Smiltniece @ 20.02.2023 09:47Domāju, ka autores gadījumā noteicošais bija ne jau tas, ka no Valmieras, bet tas, ka runā ar malēniešu akcentu
Vārdotāja @ 20.02.2023 21:34Uhh, ta nu gan problēma! Es ar no laukiem, bet to pēc pāris gadiem neviens vairs nepateica.
Te stāsts ir par valodu un, manuprāt, trakāk ir ar Alūksniešiem?
Lai nu kā, ir meitenes pāķenes, kuras nekad nebūs pilsētnieces, dāmas u.tml. Tā nu tas ir… bet daudzām veiksmīgi izdodas..
vai ne? Un patiesībā Rīga sastàv no bijušiem lauciniekiem😄Forelee @ 21.02.2023 04:37Galvenais ka Valmiera un citas tml lieluma vietas ir lauki.? Rīga vienīgā pilsēta Latvijā sanāk ?
Ja mazākas apdzīvotās pilsētas ir lauki, kā tad sauc to, kas tiešām ir lauki?
Forelee @ 21.02.2023 04:37Galvenais ka Valmiera un citas tml lieluma vietas ir lauki.? Rīga vienīgā pilsēta Latvijā sanāk ?
Ja mazākas apdzīvotās pilsētas ir lauki, kā tad sauc to, kas tiešām ir lauki?
Globuss @ 19.02.2023 14:00Vispār jau latvieši ir zemnieku tauta. Nav mums neviena ar zilajām asinīm jeb aristokrāta kopš dzimšanas. Atkāpei: par vienīgo cilvēku, kurš Latvijā varētu būt aristokrāts vārda vislabākajā nozīmē, uzskatu Imantu Lancmani. Viņš ir unikāls cilvēks, inteliģences paraugs.
Klīrīgā @ 19.02.2023 14:48Es arī esmu no dziļiem laukiem(Bauska)
Man ir kompleksi iepazīties ar Rīgas vīriešiem, jo tad, kad viņi uzzinās no kurienes esmu, viņi pasmiesies un aizies. Jaatzīst, ka ari pašas esam pie tā vainīgas radot greizu stereotipu, ka lauku meičas paviršāk izturās pret higiēnas lietām, daudz dzer un neatsaka vienas nakts sakariem uc blaknes
patīk tevis teiktais 😉Artūrs77 @ 23.02.2023 01:23Bauskas pilsēta nav lauki. Esi no pilsētas vsi tuvākās apkārtnes? ?
Nesatraucies, visu “rīgas čiku” omes 1919. gada badā atdevās par divām rupjmaizes škēlēm. Lauku dāmas tikmēr izdzīvoja, kamēr pilsētas preilenes sevi “dārgi” pārdeva. ?
Artūrs77 @ 23.02.2023 01:23Bauskas pilsēta nav lauki. Esi no pilsētas vsi tuvākās apkārtnes? ?
Nesatraucies, visu “rīgas čiku” omes 1919. gada badā atdevās par divām rupjmaizes škēlēm. Lauku dāmas tikmēr izdzīvoja, kamēr pilsētas preilenes sevi “dārgi” pārdeva. ?
Artūrs77 @ 23.02.2023 01:23Bauskas pilsēta nav lauki. Esi no pilsētas vsi tuvākās apkārtnes? ?
Klīrīgā @ 23.02.2023 07:32
Esmu no Bauskas centra, dzīvoju blakus Tavernai.
Joprojām atceros, kā 90jos biju izgājusi uz tirgu pēc zivīm, kad garām aiztraucās glauns Opel Omega pilns ar simpātiskiem Rīgas puišiem, kas nobļāvās "hei, lauķene, mēs uz Poliju pēc džinsiem" un izmete pusizēstu čipsu paku, kas bija domāts kā kompliments. Toreiz jutu, ka mūs ne līdz galam novērtē...
man interesanti,kā bija domāts- jāpielāgojas higiēnas prasībām? Laukos nemazgājas vai kas? 🤣 esmu no Latgales, bet ar higiēnu vienmēr viss bijis pat ļoti ok😅Lauma07 @ 21.02.2023 01:07
Lauku balss, protams, ir pirmais, kas nodod. Es ar to visu dzīvi esmu cīnījusies, un pēdējā laikā jau runāju gandrīz kā rīdziniece. Bet tas prasa daudz treniņa.
Bet vēl jau ir jāmāk arī pāriet uz manierēm, pielāgoties higiēnas prasībām utt.
gribuiemestkapeiku @ 23.02.2023 09:16man interesanti,kā bija domāts- jāpielāgojas higiēnas prasībām? Laukos nemazgājas vai kas? ? esmu no Latgales, bet ar higiēnu vienmēr viss bijis pat ļoti ok?
Lauma07 @ 23.02.2023 09:14
Par 90-tajiem un 00-tajiem vispār nerunāsim.
Kā tagad atceros, kā 2006.gadā meitenes katru dienu sēdējām Valmieras autoostā pie perona, kur piebrauc Rīgas autobuss.
Un bija pat tāds gadījums, kad regulārais pasažieris- prieka vēsts sludinātājs Imants no Rīgas, kāpjot ārā no autobusa, jau bija izstiepis roku, un brīdināja -"tā, stop, mierīgi un pēc kārtas! Un ar pirkstu norādīja - šodien tu, tu, tu un tu!". Tika izvēlētas četras laimīgās no mums. Un uzreiz piebilsts- "šodien drīkstēs tikai orālo".
Tie bija briesmīgi pazemības laiki, un ceru, ka tā jau ir pagātne.