law7 @ 24.04.2022 16:36Nav dzirdēts, ka kāda būtu atlaista kādas kļūdas dēļ. Starp citu, par kuru tiesu ir runa?
Meitenex @ 24.04.2022 17:22
Skatos, ka tagad diez gan daudz vakances ir parādījušās šajos amatos.
Vairāk laika uzrunātu administratīvā apgabaltiesa, jo pašai administratīvās tiesības/process studiju laikā visvairāk patika. Saprotu, ka pienākumi visur līdzīgi, bet tas uz ko skatos, vienīgais - šodien tur pēdējā pietiekšanās diena, domāt nebūtu laiks.
Vai Rīgas apgabaltiesa, tur arī tagad līdz maijam aktuālas vakances ir.
Bet vai ir nozīme kolēģijai? Piemēram, ja aktuāla vakance civilietu un krimināllietu kolēgijai, prioritāti būtu jāskatās uz to, kur lielāka man interse vai visā visumā vienalga, jo pienākumi diži neatšķiras?
Santa1992 @ 25.04.2022 10:00Paskatījos tiesas sēžu sekretāru algas sludinājumos un palika reāli skumji, ka par normālu darbu var maksāt tikai 800 eur brutto.
Sātana iemiesojums @ 05.06.2022 14:35Up!
Pastāstie, cik viegli/grūti tikt? Kā ar konkurenci?
Es pietoecos un mani uzaicināja uz otro kārtu, kur vajadzēs protokolēt un kārtot latviešu valodas testu. Latviešu valoda man nav slikta, savlaik latviešu valodas eksāmeā dabūhu 83%, bet nu tas nav nekāds rādītājs, protams. Vienkārši zinu kā pareizi raksta vārdus, kur liek komatus utml., ja vien tās nav super sarežģītas teikumu konstrukcijas, tāpēc profiņš jau neesmu, bet neesmu zābaks.
Protokolēt atlases kārtā tas ir wordā rakstīt vārds vārdā visu?(jo teikts, ka būs datorrakstā jāraksta)
Nedaudz bail. :D un kas pēc šīs kārtas? Ja tieku sicina uz interviju vēl vai arī viss?
Sātana iemiesojums @ 05.06.2022 21:20Es īsti nebaidos, bet nezinu kā gatavoties atlasei.
Nezinu ko no gramatikas īsti skatīties, visu vidusskolas vielu neapgūsi, bet galvenokārt biedē protokolēšana...
law7 @ 05.06.2022 21:31
Pēc "Nezinu" jābūt komatam, un "galvenokārt" liekams komatos.?
Tas joks, es arī, ātri rakstot un nepārlasot, forumā mēdzu pieļaut kļūdas.
Ja nopietni, šaubos vai tur ātri var kaut ko iemācīties. Ja par sekretārēm mēdz strādāt daudzas meitenes, kuras skolā, acīmredzot, ir mācījušās krieviski, tad nekādi īpaši bargie kritēriji pretendentiem tur nevarētu būt.
Latviešu valoda man nav slikta, savlaik latviešu valodas eksāmeā dabūhu 83%, bet nu tas nav nekāds rādītājs, protams. Vienkārši zinu kā pareizi raksta vārdus, kur liek komatus utml.
law7 @ 05.06.2022 21:31
Pēc "Nezinu" jābūt komatam, un "galvenokārt" liekams komatos.?
Tas joks, es arī, ātri rakstot un nepārlasot, forumā mēdzu pieļaut kļūdas.
Ja nopietni, šaubos vai tur ātri var kaut ko iemācīties. Ja par sekretārēm mēdz strādāt daudzas meitenes, kuras skolā, acīmredzot, ir mācījušās krieviski, tad nekādi īpaši bargie kritēriji pretendentiem tur nevarētu būt.
Sātana iemiesojums @ 06.06.2022 07:15
Es konkrēti tēmēju uz admin.tiesām vai arī krimināllietu kolēģiju(kur pagaidām nav vakances). Strādāt vispārējās jurisdikcijas tiesā, kur galvenokārt skata civillietas, mani neuzrunā, jo nepatīk tā nozare.
Ja netikšu, būs jāpiesakās, bet es vēl loloju cerības
amoreamore @ 06.06.2022 12:56
Administratīvajā tiesā, man šķiet, ir grūtāk un maksā mazāk kā vispārējās jurisdikcijas tiesās (vismaz kādus divus gadus atpakaļ tā bija). Īpaši, ja pēc tam tiek mērķēts par palīgu.
Kas attiecas uz sastāviem administratīvajā tiesā, nu ir tur tāāāāādi tiesneši pie kuriem uz sēdi iet debīli, kur nu vēl strādāt ar viņiem.