Sveikas!
Kā notiek jūsu svinības šajā dienā?
Mums ar Mīļumu šie ir īpaši svētki. Parasti abi ņemam brīvdienu darbā, un tad baudām. Tradīcija ir, ka mums ir nesteidzīgas brokastis gultā ar kafiju, manis īpaši pagatavotu putru un pašas ceptiem kruasāniem. Mīļumam jau iepriekšējā dienā esmu nopirkusi viņa iecienīto brutu, kuru viņš mums abiem ielej.
Pēcpusdienā dosimies uz Akropoli slidot, jo Mīļums ir liels hokeja fans, un šajā īpašajā dienā viņš labprāt izslidojas. Un es varu viņam pievienoties.
Tālāk jau mēs gatavosimies vakaram - es došos iepirkt produktus svētku vakariņām, bet viņš uz Barber Shop. Vienmēr sarūpēju arī kādu pārsteigumu Mīļumam - šoreiz tā būs īpaši veidota ziedu kompozīcija un viņa iemīļotā kraft alus paka.
Kulminācija, protams, ir vakarā - šādā dienā vienmēr cenšos pagatavot ko pavisam īpašu. Šovakar mums būs stirnas ragū ar ceptiem dārzeņiem. Bet īpaši centos desertam - būs saldās itāļu rīsu bumbiņas 'Frittelle di riso'.
Kamēr šo gatavošu, Mīļums sevi lutinās ar dažādiem aliem, bet pie vakariņām gan esmu sarūpējusi franču Louis Jadot Macon-Villages Chardonnay ar īpaši bagātīgu garšas buķeti.
Vakarā parasti noskatāmies kādu filmu vai sporta raidījumu, un tad jau kā parasti šādos gadījumos mielasts un nobaudīto dzērienu spektrs un apjoms gūst virsroku pār mums, ieaijājot saldā naktsmierā.