Rīga - pilsēta tikai mašīnām

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
Sveiki!
Mani jau sen ir nogurdinājis un nokaitinājis, tas ka visur, kur tik iet, brauc mašīnas, izņemot parkus, mežus)
cilvēkam bez auto, kā gājējam ir problemātiksi un nekomfortabli pārveitoties pa ielām, jo gājējiem atvēlēta vieta pārsvarā nav, izņemot celiņus, kur ir maza vieta, lai pārveitoties. Nonācu līdz sledzienam, ka visa Rīga pārsvarā ir domāta, tiem kas izvēlas parvietoties ar auto nevis kājām.Braucot ar velo arī problemātiski dēļ auto.
Nonācu pie slēdziena, ka paliks ar vien trakāk. Un nolēmu, to ka nākotnē vēlos pārvakties arpuss Rīgas.
Vai jums neliekas, ka mašīnu paliek ar vien vairāk?
Tiem, kas nepārvietojas ikdienā ar auto, kā jums liekas situācija Rīgā ar mašīnām? Jums tas apmierina un netraucē?
>jeb jūs to esat pieņēmuši, kā faktu un viss?
Varbūt, kāds domā līdzīgi,kam nav auto un arī ir noguris mūždien no auto uz ielām? 👍Zinu kā nākotnē tiešām nedzīvošu Rīgā.
29.03.2023 18:21 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Uvavy @ 17.07.2023 09:20

Jā, tas ir briesmīgi. Drēbju utis, kuras grūti iznīdēt, drēbēm iesaka ķīmisko tīrīšanu (nu vai izmest). Vēl tur bija bildes.. ?
Es esmu dzirdējusi daudzus stāstus, iesēšanos urīna peļķē utt.
Problēmas ar sabiedrisko ir (šī te netīrība, neiešana pēc grafika laicīgi utt), un, kamēr tās netiks atrisinātas, reti kurš izvēlēsies sabiedriskajam par labu, ja ir iespēja braukt ar mašīnu.

Godīgi sakot, Rīgas sabiedriskais transports vienmēr licies diezgan tīrs, tas sēdeklis droši vien bija kāda bomzīša pastāvīgais vizināšanās spots.
Ar saviem izņēmumiem, vienmēr pieredze bijusi ok. Nav arī tā, ka citās Eiropas pilsētās tie transporti visur būtu ļoti jaunāki, tīrāki un ērtāki. Mums vienīgais lielais mīnuss ir metro (lai gan arī, Rīga nav tik liela, lai metro būtu super nepieciešams)
17.07.2023 11:49 |

Reitings 1318
Lula @ 17.07.2023 11:49

Godīgi sakot, Rīgas sabiedriskais transports vienmēr licies diezgan tīrs, tas sēdeklis droši vien bija kāda bomzīša pastāvīgais vizināšanās spots.
Ar saviem izņēmumiem, vienmēr pieredze bijusi ok. Nav arī tā, ka citās Eiropas pilsētās tie transporti visur būtu ļoti jaunāki, tīrāki un ērtāki. Mums vienīgais lielais mīnuss ir metro (lai gan arī, Rīga nav tik liela, lai metro būtu super nepieciešams)

Es arī tapat domăju.
18.07.2023 03:34 |

Reitings 1318
Uvavy @ 17.07.2023 09:20

Jā, tas ir briesmīgi. Drēbju utis, kuras grūti iznīdēt, drēbēm iesaka ķīmisko tīrīšanu (nu vai izmest). Vēl tur bija bildes.. ?
Es esmu dzirdējusi daudzus stāstus, iesēšanos urīna peļķē utt.
Problēmas ar sabiedrisko ir (šī te netīrība, neiešana pēc grafika laicīgi utt), un, kamēr tās netiks atrisinātas, reti kurš izvēlēsies sabiedriskajam par labu, ja ir iespēja braukt ar mašīnu.

Es domāju, ka tās utis izkrita no UVavy parūkas.
18.07.2023 08:09 |

Reitings 74
Reģ: 21.06.2023
Vēl jau ir arī drošības apsvērums. Man neliekas, ka sabiedriskais transports ir drošs māmiņām ar ratiem. Bieži vadītāji nepiestāj tuvu pieturai un tad vienmēr ir jāuztraucas, vai riteņi trāpīs pieturā. Citreiz pat aiztaisa par ātru durvis. Vecie tramvaji, kas vēl dažos maršrutos kursē, ir ne tikai nereāli ratiem, bet arī maziem bērniem. Augstas trepes, bet, ja ņem uz rokām bērnu, šaura durvju vieta, pašai jābalansē, lai neapgāztos ar bērniem. Viss tas kopumā arī rada to, ka ļoti daudzi izmanto auto tīri pat šo iemeslu dēļ.
18.07.2023 09:38 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
crete @ 18.07.2023 09:38
Vēl jau ir arī drošības apsvērums. Man neliekas, ka sabiedriskais transports ir drošs māmiņām ar ratiem. Bieži vadītāji nepiestāj tuvu pieturai un tad vienmēr ir jāuztraucas, vai riteņi trāpīs pieturā. Citreiz pat aiztaisa par ātru durvis. Vecie tramvaji, kas vēl dažos maršrutos kursē, ir ne tikai nereāli ratiem, bet arī maziem bērniem. Augstas trepes, bet, ja ņem uz rokām bērnu, šaura durvju vieta, pašai jābalansē, lai neapgāztos ar bērniem. Viss tas kopumā arī rada to, ka ļoti daudzi izmanto auto tīri pat šo iemeslu dēļ.

Cik tad mums vēl ir tie vecie tramvaji?
18.07.2023 09:47 |

Reitings 1033
Reģ: 27.02.2022
Ja par sabiedrisko, tad problēmas ir. Es izmantoju divreiz dienā, uz darbu un no, katrs brauciens vidēji 40 min.
BOMŽI. Brauc cik gribi, viss smird,piemetā ar atkritumiem. Es esmu teikusi vadītājiem un lielākajai daļai vienalga. Vismaz reizi nedēļā transportā ar ko braucu ir smirdīgs cilvēks.
Kavējumi. Pie tā ir vainīga infrastruktūra, kuras mums gaidām nav. Kamēr nebūs atsevišķu sabiedriskā transporta joslu tikmēr arī kavēs.
Bezbiļetnieki. Ok es kādreiz arī studenta laikos braucu pa zaķi, bet bet ja pieķēra sodu samaksāju, un neuzskatīju to par labu lietu, bet naudas man nebija. Bet tagad tik bieži ir redzēti vīrieši kuri strīdās pretī kontrolierim un uzskata ka brauciens pa zaķi ir varoņdarbs un kā tā drīkst. Dīvaini.
Netīrība. Jūs domājat katru dienu tos transportus mazgā? Aha kā tad. 😂 Mana mamma strādāja RS un teica ka labi ja pusi paspēj izmazgāt no tiem kas bija apritē tajā dienā . Un izmazgāt nozīmē ka ātri pārskriet pāri.
18.07.2023 10:00 |

Reitings 405
Reģ: 14.06.2023
Es nezinu, kā ir ar sabiedrisko citās valstīs, tāpēc nesalīdzinu.
Protams, ka nevar teikt, ka vienmēr visi braucieni Rīgas sabiedriskajā ir drausmīgi, bet ir vieta uzlabojumiem.
Lula @ 18.07.2023 09:47

Cik tad mums vēl ir tie vecie tramvaji?

Nezinu, cik daudz ir veco un cik jauno, bet teiksim 5.tramvaja* maršrutā nav jauno tramvaju nekad. Savukārt 11.tramvaja maršrutā ir (vismaz iepriekš bija) vienmēr jaunais. Sanāk, ka ir maršruti, kur brauc vienmēr vai nu vecais vai nu jaunais un ne pamīšus.
* Iepriekš uzrakstīju arī 7., bet padomāju un sapratu, ka ir jaunie. Man uz darbu ved 5. un reizēm braucu vai vismaz redzu to braucam, reāli nekad dzīvē nav bijis jaunais.
18.07.2023 10:17 |

Reitings 809
Reģ: 14.05.2019
Nesaskatu problēmu. Manuprāt, vietas gājējiem ir. Rīga pilsēta automašīnām ? Nu nezinu gan, paskatoties uz tiem ceļiem mati ceļas stāvus. Bet ir tikai normāli, ka galvaspilsēta ir “sakārtota” auto plūsmai.
18.07.2023 23:26 |

Reitings 11
Reģ: 13.07.2023
crete @ 18.07.2023 09:38

Var nospiest pogu ar ratiņkrēsla simbolu, tad izbrauks platforma. Tas gan prasīs papildu laiku.
19.07.2023 00:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits