Es nesaprotu kur šodien ir problēma cilvēkiem, aizej vakcineties un miers, sevi pasargā, ātrāk ar visu šo tiek galā.
Tā arī neatbildēja kādi tad vēl ir iemesli, lai nevakcinetos? Nu tad atspekojat sevi, lai nav jāliek visi vienā maisā.
Miaa @ 16.11.2021 23:27
Nu vispār jau tagad tu esi tā, kura te ārdās vairāk par dažu labu "antivaxeri".
Kāpēc cilvēki nevakcinējas? Tiešām, tiešām nespēj iedomāties nevienu citu iemeslu kā tikai to, ka tic čipiem un nezināmas šļurgas teorijai? A, vot, es pateikšu kāpēc nevakcinējas - tāpēc, ka nevēlas, pateicoties vakcīnai, tikt pie citām veselības problēmām, kādas līdz šim nav bijušas. Es zinu vairākus cilvēkus, kuriem, tieši pēc vakcīnas saņemšanas, sākušās problēmas ar veselību. Kādas? Tādas, ka puņķi līp klāt kā kaut kādam pirmklasniekam. Pirms tam cilvēkiem bijusi laba imūnsistēma, nav slimojuši gadiem, a tagad klepo, šķauda un šņaukājas nepārtraukti, jo katrs sūds līp klāt. Brālēns, jauns, spēcīgs vīrietis, kurš principā nekad nebija slimojis, pēc vakcīnas saņemšanas nolikās ar smagu, strutojošu angīnu un pateica, ka tik slikti nebija pat tad, kad slimoja ar Covid. Sakritība? Labi, lai nu tā būtu. A kā ar tiem cilvēkiem, kuri bonusā vakcīnai saņem trombus vai miokardītu? Arī sakrītība? Protams, var jau sākt bļaut, ka arī Ibumetinam ir blaknes un ka trombu droši vien dabūja no hormonālās kontracepcijas, protams, pie notikušā būs vainīgs viss kas cits, tikai ne vakcīna. Tāpat tūlīt gan jau sāksies pretargumenti no sērijas "a tā var notikt tikai vienā gadījumā no miljona". A pasakiet to tam vienam gadījumam no miljona! Es personīgi negribētu izvilkt "laimīgo" lozi un būt tas viens no miljona, kurš nomirst no tromba, kurš radies pateicoties vakcīnai. Bet gribat zināt vislabāko? Esmu vakcinējusies. Wow, wow, wow, trakā Miaa, kura iepriekš kaislīgi iestājās pret vakcīnām, ir vakcinējusies. Man tam bija savi iemesli (pačukstēšu, saistība ar ceļošanu uz citu kontinentu), bet katrā ziņā ne labprātīga vēlme "glābt" savu veselību vai cilvēci. Mana nostāja šajā jautājumā, respektīvi, par to, ka vakcīnu nedrīkst uzspiest ar šantāžu, iebiedēšanu un draudiem, palikusi tāda pati kā līdz šim. Ja par mani, tad pēc pirmās vakcīnas devas saņemšanas naktīs, kad jau apguļos, sākas sirds pārsitieni. Guļu, taustu sirdi, jo paliek baisi, iepriekš tā nebija un sajūta ir dikti riebīga. Lūdzos, lai pēc otrās devas saņemšanas nesāktos vēl kādi jauni brīnumi. Bet te arī ir atbilde uz jautājumu par to, kādi gan var būt iemesli nevakcinēties. Manuprāt, bailes no sirds problēmām vai tiem pašiem trombiem, vai vēl kaut kā cita, kas saistīts ar veselību, ir pat ļoti pietiekams iemesls, lai cilvēks nevēlētos vakcinēties, īpaši, ja ar veselību līdz šim viss bijis vislabākajā kārtībā.
Pati sev nosolījos, ka vairs šāda tipa diskusijās neiesaistīšos, bet, kad sākās atkal tie teksti no sērijas "nu nevar saprast, kāpēc cilvēki negrib vakcinēties?", jau, ja godīgi, nelabi paliek, tāpēc centos, tā teikt, apgaismot šo būtni, kura nespēj saprast kā tad tā. Viss, tālāk gan vairs neturpināšu diskutēt, jo jau tagad prognozēju, ka pār manu galvu gāzīsies samazgu spainis. :D
Viss, čau!
Miaa @ 17.11.2021 03:22Alishaaa
La Volpe
Paldies par sakarīgiem viedokļiem un ieteikumiem! Un es to tiešām saku nopietni, jo šī tēma izsauc cilvēkos sakāpinātas emocijas, manī tai skaitā, tāpēc patīkami lasīt normālas, sakarīgas atbildes uz manu komentāru. Jā, man var arī nebūt taisnība, varu kļūdīties, varu domāt nepareizi, tāpēc prieks, ja kāds izlabo vai papildina manis teikto, un izsaka savu viedokli. Līdz ar to ir interesanti izlasīt to, kas sakāms otram cilvēkam, paskatīties uz situāciju no citas puses.
Ā, vēl kas. Pārlasīju sevis rakstīto, par vārdu savienojumu "sūda valstij" atvainojos jau tagad, nebija vēlme kādu aizskart, jo, mazums, kāds var apvainoties. Komentāru rakstīju ātrumā, emociju uzplūdā, ar šo vārdu savienojumu domājot to stulbo situāciju, kurā šobrīd nonākuši tie paši pensionāri, kuri vastij atdevuši pusi sava mūža, un konkrētais apzīmējums, tā teikt, izspruka pār lūpām, bet nebiju domājusi noniecināt VISU valsti kā tādu, drīzāk konkrēto lēmumu pieņēmējus, kuriem likās pilnīgi okei atbalstīt tādu lēmumu.
Alishaaa @ 17.11.2021 21:45
Tā ir normāla domāt spējīga cilvēka pazīme - apmainīties ar viedokļiem, uzklausīt tos, izvērtēt teikto. ☺️ Manuprāt neviens normāls cilvēks nav tikai kategoriski pret vakcīnu vai kategoriski par vakcīnu. Varbūt citam vakcīna var pasliktināt veselību, citam izglābt dzīvību, tāpēc katram priekš sevis ir jāizvertē taisīt/netaisīt, noteikti jāiepazīstas ar visiem +/- un vislabāk būtu konsultēties ar ārstu. ? Par valdību runājot - protams viņiem ir daži absurdi lēmumi. Tiešām tā jau vairāk izklausās pēc šantāžas no valdības puses - atņemt pensionāriem pabalstus utt.
Un, mazai atkāpei no tēmas, ja kāds vai tuvinieks ir saņēmis Moderna vakcīnu, varbūt padalieties kā jutāties pēc otrās devas saņemšanas.
Pēc pirmās devas saņemšanas tikai sāpēja roka, bija neliela temperatūra un 3 dienas bja mazliet dulla galva, tā ka pieļauju, ka pēc 2.devas varētu būt sliktāka pašsajūta.
Aamelija @ 17.11.2021 22:21
Manam tēvam bija mēnesi vidēji smags kovid, pēc dažiem mēnešiem sāka Moderna kursu, 1. vakcīna līdzīga kā šajā aprakstā. 2. sagādāja nelabas sajūtas tikai 1 dienu jeb bija vieglāk, nekā pēc 1. devas.
Krustmeita 27 gadi vakcinejas ar Modernu aprili un viss ok. Mammai 74gadi bija 2.pote 8.novembri un viss ok. Man ir Pfizer. Vsiem pazistamajiem Moderna vai Pfizer un visi jutas labi un par veselibu nesudzas. Tikai 2 sudzejas par ljoti sliktu pashsajutu pec potes,bet tas bija islaicigi. Laikam bija Moderna. Un Tie bija virieshi ap 40-50 gadiem.Miaa @ 17.11.2021 22:16
Piekrītu! :)
Un, mazai atkāpei no tēmas, ja kāds vai tuvinieks ir saņēmis Moderna vakcīnu, varbūt padalieties kā jutāties pēc otrās devas saņemšanas. Man zināmie cilvēki, kuri ir vakcinēti, visi vakcinējušies ar Pfizer. Zinu, ka katrs gadījums ir individuāls, bet tīri interesanti zināt uz ko aptuveni gatavoties. Pēc pirmās devas saņemšanas tikai sāpēja roka, bija neliela temperatūra un 3 dienas bja mazliet dulla galva, tā ka pieļauju, ka pēc 2.devas varētu būt sliktāka pašsajūta.
Un tie 2 bija apmeram no 300,varbut pat 400 cilvekiem,ar kuriem esmu runajusi par pashsajutu pec potes. Interese ka citi jutas pec potes un tadelj apjautajos katram cilvekam,ar kuru aiziet tema par COVID.La Volpe @ 18.11.2021 00:49Krustmeita 27 gadi vakcinejas ar Modernu aprili un viss ok. Mammai 74gadi bija 2.pote 8.novembri un viss ok. Man ir Pfizer. Vsiem pazistamajiem Moderna vai Pfizer un visi jutas labi un par veselibu nesudzas. Tikai 2 sudzejas par ljoti sliktu pashsajutu pec potes,bet tas bija islaicigi. Laikam bija Moderna. Un Tie bija virieshi ap 40-50 gadiem.
Jacqueline @ 18.11.2021 00:44Miaa, es zināju, ka pienāks tā diena?
Zinu, zinu Tev bija savi apstākļi.
Bet. Salut?
La Volpe @ 18.11.2021 00:49Krustmeita 27 gadi vakcinejas ar Modernu aprili un viss ok. Mammai 74gadi bija 2.pote 8.novembri un viss ok. Man ir Pfizer. Vsiem pazistamajiem Moderna vai Pfizer un visi jutas labi un par veselibu nesudzas. Tikai 2 sudzejas par ljoti sliktu pashsajutu pec potes,bet tas bija islaicigi. Laikam bija Moderna. Un Tie bija virieshi ap 40-50 gadiem.
Miaa @ 18.11.2021 01:40
Tā diena tiešām pienāca! *atskan dramatiska mūzika* :D
Priekā! :D :)
Paldies, ka padalījies! :) Man 2.pote būs pēc nedēļas, tad arī varēšu te padalīties ar savu pieredzi. Pirms pirmās potes pati sevi baigi uzkurināju, sadomājos viskaut ko un likās, ka galva reibst pirms vēl vispār biju tikusi pie potes. Tagad jau prāts mierīgāks, zinu, ko gaidīt un lieki cenšos nestresot, jo stress kopā ar bailēm nodara vēl lielāku postu. Gan jau viss būs labi. :)
Shakti @ 17.11.2021 21:56Pakonsultēties ar ārstu.. kuru? Arī vakcīnu jautājumā ārsti dalās divās grupās. Ārsts arī ir tikai cilvēks, kura viedoklis ne vienmēr ir profesionāls un objektīvs.
Ja tev ir labs ģimenes ārsts, viņš Tev izrakstīs nosūtījumu, kas ir uz pārbaudēm, kuras saistītas ar kovid poti.