājā.
11.04.2023 17:10 |

Reitings 1318
Minelūše @ 11.04.2023 11:54
Es nekad nespētu justies komfortabli attiecībās, kur esmu pilnībā materiāli atkarīga no sava partnera. Būt materiāli atkarīgam no kāda vispār ir briesmīgi, manuprāt. Jo tas nozīmē, ka šim cilvēkam ir kontrole pār tevi.
Es strādāju, jo domāju par savu nākotni. Tomēr vēlos, lai man vecumdienās būtu pensija un normālā apmērā. Un nezinu, kā citiem, bet personīgi man algas dienā ir gandarījuma sajūta, jo zinu, ka tas tiešām ir mans un man to neviens nav uzdāvinājis tāpat vien. Tā ir nauda, ko esmu nopelnījusi pati ar saviem spēkiem.

Citas sievietes tak strādā kautvaij pa minimālo, bet kā jau citā diskusijā "Modelis par visu maksā vīrs" ar LEPNUMU teica,ka var atļauties savu sapelnīto naudiņu terėt uz savām mantām, nemaksājot komunālos un neperkot pārtiku, jo vienmēr atradīsies kads vīrs, kas apžēlosies par nabaga sievietes minimālo algu un maksās visu no savas kabatas. Ļaujot kundzei apmaksāt tikai savu telefona rēķinu. 😂😅Es domāju, ka šads modelis strada uz laiku, nevis visiem laikiem. Un tad vīram piegriežas, un viņš saka davaij maksā visus reķinus, bet viņs tikai apmaksās tele2 reķinu un dzīvos cepuri kuldams.
11.04.2023 17:13 |

Reitings 6002
Reģ: 17.03.2023
Paldies, jums par viedokļu daudzveidību, tiešam bija ļoti interesanti lasīt ♥.
No sevis varu teikt, ka būtu ļoti laimīga, ja man būtu bagāts vīrietis, tas uzreiz man atvieglotu dzīvi, bet būt pilnība atkarīgai no viņa es gan nevelētos, vienmēr vajag kādu drošības spilvenu vai plānu, ko darīt, ja laulība sabruktu. Dzīve pati par sevi ir ļoti nestabila un neprognozējama, līdz ar to jāspēj pielāgoties viņas pārmainītajiem apstākļiem.
Galu galā darbs, taču nav vienīgais no peļņas avotiem.
Un protams, ka naudā nav laime, bet viņas daudzumā. 😀
11.04.2023 18:03 |

Reitings 3222
Reģ: 06.07.2022
Nu, pirmkārt, man nav pilnīgi nekāda nosodījuma šādām attiecībām. Godīgi sakot, pat pati neko neteiktu, ja nākotnē būtu tāda sava veida ''trophy wife'' :D
Loģiski, katrai sievietei ir jābūt kaut kādai savai naudai vai uzkrājumiem. Vispār jebkuram cilvēkam vajadzētu iespēju robežās veidot uzkrājumus, jo dzīvē var notikt viss kaut kas un tā nauda agri vai vēlu noderēs. Kaut vai, ja dzīvē viss veicās, vecumdienās uz Spāniju aizbraukt un notrallināt :D
Bet. Sieviete bezrūpīgā dzīvē, kad nav jāuztraucas par kāpšanu pa karjeras kāpnēm un nav ikdienā nogurdināta strādājot, var nodarboties ar visu ko citu. Ja ir bērni, tad tas jau ir cits, būt mammai arī tomēr ir darbs, bet ja izņemam bērnus no tā visa ārā, tad paliek visas citas lietas ko dzīve sniedz.
Var nodarboties ar hobijiem, kas iespējams ar laiku var būt arī sava ienākuma avots. Kas nu kurai patīk. Tāpat arī nodarboties ar sevi. Lai būtu izglītota, skaista, formā, utt.
Nevienam šādam turīgam vīrietim, kas ir ar mieru uzturēt sievietes dzīvesstilu nepatiks sieviete, kas ir nekopta, neizglītota un/vai bez manierēm, utt. Šādi vīrieši tieši vēlas lai sieviete ikdienā būtu aizņemta ar lietām, kas dara viņas dzīvi pilnāku un labāku.
Un tad ir vienalga vai tie ir hobiji vai draugi vai pasākumi vai citas intereses. Galvenais, lai sieviete aug un attīstās.
Paturpināšu vēl...
11.04.2023 18:08 |

Patīk
Reitings 1762
Reģ: 24.05.2019
Tak ir skaidrs kā diena, ka dzīvot, neuztraucoties par naudu un kā to nopelnīt, ir daudz foršāk, nekā būt atkarīgam no darba. Tāpat ir skaidrs, ka nomācošs vairums darbu nekādu attīstību un pašrealizāciju nedod. Nekad nesapratīšu cilvēkus, kas bez darba nezin, ko iesākt ar savu laiku 😄 tak pasaulē ir tik ļoti daudz ko darīt, tiešām fantāzija nesniedzas tālāk par algota darba strādāšanu?
Personīgi es pazīstu daudzas sievietes, kas nestrādā algotu darbu, pati pašlaik tāda esmu, bet nepazīstu nevienu, kas būtu pilnībā atkarīga no vīra un kuras vienīgais pienākums ir "būt lellītei". Arī paskatoties uz reālām slavenu un bagātu vīriešu sievām, nevienu tādu nezinu. Varbūt ir kāds konkrēts piemērs, ko apspriest?
11.04.2023 18:09 |

Reitings 3222
Reģ: 06.07.2022
Ļoti daudzas, kā man ir sanācis redzēt, paslinko tikai no paša sākuma. Tad jau laikam ejot parādās kāds hobijs, kas pašām sniedz lielu prieku un degsmi un izveidojas par sava veida darbu, ienākumu avotu vai pat biznesu. Zinu vienu sievieti, kurai arī vīrs diezgan turīgs un nevēlējās lai viņa paliek savā trakajā darbā, pateica - es par tevi parūpēšos, paliec mājās, atpūties un padzīvo dzīvi. Tā arī viņa, pirmās kaut kādas nedēļas paslinkoja kamēr atgāja no darba režīma, pēc tam jau sāka šo un to ikdienā darīt no papildus mājas lietām, tālāk jau pamazām paņēma aiz gara laika vienu, otru hobiju. Palika arī daudz laimīgāka, priecīgāka un visādi citādi foršāka.
Viņai bija aizraušanās fotogrāfēšana. Bet darba dēļ nekad nebija laika un nesanāca to ņemt nopietni. Un tā sāka fotogrāfēt un nu jau ir ar savu foto studiju un pati ar saviem ienākumiem. Bet tāpat cenšās to visu nepārvērst par ikdienas darbu, lai nepazaudētu to brīvības sajūtu. Un viss super.
11.04.2023 18:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits