Bolderājā ir savi noteikumi, man ļoti daudz pazīstami tur dzīvo galvenokārt, tie, kas tur ir uzauguši. Salidzinot Daugavgrīvu/Bolderāju ar Imantu un Iļģuciemu, tad Imantā un Iļģuciemā notiek krietni vairāk mantiskie noziegumi: dzīvokļu zādzības, automašīnu apzagšanas un pašu automašīnu zagšanas. Biežāk sadzīviska konflikti ar miesas bojājumiem un netīšām nosišanu, upsī, bet tādi mazāk vai vairāk notiek visur, arī Centrā, šo noziegumu upuri paši 95% (mans izdomāts skaitlis) nonāk pie šāda iznākuma, jo paši sasienas ar tādiem pašiem pudeles brāļiem, agresīviem cilvēkiem, ļoti reti kad upuris ir random cilvēks. Vispār slepkavības, ok, slepkavībām iemesli ir dažādāki, bet smagi miesas bojājumi, kā rezultātā iestājas nāve, noteikti nav vairāk Bolderājā, kā citos rajonos. Vienīgais tas ir noplucis, nav jaunu dzīvojamo daudzdzivokļu māju, Mežrozīšu ielā ir sociālās jaunās mājas, kur sabāza čigānus, cietimniekus utt., bolderājieši paši bija ļoti neapmierinātu un ilgi cīnījās, lai attīrītu to kontingentu. Pluss Bolderajai, ka kaimiņi mainās reti, viens otru pazīst un pieskata, pa ielu ejot neapzog. Ja bērns aizmirsis spēļu laukumā skrejriteni, visdrīzākais kājas nepieaugs, bet FB ātri atradīsiet. Visi visus zin no bērnības, ja sāks apzagt mašīnas, vietējie sāks dauzīt narikus, lai atrastu, kurš to dara. Čigāns savās mājās nezog, tāpēc brauc uz Imantu, Zoļiku, Iļģuciemu zagt, jo vietējie pēc gaitas ēnā no laternu gaismām naktī atpazīs un policiju nesauks, bet paši tiks galā. Ja atbrauc ciemiņi, vieniem labāk neiet pa nakti ārā, vēl vairāk uz klubiem, kuru nav daudz: Taverna, senāk bija Roza Daugavgrīvā pa kādam kaljāna klubam, kur pārsvarā tusē vietējie, kas iespējams nav augstākā inteliģence. Jo tie, kas netiek uz centru, tie iet uz vietējiem klubiem. Bet pašiem labāk tos neapmeklēt. Bet tādi klubi, kur apgrozās šņaga ir visur, Iļģuciemā bija Klubņika, Zolitūdē Pēdējā cerība, 😁 pat Salaspilī var atrast, kur pārsvarā Laumiņas bijušie līgavaiņi spieto, iznakot no cietuma. Mīnuss, satiksme 3 autobuss, kas nav baigi emmm.. labs, var sanakt braukt ar iereibušu un skaļu publiku. Mikriņi, kas piebāzti. Nav vilciena.
Bet aiz Daugavgrīvas ir pērle-Buļļi! Tur ir priežu mežs ar privātmājām, atmosfēra kā Jūrmalā, jo zeme, jūras tuvums un koki to rada.VVF vasarnīca tur vismaz senāk bija. Tikai tas, ka cauri jābrauc Daugavgrīvai un Bolderājai. Sliktāk bija iepriekš, kad starp Bolderaju un Voleriem bija darziņu kooperatīvs Rūķīši, tad gan tur bija riktīgi džungļu likumi, kur bija bomžu apmetnes, man liekas, ka pat policija tur nebrauca.
Man pašai personīgi nācies vienai naktī tur staigāt, neviens mani neaiztika un nepazīstami vietējie iedzīvotaji bija laipni un ļoti viesmīlīgi. Man liekās, ka Bolderajai trūkst tieši kvalitatīvās daļas, kas piesaistītu tīkamāku, labklājīgāku publiku. Tur nav restorānu, tur nav labu izklaides vietu, tikai dēļ kebaba uz Boldžu nu galīgi nav vēlme braukt. Bet es domaju, ka nākotnē šim mikrorajonam ir perspektīva, ja atradīsies kāds labs projekts, gluži kā Āgenskalna priedes un tirgus apriņķis, senāk dzīvoji tur un visi teica, ak vai, cik briesmīgs un bīstams rajons, bet vienigais, kas bija tur, bija piedzērušies pensionari. Mašīnas stājās un piedāvāja aizvest uz mājām, bet ar varu neviens nevilka nekad iekšā, laipni atbildeju, ka nē. Dzīvokļi noteikti Bolderājā ir lētāki un ļoti daudzi ar ļoti labu remontu.