Missdzesa @ 27.02.2022 11:04Dieva dēļ nebojā savu veselību ar šiem mesliem!
iesaku labāk izrunāt šīs lietas ar savu ginekologu, jo stipri šaubos, ka konkrētā lietotāja savu viedokli ir balstījusi uz gana daudz uzticamiem avotiem. Ja skatās uz sistēmisko efektu vai to, kā tās tiek izvadītas, tad tikpat labi var teikt, ka ar jebkuriem medikamentiem organisms tiek bojāts, kas ir ārkārtīgi neprecīzs apgalvojums, ar kuru visi eko šmeko bio anti medikamentu alises wild varianti kaut kādu savu uzskatu dēļ cenšas atturēt citus cilvēkus no tiem varbūt ļoti nepieciešamo un noderīgo medikamentu lietošanas. Jeb - veselam cilvēkam ar normālu aknu un nieru funkciju nebūtu jāuztraucas par to, lietojot zāles (gan kontracepciju, gan jebkuras) atbilstoši ārsta instrukcijām. Vienmēr jāvērtē riski pret ieguvumiem. Tā kā tabletes ir ērts un augsti efektīvs kontracepcijas variants, kas īstermiņā nerada nekādus paliekošus riskus veselībai, neredzu tur neko sliktu, arī pēc to pārtraukšanas palikt stāvoklī, ja nav citu reproduktīvu traucējumu, nav problēmu. Ilgtermiņā (10 gadi +) gan tās lietot nevajadzētu, tad iesaka pāriet uz kādu citu metodi, piemēram, to pašu spirāli (vara vai hormonālo). Bet kopumā es kā cilvēks, kurš ar medicīnu un farmakoloģiju nav svešs, neko sliktu par to pateikt nevaru. Ja vēlies vēl ko pajautāt par šo, vari uzrakstīt man privāti.Lula @ 27.02.2022 11:28
Paskaidrosi?
Es vienmēr esmu bijusi uz robežas, vai tas ir ok vai nav. Pagaidām sliecos uz to, ka nekas tik traks tas nav, bet ja vari iedot kādus reālus datus, tad priecātos palasīt.
ja šaubies, labāk pirmo nedēļu jeb tās 7 dienas no tablešu uzsākšanas brīža lieto prezervatīvu. Kaut arī tāpat tā pirmā nedēļa ir menstruācijas, lielākā daļa sieviešu tajās dienās atturas no dzimumdzīves, tā ka daudz tas neko nemainīs. Un pašai būs mierīgāka sirds.moon1 @ 27.02.2022 11:22Bet viņas strikti ir jāsāk lietot no pirmās mēnešreižu dienas
par reāliem datiem runājot tad OK palielina trombu risku, īpaši ja sieviete smēķē un īpaši pēc 35 gadu vecuma. Tas ir lielākais risks ,ko OK var nodarīt- trombi. Tāpat arī libido pazeminājums, depresija, garastāvokļa svārstības, svara pieaugums.Lula @ 27.02.2022 11:28
Paskaidrosi?
Es vienmēr esmu bijusi uz robežas, vai tas ir ok vai nav. Pagaidām sliecos uz to, ka nekas tik traks tas nav, bet ja vari iedot kādus reālus datus, tad priecātos palasīt.
moon1 @ 27.02.2022 11:22Bet viņas strikti ir jāsāk lietot no pirmās mēnešreižu dienas
Elisa_M @ 27.02.2022 12:28
Arī piekrītu, mēnešreižu pirmajās dienās taču var atturēties, vai ja ļooti gribas, drošības pēc izmanto citu izsargāšanās metodi, kā līdz šim.
zini, man bija tā (un vēl vienai druškai identiski, tāpēc ar savu stāstu nomierināju viņu :D), ka man mēnešreizes sākās pirmdienas vakarā. Man cikls bija neregulārs, tāpēc nevarēju saprast, vnk smērējas vai reāli arī sākās mr (jo man reizēm pa cikla vidu arī varēja vienu dienu pasmērēties un viss). Tā kā nesapratu, ir vai nav, aizgāju gulēt. Otrdienas rītā nu jau bija diezgan stipras, tad arī sāku dzert un teorētiski man arī sanāca sākt dzert otrajā dienā, jo sākās jau patiesībā iepriekšējās dienas vakarā, vnk nevarēju saprast. Tāpēc iesāku dzert ar otro dienu, tās pirmās 7 dienas (līdz nākamajai otrdienai) nenodarbojāmies ar seksu, pēc tam beidzās un visu varēja darīt mierīgi :) vienalga, iesāku pirmajā vai otrajā dienā, tā nedēļa tāpat bija safe un tad arī turpināju dzert pēc shēmas, kā paredzēja instrukcija. Tā kā domāju, ka Tev arī viss ir kārtībā, pat ja sāc ar otro dienu.moon1 @ 27.02.2022 13:31
Par to jau es neko nesaku, līdz šim izmantojām prezervatīvus tāpēc tās 7 dienas nekas traks nebūs ja papildus jāaizsargājas. Bet jautājums vairāk ir vai tas nav nekas traks ja tabletes sākšu lietot tikai no šodienas ( 2. dienas) Jo instrukcijā teikts ka jāsāk lietot 1. mr. dienā.
moon1 @ 27.02.2022 13:31
Par to jau es neko nesaku, līdz šim izmantojām prezervatīvus tāpēc tās 7 dienas nekas traks nebūs ja papildus jāaizsargājas. Bet jautājums vairāk ir vai tas nav nekas traks ja tabletes sākšu lietot tikai no šodienas ( 2. dienas) Jo instrukcijā teikts ka jāsāk lietot 1. mr. dienā.