Sabiedrības viedoklis

Reitings 1821
Reģ: 27.04.2022
Sveiki!
Kads ir jūsu viedoklis par sievietēm kuram ir pie 40 - 50 gadiem un nav bērnu? Vai tas būtu kautkas tik briesmīgs?
Piemēram Elita Patmalniece- gleznotāja, kurai ir 57 gadi un nav neviena bērna.
Cilvēki saka, ka viņa nav piepildījusi savu dzivi ar bērniem, tāpēc viņai ir tukšums un viņa tik daudz glezno un rada mākslas darbus.
28.05.2022 01:57 |

Reitings 945
Reģ: 14.10.2017
Mīlu šādas diskusījas 😃 īpaši ja pa starpai iespraucas kāds vīriešu dzimtas pārstāvis 😃
Tā ir katras sievietes izvēle. Bērnam jābūt nevis vajadzētam, bet gribētam. Turklāt, lai cik skumji tas nebūtu, daudzām sievietām ar nestabilu emocionālo fonu nemaz bērnus nevajadzētu (lasīt kā faktu nevis ieteikumu).
28.05.2022 21:42 |

Patīk
Reitings 726
Reģ: 17.01.2021
Man prieks lasīt komentārus. Nopietni. Jo atceros tos laikus, kad šajā pašā forumā līdzīgas diskusijas aizgāja līdz kārtīgiem kašķiem, kuros sievietes, kuras nevēlas bērnus, tika apsaukātas visdažādākajos vārdos. Man prieks, ka laiki mainās, mainās cilvēku domāšana, sabiedrība aug un attīstās. Prieks, ka esam nonākuši līdz tam, ka aizvien vairāk cilvēku saprot to, ka bērnus negribēt ir tikpat normāli kā gribēt. Bet, protams, kā jau minēts komentārā augstāk, pilnīgi normālā diskusijā jāienāk vīriešu dzimuma pārstāvjiem un obligāti jāiebāž savs viedoklis. Sekoju līdzi arī notikumiem ASV, kuri saistīti ar vēlmi aizliegt abortus. Arī tur lielākie bļāvēji, kuri iestājas pret sieviešu tiesībām un abortiem, ir tieši vīrieši. Savukārt kādā citā video, kurā vīriešiem tiek vaicāts vai gadījumā, ja tiktu piedāvāta hormonālā kontracepcija vīriešiem (ar norunu, ka iespējamās blaknes ir tādas pašas kā kontracepcijai, kuru lieto sievietes) viņi to lietotu, visi kā viens atbild, ka nē, jo neesot jau tik stulbi, lai riskētu ar savu veselību. Dubultā morāle.
28.05.2022 22:04 |

10 gadiPatīk
Reitings 498
Reģ: 01.03.2015
Kāda izvēle ir tik daudzas sievietes kā es kurām nevar būt bērni, es ļoti vēlētos bērniņu, bet nav iespējams pirmais jaunībā spontānais no tā sākās iekaisumi, pēc tam 2ārpusdzemdes grūtniecības olvados, olvadu nav, tika arī vairākas reizes mēģināts mākslīgi nekā kur man ir šajā gadījumā izvēle???????
Tām sievietēm kurām viss ir kārtībā ir nekorekti komentēt spriedelēt par izvēli ja izvēles cilvēkam vnk nav kur te ir sapratne komēntāros????
28.05.2022 22:16 |

Reitings 2664
Reģ: 26.01.2022
Katram cilvēkam ir tiesības ar savu ķermeni un dzīvi darīt to ko viņš vēlas. Ja kāda sieviete nevēlas bērnus, es viņu atbalstu. Ja kāda sieviete vēlas bērnus, es viņu atbalstu. Nekad neesmu šķirojusi sievietes pēc tā vai viņa ir dzemdējusi vai nav. Dažai labai nekad nevajadzētu kļūt par māti, bet viņas mēdz vairoties kā truši, bet arī tādas sievietes ir mums vajadzīgas.
Ja kāds manā lokā sāk kādai sievietei prasīt kad tad viņai būs pēcnācēji, es parasti šādos dialogos iejaucos un ātri aizveru muti tam kurš šādus jautājumus uzdod. Tā ir privāta lieta un nevienam nav tiesības prasīt kāpēc sievietei nav bērnu. Ļoti bieži ir situācijas kad kāds nosoda, ka sievietei nav bērnu un tad uzzin, ka viņa fiziski nevar palikt stāvoklī un tad tā gari novelk "āāāaaaa", pagriežas un aiziet, tai pat laikā neapzinoties, ka ir atkal uzplēsis sievietei dziļu brūci.
Ja sieviete nolemj, ka viņai bērnu nebūs, man prieks, cilvēks ir pašpietiekams un dzīvo sev, atbalstu tādus cilvēkus.
Nekad nevienam nevajag aizmirst, ka bērnus nerada, lai apmierinātu savu ego un savas vēlmes vai sabiedrības spiediena rezultātā. Bērnam ir jābūt mīlētam un gribētam, jāspēj arī pienācīgi par viņu parūpēties un prast atlaist savā dzīvē, nevis pēc tam uzskatīt, ka bērns ir mātei un tēvam kaut ko parādā.
28.05.2022 22:27 |

Reitings 784
Reģ: 26.04.2022
Miaa
Bērna ieņemšanā piedalās vīrietis un sieviete nevis tikai sieviete, kā tev gribētos ticēt. Tādējādi jebkādi apgalvojumi no sērijas, mans ķermenis - mana izvēle, liecina nevis par sieviešu, bet gan par vīriešu tiesību apspiešanu un dubultajiem standartiem/liekulību.
Arī tur lielākie bļāvēji, kuri iestājas pret sieviešu tiesībām un abortiem
Ja tu nezināji, tad starp republikāņiem ir arī daudzi miljoni sieviešu, tā ka nevajag te "pūst pīlītes."
28.05.2022 22:29 |

Reitings 2664
didii5 @ 28.05.2022 22:16
Kāda izvēle ir tik daudzas sievietes kā es kurām nevar būt bērni, es ļoti vēlētos bērniņu, bet nav iespējams pirmais jaunībā spontānais no tā sākās iekaisumi, pēc tam 2ārpusdzemdes grūtniecības olvados, olvadu nav, tika arī vairākas reizes mēģināts mākslīgi nekā kur man ir šajā gadījumā izvēle???????
Tām sievietēm kurām viss ir kārtībā ir nekorekti komentēt spriedelēt par izvēli ja izvēles cilvēkam vnk nav kur te ir sapratne komēntāros????

Kas tev ir svarīgāk - piedzemdēt to bērnu vai būt par māti? Ja ķermenis neļauj pašai iznēsāt bērnu - ADOPTĒ, ja tik ļoti vēlies būt par māti. Ja vēlies dzemdēt, tad, manuprāt, tev bērnus nevajag.
Pasaulē ir daudz pamestu bērnu, kuri gaida mātes un ģimenes siltumu, gādību un rūpes. Ja tik ļoti alksti pēc bērna, tad tev noteikti nesagādās problēmas savu mīlestību nodot adoptētam bērnam.
28.05.2022 22:31 |

Reitings 2664
BlackPill @ 28.05.2022 22:29
Miaa
Bērna ieņemšanā piedalās vīrietis un sieviete nevis tikai sieviete, kā tev gribētos ticēt. Tādējādi jebkādi apgalvojumi no sērijas, mans ķermenis - mana izvēle, liecina nevis par sieviešu, bet gan par vīriešu tiesību apspiešanu un dubultajiem standartiem/liekulību.
Ja tu nezināji, tad starp republikāņiem ir arī daudzi miljoni sieviešu, tā ka nevajag te "pūst pīlītes."

Nu, ja vīrietis tik ļoti grib bērnu, lai meklē sievieti kura grib bērnu. Kur problēma? Kāda vēl vīriešu tiesību apspiešana?
Izklausies pēc troļļa.
28.05.2022 22:32 |

Patīk
Reitings 726
Dzidra Zupa @ 28.05.2022 22:31

Kas tev ir svarīgāk - piedzemdēt to bērnu vai būt par māti? Ja ķermenis neļauj pašai iznēsāt bērnu - ADOPTĒ, ja tik ļoti vēlies būt par māti. Ja vēlies dzemdēt, tad, manuprāt, tev bērnus nevajag.
Pasaulē ir daudz pamestu bērnu, kuri gaida mātes un ģimenes siltumu, gādību un rūpes. Ja tik ļoti alksti pēc bērna, tad tev noteikti nesagādās problēmas savu mīlestību nodot adoptētam bērnam.

+++
28.05.2022 22:36 |

10 gadiPatīk
Reitings 498
Ļoti viegli pateikt adoptē, bet es gribu savu bērnu jums ļoti viegli spriedelēt tā kā apmēram garšo maize un aizej nopērc to veikalā nu tas tā nav arī adopcijas process ir nenormāls psiholoģiski un nekur nav garantija, ka tiks akceptēts un ja pasaka nē atkal tās ciešanas es vēlreiz atkārošos jums nekad mūžā to nesaprast kam ir iets cauri, tāpēc reizēm labāk paklusēt šajā jautājumā
28.05.2022 22:45 |

Reitings 784
Katram cilvēkam ir tiesības ar savu ķermeni un dzīvi darīt to ko viņš vēlas.
Šajā apgalvojumā ir apslēpti divi pretrunīgi fakti. 1. Ja tu esi stāvoklī, tad tavā ķermenī ar laiku, dažādu bioloģisku procesu rezultātā, parādās dzīvs cilvēks. Atņemot viņam(-ai) dzīvību tu faktiski pieņem lēmumu par cita (uzsvars uz "cita") cilvēka ķermeni un dzīvību (turklāt bieži pilnībā ignorējot seksuālā partnera viedokli). Lielākā daļa ASV republikāņu to sauc par slepkavību. 2. Kā jau iepriekš minēju, ieņemšanā piedalās arī vīrietis. Bez vīrieša sēklas sieviete nebūtu spējīga lemt par cita cilvēka likteni.
28.05.2022 22:45 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
BlackPill @ 28.05.2022 22:45
Šajā apgalvojumā ir apslēpti divi pretrunīgi fakti. 1. Ja tu esi stāvoklī, tad tavā ķermenī ar laiku, dažādu bioloģisku procesu rezultātā, parādās dzīvs cilvēks. Atņemot viņam(-ai) dzīvību tu faktiski pieņem lēmumu par cita (uzsvars uz "cita") cilvēka ķermeni un dzīvību. Lielākā daļa ASV republikāņu to sauc par slepkavību. 2. Kā jau iepriekš minēju, ieņemšanā piedalās arī vīrietis. Bez vīrieša sēklas sieviete nebūtu spējīga lemt par cita cilvēka likteni.

Lūdzu aiztaisies.
28.05.2022 22:46 |

Reitings 2134
didii5 @ 28.05.2022 22:45
Ļoti viegli pateikt adoptē, bet es gribu savu bērnu jums ļoti viegli spriedelēt tā kā apmēram garšo maize un aizej nopērc to veikalā nu tas tā nav arī adopcijas process ir nenormāls psiholoģiski un nekur nav garantija, ka tiks akceptēts un ja pasaka nē atkal tās ciešanas es vēlreiz atkārošos jums nekad mūžā to nesaprast kam ir iets cauri, tāpēc reizēm labāk paklusēt šajā jautājumā

Tad ko tu nāc un nīdi? Man tiešām ir ļoti žēl, ka tev nevar būt bērnu, lai gan ļoti gribi. Vienkārši šitā ņaudēšana forumā neko nemainīs.
28.05.2022 22:47 |

10 gadiPatīk
Reitings 498
Sapņos redzu bieži ka man ir bērniņš 3gadi skraida tā laimes sajūta tajā sapnī un tu pamosties un viņa nav ir tāda ārprātā tukšuma sajūta
Cik nav raudāts tas tā sāp ka gribās no morālām sāpēm pa sienu sākt rāpot
28.05.2022 22:48 |

10 gadiPatīk
Reitings 4936
Reģ: 31.10.2010
GhostGG @ 28.05.2022 21:18

aha un neizmirsti vēl tos pāris 100 milions kontā, ar kuru palīdzību tiek radīta ilūzija. Nu ko var gvelzt un izvilkt tik muļķīgus piemērus, šie piemēri nav un nekad nebūs avarage joe.
:D :D :D mēnesi atpakaļ bija diskusija, kur teica, ka 40g nav vecs, tagad jau 50g nav vecs. cik gan tālu esam nozdzīvojušies, kas diez būs tālā? 70g tanti sauksim par pasaudžiem?

Kaut kāda pusaudža domāšana. Kad man bija 16, es arī domāju, ka jau 30 gadniekiem bezmaz smiltis birst. Tagad, kad pašai ir 30 es protams, domāju pavisam citādāk. 30, 40 un arī 50 ir cilvēka spēka gadi.
28.05.2022 22:49 |

Reitings 2664
didii5 @ 28.05.2022 22:45

Ja tu neesi gatava iet cauri adopcijas procesam, tad tev bērnus noteikti nevajag, tici man. Cilvēks kurš ļoti vēlas kļūt par vecāku, ies cauri liesmām un uzkāps Everestā, lai adoptētu bērnu. No tavas mutes tikai var dzirdēt "gribu dzemdēt".
Varbūt tev pašai nevajag piedalīties šādās diskusijās, nevis mums paklusēt?
Un par mammu nekļūst bērnu dzemdējot, par mammu kļūst bērnu audzinot un esot kopā.
28.05.2022 22:50 |

Reitings 2664
BlackPill @ 28.05.2022 22:45
Šajā apgalvojumā ir apslēpti divi pretrunīgi fakti. 1. Ja tu esi stāvoklī, tad tavā ķermenī ar laiku, dažādu bioloģisku procesu rezultātā, parādās dzīvs cilvēks. Atņemot viņam(-ai) dzīvību tu faktiski pieņem lēmumu par cita (uzsvars uz "cita") cilvēka ķermeni un dzīvību (turklāt bieži pilnībā ignorējot seksuālā partnera viedokli). Lielākā daļa ASV republikāņu to sauc par slepkavību. 2. Kā jau iepriekš minēju, ieņemšanā piedalās arī vīrietis. Bez vīrieša sēklas sieviete nebūtu spējīga lemt par cita cilvēka likteni.

Bla bla bla.. Bez sievietes ķermeņa vīrietis nekad nepiedzimtu..
28.05.2022 22:51 |

10 gadiPatīk
Reitings 498
Tur jau ir tā sabiedrības ārprātā attieksme nenormāla attieksme miljons jautājumi kāpēc nav un kad tu pasaki taisnību, tad ko tu nīdi kā tev šķiet tā ir normāla attieksme????
28.05.2022 22:52 |

Patīk
Reitings 726
BlackPill @ 28.05.2022 22:29
Miaa

Jā, tu pareizi pateici - ieņemšanā. Bet, diemžēl, viss pārējais kam sievietei jāiziet cauri, lai iznēsātu bērnu, guļas tikai uz sievietes pleciem. Tāpēc, grozies kā gribi, tas IR sievietes ķermenis un sievietes izvēle ko iesākt ar savu ķermeni. Es nemaz nerunāšu par tādiem gadījumiem kad vīrietis pēc bērna piedzimšanas aiziet no ģimenes, jo sievas pēcdzemdību ķermenis vairs nešķiet pievilcīgs/apnīk, ka sieva ir mūžam nogurusi/pietrūkst seksa neesamība/traucē bērna raudāšana naktīs utt.. Diemžēl, tādu gadījumu ir ne mazums. Un jau atkal sieviete paliek viena ar savām problēmām, tikai nu jau ar zīdaini uz rokām. To pašu, kuru nācās laist pasaulē, jo vīrietis bija pret abortiem. Esmu kādu laiku dzīvojusi ārzemēs un ne reizi vien saskārusies ar tādiem pieredzes stāstiem. Tāpēc par republikāņiem kā par sugu es vispār negribu runāt, jo tie ir viduslaikos iestrēguši, aprobežoti ļautiņi, kuri svētdienās iet uz baznīcu palūgt Dieviņu, bet darba dienās stāv pie abortu klīnikām, ar putām uz lūpām aurojot, ka aborts ir slepkavība, tai pat laikā iestājoties par tiesībām nēsāt ieročus, pateicoties kuriem notiek skolu apšaudes, kurās tiek laupītas nevainīgu bērnu dzīvības. Tie ir ļautiņi, kuriem bērnu dzīvības interesē tikai tik ilgi kamēr tie ir sievietes vēderā, bet ne tad, kad bērni jau ir piedzimuši un pilnīgi noteikti ne tad, kad šie bērni tiek nošauti kamēr sēž skolas solā. Tāpēc republikāņu viedokli šajā jautājumā es vispār pat netaisos ņemt vērā, jo divkosīgākus cilvēkus savā dzīvē neesmu redzējusi. Ar to arī savu diskusiju ar tevi izbeidzu.
28.05.2022 22:52 |

Reitings 784
Dzidra Zupa @ 28.05.2022 22:32

Nu, ja vīrietis tik ļoti grib bērnu, lai meklē sievieti kura grib bērnu. Kur problēma? Kāda vēl vīriešu tiesību apspiešana?
Izklausies pēc troļļa.

Tātad tu savos apgalvojumos nemaz nesaskati liekulību? Interesanti!
Runa nav pat tik daudz par to, ko kurš grib, bet gan par to, ka sieviete var gaišas dienas laikā ar ārstu starpniecību "noslepkavot" dzīvu būtni un aizbildināties, ka viņa ir tiesīga darīt ar "savu" ķermeni, ko vien viņa grib.
Nesen dzirdēju, ka daļa ASV demokrātu iestājas par jau piedzimušu bērnu slepkavību.
28.05.2022 22:53 |

Reitings 2134
didii5 @ 28.05.2022 22:52
Tur jau ir tā sabiedrības ārprātā attieksme nenormāla attieksme miljons jautājumi kāpēc nav un kad tu pasaki taisnību, tad ko tu nīdi kā tev šķiet tā ir normāla attieksme????

Ja tu normāli argumentētu kapēc tev nav bērnu, neviens tev nepārmestu un pat kaut ko mācītos no tā.
Bet ja tu tam piejauc 100 emocijas 15 komentāru garumā, tā IR nīdēšana. To, ka tev tas sāp mēs sapratām jau sen. Tev mums tas nav jāskaidro. Te jau bija gana daudz komentāru par to, ka šādus "nu kad tad būs" jautājumus uzdot nevajag nekad un nevienam.
28.05.2022 22:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits