Manuprāt, mums latviešiem ir liela problēma ar domu - "viss slikti?" Kādēļ mums vienmēr liekas, ka citiem viss ir labāk, bet mums ir viss slikti? Tā itin nav!
greece @ 14.02.2023 10:36
Šis forums standartā ir pilns ar apgalvojumiem, ka Latvijā viss ir superīgi. Palasi kaut ko ārpus šī foruma. Ziņas regulāri pilnas ar rakstiem, ka Latvija ekonomiski no Lietuvas un Igaunijas atpaliek jau par veselu dekādi un turpinās atpalikt vēl vairāk, jo joprojām netiek piedāvātas nekādas konkrētas stratēģijas uzlabojumiem. Algas mums Baltijā viszemākās. Mākslu, protams, tik objektīvi nenovērtēsi, un par to strīdēties lieki, bet kopumā tur viss ir vāji un man ir pilnīgi vienalga, kāda viņiem būs vieta. Liela Latvijas problēma ir cilvēki, kuri mūžīgi noliegs, ka tas vispār varētu būt iespējams, ka Latvijā kaut kas ir slikti. Tā taču ir Latvija, ideālākā valsts pasaulē!
nē nu jā @ 14.02.2023 14:48
Nezinu, kādā sabiedrībā tu uzturies, bet es man šķiet vispār neesmu dzirdējusi nevienu cilvēku sakām, cik Latvijā viss ir ideāli. ? Tieši otrādi - vienas vienīgas negācijas, valdība zog, visi apkārt krāpj, nākotnes nav. Tikai tie cilvēki nekad nekādus risinājumus nepiedāvā un paši bieži vien sēž sūdu bedrē, ko paši sev izrakuši. Protams, Latvija ne tuvu nav ideāla valsts, mums ir daudz problēmu šeit, ir daudz kas jārisina un ar ko jāstrādā, bet nu nav arī tāda aiza, kā mums mūždien ar visu neapmierinātie tautieši mēģina iestāstīt. Bet šī diskusija nav par šo tēmu. Kas attiecas uz Eirovīziju, katru gadu visi kļūst par mūzikas un mākslas ekspertiem un katru gadu lielākajai daļai nekas nepatīk, esmu jau pieradusi un īpaši neklausos. Man prieks, ka jaunie mūziķi mēģina, piedalās, un viņiem ir iespēja parādīt sevi pasaulei. Paskatieties citu valstu priekšnesumus, piemēram, ko Horvātija šogad sūtīs uz Eirovīziju, tad parunāsim. ?
greece @ 14.02.2023 15:04
Kādā sabiedrībā es uzturos? Es ļoti skaidri uzrakstīju jau pirmā teikuma pirmajos divos vārdos, ka runāju par šo forumu.
Un kas tad ir ar to Horvātiju? Ja kāds uzraksta - paskatīsimies par Latviju labākas lietas - tā uzreiz sākas, ka nē, nē, Latvijā viss ir ideāli, nekādas daļas mums nav gar to, kas kādam ir citur! Bet pašas tikmēr meklējat visu to sliktāko, jo uz vissliktākā fona Latvija taču izskatās labi :D
nē nu jā @ 14.02.2023 16:35
Es neteicu, ka Horvātijai slikts priekšnesums, man liekas diezgan rēcīgs, bet zinu, ka, ja mēs kaut ko līdzīgu aizsūtītu, mūsējie to nolietu ar sūdiem no galvas līdz kājām, kā tas jau ir bijis agrāk, kad mums bija tādi joku priekšnesumi. ? Cilvēkiem nekad nav labi.
Nezinu, vai tu runā konkrēti par šo diskusiju, bet es galīgi neesmu redzējusi, ka šajā forumā būtu “viss pie mums ir ideāli” kults. Galu galā, Eirovīzija ir ekscentrisks pasākums, nevajag arī pārāk nopietni to visu uztvert. Mūsu valsts nekļūst sliktāka no tā, ja mūsējie netiek finālā vai tamlīdzīgi.
greece @ 14.02.2023 17:43
Nezinu vai te ir ideāluma kults, bet ja kāds uzraksta, ka kaut kas nepatīk, tad vienmēr viņu sauc par tipisko #vissirslikti letiņu, kurš to vien dara kā nīd par pilnīgi visu no A līdz Z. Nepatika supernovas uzvarētājs - noteikti pilnīgi viss tev ir slikti, kaimiņus ienīsti, esi nožēlojams divkosis utt. Un es esmu tā, kas kaut ko pārspīlē?
Globuss @ 14.02.2023 20:29Labi, ka “Supernovā” ne pusfinālā, ne finālā vairs nav žūrijas komentāri. Var kritizēt, bet tad nevajag apvainot cilvēkus. Tas bija briesmīgi, kā žūrija izteicās - vīzdegunīgi un netaktiski. Daži konkursa dalībnieki stāvēja un klausījās kā ar samazgām aplieti.
Prieks, ka šoreiz žūrija neiegāza “Sudden Lights”. Un izrādījās, ka Markum ir daudz fanu, ja iebalsoja 3. vietā.
nē nu jā @ 14.02.2023 18:35
Ja tev konkrēti Mežones komentārs “iegrieza”, man šķiet, ka nevajag to uztvert kā personīgu uzbraucienu. Es to uztvēru kā komentāru par mūsu tendenci kopumā - kritizēt nevis atbalstīt. Paskaties komentārus, piemēram, Facebook un ziņu portālos - tur lielākoties ir tikai mūsu pārstāvju nodiršana un čīkstēšana par to, cik viss slikti. ?
Protams, ka priekšnesums var nepatikt, nav jādzied slavas dziesmas tikai tāpēc, ka mūsējie, katram ir tiesības uz savu viedokli.
nē nu jā @ 14.02.2023 22:07Godīgi sakot, man pilnīgi vienalga, kas kur kaut ko prognozē, man patīk gan dziesma, gan priekšnesums, gan paši džeki, un jau priecājos par viņiem, tiešām vienalga, kurā vietā viņi paliks. Arī dziesmas videoklips interesants. Turklāt viņiem jau ir pietiekami liela pieredze koncertēšanā, tā kā domāju, ka arī uz lielās Eirovīzijas skatuves mūs pārstāvēs godam. Bet nu tas ir tikai mans totāla neprofesionāļa viedoklis. ?
Globuss @ 14.02.2023 22:30
Piekrītu par visiem 100%.
Cerams, ka viņus neieģērbs kaut kādos mirguļojošos tērpos. Viņi ir forši tādi, kādi viņi ir, - bez kaut kādiem pārspīlējumiem.
Apsmējos par vienā mūsu ziņu portālā ierakstīto komentāru - pusaudzes esot sabalsojušas par smuku purniņu. ?♀️
nē nu jā @ 14.02.2023 23:18
Tad jau laikam arī žūrija sastāvēja no pusaudzēm vien, jo arī žūrijas vērtējumā viņi bija 1. vietā. ?
nē nu jā @ 14.02.2023 09:53Man arī “Aijā” sākumā neizraisīja nekādas emocijas, bet ar katru reizi to dzirdot iepatikās arvien vairāk, tagad liekas tik laba dziesma un klausos arī vienkārši tāpat. ? Uz lieliem panākumiem Eirovīzijā gan neceru, bet noteikti nav kauns par mūsu pārstāvjiem, liekas forši džeki, un noteikti turēšu īkšķus. ?
Liels prieks arī par maniem Supernovas favorītiem 24. avēniju, ka ieguva godpilno 3. vietu. Domāju, ka par šiem puišiem arī vēl dzirdēsim.