Sveikas.
Gados 8-9 man šķīrās vecāki, līdz šim vienmēr domāju, ka nekad tā īsti par to neesmu pārdzīvojusi , tiešām neraudāju, nestresoju, biju pieradusi, ka tēta nav bieži mājas u.t.t. Bet tagad atskatoties uz to laiku saprotu ļoti daudz lietas, iespējams šķiršanās bija vainīga , vai veicināja manu psihisko stāvokli. Nezinu cik īsti man bija gadi kad pirmo x viss sākās, iespējams jau 9ņos gados. Kas īsti sākās? Paskaidrošu ar piemēriem-
1) es dienā varēju mazgāt rokas pat 40x , jo viss kam pieskāros likās netīrs, pēc kāda laika man rokas bija tik sausas, ka plaisāja līdz asinīm.
2) man vajadzēja perfekti nolikt čības pie gultas, tā lai es ar visiem pirkstiem viņām pieskartos, un domāju ja to neizdarītu tad kaut kas slikts notiktu .
3) ieliekot skapī drebes gabalu arī bija jāpieskaras pie drebes gabala ar visiem pirkstiem, piem.6x pēc kārtas, un domāju, ja to neizdarīšu , piem.nomirs tāds un tāds cilvēks .
4) pārbaudīt gāzes plīti un pieskarties visiem slēdžiem 3 vai 6x pēc kārtas, pārliecinoties, ka visi ir nogriezti U.t.t.
Bija saasinājumi un uzlabojumi, bija laiks kad pārgāja. Pastiprināti bija pat līdz 12 gadiem. Bija pat tiešām grūti brīži cīnoties ar savām domām , es tiešām cīnījos ar to situāciju jau tajā laikā, jo sapratu, ka tas nav ok. Nevienam savā dzīvē par to neesmu stāstījusi, arī tas nebija pamanāms no malas. Šī ir pirmā reize kad kādam to stāstu. Nu man ir 24 gadi, jau gadus 8 viss ir pat ļoti labi, varbūt pāris x gadā gadās atkal uzmācīga doma :- ej izdari to un to, savādāk notiks tas un tas.. Bet es cenšos savas domas ignorēt un nepakļauties tam. Es līdz 21 gadam nenojautu kas tas bija, zināju …slimība, bet kāda? Tad sapratu OCD.
Kāds ir mans jautājums?
Varbūt kādai ir bijusi kada pieredze? Uzklausīšu. Esmu ļoti ieinteresēta šajā visā. Vai man vajadzētu vērsties pie psihologa tā pat ? Vai tiešām es pati saviem spēkiem varēju tam tikt pàri? Man paliek dīvaini kad atkal uznāk tās uzmācīgas domas, reti…bet tomēr…baidīties jau nebaidos, bet citreiz iedomàjos vai neizarstējot to līdz galam pie profesionāliem tas nevar atgriezties…