Dzīvoklis pirkšanai 602.sērijā? Hruščova? vai tomēr citā?

Reitings 4
Reģ: 18.01.2022
Labdien!
Jau pusgadu intensīvi meklēju 2 istabu dzīvokli pirkšanai.
Draugam ļoti patīk 602.sērija, saka, ka tirgū labi kotējas, kam var piekrist, jo relatīvi cena par dzīvokli ir stipri augstāka nekā hruščova vai lietuvietim, cik zvanam dzīvokļi jau izķerti. Piekrītu, ka 602. sērijai ir labs plānojums, daudzviet ir lodžijas, vienas no jaunākajām psrs ēkām, bet varbūt ziniet vēl kādus racionālus iemeslus, kāpēc šīs sērijas dzīvokļi ir dārgāki?
Ir dzirdētas arī daudz sliktas atsauksmes, māja liela, grūti vienoties par remontdarbiem, interesē tieši ēkas tehniskais stāvoklis, no komentāriem nesaprotu, domas dalās…
Varbūt ir kāds vērtētājs, un var pateikt, cik ir atbilstoša cena pie šī brīža tirgus situācijas par kosmētiski remontētu 602.sērijas 2 istabu dzīvokli Purvciemā, Mežciemā, Ziepniekkalnā? Varbūt kāds pat pārdod? Ja jā, tad labprāt sazinātos privāti.
18.01.2022 23:41 |

Reitings 115
Reģ: 04.11.2021
Kokomi @ 19.01.2022 11:24
gravity o clock
Ja tas tev liekas labs 250 eiro vērts dzīvoklis tad... :D Pirms 3-4 gadiem īrēju pa 300 izremontētu 2 istabu dzīvokli tuvu centram. Kad izvācos nesen, tad uzlika cenu 450 eiro. Redzēju ss. Nezinu ko tu pīpē lai teiktu ka īres cenas krītas.
Un vai pilna laika studentam 250 eiro nav daudz? :D

Krītas, jo es to redzu pati. Krita saistībā ar kovidu. Tagad varbūt stagnē. Bet tas ka neaug, jau ir kritums no augšanas fāzes.
19.01.2022 11:32 |

Reitings 51
gravity o clock @ 19.01.2022 10:17

Khmm super? Cena varbūt. Mājai nav autostāvvietu. mājas priekšā. Jāpērk pazemes. Iedzīvotji lika savas mašīnas citai mājai piederošās vietās. Tas radīja neapmierinātību, bija jāpaspēj nolikt mašīna utt. Beigās cik zinu, tad blakus esošā vecā projekta māja rakstīja iesniegumus, lai aizlikgtu tai Salanas 21 likt savas mašīnas viņu teritorijā. Kā beidzās nezinu. Tātad ar mašīnu problēmas būs. Bet ja nebrauc ar masīnu tad sabiedriskā satiksme tur zem katras kritikas. Tāpat arī blakus nav labiekātotu teritoriju, kur atpūsties, izvest bērnus (kaut kāds mini laukums bija) un jāsakās uz blakus esošajiem grausties un to suņu sūdiem noklāto ceļu. Bet tas sīkumi.
Māja pāris gadus atpakaļ ļoti nelielā laika sprīdī vairākkārt dega. Nezinu kura Salnas tas bija, bet viena no tām jaunajām mājām. Tie ir lielakie draudi. Man būtu bail tādā pirkt. Bet jā, cenas protams ir super. Pārdod 2 ist par 90K. Tas jau ir lieliski. Bet ja paskatās tad arī nedaudz virs 100 K citur var atrast jauno 2 ist. Viens ir skaidrs tās ir energoefektīvākas. Un cik tiek parēgots, tad energoresursu cenas nekad vairs nebūs tik zemas kā iepriekš.Tāpat patīk ka blakus nevar dzīvot dzērājs vai dzīvoklis nav pārvērsts par sociālo ar daudzbērnu čigānu ģimeni kā iemītniekiem, kas svin visus iespējamos svētkus ar sakļu mūziku. Un tas man daudz traucē pat atrodoties vienā kāpņu telpā.

Es domāju, ka esmu spriestspējīgāka par dzīvošanu šajā projektā, kā Jūs.
Man ir pazemes autostāvvieta, tāpēc problēmu šajā sakarā nav.
Un dzīvoklis dega ne jau tāpēc, ka māja sūdīga, bet gan cilvēku nolaidības dēļ. Tika uzstādīts kondicionieris un pavasara laikā, kad to pirmo reizi pēc ziemas iedarbināja, tas aizdegās, jo netika veikta apkope. Tā noteikti nav mājas vaina, bet gan cilvēku.
Ģimenes ar bērniem arī ir ļoti apmierināti šeit, iziet pastaigā te ir daudz kur, apkārt ļoti laba infrastruktūra, pieejami lielie/mazie veikali turpat blakus, celtniecības veikali un tā ir Rīgas robeža, kur vienkārši ir izbraukt uz citām tuvākajām pilsētām.
Arī runājot par energoefektivitāti - ir ļoti zemi komunālie maksājumi, mums vienā istabā pat nav nepieciešamība slēgt radiatorus. Mūsu ģimenes draugs savā laikā piedalījās šīs ēkas celtniecībā un pirms pirkšanas mums teica, ka šis ir labs jaunais projekts un, ka piemēram, nevar salīdzināt ar Kaivas ielu (tur jaunais projekts ir diezgan kritiskā stāvoklī).
Es nemēģinu pārliecināt, ka šis ir labākais projekts pasaulē, bet viennozīmīgi labāks variants kā 602.sērija, kurai 2 gadus atpakaļ bija tāda pati cena kā šim jaunajam projektam.
19.01.2022 11:44 |

Reitings 115
Reģ: 04.11.2021
Rebeka117 @ 19.01.2022 11:44

Es domāju, ka esmu spriestspējīgāka par dzīvošanu šajā projektā, kā Jūs.
Man ir pazemes autostāvvieta, tāpēc problēmu šajā sakarā nav.
Un dzīvoklis dega ne jau tāpēc, ka māja sūdīga, bet gan cilvēku nolaidības dēļ. Tika uzstādīts kondicionieris un pavasara laikā, kad to pirmo reizi pēc ziemas iedarbināja, tas aizdegās, jo netika veikta apkope. Tā noteikti nav mājas vaina, bet gan cilvēku.
Ģimenes ar bērniem arī ir ļoti apmierināti šeit, iziet pastaigā te ir daudz kur, apkārt ļoti laba infrastruktūra, pieejami lielie/mazie veikali turpat blakus, celtniecības veikali un tā ir Rīgas robeža, kur vienkārši ir izbraukt uz citām tuvākajām pilsētām.
Arī runājot par energoefektivitāti - ir ļoti zemi komunālie maksājumi, mums vienā istabā pat nav nepieciešamība slēgt radiatorus. Mūsu ģimenes draugs savā laikā piedalījās šīs ēkas celtniecībā un pirms pirkšanas mums teica, ka šis ir labs jaunais projekts un, ka piemēram, nevar salīdzināt ar Kaivas ielu (tur jaunais projekts ir diezgan kritiskā stāvoklī).
Es nemēģinu pārliecināt, ka šis ir labākais projekts pasaulē, bet viennozīmīgi labāks variants kā 602.sērija, kurai 2 gadus atpakaļ bija tāda pati cena kā šim jaunajam projektam.

Šim projektam ir augsaka cena, bet zemais galts. Par energoefektivitāti tika teikts, ka jaunajiem projektiem ta ir augstāka, tātad izdevīgaks variants par veco projektu, kas vairumā gadījumu nav arī siltināti. Dega vairakas reizes, kāpēc nezinu. Kādi lieli veikali pieejami? Man Domina un Alfa. Tur, izejot pastaigaties mini Rimi un Maxima? Pasts? Pastaigas? Labi ka ir neapbūvēta teritorija. Slikti, ka tā nav sakopta. Nav kur iet. Uz vienu pusi nesakopts lauks ar aizaugušu zāli uz otru sauli neredz dēl padsmitstāvu daudzīvokļu mājām. Vecā infrastruktūra ar subrukušajām ietvēm. Tuvu lielie veikali- jā ar mašīnu nevis ar kājām un atklāti sakot, tajā pusē vispār nav tierdzniecības centru. Kaut kas minimals bija pie 2 x maximas. Bet tas īsti nav nopietni. Un atkal, tikai ar mašīnu. Ģimenei vajag 2 mašīnas, jo tuvumā nekā nav, un nokļūšana bez arī apgrūtināta. Pilsētas robeža- izdevīgi izbraukt uz citām pilsētām. Khmm. Ja tiek braukts uz citām pilsētām, tad parasti extra 10-20 min cauri pilsētai īsti neko nenozīmē. Var arī nebraukt sastrēguma laikā uz citām pilsetām. Bet uz darbu gan tas daudz ko nozīme. Tāpat uz kuru pilsētu izbraukt? Tikai uz noteiktām, jo no Rīgas citām nomalēm izdevīgi izbrakt uz citām pilsētām .Un tā ir nomale, kas nozīmē extra laiks.
Sliktu par projektu nesaku un degšanas apstākļus nezinu. Jūs noteikti zināt vairāk un labāk par mani. Zinu gan ka mēļoja par elektoizolāciju un ēkas pašu vainu. Nepatik atrašanās vieta. Bet varbūt tajā pusē vēl daudz kas tik piebūvēts un kļus par lab vietu. (lai gan Rīgas iedzīvotāju skaits samazinās)To es tagad tiešām nezinu. Energoefektivitāte augstāka nekā 602. Šīs mājas netiek izskatītas kā tādas, kurām ir beidzies lietošanas termiņš un viņas jāpārbauda, vai vispār nesabruks. Tas ir fakts. Par šo cenu noteikti izdevīgāks vaiants nekā 2 ist. 602. par 60K. Bet laikam katrs gadījums jāsatās individuāli.
19.01.2022 12:02 |

Reitings 4
Atbildot uz iepriekš rakstīto, protams, ir super, ja var atļauties jaunajā projektā, bet šobrīd finanses to neatļauj, un arī renovēta ēka ir ārpus budžeta. Tāpēc interesē tieši padomju sērijas un to tehniskie stāvokļi.
Ticu, ka reizēm izdevīgi ir īrēt, bet šajā situācijā, jau nomaksāti n-tie tūkstoši īrē gadu laikā, tad labāk kredītā :).
Ar draugu sākam plānot bērniņu, tāpēc gribētos, lai ar mazo ir stabilas mājas. Draugam jau ir kredītā dzīvoklis&citi izdevumi no iepriekšējās ģimenes. Līdz ar to, šis dzīvoklītis uz maniem pleciem, un pēc bērniņa man aizdevuma summa bankā stipri samazināsies (esmu noskaidrojusi un nekādi altumi nederēs kā jaunjiem vecākiem).
Tāpēc tiešām būtu super pateicīga, ja padalītos ar pieredzi par padomju projektiem, kurus iesaka, un it īpaši kā ar dzīvošanu/pirkšanu 602.sērijā.
19.01.2022 15:26 |

Reitings 4
IsabellaB @ 19.01.2022 15:26
Atbildot uz iepriekš rakstīto, protams, ir super, ja var atļauties jaunajā projektā, bet šobrīd finanses to neatļauj, un arī renovēta ēka ir ārpus budžeta. Tāpēc interesē tieši padomju sērijas un to tehniskie stāvokļi.
Ticu, ka reizēm izdevīgi ir īrēt, bet šajā situācijā, jau nomaksāti n-tie tūkstoši īrē gadu laikā, tad labāk kredītā :).
Ar draugu sākam plānot bērniņu, tāpēc gribētos, lai ar mazo ir stabilas mājas. Draugam jau ir kredītā dzīvoklis&citi izdevumi no iepriekšējās ģimenes. Līdz ar to, šis dzīvoklītis uz maniem pleciem, un pēc bērniņa man aizdevuma summa bankā stipri samazināsies (esmu noskaidrojusi un nekādi altumi nederēs kā jaunjiem vecākiem).
Tāpēc tiešām būtu super pateicīga, ja padalītos ar pieredzi par padomju projektiem, kurus iesaka, un it īpaši kā ar dzīvošanu/pirkšanu 602.sērijā.

Ņemot vērā apstākļus, dzīvokļi interesē tieši tagad nevis pēc gada, diviem vai pieciem.
19.01.2022 15:28 |

Reitings 2189
Reģ: 28.04.2019
Nu nezinu, kad cilveki saka, lai neperk PSRS majas un nezin cik ilgi nostaves vel, bet jaunajiem projektiem nav nekadas garantijas un sabruks vel atrak. Esmu redzejusi padsmit jaunos produktus, un sienas ir gandriz ka no puta plastas, briesmiga kvalitate, ka tas izskatas interneta - smuki un nofotosopeti, un realaja - overrated miskaste, kas nenostaves tik ilgi, visu cauri sienam var dzirdet, briesmigi, un par to maksat vel vairak par 100k €. Es labak pirktu dzivokli kvalitativa Stalinka, velams ar remontu. Sis majas nostaves vel gadus 100, lieli muri. Man arzemnieki, kuri viesojas, teica, ka Stalinkas viniem izskatas ka pilis, jo tadas lielas, skaistas, retro majas, augstiem griestiem, lieliem koridoriem, telpam. Viniem pasiem majinas ir ka kartona, un vini teica, kadas mums vecas majas ir skaistas - ne par hruscovkam, bet par Jugendstila, Stalinkam. Neviens vietejais iespejams nenovertes kvalitativas PSRS majas, bet kad man to pateica draugi arzemnieki, man atveras acis, jo ja ta padoma, vairs nebuve tadas kvalitativas mura majas nekur. Latvijas jaunie projekti galigi nestav klat kvalitatei kas ir majam, kuram ir jau vairak pa 80-100 gadiem!
19.01.2022 20:02 |

Reitings 27
Reģ: 18.11.2017
Man arī patīk Staļina laika mājas, vismaz tajās, kur esmu bijusi dzīvokļi ir ar tādu plašuma sajūtu. Ja tagad skatītos, tad meklētu dzīvokli Pārdaugavā, Dzirciema ielā un tās sānielās ir daudz piedāvājumu - gan padomju "produktiem", gan jaunie projekti ir. Satiksme patīkama gan braucot ar auto, gan ir dažāda veida sabiedriskais transports. Ja, protams, darba vieta ir centrā/Vecrīgā. Ar autostāvvietām pie mājām nav problēmu. Bērnudārzi ir vairāk pieejami nekā labajā Daugavas krastā, kur pat uz privātajiem ir rindas. Zaļā zona ir ok.
19.01.2022 21:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits