TimeToDream @ 22.01.2023 22:14Vai vienmēr laižat sabiedriskajā transportā sēdēt pensionārus, grūtnieces? Ja nē, tad kāpēc? Vai arī laižat tikai tad, ja lūdz?
Enerģija @ 22.01.2023 22:25Es laižu tikai latviešu vecas tantiņas. Bet tiešām vecas. Krievenes pat netaisos laist, nepatīk.
Viens drosmīgs vecis vienreiz iekāpa autobusā, un ar savu spieķi bez vārdiem man brutāli norādīja, lai laižu sēdēt. Es nelaidu.
Tāpat vienreiz biju nolikusi mugursomu brīvajā vietā sev blakus. Iekāpj tantiņa un pati ķeras pie manas somas, lai to novāktu. Sadusmojos. Gribi sēdēt? Pajautā! Negrābsties gar manām mantām.
IceCream @ 22.01.2023 22:52Vienreiz iekāpu ar savu 6 gadīgo bērnu, blakus nesanāca apsēsties, viņš otrā pusē apsēdās. Pamazām visas vietas tika aizņemtas, iekāpj tjotka, un sāk momentā aurot uz mana bērna, čo rasselsja, lai laižot viņu. Fakts, ka apkārt pa lielam sēdēja vīrieši visāda vecuma. Tiem jau gan akna par vārgu aizrādīt. Tad nu dabūja no manis pretī, un, galvenokārt, par šo faktu.
Bet tā, jā, ja pilns, tad man nav grūti palaist. Bet es mēdzu aizrādīt visādiem tēvaiņiem.
karenmil @ 22.01.2023 22:49Ja neesmu aizmigusi, tad laižu. Es tomēr apzinos, ka apsēžoties vietā pie izejas, var nākties piecelties.
Mani arī laiž sēdēt, tagad jo īpaši ar lielo vēderu. Parasti atsaku, jo tāpat pabraucu 1-2 pieturas un neapgrūtinu citus, lai mainītos vietām.
Minelūše
Šis gan man neliekas ok, ne no tavas, ne tantiņas puses. Tev tā kā tomēr jāapzinās, ka vietas blakus nav domātas tavai mugursomai. Bezkaunīgi. Un tikpat bezkaunīgi rīkojas arī tie, kas bīda tās mantas prom. Uz bezkaunīgu rīcību arī atbild bezkaunīgi. Kāpēc vēl jālūdzas, lai atbrīvo vietu? Somas tur neliek. Lūdzu nedari tā vairs, mani arī tas kaitina, lai gan neesmu veca tantiņa. :D
IceCream @ 22.01.2023 22:52Vienreiz iekāpu ar savu 6 gadīgo bērnu, blakus nesanāca apsēsties, viņš otrā pusē apsēdās. Pamazām visas vietas tika aizņemtas, iekāpj tjotka, un sāk momentā aurot uz mana bērna, čo rasselsja, lai laižot viņu. Fakts, ka apkārt pa lielam sēdēja vīrieši visāda vecuma. Tiem jau gan akna par vārgu aizrādīt. Tad nu dabūja no manis pretī, un, galvenokārt, par šo faktu.
Bet tā, jā, ja pilns, tad man nav grūti palaist. Bet es mēdzu aizrādīt visādiem tēvaiņiem.
LoveLife00 @ 22.01.2023 23:21Cenšos palaist. Bet parasti ir tik pilns , ka nav kur sēdēt. Vai tieši ir vietas apmēram visiem. Citreiz tie vecākie grib stāvēt, esmu bieži redzējusi.
Vienreiz gan bija ļoti nepatīkamas atgadījums.
Braucu uz darbu 3 aut, un centrā bija jaizkāpj , un pirms Grīziņkalna pieturas iekāpa večuks ar spieķi, es sēdēju pie durvīm , bet neredzēju jēgu laist ,jo priekšā bija tukši soli ( tie zemie) un blakus man vēl bija vietas! Bet viņš tieši skatījās uz mani un sāka mani lamāt - sēž , skatās virsū ,bet nelaiž sēdēt! Ne kauna ,ne goda! Piecēlos un izskaapu no aut , lai brauktu ar nākamo. Protams viņš manā vietā neapsedās , gāja tālāk. ? Wtf.
Enerģija @ 22.01.2023 22:25Es laižu tikai latviešu vecas tantiņas. Bet tiešām vecas. Krievenes pat netaisos laist, nepatīk.
Viens drosmīgs vecis vienreiz iekāpa autobusā, un ar savu spieķi bez vārdiem man brutāli norādīja, lai laižu sēdēt. Es nelaidu.