Karš un Latvijas mediji

Reitings 83
Reģ: 26.10.2022
Sveikas meitenes.
Pieminot Krievijas izraisītā kara 365 dienas, vēlos pajautāt jūsu viedokli.
Skatoties jebkādu Latvijas mediju saturu esmu pamanījusi ka viss, un es domāju viss, saistās ar, par un ap Ukarinu. Protams par to ir jārunā, bet vai nav mazliet par daudz? Ziņās lielākā daļa ir par Ukrainu, filmas, seriāli un izklaides raidījumi ir tikai par karu. Labdarības akcijas, twitteris un viss, viss. Man sāk likties ka ja tu kaut mazliet ieminies publiskajā telpā ka tev ir par daudz, tevi noliek par pēdējo vatņiku, kas nebūt tā nav!
Esmu pamanījusi ka pati Jūtos kā nozombēta, jo mani tik ļoti ir notrulinājis šis nepārtrauktais informācijas vilnis. Es tiešām jūtu un atbalstu Ukrainu kā varu, bet ko darīt ka šķiet LV mediji nemaz vairs nerunā par LV, tikai par Ukrainu?
Kāds ir Jūsu viedoklis par šo?
21.02.2023 13:27 |

Reitings 107
Reģ: 04.01.2023
Alisse @ 22.02.2023 10:52

Nu patiesībā jau es arī meklēju tieši ziņas kurās runā par novadiem, kas notiek Latvijas politikā. man piemerām ir svarīgi saprast ko latvijā dzīvojošie domā par valdību un kāpēc, ko saprot un cik saprot un vai zin kur meklēt uzticamus avotus.

Es joprojām nesaprotu, kādas tev ir problēmas atrast informāciju.
Katrai pašvaldībai ir sava oficiālā mājaslapa, kur tiek publicēti jaunumi, un laikraksts papīra formātā, un vismaz man zināmajām ir arī neoficiālās mājaslapas. Jaunos saistošos noteikumus pašvaldībā var apskatīt gan konkrētās pašvaldības mājaslapās, gan Latvijas vēstneša mājaslapā. Iedzīvotāju problēmas vislabāk iezīmes attiecīgās pašvaldības, pilsētas FB grupas.
Bieži par reģionu problēmām runā Bez tabu un 4.studija. Ir tāds TV kanāls ReTV, kur ir daudz raidījumu par reģioniem.
Raidījumā Te bieži ir stāsti par cilvēkiem, organizācijām, hobijiem reģionos. Tāpat vēl kādi raidījumi LTV1 un LTV7, no galvas nepateikšu.
Manuprāt, samērā reti kādam no Kuldīgas interesē, ka Ludzā Bišu ielā ir uz laiku atslēgta elektrība vai tamlīdzīgi. Parasti cilvēkiem nav laika tādām lietām un interesējas par sava reģiona notikumiem vai citur Latvijā lielākiem notikumiem.
Ja interesē ekonomika profesionālā līmenī vai alpīnisms, piemēram, jāskatās attiecīgos, tam domātos portālos, žurnālos un domubiedros. Tādas lietas, kas nav lielai masai uztverami vai interesējoši, diez vai tiks publicētas, piemēram, Delfos pie sākuma ziņām. Iespējams, šādu portālu specifiskās sadaļās, bet tur jau arī tīri ieskatam.
22.02.2023 11:22 |

Reitings 107
gii_star @ 22.02.2023 11:09

Tā arī nenosauci :)

Netaisos tērēt laiku uz čīkstētāju-neko nedarītāju. :)
22.02.2023 11:24 |

Reitings 107
Iegāju replay.lsm lapā - tieši šobrīd iet "Es savai zemītei", "Latvijas dēkaiņi" un "Kultūras rondo". Viss par Latviju.
Attiecīgo saturu var atrast arī Spotify podkāstos bieži.
Man liekas, te nav runas par to, ka nav informācijas, bet par to, ka gribas izlikt negācijas.
22.02.2023 11:30 |

Reitings 83
Ruellle @ 22.02.2023 11:22

Es joprojām nesaprotu, kādas tev ir problēmas atrast informāciju.
Katrai pašvaldībai ir sava oficiālā mājaslapa, kur tiek publicēti jaunumi, un laikraksts papīra formātā, un vismaz man zināmajām ir arī neoficiālās mājaslapas. Jaunos saistošos noteikumus pašvaldībā var apskatīt gan konkrētās pašvaldības mājaslapās, gan Latvijas vēstneša mājaslapā. Iedzīvotāju problēmas vislabāk iezīmes attiecīgās pašvaldības, pilsētas FB grupas.
Bieži par reģionu problēmām runā Bez tabu un 4.studija. Ir tāds TV kanāls ReTV, kur ir daudz raidījumu par reģioniem.
Raidījumā Te bieži ir stāsti par cilvēkiem, organizācijām, hobijiem reģionos. Tāpat vēl kādi raidījumi LTV1 un LTV7, no galvas nepateikšu.
Manuprāt, samērā reti kādam no Kuldīgas interesē, ka Ludzā Bišu ielā ir uz laiku atslēgta elektrība vai tamlīdzīgi. Parasti cilvēkiem nav laika tādām lietām un interesējas par sava reģiona notikumiem vai citur Latvijā lielākiem notikumiem.
Ja interesē ekonomika profesionālā līmenī vai alpīnisms, piemēram, jāskatās attiecīgos, tam domātos portālos, žurnālos un domubiedros. Tādas lietas, kas nav lielai masai uztverami vai interesējoši, diez vai tiks publicētas, piemēram, Delfos pie sākuma ziņām. Iespējams, šādu portālu specifiskās sadaļās, bet tur jau arī tīri ieskatam.

Paldies, novērtēju ka atbildēji ar labiem piemēriem.
Redzi, mana problēma ir ka es netaisos iet katra no Latvijas novada individuālajās lapās kartu dienu. Piemēram, tuvojoties pašvaldību vēlēšanām vēlētos zināt kas notiek novados. Tomer neko nedzidu, vismaz pagaidām, latvijas sabiedrisko mediju ziņās.
Un es nesaku ka nav nekā, tā arī nav. Bet man, personīgi, ir sajūta, ka žurnālisti runā par Latvijas problēmām tad kad tās jau ir samilzušas. Un es neuzskatu ka esmu vienīgā kas tā domā. Ar paziņām in draugiem runājot esmu pamanījusi ka arī viņi uzkata ka sabiedrībā plaši netiek runāts par nabadzības līmeni pieaugošās inflācijas dēļ, par vietējiem uzņēmumiem, pašvaldību iepirkumiem, nav īsti izpratnes kā valdība strādā, pieņem lēmumus vai sadala budžetu. Arī tas pats par ko šajās nedēļās runā aizliegtajā paņēmienā ir liels jaunums un šoks daudziem jo informācja par to pašām jārok.
Varbūt Tev ir tasinība un man vairāk jāpievērš uzmanība ReTV vai lokālo ziņu lapām, ne tik daudz LR vai LTV. Un taisnība arī tajā ka nišas tēmas ir pašam jāmeklē, nevajadzētu gaidīt ka ziņās to stāstīs tik plaši jo masai ir mazāk uztverami.
22.02.2023 11:37 |

Reitings 3122
Reģ: 29.12.2022
gii_star @ 22.02.2023 11:09

Tā arī nenosauci :)
diemžēl nav ko nosaukt, es jau vakar samierinājos,ka nav jēgas tur runāt. 😅
22.02.2023 11:38 |

Reitings 83
Ruellle @ 22.02.2023 11:30
Iegāju replay.lsm lapā - tieši šobrīd iet "Es savai zemītei", "Latvijas dēkaiņi" un "Kultūras rondo". Viss par Latviju.
Attiecīgo saturu var atrast arī Spotify podkāstos bieži.
Man liekas, te nav runas par to, ka nav informācijas, bet par to, ka gribas izlikt negācijas.

Ja tu tā saprati, tad žēl. Es nemaz tā to nedomāju.
Vairāk bija domāts ka es, pati, jūtos apjukusi un vēlos noskaidrot kā citi jūtas, vai es viena tāda.
Plus, ne visiem ir pieejams go3, piemeram :)
22.02.2023 11:43 |

Reitings 107
Es domāju, ka par pašvaldību vēlēšanām būs noteikti Lsm.lv ziņas un citi raidījumi.
Savukārt par vispār šo reģionu notikumu atspoguļošanu -kādam ir jātaisa atsevišķa sadaļa šajos medijos, jāņem papildus cilvēkresursi, lai apkopotu par katru pašvaldību rakstus. Gan jau, ka šādas sadaļas ir Delfos utml (neatceros, ir vai nav), bet acīmredzot nemaz tik daudziem neinteresē šāds saturs, cik saturs par Miglāni, Didrihsoni u.tml. Žurnālisti nerakstītu tos muļķīgos rakstus, ja tiem nebūtu skatījumu.
Tādēļ līdz plašai masai aiziet, jā, jau samilzuši konflikti kā tagad ar Ogres muzeju. Jo skatījums rakstam, kur būtu atainotas Ogres muzeja darbinieku domas pirms šī skandāla, vairumam neinteresētu.
Varam pajautāt, kāpēc Dievietes portāls neraksta vietējās ziņas, bet par Keitām Midltonēm u.tml. Tāpat varam uzdot sev jautājumu, kāpēc šajā forumā populārākās diskusijas ir tieši par influenceriem. Es pati neesmu pret šādām tēmām, lasu Kiviču tēmu, tā ir atslodze prātam un komēdija.
22.02.2023 11:45 |

Reitings 107
Replay.lsm.lv ir mājaslapa, kur nav jāmaksā par saturu. Tur ir daudz raidījumu, kas iet pa TV šajos LTV uc kanālos.
22.02.2023 11:46 |

Reitings 3122
Reģ: 29.12.2022
Te ir iefiltrējies Kariņš😅😅😅
22.02.2023 11:58 |

Reitings 1465
Reģ: 10.02.2016
Esmu par Ukrainu utt.
Bet pirms Ukrainas bija visa tā cirka parāde ar kovid šmovid. Viss internets bija tikai par sūda kovidu.
Kad Ukraina uzvarēs karā, būs cita tēma vietā atkal. Un to žurnaļugas mals dienu no dienas
22.02.2023 12:30 |

Reitings 1616
Reģ: 01.11.2022
Tā, nu, gan nav, ka visi mediji raksta un stāsta tikai par karu Ukrainā. Es skatos arī Nexta kanālu Telegramā. Tur ir vēl vairāk info.
https://t.me/nexta_live
Mēs nedrīkstam būt vienaldzīgi šādā situācijā, un ne jau tikai tādēļ, ka mēs varam būt nākamie. Savs egoisms jāliek malā un jāatceras par cilvēcību un līdzcietību. Katrs palīdz ukraiņu tautai, kā spēj.
22.02.2023 15:25 |

Reitings 107
gribuiemestkapeiku @ 22.02.2023 11:58
Te ir iefiltrējies Kariņš???

Īsti nē, šis ir apvienotais Kariņa un Levita profils. 👍
22.02.2023 16:11 |

Reitings 8056
Reģ: 10.01.2023
Alisse @ 21.02.2023 13:27
Sveikas meitenes.
Pieminot Krievijas izraisītā kara 365 dienas, vēlos pajautāt jūsu viedokli.
Skatoties jebkādu Latvijas mediju saturu esmu pamanījusi ka viss, un es domāju viss, saistās ar, par un ap Ukarinu. Protams par to ir jārunā, bet vai nav mazliet par daudz? Ziņās lielākā daļa ir par Ukrainu, filmas, seriāli un izklaides raidījumi ir tikai par karu. Labdarības akcijas, twitteris un viss, viss. Man sāk likties ka ja tu kaut mazliet ieminies publiskajā telpā ka tev ir par daudz, tevi noliek par pēdējo vatņiku, kas nebūt tā nav!
Esmu pamanījusi ka pati Jūtos kā nozombēta, jo mani tik ļoti ir notrulinājis šis nepārtrauktais informācijas vilnis. Es tiešām jūtu un atbalstu Ukrainu kā varu, bet ko darīt ka šķiet LV mediji nemaz vairs nerunā par LV, tikai par Ukrainu?
Kāds ir Jūsu viedoklis par šo?
naudiņas pietrūcis, lai rakstītu par ko citu.. sponsoru nav
22.02.2023 20:51 |

Reitings 668
Reģ: 10.03.2022
Lai labāk parunā par Latvijas vēžiniekiem, kuri masveidā varēs lēni mirt, jo finansējuma ta nafffffffffffff. ZB ar savu Ukrainu, nu tak parunājiet par Sīriju vai Taliban Afhanistānā vai par Gazas sektoru. Ukraiņi jāglābj, citi nav jāglābj?Citur nav cilvēki? Ukrainā tikai? Cik reizes jau teorētiski jeņķi varēja novākt gan Putinu, gan viņa pakalpiņus jau pēc Krimas? Simtiem reizes un iebīdīt kaut kāda a ļa Navaļņiju vietā. Bet tas taču nav izdevīgi, jo kurš gan tad pirks ieročus? Tagad var izsvēpēt vispasaules krājumus, plus ražot uz urrā, nu tāds bizness, ķerot pie sirds, cik mums žēl ukraiņu, sankcijas Putleram, ai, ja jai. Kaķa un peles spēlītes starp amerikāņiem un krieviem, kamēr naivās duras ziedo pēdējās kapeiciņas ukraiņiem un lepni nepērk rašā ražotas konfektes vai matu šampūnu. Jeņķlandijā arī jeņķi bez veselības apdrošināšanas var žogmalē nomirt un kļūt par invalīdiem, kad miljardiņi tiek atmesti ukrainai. Liekulības teātris.
23.02.2023 16:14 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
nu tak parunājiet par Sīriju vai Taliban Afhanistānā vai par Gazas sektoru. Ukraiņi jāglābj, citi nav jāglābj?Citur nav cilvēki?

Nav :D Pirms gada taču internets bija pilns ar komentāriem "negaidīju, ka 21.gs. var būt karš!!!!!" Lielākā daļa cilvēku ir, piedošanu, bet atsaldēti. Pat zināšanas par tagadni ir 0, kur nu vēl par vēsturi kaut ko zināt. Nav jau laika par to interesēties, ja katru dienu jānotriec 4h Kiviča diskusijās, tiktokā, skatoties realitātes TV šovus utt.
23.02.2023 16:31 |

Reitings 83
Vārdotāja @ 22.02.2023 20:51
naudiņas pietrūcis, lai rakstītu par ko citu.. sponsoru nav

Kads sakars
23.02.2023 17:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits