Katii @ 17.01.2022 23:53
Viss jau protams atkarīgs no tà cik ir izdzerts,ja tās ir 2 vīna glāzes tad nebūt nav ok nokārtoties istabas stūrī,bet ja dzerts pa nopietno,tad tiešām nav brīnums,ka cilvēks neapzinās neko,kas ap viņu notiek ne kur atrodas. Un šādos brīžos var arī gadīties tā.
Bet ja šāda situācija atkārtojas,tad noteikti ieteiktu apmeklēt psihiatru un risināt problēmu.
Nepiekritīšu viedokļiem par alkohola delīriju,jo tas ir rūdītiem dzērājiem tā teikt lomku stadijā. Ja cilvēkam nav problēmas ar šo,tad tas tā noteikti nav.
nu ja tādos brīžos “tā notiek” tas var liecināt arī par alkohola psihozi, t.s.narkotisko/psihotropo vielu delīriju.
Bieži vien liekas, ka mēs “ taču zinam to cilveku” un viņš nekad nelietotu narkotikas, kaut vai to pašu marihuānu, bet realitāte ir tada, ka vairāku gadu garumā pēc darba mājās vakarā tā teikt “atlaiž”. Neiesi jau visiem kladzināt-“ es pīpāju gandžu vai hašišu”. Tieši tāpat ar alkoholu un nav zināms cik ilgu laiku pa kluso tika dzerts un cik daudz dzerts.
Tāpēc pacients noteikti jāved uz psihiatrisko klīniku un ja pacients nepiekrīt, to izdarīs NMPD policijas pavadībā-grib vai nē un neviens neprasīs, un vēl uzmauks 2.mēnešu piespiedu ārstēšu bez pacienta atļaujas.
Tā kā esmu tuva šai tēmai un ar to sastopos katru dienu- uz klīniku noteikti.
Autore- vari pavērot pacientu. Varbūt vins pedejā laikā ir izteicies-“Man seko, mani izseko, noklausās, meklē kāds, varbūt izteicis murgu domas- kaimiņi zog, nāk pie manis dzīvoklī, halucinē- naktī redzēju svešus cilvēkus pagalmā” utt.