Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Divas personības?

Reitings 301
Reģ: 16.08.2014
Sveikas
Man ir tāda problēma, ka vīrs strīdos paliek nenormāli ļauns un izturas tā it kā es viņam vispār nerūpētu. Ikdienā viss ir ok, viņš ir mīļš, uzmanīgs vēlas pavadīt daudz laika kopā, ir tāds, ka ļoti ļoti mīl, to var pateikt gan pēc vārdiem, gan darbiem. Taču kā kāds strīds, kas notiek jebkurās attiecībās - viņš paliek pilnīgi pretējs, izrāda ka pilnīgi nerūpu un ka viņam vienalga un ka vispār tik ļoti neinteresē šīs attiecības. Tikklīdz kā salabstam (ko 98% gadījumos iniciēju es) tā atkal jaukumiņš. Es pat nesaprotu kuras ir viņa patiesās emocijas par mūsu attiecībām. Jo var būt divas nedēļas viss labi, un dažu minūšu laikā viss mainās un viņš izturas tik nejauki un dara lietas, kuras zina, ka mani sāpina (nejau krāpj vai kaut ko tādu ārpus normām) Es tiešām nesaprotu kā tā var būt, ka mīl, un pēkšņi izrāda ka vispār nerūp…
09.12.2022 17:17 |

Reitings 1821
Reģ: 27.04.2022
Gingergirl @ 09.12.2022 17:17
Sveikas
Man ir tāda problēma, ka vīrs strīdos paliek nenormāli ļauns un izturas tā it kā es viņam vispār nerūpētu. Ikdienā viss ir ok, viņš ir mīļš, uzmanīgs vēlas pavadīt daudz laika kopā, ir tāds, ka ļoti ļoti mīl, to var pateikt gan pēc vārdiem, gan darbiem. Taču kā kāds strīds, kas notiek jebkurās attiecībās - viņš paliek pilnīgi pretējs, izrāda ka pilnīgi nerūpu un ka viņam vienalga un ka vispār tik ļoti neinteresē šīs attiecības. Tikklīdz kā salabstam (ko 98% gadījumos iniciēju es) tā atkal jaukumiņš. Es pat nesaprotu kuras ir viņa patiesās emocijas par mūsu attiecībām. Jo var būt divas nedēļas viss labi, un dažu minūšu laikā viss mainās un viņš izturas tik nejauki un dara lietas, kuras zina, ka mani sāpina (nejau krāpj vai kaut ko tādu ārpus normām) Es tiešām nesaprotu kā tā var būt, ka mīl, un pēkšņi izrāda ka vispār nerūp…

Jo viņš tā mēģina parādīt, ka tu viņu nedrīksti kritizēt, un mācīt, vai pārmest. Viņš ar šo stratēģiju tev parāda,ka ja strīdēties, viss beigsies.
09.12.2022 18:28 |

Reitings 1821
Kad nav strīdu tad ir paradīze uz zemes, kad sakas strīdi sākas elle pazemē. ♨
09.12.2022 18:33 |

Reitings 1821
Autore-Es pat nesaprotu kuras ir viņa patiesās emocijas par mūsu attiecībām.
Atbilde- abas situācijas gan strīdos gan, kad viss ir kārtībā, viņa emocijas ir patiesas par šīm attieicbam.nevar viss būt tikai labs /slikts. Vai melns /balts.
Izklausās, ka abi esat jaunieši 17-20.☺
Jautājums autorei - kādas lietas viņš dara, lai tevi sāpinātu?
09.12.2022 18:49 |

Reitings 301
Jā, bet strīdi kā jau minēts ir visās attiecībās. Es saprotu, ka viņš mēģina parādīt ka ir pārāks, bet nu cik veselīgi tas ir? Sanāk tad, ka otra puse nekādu savu viedokli nedrīkst izpaust? Es nevēlos uzskaitīt lietas ko dara, jo tās tāpat nevar visi saprast, kur tā sāpe, jo katrās attiecībās un katram cilvēkam ir kas cits. Bet nu katrā ziņā to esam runājuši un esmu minējusi ka tas mani sāpina utt, manuprāt arī izrādīšana, ka esi pilnīga 0 viņam (kaut vai nedēļas garumā, bet nekad viņš pirmais klāt nenāks) ir sāpīgi otram cilvēkam.
09.12.2022 19:17 |

Reitings 1821
Gingergirl @ 09.12.2022 19:17
Jā, bet strīdi kā jau minēts ir visās attiecībās. Es saprotu, ka viņš mēģina parādīt ka ir pārāks, bet nu cik veselīgi tas ir? Sanāk tad, ka otra puse nekādu savu viedokli nedrīkst izpaust? Es nevēlos uzskaitīt lietas ko dara, jo tās tāpat nevar visi saprast, kur tā sāpe, jo katrās attiecībās un katram cilvēkam ir kas cits. Bet nu katrā ziņā to esam runājuši un esmu minējusi ka tas mani sāpina utt, manuprāt arī izrādīšana, ka esi pilnīga 0 viņam (kaut vai nedēļas garumā, bet nekad viņš pirmais klāt nenāks) ir sāpīgi otram cilvēkam.

Nav tas veselīgi,protams, jo vins iespējams vēlas dominēt, par tevi, bet nu jānovelk tev robežas ir uz to visu protams. 🙃☺Un jāsaprot vai tev ilgtermiņa tas būs okey.
Driksti tu izpaust savu viedokli, kas tev neapmierina, ko būtu jāmaina, bet nevajadzētu to izpaust ar apvainojumiem, jeb asi un dusmīgi. Bet mierīga ceļa.
09.12.2022 19:30 |

Patīk
Reitings 2089
Reģ: 22.05.2019
Gingergirl @ 09.12.2022 19:17

Kamēr glaudi viņu pa spalvai,Tu esi mīļa un laba,līdz ko Tev ir savs viedoklis/citādas vēlmes,kas atšķiras no viņa-Tu esi svešiniece un neesi vairs mīļa.
Ar manipulatoru nav iespējams izveidot normālas,veselīgas attiecības.
09.12.2022 19:34 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
Piekritīšu, tā ir manipulācija, lai panāktu savu. Iespējams pat iebedēšanas taktika. Mazliet ož pēc narcisa.
Dusmās parādās īstā cilvēka daba. Jātic ir tam.
09.12.2022 19:39 |

Patīk
Reitings 2780
Reģ: 08.05.2022
Es tieši gribēju rakstīt…izklausās pēc narcisa!!
Palasi googlē par narcisiem un Tev būs skaidrs.
09.12.2022 21:11 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Aizsargmehānisms strīdos, bērnībā iespējams saņēmis lielu nosodījumu, ja strīdējās pretī vecākiem, tā varētu būt?
Šādam cilvēkam saspringtās, grūtās strīdu situācijās uzreiz ir visas sienas augšā, nespēja paust savas sajūtas. Esmu lasījusi, ka, pat ja piesolītu miljons eiro, tāpat šādas personības nevarētu saņemties un strīda laikā sākt sarunu. Manam vīram bija līdzīgi, lēnām esam kaut kā tam tikuši pāri.
Varbūt tiešām vnk narciss, bet to gan var pateikt tikai psihologs.
10.12.2022 00:21 |

Reitings 699
Reģ: 23.03.2020
Izklausās līdzīgi kā dzīvē ar alkoholiķi, kad nedzer, tad viss kārtībā. 😁 Mazliet velk uz emocionālo vardarbību, ja nedēļu mēdz nerunāt utt, labi, saprotu, ja strīda dienā ir nerunīgs, bet ne jau nedēļu psihot 🤦‍♀️
10.12.2022 00:34 |

Reitings 1821
.Eksperte. @ 09.12.2022 19:39
Piekritīšu, tā ir manipulācija, lai panāktu savu. Iespējams pat iebedēšanas taktika. Mazliet ož pēc narcisa.
Dusmās parādās īstā cilvēka daba. Jātic ir tam.

Ja cilveks labā garastāvoklī, uzvedas mierīgi, tad viņš nav mierīgs cilveks,ja viņš dusmas sāk ārdīties, un psiho. Tad sanāk ka īstā cilvēka daba ir psihopāts. 😁
10.12.2022 00:53 |

Reitings 1821
Lorra @ 09.12.2022 21:11
Es tieši gribēju rakstīt…izklausās pēc narcisa!!
Palasi googlē par narcisiem un Tev būs skaidrs.

Narcisi iedalas vairākas kategorijas.
10.12.2022 00:58 |

Reitings 1821
pradacandy @ 10.12.2022 00:34
Izklausās līdzīgi kā dzīvē ar alkoholiķi, kad nedzer, tad viss kārtībā. ? Mazliet velk uz emocionālo vardarbību, ja nedēļu mēdz nerunāt utt, labi, saprotu, ja strīda dienā ir nerunīgs, bet ne jau nedēļu psihot ?‍♀️

Precīzsnun perfekts salīdzinājums ar alkoholiķi. ☺
10.12.2022 01:04 |

Reitings 92
Reģ: 04.04.2020
Es pilnībā izprotu tavu situāciju. Tā ir, kad neglaudīsi pa spalvai, tas cilvēks parādīs savu īsto nostāju un dabu. Ar tādu cilvēku, tu nekad nedrīksti būt strīdos, nekad runāt pretī, nekad iebilst, nekad mainīt, nekad pamācīt, jo uzreiz būs lielas pretrunas ievainojot. Tev visu laiku ir jābūt perfektai, un ja kādu dienu sajutīsies pārāk izsmelta, vai tukša, tad vispār var negaidīt nekādu atbalstu, jo vienmēr tas cilvēks gaidīs, ka tu būsi gatava viņam ziedot visu. Ir vēl risinājums kārtīgi izrunāties , vai pilnvedot kādu kopīgu lielu sapni , vai mērķi, tas varētu satuvināt un papildus likt vienam uz otru paskatīties savādāk. Varbūt jums vajadzētu kādu piedzīvojumu kopīgu, kurā būtu jāpaļaujas tikai vienam uz otru, pati visu sadomātu, viņš domātu, ka tas ir tikai izbrauciens, bet patiesībā tu visu sataisītu tā, lai notiek tādas neparedzētas lietas, kur viņam būtu jāiesaistās, tas palīdzētu redzēt dažādas situācijas kā viņš rīkotos.
10.12.2022 01:21 |

Reitings 1821
Lula @ 10.12.2022 00:21
Aizsargmehānisms strīdos, bērnībā iespējams saņēmis lielu nosodījumu, ja strīdējās pretī vecākiem, tā varētu būt?
Šādam cilvēkam saspringtās, grūtās strīdu situācijās uzreiz ir visas sienas augšā, nespēja paust savas sajūtas. Esmu lasījusi, ka, pat ja piesolītu miljons eiro, tāpat šādas personības nevarētu saņemties un strīda laikā sākt sarunu. Manam vīram bija līdzīgi, lēnām esam kaut kā tam tikuši pāri.
Varbūt tiešām vnk narciss, bet to gan var pateikt tikai psihologs.

Psihologs nav dievs, un var kļūdīties.
10.12.2022 02:22 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
Wordrobe666 @ 10.12.2022 00:53

Ja cilveks labā garastāvoklī, uzvedas mierīgi, tad viņš nav mierīgs cilveks,ja viņš dusmas sāk ārdīties, un psiho. Tad sanāk ka īstā cilvēka daba ir psihopāts. ?

Jā, ja viņš dusmās psiho, tad viņš IR psihopāts. Cilvēka īstā daba nav mierīgos apstākļos.
10.12.2022 10:00 |

Reitings 301
Viņš dusmās nepsiho. Vienkārši pārstāj komunicēt ar mani, mēģina visādi izrādīt ka vienalga par mani utt. Un tā pat par mazu strīdu tas var notikt nedēļu.., principā kamēr es nesperu pirmo soli. Es pat domāju ka viņš varētu izšķirties un aiziet, bet tikai ne pirmais nākt klāt un uzsākt risināt problēmu
10.12.2022 10:29 |

Reitings 699
Reģ: 23.03.2020
Bet tak nav iespējams uzturēties mājā,kurā vīrietis ignorē nedēļu un tā visa pamatā ir mazs strīds, reāli tā ir emocionāla vardarbība un nedēļu just spriedzi 🤯 Sanāk, ka visu laiku dzīvo bailēs, kad atkal nesanāk kāds strīds un Tevi ignorēs.Es Tavā vietā arī neietu pirmā runāt pēc strīda, jo nu izskatās, ka viņam nepieciešama palīdzība no speciālista un cik var pielīst viņam..
10.12.2022 10:44 |

Reitings 301
Kad kaut kas notiek, viņš parasti uzreiz paprasa kas noticis, bet 80% situāciju ir kad viņš atkārto jau iepriekš runātās situācijas, ka man tās neliek justies labi. Tad uzreiz viņš prasa kas ir utt, bet es parasti nespēju uzreiz izrunāt un saku ka man vajag laiciņu, jo nu reāli viņš bieži dara lietas, ko zina ka man tās nepatīk un par ko esam 100 reižu runājuši. Un tad seko nerunāšanas periods - nedēļa, divas, cik vajag. Un viņš to pamato tā, ka viņš jau uzreiz prasīja kas noticis un kapēc es sadusmojos.
10.12.2022 10:55 |

Patīk
Reitings 2089
Reģ: 22.05.2019
Gingergirl @ 10.12.2022 10:55
Kad kaut kas notiek, viņš parasti uzreiz paprasa kas noticis, bet 80% situāciju ir kad viņš atkārto jau iepriekš runātās situācijas, ka man tās neliek justies labi. Tad uzreiz viņš prasa kas ir utt, bet es parasti nespēju uzreiz izrunāt un saku ka man vajag laiciņu, jo nu reāli viņš bieži dara lietas, ko zina ka man tās nepatīk un par ko esam 100 reižu runājuši. Un tad seko nerunāšanas periods - nedēļa, divas, cik vajag. Un viņš to pamato tā, ka viņš jau uzreiz prasīja kas noticis un kapēc es sadusmojos.

Bet cik ilgi var pakļauties otram un vienmēr iet pirmajai salabt?
Ja ir ntās reizes teikts otram,ka viņa darbības/rīcība nepatīk un sāpina,bet otrs tik turpina tāpat,tad man šķiet ir skaidri redzams,ka viņam ir vienalga,ka tevi tas sāpina. Cilvēks nav gatavs neko mainīt savā uzvedībā,nav gatavs kompromisiem un to arī parāda ar savu rīcību.
10.12.2022 11:12 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits