Šobrīd arī lietoju antibjotikas, kā sapratu, tad man ir traucēta tauku dziedzeru darbība, nešķeļ taukus tik ātri kā vajaga tāpēc rodas pumpas attiecīgi uz vaigu kauliem. Lietoju katru otro dienu, pirmo dienu pumpu nav, otrā dienā jau atpakaļ, tāpēc maza ticība, ka pēc to lietošanas viss būs labi.
Hormonus arī lietoju, citu iesmelu dēļ, bet tie nav palīdzējuši, pirms tos sāku lietot viss bija ok ar viņiem, esmu sakārtojusi uzturu+fiziskās aktivitātes, tas arī nekādu pienesumu attiecībā pret pumpām nedeva. Sejas kopšanas rituāls arī neietekmē pumpu rašanos/nerašanos. Trakākais, ka man ir no viņām vairāku gadu laikā ir izveidojusies spēcīga pigmentācija uz vaigu kauliem, šoziem jau 4 reizes biju uz IPL lāzeri, lietoju spf katru dienu, bet tas rezultāts atklāti sakot tik sūdīgs, ka raudāt gribas.
Bet ja neesi bijusi pie dermataloga, tad noteiki ietektu, man uztaisīja traki daudz analīzes (arī vairogdziedzera hormoni), lai izslēgtu citus faktorus, kas var radīt pumpas. Pati esmu dermatologa uzraudzībā un cerībā tik galā ar šo problēmu.