Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ko likt galdā

 
Patīk
Reitings 471
Reģ: 01.03.2015
Meitenes iesakat ko likt galdā Jaungada vakarā, kad nav daudz laika ēst gatavošanai un svētku dienā jāstrādā????
29.12.2021 19:10 |
 
Patīk
Reitings 2090
Reģ: 22.05.2019
Pirktu jau gatavus ēdienus Rimi/Maxima.
Dažādu veidu salātus,uzkodas uztaisītu,dārzeņi+mērcītes,augļi.
29.12.2021 19:15 |
 
Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
Iepriekšējā dienā jau var sagatavot salātus (rasols, krabju salāti, gaļas salāti, siera salāti, siļķe kažokā - nākamajā dienā tikai labāk garšos).
Iemarinē vistas šķiņķīšus iepriekšējā dienā, svētku dienā ātri uzcep uz pannas un cepeškrāsnī iekšā uz 20 minūtēm un gatavs.
Mednieku desiņas.
Ja slinkums gatavot pīrāgus, var nopirkt saldētus un iemest cepeškrāsnī.
Uzkodu plates var jau sataisīt iepriekšējā dienā.
Dažādus groziņus ar pildījumiem, tiem pašiem siera salātiem.
Galertu var uztaisīt iepriekšējā dienā.
Ķilavmaizītes, lašmaizītes.
29.12.2021 19:23 |
 
10 gadi
Reitings 1387
Reģ: 13.02.2009
Ja finanses atļauj, tad Buržujā ir jau ēdienu sagataves otrajiem ēdieniem - atliek tikai ielikt cepeškrāsnī vai uz uzlikt uz pannas (tas viss max 20 min aizņems). Ļoti garšīgi 👌🏻 ja svinības nelielā lokā, tad arī izdevīgi. Stockmann arī dažādas alternatīvas - sagataves, un gatavo ēdienu nodaļā parasti kaut ko interesantu var atrast.
29.12.2021 19:45 |
 
Patīk
Reitings 855
Reģ: 09.05.2021
Neieteiktu iepriekšējā dienā taisīt salātus, ne visi salāti garšo labāk otrā dienā, personīgi man labāk garšo tikko svaigi. Ieteiktu visu sagriezt un tad ātri pēc darba sajaukt kopā, bet kā kuram, ja garšo ievilkušies salāti, tad var darīt arī tā.
Kā jau meitenes minēja, vari arī pasūtīt uzkodas vai otros ēdienus. Atšķirībā kādas ir Tavas vēlmes.
Es neiespringšu ēst gatavošanā un uztaisīšu dārzeņu un siera uzkodu paplātes ar mērcīti, groziņi, būs iepriekš sagatavotā marinādē cepti vistu spārniņi un anansu, žāvētas vistiņas, Ķīnas kāposta salāti (tikai 3 sastāvdaļas) un tas arī viss. Aizņems 1h.
29.12.2021 20:05 |
 
Reitings 3328
Reģ: 15.07.2021
jamaika @ 29.12.2021 20:05
Neieteiktu iepriekšējā dienā taisīt salātus, ne visi salāti garšo labāk otrā dienā, personīgi man labāk garšo tikko svaigi. Ieteiktu visu sagriezt un tad ātri pēc darba sajaukt kopā, bet kā kuram, ja garšo ievilkušies salāti, tad var darīt arī tā.
Kā jau meitenes minēja, vari arī pasūtīt uzkodas vai otros ēdienus. Atšķirībā kādas ir Tavas vēlmes.
Es neiespringšu ēst gatavošanā un uztaisīšu dārzeņu un siera uzkodu paplātes ar mērcīti, groziņi, būs iepriekš sagatavotā marinādē cepti vistu spārniņi un anansu, žāvētas vistiņas, Ķīnas kāposta salāti (tikai 3 sastāvdaļas) un tas arī viss. Aizņems 1h.

kà taisi Ķīnas kāpostu salātus?
29.12.2021 20:54 |
 
Patīk
Reitings 855
Reģ: 09.05.2021
Stephaniee @ 29.12.2021 20:54

kà taisi Ķīnas kāpostu salātus?

Tas ir konservēts ananās + žāvēta vistiņa + Ķīnas kāposts + majonēze. Zinu, diez ko saprotami neizteicos.ha
29.12.2021 21:35 |
 
Patīk
Reitings 703
Reģ: 11.04.2019
Daudz kas atkarīgs no viesu skaita un vecuma. Ja tāda vairāk draugu, jauniešu pasēdēšana, manā gadījumā arī tās noteikti būtu uzkodas (dārzeņi ar mērcīti, siera salāti groziņos, kādas maizītes un citi sīkumi, varbūt pat frī kartupeļi 😀). Noteikti pati netērētu laiku salātu griešanai, gatavošanai, jo Rimčikā vai Maximā visu nopirktu gatavu, tās pašas gaļas, manuprāt, tur ir ļoti garšīgas un uz kopējā fona nemaz tik dārgi nesanāktu. Šad tad ir jau sagrieztas uzkodu plates, lai gan pašu nekad nav uzrunājušas. Varbūt suši? Nekad neesmu gatavojusi zirņus ar speķi no burciņas, varbūt Jaunā gada svinībām pat piestāvētu.
Ahh, nekad īsti viesus pie sevis neuzņemu, bet šogad pat gribētos visu svētku dienu šiverēties pa virtuvi, gatavot, gaidīt ciemiņus.
30.12.2021 10:37 |
 
10 gadi
Reitings 5631
Reģ: 29.01.2009
ja nāk viesi un nav laika gatavot var uzrīkot groziņu vakaru, katrs nāk ar kādu ēdienu.
ja jāgatavo ģimenie tad var palūgt kādam, lai palīdz gatavot.
kā jau iepriekš minēja daudz ko jau var izdarīt iepriekšējā dienā un svētkos tikai sajaukt, uzsildīt/uzvārīt.
30.12.2021 11:46 |
 
Patīk
Reitings 471
Reģ: 01.03.2015
Paldies meitenes 💓
30.12.2021 22:25 |
 
Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
Nekad neesmu gatavojusi zirņus ar speķi no burciņas, varbūt Jaunā gada svinībām pat piestāvētu.

Nav ne vainas, ja slinkums zirņus turēt ūdeni 24 h un tad vārīt. Esmu pirkusi. Vienīgi es papildus piecepu klāt speķi ar sīpoliem, jo tajā burkā to prakstiski nav.
30.12.2021 22:29 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits