Miuce @ 11.11.2022 17:23Man tieši pēc spirālēm radās problēmas, tfu, vairs nekad.
Ja man būtu normālas mēnešreizes, es hormonus vispār nelietotu, bet 7 dienu murgu ar asiņu jūru vairs negribu.
Kairi @ 11.11.2022 16:25Meitenes, nevajag jums tās kontracepcijas tabletes. Papētiet savu sievietes ciklu, iepazīstiet to.
Ārsti tās izraksta pa labi, pa kreisi, bez konkrētās sievietes organisma izzināšanas. Tāpēc arī rodas visādas blakus parādības. Un tas ir tikai sākums. Kad pārstāsiet lietot, bieži vien piemetas pēc kontracepcijas akne, no kuras nemaz netikt tik viegli vaļā, kā arī sapratīsiet, ka nu nav tās tabletes labākais risinājums.
Es pati lietoju kontracepcijas tabletes 5 gadus. Nebija man ne liekas svars, ne citas vizuālās izmaiņas. Bet bija izteikta libido samazināšanās (ko vienmēr norakstīju uz stresu, nervozitāti, darba apjomu), kā arī izrādās nervozitāte bija hormonu izmaiņu ietekmē nevis sekas darba dēļ. Bez tabletēm šie divi atkal ir nostabilizējušies un jūtos ideāli.
Turklāt, tā kā kontracepcijas tablete ietekmē ovulāciju, kad beigsiet lietot, jūs nevariet zināt vai tās lietošana nebūs radījusi nepatīkamas sekas, kas atsauksies vēlāk uz bērna ieņemšanas ātrumu. Ne visas, bet daudzas sievietes cīnās ar cikla problēmām un man personīgi ārsts pateica ''tā pēc tabletēm ir, gaidi kamēr nostabilizēsies''.
Jau no veselības mācības stundu dienām sievietei tiek iestāstīts, ka palikt stāvoklī var bez maz vai tikai paskatoties virsū kailam vīrietim. Bet realitātē tā nav. Protams, esiet atbildīgas pret savu veselību un ķermeni, bet laikam tikai gribu pamudināt, ka labāk jau izmantot citas izsargāšanās metodes, tā vietā, lai piesārņotu savu organismu ar tabletēm. Domājiet ne tikai par vīrieša labsajūtu ( daudzi ir tik pret gumiju), bet arī par sava organisma veselību!
YaeMiko @ 11.11.2022 18:05
Gribu redzēt kā šis padoms palīdzēs sievietēm kuras lieto OK dēļ citām lietām. Yeah iepazīsti savu ciklu tas nekas ka tev ir PCOS, hormonālā ekane, sāpīgas MR utt.
Tieši pretēji veselības mācību stundās runā pārāk maz par seksu un kā izsargāties. (Latvijā tādas veselības mācības nemaz nav, tikai mazliet pieskaras bioloģijā vai soc.zinibās un atkarīgs no skolotāja vēlmes par to runāt). Tāpēc ir tik daudz pusaudžu grūtniecību, abortu.
Vienmēr būs šādi stāsti - tavs organisms, izproti to, nevajag hormonus utt. Bet tās ir zāles un kā visām zālēm ir blaknes. Ja sākot lietot tabletes neapzinies riksus, tad tā jau ir katra paša atbildība.
Molly777 @ 11.11.2022 23:51
Tevis nosauktās ginekoloģiskās problēmas ok neārstē. Ok neārstē pilnīgi neko, tas ir plāksteris, kas nomāc simptomus. Ginekologi mīl izrakstīt ok kā ērtāko un vienkāršāko ceļu, teju neviens negrib meklēt problēmas sakni - kāpēc ir pcos, sāpīgas mr vai endometrioze. Tā diemžēl tas ir un izbaudīju šo praksi uz savas ādas. Tagad esmu 90% sakārtojusi visu un tas ir pilnīgi kas cits kā nomaskēt simptomus ar tableti. Tas tā, atkāpei no galvenās tēmas, ja kādai liekas, ka ok ir brīnumzālīte.
Molly777 @ 11.11.2022 23:51
Tevis nosauktās ginekoloģiskās problēmas ok neārstē. Ok neārstē pilnīgi neko, tas ir plāksteris, kas nomāc simptomus. Ginekologi mīl izrakstīt ok kā ērtāko un vienkāršāko ceļu, teju neviens negrib meklēt problēmas sakni - kāpēc ir pcos, sāpīgas mr vai endometrioze. Tā diemžēl tas ir un izbaudīju šo praksi uz savas ādas. Tagad esmu 90% sakārtojusi visu un tas ir pilnīgi kas cits kā nomaskēt simptomus ar tableti. Tas tā, atkāpei no galvenās tēmas, ja kādai liekas, ka ok ir brīnumzālīte.