Vientuļās mammas

Reitings 93
Reģ: 16.06.2022
Kā saņēmāties aiziet no attiecībām?
Jūtos bezspēcīga - ir bebis 5 mēneši, pati esmu dekrētā. Pa dekrēta naudu neko īsti noīrēt nevarēšu. Nav vispār neviena radinieka, kas varētu palīdzēt.
Attiecībās esam 3 gadi, un ar katru dienu ir tikai vairāk strīdu un viss paliek sliktāk. Gribas, lai tas beidzas. Bet neredzu izeju šobrīd.
18.06.2022 17:42 |

Reitings 93
Good girl @ 19.06.2022 20:53
Bērnam vien 5 mēneši un attiecības jau tādas.. jā attiecības pēc bērna mainās es piekrītu,viegli nav jo ir ienācis ģimenē vēl viens cilvēciņš kas prasa lielu uzmanību. Skarbi,ka tā viss mainās..

Ir žēl, ka tā viss sagrozījies. Brīžiem tiešām liekas ka tie pārmetumi par niekiem kaut kādiem ir kā skaudība no viņa puses par to ka es sēžu majas un vinam reali ir jastrada.
Gribas cerēt, ka tas pāries. Bet ir kaut kā ieildzis.
19.06.2022 21:57 |

Reitings 93
.Eksperte. @ 19.06.2022 20:17
Meitenes, liekam aiz auss, ka netkarīgi no tā, cik viss jauki un rožaini, nekad, NEKAD nevajag sevi stādīt sekundāri. Lai nav tā, ka vajag iet, bet nezini kur.
Autorei - man šķiet, ka te nebūs viegla izeja. Ir grūta un ļoti grūta izeja. Tas, ko es ieteiktu tev darīt, lai vismaz emocionāli sev laiku, kamēr tiec līdz iespējai strādāt padarītu vieglāku ir maksimāli maz kontaktēt ar savu vīrieti. Ja katra komunikācija ir mocības vai sāpes, tad maksimāli šo komunikāciju ierobežo. Izdari savus mājas darbus, turpini darīt iesākto, meklēt iespējas dzīvot vienai ar mazo.

Šo es cenšos darit. Redzu ka nerunas tad ari nerunaju es nebazos virsu lieku mieru. Vnk ir sapigi ka es esmu ta kas tiesam gaida majas, es gribu parunat zinat ka gaja ka jutas man tiesam rup.
Es nesaprotu vai tiesam del ta ka darba sliktak iet tas viss jaizzgaz pret mani.
19.06.2022 22:00 |

10 gadi
Reitings 5181
Reģ: 29.01.2009
Reidibi @ 19.06.2022 21:54

Par draugiem runājot, ir paziņas jā. Bet draugu vairs nav, jo kaut kā vienmēr pavadijam laiku kopa divata kops iepazinamies vai ar vina radiem draugiem.

Varbūt pameklē caur draugien/paziņām, kas var tev palīdzēt? Tu pati apzinies, ka tev nav kur iet, ka nevari finansiāli iztikt.
Protams, ka dziļi sirdī vienmēr ceril, ka viss mainīsies un nokārtosies pats no sevis. Ir vīrieši, kuri uzskata, ka sēžot mājās ar bērnu ir tiešām atvaļinājums, kurā vairāk ir atpūta un nekā nedarīšana..Un tur neko izmainīt nevar...
Ja iemesls tik tiešām ir tikai tas, ka viņš grib ar mazo mājās būt, to var izdarīt pat ļoti viegli. Izbeidz BKA un dodies uz darbu, kamēr vīrs paliek ar mazo. Nostādi fakta priekšā, ka to vari izdarīt, un esi gatava to darīt, lai viņš vnk pārstātu būt nelaimīgs ar to, kā ir tagad. Jā, atlikušo BKA naudu pazaudēsi, un ja viņam nepatiks tomēr ar bērnu sēdēt mājās, kamēr strādāsi, tad neko vairs mainīt vai atgūt no tagadējā pabalsta, nebūs iespējams. Bet ja tas ir tas, kāpēc jums brūk laulība un viņš ir mainījies, tad to vēl labot ir iespējams.
19.06.2022 22:17 |

Reitings 93
dzosefine @ 19.06.2022 22:17

Varbūt pameklē caur draugien/paziņām, kas var tev palīdzēt? Tu pati apzinies, ka tev nav kur iet, ka nevari finansiāli iztikt.
Protams, ka dziļi sirdī vienmēr ceril, ka viss mainīsies un nokārtosies pats no sevis. Ir vīrieši, kuri uzskata, ka sēžot mājās ar bērnu ir tiešām atvaļinājums, kurā vairāk ir atpūta un nekā nedarīšana..Un tur neko izmainīt nevar...
Ja iemesls tik tiešām ir tikai tas, ka viņš grib ar mazo mājās būt, to var izdarīt pat ļoti viegli. Izbeidz BKA un dodies uz darbu, kamēr vīrs paliek ar mazo. Nostādi fakta priekšā, ka to vari izdarīt, un esi gatava to darīt, lai viņš vnk pārstātu būt nelaimīgs ar to, kā ir tagad. Jā, atlikušo BKA naudu pazaudēsi, un ja viņam nepatiks tomēr ar bērnu sēdēt mājās, kamēr strādāsi, tad neko vairs mainīt vai atgūt no tagadējā pabalsta, nebūs iespējams. Bet ja tas ir tas, kāpēc jums brūk laulība un viņš ir mainījies, tad to vēl labot ir iespējams.

Īsti nav neviena kam jautāt palīdzību.
Viņš nekad tam nepiekristu, jo negribētu lai viņam nebūtu ienākumu. Un es ar savu algu nevaretu visu nomaksat. Arī īsti neder šis variants.
Bet par nelaimīgumu esmu teikusi, citreiz jau atklajas ka loti gruti darba un ka ta attieksme ir tada kada ir. Piedavaju vinam kaut vai panemt slimibas lapu, bet vins nenjem. Vinam galva tikai nauda vairak bus daeba vaorak nopelnis.
19.06.2022 22:22 |

10 gadi
Reitings 5181
Reģ: 29.01.2009
Reidibi @ 19.06.2022 22:22

Viņš nekad tam nepiekristu, jo negribētu lai viņam nebūtu ienākumu. Un es ar savu algu nevaretu visu nomaksat. Arī īsti neder šis variants.
Bet par nelaimīgumu esmu teikusi, citreiz jau atklajas ka loti gruti darba un ka ta attieksme ir tada kada ir. Piedavaju vinam kaut vai panemt slimibas lapu, bet vins nenjem. Vinam galva tikai nauda vairak bus daeba vaorak nopelnis.

Visu pasaules naudu nenopelnīs. Izklausās, ka vīrietis netiek ar sevi galā. Un uzskata, ka var pret Tevi tā izturēties, jo apzinās, ka Tev tak neviena nav, Tev nav kur iet.
Bet pameklē, varbūt tomēr ir kam un kas var palīdzēt paziņu lokā - pat ja tas ir paziņu draugu drauga tukšais dzīvoklis. Neko Tu nevari zaudēt, ja esi 100% izlēmusi šādam solim. Ja būsi tikai 99%, tad vienmēr nonāksi pie tā "ka nevaru aiziet, jo...". Vēl vari uzraksti krīzes centriem, ja sociālie dienesti nevar palīdzēt.
19.06.2022 22:32 |

Reitings 536
Reģ: 01.11.2021
Nākotne centies investēt sevi - sava izglītība/karjera, lai varētu nopelnīt pietiekami lai būtu neatkarīga, savas attiecibas ar citiem cilvēkiem - lai arī grūtos brīžos būtu kāds kurš atbalsta un palīdz. Vins tevi neciena, jo redz, ka esi pilnīgi atkarīga. Jutu līdzi, bet nākotni veidot labāku ir Tavas rokas.
19.06.2022 22:42 |

Patīk
Reitings 2092
Reģ: 22.05.2019
Tas vīrietis ir liels bērns-nu kā var tā dzīvot kopā un neko neizrunāt un nerisināt lietas,nesaprotu.
19.06.2022 22:43 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
Reidibi @ 19.06.2022 22:22

Kur viņš to naudu iegulda?
19.06.2022 23:18 |

Reitings 2977
Reģ: 19.09.2021
.Eksperte. @ 19.06.2022 23:18

Hobijā gan jau.
Hobijs > meitenes/ģimene.
19.06.2022 23:19 |

Reitings 195
Reģ: 22.02.2022
Aldis15 @ 19.06.2022 23:19
Hobijā gan jau.
Hobijs > meitenes/ģimene.

Bet varbūt vińš tagad uztraucas, lai spētu visu nomaksāt, samaksāt, lai sievai un bērnam būtu laba dzīve. Nav vairs divatā tomēr
20.06.2022 00:34 |

Reitings 707
Reģ: 23.03.2020
Nav jau arī tā, ka es neko nemaksātu vai neko nedarītu. Viņš maksā kredītu par dzīvokli, es pērku visu mājai, bērnam drēbes, pārtiku, maksāju komunālos.( ļoti viss jāapdomā ko varu pirkt un ko nē) pati sev vispar neatceros pedejo reizi, kad kaut ko butu atlavusies nopirkt

Sanāk, ka viņš maksā tikai kredītu un Tu visu pārējo vai vismaz lielāko daļu + vēl gatavo, tīri, aprūpe mazuli? Ja jau viņam tik labi apmaksāts darbs, tad beidz maksāt komunālos vai visu pati pirkt bērnam, vajag veidot iekrājumus, lai varētu pati noīrēt dzīvokli.
20.06.2022 00:50 |

Reitings 1821
Reģ: 27.04.2022
Santa1992 @ 19.06.2022 22:42
Nākotne centies investēt sevi - sava izglītība/karjera, lai varētu nopelnīt pietiekami lai būtu neatkarīga, savas attiecibas ar citiem cilvēkiem - lai arī grūtos brīžos būtu kāds kurš atbalsta un palīdz. Vins tevi neciena, jo redz, ka esi pilnīgi atkarīga. Jutu līdzi, bet nākotni veidot labāku ir Tavas rokas.

Pēc šī teksta var noprast, ka jāuztur labas attiecības ar draugiem /paziņām /radiem, lai varētu bezizejas /nelaimes gadījumā lūgt un saņemt palīdzību.
Un ir daļa ar cilvēkiem kuri, gaida palīdzību vienmēr no citiem, bet kad jāsniedz/jāpiedāvā palīdzība tev, tad viņi nav ieinteresēti un viņiem pašiem ir problēmas, tāpēc atsaka. Un šādi cilvēki skaitās kā sev izdevīgā labuma meklētāji.
Es domāju ka lielāka daļa arī šādu iemeslu pēc nesarauj saites (pat ja kaitina, nevar ciest), lai vajadzības gadījumā saņemtu palīdzību.
20.06.2022 02:35 |

Reitings 1821
Reģ: 27.04.2022
Reidibi @ 19.06.2022 11:07

Runājot par finansēm kopš esam kopā nekad nav bijusi vajadzība paprasīt, lai man iedod naudu. Jo pašai vienmer ir bijusi laba alga kā arī iekrājumi. Finansiali mums abiem vnm viss bijis okay. Tiaki tas loti mainijas kad aizgaju dekreta, kad piedzima berns. Vins jutas ta ka vinam ir vara tas ir vina dzivoklis un kas es vispar tada esmu. Tas man liek justies slikti.

Tava gadījumā tavs vecis tēlo lielo priekšnieku, un tevi uzskata par nevērtīgu atkritumu, no kura ātrāk jātiek vaļā. Šādi gadījumi bija, ir un būs vienmēr, kamēr cilvēks nesāks domāt reāli nevis pozitīvi.
20.06.2022 03:56 |

Reitings 686
Reģ: 06.02.2016
Vins visdrizak uztraucas par siltuma rekinu toposo.
Sanak apkures sezonai jaatliek 2000€-3000€.
20.06.2022 07:08 |

Patīk
Reitings 2092
Reģ: 22.05.2019
Wordrobe666 @ 20.06.2022 02:35

Pēc šī teksta var noprast, ka jāuztur labas attiecības ar draugiem /paziņām /radiem, lai varētu bezizejas /nelaimes gadījumā lūgt un saņemt palīdzību.
Un ir daļa ar cilvēkiem kuri, gaida palīdzību vienmēr no citiem, bet kad jāsniedz/jāpiedāvā palīdzība tev, tad viņi nav ieinteresēti un viņiem pašiem ir problēmas, tāpēc atsaka. Un šādi cilvēki skaitās kā sev izdevīgā labuma meklētāji.
Es domāju ka lielāka daļa arī šādu iemeslu pēc nesarauj saites (pat ja kaitina, nevar ciest), lai vajadzības gadījumā saņemtu palīdzību.

Tā to interpretē tava uztvere.
Jebkurš var nonākt grūtā situācijā,kad pats nevar tikt galā ar problēmu un var un vajag lūgt tuvinieku/draugu palīdzību,te nav runa par uzdzīvošanu uz citu rēķina.
20.06.2022 07:57 |

Reitings 93
Santa1992 @ 19.06.2022 22:42

Esmu pabeigusi augstskolu bija plāns iet tālāk, bet sapratu ka to varesu darit tikai tad kad atsaksu stradat. Bet es saprotu par ko tur runa. Es vnm kraju naudinju dzivoklim, ja nebutu sacies covids butu iegadats savs ipasums, bet viss notika pavisam savadak.
Es vnk jutos ka cietuma, ka tads vergs kura visi tie pienakumi ir pienakumi un cilveciga attiekmse vinam nav jaizrada.
20.06.2022 09:28 |

Reitings 93
Wordrobe666 @ 20.06.2022 03:56

Tava gadījumā tavs vecis tēlo lielo priekšnieku, un tevi uzskata par nevērtīgu atkritumu, no kura ātrāk jātiek vaļā. Šādi gadījumi bija, ir un būs vienmēr, kamēr cilvēks nesāks domāt reāli nevis pozitīvi.

un tevi uzskata par nevērtīgu atkritumu, no kura ātrāk jātiek vaļā
tieši tā arī es jūtos :(
20.06.2022 09:30 |

Reitings 93
.Eksperte. @ 19.06.2022 23:18

ja godīgi neskaitu viņa naudu kur ko liek. bet vins nav no tiem kas kaut ko perk leti. ir auto prieki ka ari moticikls. ekipejumi utt. tur vieni cimdi maksa pie 100 eiro. Bet taja visa es isti neiedzilinos ta nav mana nauda un nav mana darisana.
mums viss ir sadalits ta ka ir sadalits, es naudu vinam neprasu un iztieku ar to kas ir, lai visam sanak. Kops berns ir piedzimis es sev nevaru atlauties neko, bet par to isti ari nepardzivoju jo nekur neejam un neko nedaram.
20.06.2022 09:36 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
Reidibi @ 20.06.2022 09:36

ja godīgi neskaitu viņa naudu kur ko liek. bet vins nav no tiem kas kaut ko perk leti. ir auto prieki ka ari moticikls. ekipejumi utt. tur vieni cimdi maksa pie 100 eiro. Bet taja visa es isti neiedzilinos ta nav mana nauda un nav mana darisana.
mums viss ir sadalits ta ka ir sadalits, es naudu vinam neprasu un iztieku ar to kas ir, lai visam sanak. Kops berns ir piedzimis es sev nevaru atlauties neko, bet par to isti ari nepardzivoju jo nekur neejam un neko nedaram.

Baigi sūdīgi, ja jums finanses tā sadalītas, ka pašai nekā pāri nepaliek. Tad kāds tev labums no vīrieša? Vieta kur palikt?
20.06.2022 09:38 |

Reitings 93
pradacandy @ 20.06.2022 00:50

Sanāk, ka viņš maksā tikai kredītu un Tu visu pārējo vai vismaz lielāko daļu + vēl gatavo, tīri, aprūpe mazuli? Ja jau viņam tik labi apmaksāts darbs, tad beidz maksāt komunālos vai visu pati pirkt bērnam, vajag veidot iekrājumus, lai varētu pati noīrēt dzīvokli.

Jā viņš maksā kredītu. Es domaju, ja beigsu maksat komunalos tad vispar uzreiz vnk ka liekedi izmetis ara un tas bus ari viss.
20.06.2022 09:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits