Oho Tu ir par savu dinastiju. Man pofig kas notiks pēc manis. Katram laikam sava stratēģija šajā lietā.GhostGG @ 10.03.2023 16:14Cilvēki ir dažādi un katrs dara kā uzskata par pareizu. Es, personīgi, nekam tādam nekad nepiekristu, pat ja šī jautājumu viedokļu atšķirību dēļ nākots atcelt kāzas. Sievai būs mans uzvārds un punkts.
GhostGG @ 10.03.2023 16:14Cilvēki ir dažādi un katrs dara kā uzskata par pareizu. Es, personīgi, nekam tādam nekad nepiekristu, pat ja šī jautājumu viedokļu atšķirību dēļ nākots atcelt kāzas. Sievai būs mans uzvārds un punkts.
funny story - manam līgavainim ir pamāte, kas ir baigā ragana un viņai ir tāds pat vārds kā man - mans līgavainis uzreiz pateica, ka viņš nemaz negrib nekādā gadījumā ka es arī mainu uzvārdu. Tas būtu pārāk dīvaini.
Cilillyy @ 10.03.2023 15:58
Man nepatīk viņa uzvādrs, ļoti krievisks un tas nav viņa dzimtas uzvārds.
Ideālākajā variantā es gribētu un viņš arī ir ar mieru, paņemt viņa vectēva uzvārdu, kas ir ļoti saskanīgs ar visu mūsu vārdiem, bet te būtu milzīga dokumentu kārtošana, kas mani biedē.
GhostGG @ 10.03.2023 16:14Cilvēki ir dažādi un katrs dara kā uzskata par pareizu. Es, personīgi, nekam tādam nekad nepiekristu, pat ja šī jautājumu viedokļu atšķirību dēļ nākots atcelt kāzas. Sievai būs mans uzvārds un punkts.
Nu tak piedāvāt vajag tos uzvārdus kas patīk, ne jau nepatīk. Nav jau teikts, ka jāņem to kuru iesaka par vēlamāko obligāti. Vismaz ir skaidrība, ka ļaunuma no tā nebūs. Nu tak piekritīsiet pat automašīnām numura zīmju ciparu kombinācijas ir labās, ne tik labās un sliktās.EveEve @ 10.03.2023 16:25Ar vārdu vai uzvārdu būs jāsadzīvo autorei, nevis numerologam, astrologam vai kāršu licējam. Ko tad, ja numerologa norādītais uzvārds nepatīk, rodas pretestība, emocionāls disbalanss - jāņem tāpat, jo numerologs lika? Nevajag sev dzīvē izdomāt nevajadzīgas ciešanas un problēmas, bet jārīkojās kā pieaugušam cilvēkam, kas par sevi uzņemas atbildību pats. ?
Viedoklis varbūt, bet tas tomēr ir dīvains un aizdomīgs "kalns uz kura nomirt". "es tevi neprecēšu, ja tu neapliecināsi savu vēlmi pakļauties"? Red flags.
GhostGG @ 10.03.2023 17:13
Pirmārt, tādas lietas noskaidro jau attiecību sākumā, nevis tad, kad ir jāiet pie altāra.
Otrkārt, pirms runāt par sakaranajiem karogiem - Ar ko mana vēlme gribēt, lai manai sievai būtu mans uzvārds ir sliktāka un nosodāmāka, nekā tava vēlme atstāt savu uzvārdu? Kārtējais piemērs, kur sievietei drīkst būt prasības, bet vīrietim nē. Diezgan divkosīgi.
Lula @ 10.03.2023 17:37
Nu nezinu, Tu tomēr esi tas, kurš grib, lai otrs cilvēks kaut ko maina. Šajā situācijā jau sieva savu uzvārdu vīram ņemt neliek.
Man tas neliekas kā red flag, visu var izrunāt, katras attiecības citādākas, bet divkosību arī tur neredzu.
Nu nezinu, Tu tomēr esi tas, kurš grib, lai otrs cilvēks kaut ko maina. Šajā situācijā jau sieva savu uzvārdu vīram ņemt neliek.
hanney @ 10.03.2023 17:44
Tieši tā.. ir liela atšķirība, vai sieviete nepieņem vīra uzvārdu (un tas nekādā veidā neietekmē vīra identitàti vai dzīvi) vai otrā gadījumā, kur vīrietis par visām varītēm grib, lai sieviete sevī ko maina.
Labi, ka vismaz šo izrunā laicīgi, lai sieviete var laikus sastapties ar tādu kategorismu un zilemt, vai viņai tas ir pieņemami. Protams, 95% sieviešu un es tai skaitā gribētu mainīt uzbārdu tradīciju dēļ, bet tieši tā nianse par obligātu uzspiešanu ir tāda.. brutāla otra cilvēka robežu pārkāpšana stereotipu un tradīciju vārdā. Jocīgi, ja šis var būt svarīgāks par jebko citu sievietē.
Pirmārt, tādas lietas noskaidro jau attiecību sākumā, nevis tad, kad ir jāiet pie altāra.
Otrkārt, pirms runāt par sakaranajiem karogiem - Ar ko mana vēlme gribēt, lai manai sievai būtu mans uzvārds ir sliktāka un nosodāmāka, nekā tava vēlme atstāt savu uzvārdu? Kārtējais piemērs, kur sievietei drīkst būt prasības, bet vīrietim nē. Diezgan divkosīgi.
Lovisa @ 10.03.2023 18:54
Man šķiet mīļi, ka vīrietis grib sievai dot savu uzvārdu, tādā veidā parādot, ka ņem viņu savā paspārnē un parūpēsies par viņu. Bet es ceru, ka Tu ar savu draudzeni par šo runāji ne tik uzstājīgi agresīvā tonī. :D
Jo, ja man tā pateiktu, ka vai nu tu pieņem manu uzvārdu vai arī es tevi neprecēšu, tad es visticamāk nopietni aizdomātos, vai man tāds cilvēks vispār vajadzīgs, kurš tik autoratīvi pieņem lēmumus, nemaz nepajautājot manu viedokli.
Varbūt laid uz kādu islama paradīzi, varēsi kačāt savus noteikumus.
Varbūt apgriežam otrādi - sieviete atcels kāzas, ja nepāriesi viņas uzvārdā, tā taču tādaSāksim ar to, ka sieviete to nekad nedarīs, un pat ja darītu - viss ok, tā ir viņas izvēlē un varētu meklēt citu vīrieti un es meklētu citu sievieti. Tieši tik vienkārši.
normāla prasība.
Tev nekad nebūs sieviete ar raksturu, tikai zem tupeles pabāžamas muļķes, kuras māj ar galvu 🤣🤣🤣 Tāpēc jau tāda vēlme pēc 10-15 gadus jaunākas, lai var uzkāpt uz galvas un lai ir bez prasībām un sava “es”.Tev 30+?