Mūsdienu jaunieši

Reitings 1427
Reģ: 19.07.2019
Vai jums arī liekas, ka mūsdienu jaunieši ir vājāki kā iepriekšējās paaudzes gan fiziski, gan garīgi? Man ir 25+ gadi un neviļus, ejot pa ielu, ievēroju, ka gan meitenes, gan īpaši puiši liekas vārgi, kalsni. Kad es mācījos skolā liela daļa jauniešu bija stalti, trenēti, spēcīgi, regulāri nodarbojās ar sportu. Protams, arī tad un tagad ir izņēmumi.
Un emocionālajā plānā ir līdzīgi. Bieži sociālajos tīklos redzu vai nu video, vai tamlīdzīgas ziņas par to, ka pasaule ir nežēlīga, rodas emocionālās traumas (vai arī tās jau ir no bērnības), kas pāraug depresijā. Piemēram, vecāki nedrīkst pacelt balsi, pajokot vai izjokot bērnu, jo tad taču viņam radīsies trauma un būs jāiet pie psihologa. Bet no otras puses rodas arī visatļautība, jo daudziem ir tikai tiesības, bet nav pienākumu.
Protams, ir forši, ka cilvēki sāk rūpēties par sevi, domā par savu mentālo veselību, bet reizēm liekas, ka tas ir pārspīlēti, jo gandrīz vai katrs strīds, pāridarījums rada traumu.
Zinu, ka izklausos pēc vecas tantes, kura burkšķ par mūsdienu jaunatni. :D
Nesanāca skaisti pateikt savas domas, bet iteresanti paklausīties arī citu viedokli.
29.03.2023 23:16 |

Reitings 730
Reģ: 07.09.2018
GhostGG @ 30.03.2023 10:51
Ja tu domā, ka pie mums ir traki, tad citās valstīs, kā, piemēram, ASV ir vispār klaunu pasaule. Tas viss, kas notiek, kā cilvēki uzvedās, kā viņi domā un kāda it viņu "vērību skala" nav nejaušība, tas viss ir taisīts ļoti apzināti un ar konkrētu mērķi, tas viss ir sociālās inženierijas sekas. Kaut vai ja mēs paskatamies uz populārajām mob aplikācijām un kāds saturs tur figurē, tad ātri paliek skaidrs, ka viss, kas tiek piedāvāts publikai ir, lai demoralizētu psihi, padarītu slinkākus, tupākus, sagrozīta izpratne par to, kas ir pareizi un kas nē utt. Piemēram tiktok and youtube shorti drausmīgi čakrē cilvēka koncentrācijas spējas. Daudz cilvēki, kuri aizraujās ar šīm aplikācijām pat nevar noskatīties 1 min garu video, jo tas esot "par garu". Piemēram, ķīnā so aplikāciju saturs ir pilnīgi savādāks, nekā, kas mums ir pieejams, intresanti kāpēc? Viss kas notiek ir loti labi izskaidrojms - jo tupāka sabiedrība, jo vieglāk kontrolējama, simple as that. Es vienmēr esmu uzskatījis, ka internets ir nodarījis lielāku ļaunumu, nekā labumu, ja mēs uz to skatāmies globālajā līmenī. Ar katru nākamo paudzi būs ar vien trakāk. Bija viena sena intervija ar kgb aģentu, kurā viņš teica, lai izskalotu smadzenes vienai paaudzei ir vajadzīgi apmēram 15 gadi, un izskatās, ka tas nemaz nav tik tālu no patiesības.

Pilnīga taisnība
+++++++++++++++
30.03.2023 14:58 |

Reitings 143
Reģ: 31.10.2022
GhostGG @ 30.03.2023 14:51

O tiešām? :D acīmredzot esi slikti pētījusi, cik zinu LV jauniši ar nažiem nestaigā apkārt un nedursta cilvēkus un ar ak47 pa skolām arī nešaudās. Pie mums vēl salīdzinoši ir mierīgi, bet uz degradāciju tāpat lēnām ejam.

Te jau arī parādās, ka tev ir 0 zināšanu un izpratnes par to visu. Tas, ka 1x izlasīji, ka kaut kur kādu nodūra, nenozīmē, ka tā ir ikdiena tieši tajā valstī. Bet pie mums tu domā pašnāvību skaits ir zems starp jaunatni? Papēti, papēti to mobingu un depresijas, pašnāvības, tāpat ieteiktu papētīt citām, kuras atrodas tajā pašā aizspiedumu kastē. Smieklīgi lasīt, ka pašas rauc degunu par "sniegpārsliņām", tikai tās sniegpārsliņas stipri tālāk izsitas un tiek, dzīvo daudz laimīgāku dzīvi par jums vecām bekām, kuras tik un prot zākāt visus un visu. Traumētas pašas un grib vēl traumēt citus. Neizdosies! ;)
30.03.2023 15:02 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
kapuchino5 @ 30.03.2023 14:33
Es gan novēroju, ka mūsdienu pusaudži un jaunieši ir krietni gudrāki un ar atvērtāku domāšanu kā iepriekšējās paaudzes. Tepat kāda rauc degunu par "mīkstmiešiem", ka redz meitenēm jāizskatās "tā", bet "zēniem" tā. Riktīgi iesūnojusi domāšana. Nekur un nevienam nav jāizskatās pēc noteikta standartiņa. Un mūsdienu jaunatne to ļoti labi jau saprot, pareizi dara.

Un kāpēc tu domā, ka šī ir pirmā paaudze, kas uzskatos par izskatu ir liberālāka nekā iepriekšējās? :D Kā esi pamanījusi, bikses (tradicionāli tikai vīriešu apģērbs) sieviešu vidū tiek nēsātas jau dekādēm ilgi, un vispār esam atkāpušies diezgan tālu no akmens laikmeta vai viduslaiku stila, piemēram.
30.03.2023 15:04 |

Reitings 730
kapuchino5 @ 30.03.2023 14:46

Nē, nav gan, tieši tāpēc mēs arī esam tādā pakaļā, kamēr citur ārzemēs jaunieši aug daudz laimīgāki, jo viņiem nav tādu "tev vajag tā, tev vajag šitā". Latvija vispār ir topa augšgalā mobingā un pajauta sev, kāpēc. Tieši tāpēc, ka tādas kā tu pārlieku uzspiež sev un citiem sekot kaut kādam bulšitam, kurš vispār itin neko nenozīmē. Un pēc tam tādas traumētas traumē savus bērnus, tie savukārt, traumē citus. Bet labi, ka tagad tas jau samazinās un tādas kā tu kļūst mazāk. Veselāka paaudze aug.

+++++++++++++
Lai katrs izskatās kā grib! Nē, nu kaut kādā ziņā jau kontrolei jābūt. Demokrātija nenozīmē visatļautību, citādāk tas viss atkal aiziet otrā grāvī. Bet nu kopumā ņemot, katrs var izpausties un būt kas vai kā viņš grib būt.
30.03.2023 15:05 |

Reitings 735
Reģ: 04.01.2023
Katra iepriekšējā paaudze uzskata, ka nākamie ir slinkāki/vājāki/*ievieto jebkuru citu negatīvu īpašību*, pilnīgi nekā jauna. 😄 katrai paaudzei ir savas atšķirības, īpatnības, bet nu nav iespējams noreducēt miljoniem cilvēku līdz dažām pazīmēm. iespējams, ka mūsdienu jaunieši ir empātiskāki, mazāk baidās runāt par jūtām, jo tas vairs nav tāds tabu. jāņem vērā, ka tehnoloģijas internets un informācijas aprite ir ļoti strauji attīstījušies, un tagad jau ir vesela paaudze, kas nezina, kā ir, kad nav pieejams internets, domāju, ka tur arī sava sašķeltība rodas. 😅
Nav tieši pa tēmu, bet šeit labs Twitter thread ar piemēriem no dažādiem laikrakstiem dažādos laika periodos par tēmu “Mūsdienu bērni ir izlutināti.” https://twitter.com/paulisci/status/1600628195854020608?s=20 Palasiet, redzēsiet, ka sentiments un argumenti tie paši kā 19.gs. beigās/20.gs. sākumā, tā tagad, nekas jau īsti nemainās - jaunieši vienmēr slikti. 😄
30.03.2023 15:10 |

Reitings 730
nē nu jā @ 30.03.2023 15:10
Katra iepriekšējā paaudze uzskata, ka nākamie ir slinkāki/vājāki/*ievieto jebkuru citu negatīvu īpašību*, pilnīgi nekā jauna. ? katrai paaudzei ir savas atšķirības, īpatnības, bet nu nav iespējams noreducēt miljoniem cilvēku līdz dažām pazīmēm. iespējams, ka mūsdienu jaunieši ir empātiskāki, mazāk baidās runāt par jūtām, jo tas vairs nav tāds tabu. jāņem vērā, ka tehnoloģijas internets un informācijas aprite ir ļoti strauji attīstījušies, un tagad jau ir vesela paaudze, kas nezina, kā ir, kad nav pieejams internets, domāju, ka tur arī sava sašķeltība rodas. ?
Nav tieši pa tēmu, bet šeit labs Twitter thread ar piemēriem no dažādiem laikrakstiem dažādos laika periodos par tēmu “Mūsdienu bērni ir izlutināti.” https://twitter.com/paulisci/status/1600628195854020608?s=20 Palasiet, redzēsiet, ka sentiments un argumenti tie paši kā 19.gs. beigās/20.gs. sākumā, tā tagad, nekas jau īsti nemainās - jaunieši vienmēr slikti. ?

Omg, šis labs! Paldies. Tā jau ir. 😄😄
30.03.2023 15:21 |

Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
Smieklīgi lasīt, ka pašas rauc degunu par "sniegpārsliņām", tikai tās sniegpārsliņas stipri tālāk izsitas un tiek, dzīvo daudz laimīgāku dzīvi par jums vecām bekām, kuras tik un prot zākāt visus un visu. Traumētas pašas un grib vēl traumēt citus. Neizdosies!

Kā tu zini? ir "sniegpārsliņu" statistika pieejama kaut kur? Es gan teiktu, ka ir tieši otrādāk. Dabas likumi nav mainījušiem pat mūsdienu modernajā pasaulē - nīkuļi un vājākie tiek "sabradāti", cīnītāji, ar stipru raksturu tiek tālāk.
30.03.2023 15:27 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
Tikai kāpēc jūs domājat, ka iepriekšējām paaudzēm nebija taisnība.....? Mēs jau nesakām, ka mūsu paaudze ir ideāla. Es pilnīgi piekrītu, ka arī mana paaudze ir degradējusies, bet nākamās iet vēl tālāk.
30.03.2023 15:28 |

Reitings 730
Savukārt mūsu (mani?) bērni uzskatīs, ka mēs esam dīvaini un vecmodīgi, un kādi tik vēl ne. Tā būs. Tas nekas, ka esam dzimuši 90-tajos (es tā pēc būtības rakstu). Savukārt viņu bērni uzskatīs, ka viņu vecāki ir bišk jocīgi/kaut ko nesaprot kaut kādā jomā.
Ja tā pavisam godīgi, jau tagad ir lietas, ko es nesaprotu mazgadīgajos bērnos. Tas nekas, ka esmu dzimis nosacīti modernajos laikos. (Atslēgas vārds tieši ir "modernajos".) Ar to viss ir pateikts. Katrā nākamā paaudze kaut kādās lietās paliek gudrāka, nekā iepriekšējā (tiesa, kaut kādās arī muļķāka; nepiemirsīsim to).
30.03.2023 15:30 |

Reitings 143
GhostGG @ 30.03.2023 15:27

Kā tu zini? ir "sniegpārsliņu" statistika pieejama kaut kur? Es gan teiktu, ka ir tieši otrādāk. Dabas likumi nav mainījušiem pat mūsdienu modernajā pasaulē - nīkuļi un vājākie tiek "sabradāti", cīnītāji, ar stipru raksturu tiek tālāk.

Jā ir, bet jēgas tev dot tos starptautiski pētnieciskos materiālus nav, jo ar tādu samaitātu domāšanu tu tāpat netiksi tālāk par 1. rindkopu. Vari tālāk dzīvot ar savu "padomju" traumas domāšanu, ka stiprie uzvar, bet mīkstie zaudē. Tas ir vienkārši ... trūkst vārdu kāds stulbums.
30.03.2023 16:44 |

Reitings 1847
Jā ir, bet jēgas tev dot tos starptautiski pētnieciskos materiālus nav, jo ar tādu samaitātu domāšanu tu tāpat netiksi tālāk par 1. rindkopu. Vari tālāk dzīvot ar savu "padomju" traumas domāšanu, ka stiprie uzvar, bet mīkstie zaudē. Tas ir vienkārši ... trūkst vārdu kāds stulbums.

Statistikas kā nav tā nav 🥱 Gan jau, ka esi dzirdējusi par rakstura tipiem un kas ir kopīgs veiksmīgiem cilvēkiem? tādas lietas kā nīkuļošana un "sniegpārliņoša" noteikti tur nefigurē. Labi, turpināšu dzīvot ar savu "traumu", savukārt tu, kad tev būs bērni, neaizmirsti viņos kārtīgi ieklausīties un izpildīt viņa vēlmes, ja viņi, 6g vecumā izdomās, ka grib mainīt dzimumu. Tas tak būtu tā kā moderni un šim brīnišķīgajam laikmetam atbilstoši. 🙃
30.03.2023 16:55 |

Reitings 143
GhostGG @ 30.03.2023 16:55

Statistikas kā nav tā nav ? Gan jau, ka esi dzirdējusi par rakstura tipiem un kas ir kopīgs veiksmīgiem cilvēkiem? tādas lietas kā nīkuļošana un "sniegpārliņoša" noteikti tur nefigurē. Labi, turpināšu dzīvot ar savu "traumu", savukārt tu, kad tev būs bērni, neaizmirsti viņos kārtīgi ieklausīties un izpildīt viņa vēlmes, ja viņi, 6g vecumā izdomās, ka grib mainīt dzimumu. Tas tak būtu tā kā moderni un šim brīnišķīgajam laikmetam atbilstoši. ?

Es tev jau uzrakstīju, ka tāpat nesapratīsi, ja arī iedošu. Un, ja tu būtu izglītota, tad tāpat to jau zinātu un atrastu pati, nerakstītu tādas totālas muļķības, kuras šodien jau ir pieskaitāms pie tumsonības! Jā, tas ir tumsonīgi iedalīt kā jāizskatās sievietei, ko jādara sievietei un, kādam jābūt vīrietim, kas jādara. Tumsonība.
Neuztraucies, esmu atvērta arī dzimuma maiņai, ja līdz tam nonāks. Kas tur tāds ir? Noģībsi tulīt, ja? :D Un 6 gados neviens arī netaisās mainīt dzimumu, tu kā vienmēr proti tikai pārspīlēt. Bet padomāt reāli un paskatīties kādos s!dos mīcās tādi kā tu domājošie, par īsu.
Tas ir tāpat kā ar VATI. ;) Dzīvo vatē un apskatīties uz lietām plašāk nemaz negribi. Nu ja negribi, ko tev vēl dot to patiesību? Dzīvo savā vatē un adios!
30.03.2023 17:23 |

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
YaeMiko @ 30.03.2023 04:12
Vai tad tēmas autorei nebija ap 25-30 gadiem un nav par jaunu lai ceptu šādu diskusiju kura vairāk izklausās kā vecas omes "manos laikos tā nebija" tēmas?
Un man liekas ka cilvēki bāž savu degunu kur nevajag. Kad starpība kā sevšs bērns izskatās, cik tievs ir, ko domā, kādas mentālās problēmas ir utt. Tie ir sveši cilvēki tev gar to nav daļas. Uztraucies tikai par savu bērnu.
Smieklīgi jo paaudze pirms mums arī teica ka esam mežoņi un kādi "necilvēki" izaugsim. Laiki iet sabiedrība mains. Pielāgojies vai taisi šādas diskusijas.

Nu bet pagaidi, tad varbūt ja tu redzi uz ielas svešinieku, kas dauza kādu bērnu līdz asinīm, tad arī tev tur nav daļas nekadas un nevajag ne iejaukties ne ziņot policijai.
30.03.2023 18:01 |

Reitings 1318
.Eksperte. @ 30.03.2023 07:07

Ir jau labi, ja cilvēks neredz tikai sevi, bet arī apkārtējo vidi. Tomēr 25cos gados teikt, ka "manā laikā tā nebija" ir diezgan smieklīgi. Paši sevi atceramies skolas laikā, kā pārdzīvojām par lietām, kas bija svarīgi. Laiki mainās. Visam tagad piekabina mentālās saslimšanas un visi jaunieši pa lielam ietekmējas no sociālajiem tīkliem, nekā neparasta, vienkārši mūsu laikos tādu opciju nebija, paši centāmies tikt ar visu galā un ietekmējāmies no Avenes vai Sīrupa žurnāliem. Savas mentālas problēmas neapzinājāmies, jo vienkārši neviens nepievērsa tam uzmanību. Patiesībā pat priecājos, ka esam tikuši tik tālu, ka emocionālā veselība ir tik pat svarīga kā fiziskā. Pavisam nesen tieši kolēģis stāstija, ka vienam citam, gados ļoti jaunam kolēģim ir PTSD. Es reāli nezināju, kolēģi bieži par viņu iesmēja, jo brīžiem liekas, ka viņš vienkārši tups. Patiesībā tur apakšā cita problēma. Un tas uzreiz dod signālu, ka nav visi cilvēki zābaki šajā dzīvē. Vienkārši mēs katrs esam savādāks un tas ir ok.

Ir jau labi, ja cilvēks neredz tikai sevi, bet arī apkārtējo vidi
👍
30.03.2023 18:04 |

Reitings 735
Reģ: 04.01.2023
Beverly Hilza @ 30.03.2023 18:01

Nu bet pagaidi, tad varbūt ja tu redzi uz ielas svešinieku, kas dauza kādu bērnu līdz asinīm, tad arī tev tur nav daļas nekadas un nevajag ne iejaukties ne ziņot policijai.

Pilnīgi absurds salīdzinājums. Kā var pielīdzināt ģērbšanās stilu un personīgās izvēles vardarbīgam noziegumam?
30.03.2023 18:13 |

Reitings 1847
kapuchino5
Sāksim ar to, ka es neesmu sieviete.
Neuztraucies, esmu atvērta arī dzimuma maiņai, ja līdz tam nonāks. Kas tur tāds ir? Noģībsi tulīt, ja?

Diezgan ironiski, ka tieši tu runā par tumsonību. :D
Un 6 gados neviens arī netaisās mainīt dzimumu, tu kā vienmēr proti tikai pārspīlēt.

Kā tad nē, tavās ārzemēs, kur visi "nedzīvo alu laikmetā" kā te Latvijā, tur tak sīkos jau no bērnības liek uz attiecīgajiem hormoniem, lai "mainītu" dzimumu.
Es tev jau uzrakstīju, ka tāpat nesapratīsi, ja arī iedošu

Droši, es pacentīsos saprast. Parādi man kādu pētījumu, kur būt ņergai ar vāju raksturu būtu priekšrocībā sasniegumiem dzīvē attiecībā pret pretējo. Savādāk tu te atnāc nosauc tos par vatēm, kuri izaicina tevi aizstāvēt tavu viedokli, un kaut ko nopurpini, nopierdies un pagriezies un aizej. 😕
30.03.2023 18:16 |

Reitings 1318
nē nu jā @ 30.03.2023 18:13

Pilnīgi absurds salīdzinājums. Kā var pielīdzināt ģērbšanās stilu un personīgās izvēles vardarbīgam noziegumam?

Viņa teica, ka nav daļas gar citiem cilvēkiem, un ka cilvēkiem nevajag bāzt degunu citu cilvēku dzīvē.Rakstija, ka nav daļas gar svešiem bērniem. Tad to arī var attiecināt uz dažadam situācijām.
30.03.2023 20:27 |

Reitings 2954
Reģ: 14.02.2023
Ko var gribēt no bērniem ja viņi no mums un citiem pieaugušiem visu mācās? Nogalināt kaimiņus tagad ir OK, bērni slepkavas ja jaunāki par 14 gadiem paliek nesodīti.
To iemācās no tā kas visur pasaulē notiek.
Necuenit vecākus cilvēkus visi visur apdirš. Cāli mammas un omes te meitas
Un tik pretīgos tekstos un valodā ka brīnos ka pašām nav kauns. Visi visu mēra pēc varas un naudas. Skat, tai lētas lupatas, skat tā dura nesa desmit gadus vienu apģērbu. Pat fb un citur reāli cilvēki ar uzvārdiem apdirš citus
Mediji aktīvi mobingo
Kaut to pašu Didru. Naids necieņa visatļautība.
Ko jūs gribat tad no bērniem dīvainie
30.03.2023 20:38 |

Reitings 1318
kapuchino5 @ 30.03.2023 15:02

Te jau arī parādās, ka tev ir 0 zināšanu un izpratnes par to visu. Tas, ka 1x izlasīji, ka kaut kur kādu nodūra, nenozīmē, ka tā ir ikdiena tieši tajā valstī. Bet pie mums tu domā pašnāvību skaits ir zems starp jaunatni? Papēti, papēti to mobingu un depresijas, pašnāvības, tāpat ieteiktu papētīt citām, kuras atrodas tajā pašā aizspiedumu kastē. Smieklīgi lasīt, ka pašas rauc degunu par "sniegpārsliņām", tikai tās sniegpārsliņas stipri tālāk izsitas un tiek, dzīvo daudz laimīgāku dzīvi par jums vecām bekām, kuras tik un prot zākāt visus un visu. Traumētas pašas un grib vēl traumēt citus. Neizdosies! ;)

Nodefinējiet - kas ir sniegpārsliņa?
30.03.2023 20:42 |

Reitings 2954
Reģ: 14.02.2023
Latvijā slepkavu kas tēlo ka neko nezināja, un nenožēlo neko, to ceļ godā, un popularizē. Ko jūs par bērniem brinaties. STV rada visus bezdarbniekus. Labi piemēri jauniešiem
30.03.2023 21:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits