Bērnībā dzīvoju ar mammu un vecmammu, jo vecāki ir šķīrušies, savu tēvu esmu satikusi vien pāris reizes agrā bērnībā. Viņš arī nevēlējās mani satikt, kā arī pēc reizes, kad viņš uzrakstīja, ka ne viņam, ne viņa radiem neesmu vajadzīga, sapratu, ka nevajag vairs par to domāt.
Kopumā bērnībā atceros to, ka bija jauki brīži, biju bērns ar bagātu fantāziju, rūpējos par dzīvniekiem, dabu, tuviniekiem, radu prieku dabā. Ģimene bija nabadzīga, pēc vecmammas nāves stāvoklis pasliktinājās, bija vairākas reizes, kad mājās bija tikai sāls, kā arī ikdienā bija ļoti jāknapinās.
Bet vistrakākais bija mammas strīdi ar vecmammu. Ļoti priecājos, kad bija diena, kad viss bija mierīgi un labvēlīgi. Biežāk gan bija tas, ka viņas bļāva viena uz otru, skrēja fiziski izrēķināties, piemēram, ar nūju (līdz tam gan nenonāca, ka būtu fiziski ietekmējušas viena otru), bet bija ļoti grūti to izturēt, turklāt vēl tas bieži notika naktī. Strīdi varēja sākties no paša mazākā sīkuma. Bija reizes, kad centos to visu izšķirt, bet pēc tam dabūju pati bļaušanu un draudus, pēc tam iemācījos aizspiest ausis un censties nedzirdēt apkārtnotiekošo. Bieži negribējās atgriezties mājās.
Pēc vecmammas nāves mums ar mammu saasinājās konflikti, īpaši tas parādījās, kad sāku mācīties vidusskolā. Alkohols, izlaidība, slikti paradumi nebija iemesls, jo biju tiešām apzinīga. Bieži strīdi radās no visparastākajiem sīkumiem, kā rezultātā no mammas puses bija durvju ciršana, slikti vēlējumi, kliegšana, nerunāšana. Bija reizes, kad es arī pacēlu balsi, bet pārsvarā klusēju un klausījos to visu, vai arī gāju laukā paelpot svaigu gaisu. Visam pa virsu vēl bija trūkums.
Paralēli skolā arī biju atstumtā, kur bija dažādas piezīmes, apvainojumi, fiziska aizskaršana, piemēram, ka man nekad nebūs vīrieša, ka esmu neglīta, labāk būtu ja manis nebūtu.
Sakodu zobus un pārcietu to. Mammai uzradās vīrietis, kuru viņa mīlēja un kuru viņš arī it kā mīlēja, bet kurš reizēm arī iedzēra. Kopumā viņu attiecības bija labas, arī pret mani viņš izturējās labi. Vienu vakaru, kad bijām pie viņa ciemos, mamma ar vēl vienu radinieci gatavoja vakariņas, bet es ar to vīrieti spēlējos, viņš mani ķēra. Pēc kāda brītiņa viņš saķēra mani aiz rokām un vilka uz citu istabu, kur ievilka gultā, no sākuma it kā spēlējās, bet pēc tam virzīja rokas tur, kur tām nevajadzētu būt. Viņš uzgūlās man virsū, centās skūpstīt un glāstīt, vilkt nost apģērbu ar dažādām piezīmēm, ka "tavā mamma nedod, tāpēc dosi tu", kā arī "man patīk bērni", bet es centos izrauties. Kad viņam apnika mana pretošanās, tad mani izgrūda no gultas ar spēku un dusmām. Mamma bija pirms tam paskatījusies istabā, bet redzēja, ka viņš ar mani spēlējas, pasmaidīja, aizvēra durvis un aizgāja. Toreiz man bija gadi 9, baidījos un kaunējos to kādam stāstīt, bet pēc dažiem gadiem sapratu, ka nav jēgas, jo redzu, ka mammai vēl ir siltas jūtas pret viņu, ir pagājuši daudzi gadi, tāpēc nevēlos viņu satraukt.
Pēc tam jau pieaugušā vecumā ir bijuši atgadījumi, kad uzmācas vīrieši, bet tā jau ir cita opera.
Stāstīt būtu vēl daudz, bet nevajag izpausties.
Tagad ar mammu ir labas attiecības, vienmēr prieks viņu redzēt un iepriecināt, esmu piedevusi visu, kas bija. Tiesa gan ikdienā ļoti jūtu ka kompleksu klātbūtni par izskatu, raksturu, bet tie vairāk ir mani tarakāni.