Ui, man ir!! Kādus 7 gadus jau. Pirmoreiz domāju, ka esmu dabūjusi smadzeņu satricinājumu, jo pazīmes tās pašas - galvassāpes, slikta dūša, redze miglojas utt. Bet tad kkā sazīmēju, ka tā ir migrēna. Uznāk man neregulāri - reizēm nav mēnešiem, reizēm vairākas diezgan tuvu. Tas laikam ir no stresa. Nekādu sāpju dienasgrāmatu nerakstu (kas būtu jādara), bet apmēram tā esmu piefiksējusi. Un stress var būt dažāds - darbs, ģimenes attiecības, svarīgs notikums.
Mana metode ir uzreiz kā jūtu redzes traucējumus (laikam to sauc par auru), tā dzert divus 400-tos ibumetīnus. Tad sāpes īsti neuznāk, bet jūt nedaudz deniņos vēl visu dienu. Un slikta dūša var būt tik un tā. Un miegainums. Stulbāk, ja uznāk naktī un pamosties jau ar galvassāpēm. Ar to pašu ibumetīnu nodzenu, bet tad vairāk jūt cauri. Nekādas jaudīgākas migrēnas zāles nelietoju, jo daudzmaz šitā pat tieku galā.
Pēdējos dažus mēnešus lietoju CBD eļļu (5%) - iet 3. pudelīte, jo biju dzirdējusi no dažādām pusēm, ka palīdz. Nu, kopš sāku lietot, kādas pāris reizes migrēna tomēr ir uznākusi, tā ka tas nav brīnumlīdzeklis.
Kopumā jā - cik saprotu, tā ir neizpētīta slimība. Domāju, ka stresa samazināšana dzīvē varētu būt liels solis migrēnas mazināšanā.