Dzīvoklis Bolderājā

Reitings 244
Reģ: 10.05.2013
Sveikas!
Apsveru iespēju nopirkt Bolderājā dzīvokli, ļoti tuvu Daugavai.
Neesmu no Rīgas, Rīgu praktiski nezinu. Tāpēc vai kāda varētu pateikt, vai tā nav galīgi slikta doma?
Par rajonu pašu internetā daudz sliktas atsauksmes. Lasu arī, ka tiek/tiks būvēts kaut kāds dambis, lai novērstu plūdu risku. Tas ir reāls risks? Varbūt kāda ir Bolderājā dzīvojusi? Kā patika?
Vispār es to dzīvokli pirktu tā teikt ''priekš sevis'', bez lielām ambīcijām uz vērtības augšanu utt. Bet nu pilnīgi kriminālā rajonā, kur mājai vēl turklāt ir liels risks applūst, arī negribu.
27.08.2021 13:31 |

Reitings 538
Reģ: 16.12.2019
Bolderājas jūra nekad nav patikusi tā īsti, lai gan tur ir laba nūdistu pludmale, viegli sasniedzama + darbadienās maz cilvēki - un ir kur paslēpties, ja gribās ko vairāk par sauļošanos.
27.08.2021 15:38 |

Reitings 22
Reģ: 09.08.2018
Lai nu kur , bet Boldarājā dzīvokli nepirktu. Tas ir tik tālu no centra , sastrēgumi no rītiem un pēcpusdienā ir milzīgi , pat , ja strādāsi ofisā tikai pāris dienas nedēļā, Tev katru dienu vismaz pusotru stundu , ja ne vairāk būs jāierēķina ceļā un degvielas rēķins būs liels. Tiešām labāk skatīties Salaspilī vai ogrē, līdz centram 25-30min pati katru dienu braucu ar auto , vilciens arī super uz centru iet , svaigs gaiss . Boldarājas pludmale , atvainojos par izteicienu ir piedirsta , ūdens nav labas kvalitātes , lai tur peldētos. Un tas kontingents vispār ir atbaidošs , auto obligāti kasko vajag un vakaros ar baloniņu jāstaigā, ja esi viena. Saprotu, ka cena vilina , bet , piemēram, ogrē jaunajā projektā nopirku 3 istabu dzīvokli par 54k , kas man liekas super cena priekš mazpilsētas. Ieteiktu paskatīties ārpus Rīgas 30min brauciena attālumā, nenožēlosi . Nevajag Tev dzīvokli draudīgā rajonā, jo smuks remonts.
27.08.2021 16:03 |

10 gadi
Reitings 904
Reģ: 09.11.2009
Mao @ 27.08.2021 15:11

Kaut ko tādu es arī no cilvēkiem, kas dzīvo Maskačkā un Grīziņkalnā, esmu dzirdējusi - ka rajonam reputācija slikta, bet viņi paši tur neko tādu nav piedzīvojuši vai redzējuši. Tāpēc arī grūti spriest, cik daudz no internetā izlasāmā, ir patiesība, un ja tā, tad varbūt tas attiecas tikai uz kādu konkrētu Boolderājas daļu utt.
Nezini vai pašai mājai/pamatiem tas nebija radījis nekādas problēmas?

To gan nemācēšu teikt...
27.08.2021 16:14 |

Reitings 244
Paldies par atsauksmēm, gaidu vēl :)
Bet tā tiešām ir, ka no Bolderājas nekādā veidā nav iespējams tikt pāri Daugavai uz kaut vai Vecmīlgrāvi? Ne obligāti kopā ar auto.
27.08.2021 17:36 |

Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
Mao @ 27.08.2021 17:36
Paldies par atsauksmēm, gaidu vēl :)
Bet tā tiešām ir, ka no Bolderājas nekādā veidā nav iespējams tikt pāri Daugavai uz kaut vai Vecmīlgrāvi? Ne obligāti kopā ar auto.

Pa taisno vari tikai pārpeldēt! 😂 Bet tā tev jābrauc uz centru - Vanšu tilts, Akmens tilts tuvākie.
Bija plānā Ziemeļu transporta koridors, ja interesē palasi. Neesmu tagad skatījusies kas tur notiek ar šo plānu. Bija plāns arī prāmjiem no Bolderājas uz Vecmīlgrāvi, kā šis beidzās, neesmu lasījusi.
27.08.2021 18:02 |

Patīk
Reitings 2816
Reģ: 15.01.2013
Bolderāju noteikti neizvēlētos
Bet nu tur cenas nedaudz zemākas, ja tas ir svarīgi
Tas jau labāk dzīvot Jelgavā, Ādažos, Saulkrastos, ja jūra svarīga. Un negribas tieši centrā
Bet nu man patīk Āgenskalns, Grīziņkalns arī bez attīstījies
27.08.2021 19:11 |

Reitings 244
Gūglē pat no 2004. gada var atrast rakstus, ka ''gada laikā'' jau var gaidīt prāmjus no Bolderājas uz Vecmīlgrāvi :D Tas BIC prāmju projekts no 2019. gada kā saprotu arī ir izgāzies. Ziemeļu transporta koridors izskatās ok, bet varētu arī tuvāk jūras pusei būt kaut kas. Katrā ziņā priekš valsts galvaspilsētas tāda situācija šķiet dīvaina, ka tik garā posmā pāri upei nekā nevar tikt kā tikai braucot uz centru.
27.08.2021 19:31 |

Patīk
Reitings 726
Reģ: 17.01.2021
Facebook'ā gan jau ir arī Bolderājai un tās apkaimei veltītas grupas (cik zinu, daudziem Rīgas rajoniem tādas ir). Tur arī der izveidot diskusiju un uzdot sev interesējošos jautājumus cilvēkiem, kuri tur dzīvo un pavada ikdienu. Piemēram, pirms dažiem gadiem dzīvoju Maskačkā. Ideālāku rajonu dzīvošanai iedomāties nevarēju, kamēr cilvēki, kuri tur nekad nebija dzīvojuši un par rajonu dzirdējuši tikai pēc nostāstiem, centās man iestāstīt, ka mani tur noteikti apzags, izvaros vai noslepkavos. Līdz ar to vērtīgāk uzzināt to cilvēku, kuri konkrētajā rajonā dzīvo jau sen, pieredzi u tad izdarīt savus secinājumus. Un lai izdodas atrast savu mājvietu! :)
27.08.2021 21:21 |

10 gadi
Reitings 1481
Reģ: 13.02.2009
Es nesen sapratu, ka nezinu nevienu, kas dzīvo Bolderājā 😁 man liekas neadekvāti tālu no centra, bet katram savs. Te jau minēja uzmeklēt Facebook grupu un izveidot diskusiju tur. Un noteikti iesaku aizbraukt vienkārši pastaigāt pa rajonu, kur noskatīts dzīvoklis, vismaz man svarîgi noķert to sajûtu - ir/nav mans.
27.08.2021 23:39 |

Reitings 4759
Es jau kādu laiku nedzīvoju daudzdzīvokļu mājā. Bet ļoti labi atceros kā besīja kaimiņi. Viens smēķēja uz balkona, tad kašķīga tante, kas visiem stāsta cikos nāc un aizej, tad studentu bars kurš tusējas..
Mans ieteikums, ja tiešām nolem par labu tam Bolderājas rajonam, ieēdies auto, piebrauc pie mājas kur būs dzīvoklis.. Pavadi tur vairākas stundas no rīta un vakarā.. Pavēro kaimiņus kas iznāk no tavas kāpņutelpas.. tas nav mazsvarīgi, ir ļoti būtiski kādi kaimiņi tev būs apkārt, lai būtu patīkama vide.
27.08.2021 23:49 |

Reitings 291
Reģ: 12.07.2015
Esmu agrāk dzīvojusi Daugavgrīvā (cilvēki sauc par Bolderāju, bet tā ir tā daļa pāri tiltam pie jūras, Bolderāja ir tā daļa pirms - skatīt bildē).
Līdz centram ar automašīnu bez korķiem ir 20min, sastrēgumu laikā kādas 40min būs. Tās, kas saka, ka tālu, tad jau labāk Salaspili vai Ogri - no Salaspils vien ir standartā 30min līdz centram, kur nu vēl sastrēgumu laikā, kad Maskavas iela ir vienos korķos. Līdz Ogrei attiecīgi standartā +10min vairāk kā līdz Salaspilij.
Kakumīles komentērs vispār galīgi greizs - Daugavgrīva pavisam noteikti nav draudīgs rajons, ir stipri labāk kā tie paši Pļavnieki vai Purvciems. Ne reizi neesmu pieredzējusi situāciju, ka man tur būtu bail vai draudētu briesmas.
Ir zaļāks par daudziem citiem rajoniem, jūra ir tīra, pludmale ir tīra. Pati dzīvojamā zona arī, starp citu, ir daudz zaļāka un ne tik piebāzta kā citos rajonos. Ar parkingu nekad nav problēmu. Bolderāja (pirms tilta) gan ir nedaudz vairāk noplukusi, bet nu jāsaprot, par kuru daļu tad īsti runā.
Kas, manuprāt, pietrūkst ir kopējā rajona attīstība - kaut kādas vietas aktivitātēm, vairāk jauniešu/jaunu ģimeņu. Tā jau ir gan bērnudārzs, skola, veikali, burgernīca, bet nedaudz tomēr pietrūkst, sanāk daudz braukt uz centra pusi, ja kaut ko gribas.
28.08.2021 08:29 |

Patīk
Reitings 2816
Reģ: 15.01.2013
Kas tas pa dīvainu rajonu iedalījumu? Daži tā sadalīti, vai apvienoti,Ķīpsala noteikti nav tik liela :D vārds Mežciems arī nav :D tas tā, ja piekasās
28.08.2021 09:35 |

Reitings 4759
core @ 28.08.2021 09:35
Kas tas pa dīvainu rajonu iedalījumu? Daži tā sadalīti, vai apvienoti,Ķīpsala noteikti nav tik liela :D vārds Mežciems arī nav :D tas tā, ja piekasās

Mans dzīvojamas rajons arī nav tajā kartē. 😁 Jocīga karte.
28.08.2021 09:58 |

Reitings 291
Reģ: 12.07.2015
Es karti paņēmu tikai Bolderājas/Daugavgrīvas parādīšanai, pārējie neinteresē :) Ar visām sūdzībām pie kartes autora :D
28.08.2021 09:59 |

Reitings 498
Reģ: 20.11.2019
Esmu dzīvojusi dažados rīgas rajonos, visi it ka krimināie, bet tā ir, nostāsti ir, realitātē normāla dzīve, bez baigiem riskiem.
Bet Bolderājā nedzīvotu dēļ ceļa, nu nav tur 20 min līdz centram, jo nu Iļģuciemā jau vien stabili būs jāstāv + tilts jebkuršs un tā šoseja vai kā viņu sauc ir tik lēna, iespēja apdzīt nav vai ir riskanta. Un es piekrītu, ka salaspils tad labāka, nav nemaz tik ļoti tālāk
+ ir vairāki veidi kā nokļūt. Salaspili iecienījušas jaunās ģimenes un tad arī liekas draudzīgāka vieta.
28.08.2021 11:19 |

Autorizēts lietotājsModerators
Reitings 6782
Reģ: 13.11.2016
Starp citu, no Salaspils ar vilcienu līdz Rīgas centram ir ~20 min.
28.08.2021 11:57 |

10 gadi
Reitings 5066
Reģ: 25.05.2009
Ne konkrēti par Bolderāju, bet kopumā vērtējot mājvietas atrašanos Rīgā, ir ļoti izdevīgi, ja ir iespēja izmantot sliežu transportu (vilcienu vai tramvaju), lai nonāktu darba vietā, īpaši ja tā ir centrā. Nekad nav jāuztraucas par sastrēgumiem, avārijas uz ceļa neietekmēs ierašanās laikus, vienmēr ir konkrēts grafiks transportam. Uz centru ar auto nebrauktu kaut vai stāvvietu izmaksu dēļ.
Ja ir iespēja, pamēģini sākumā paīrēt mājvietu tajā rajonā, iepazīsi gan rajonu, gan sapratīsi vai tev patīk braukāšana uz centru. Tev šobrīd liekas, ka nu tik iesi uz Daugavu vai jūru, kad dzīvoklis būs tuvumā, bet realitātē pēc tās braukāšanas uz darbu/no darba būsi tik vēlu mājās, ka nekur negribēsies iet.
28.08.2021 12:36 |

Reitings 244
Biju Bolderājā un dzīvoklis tomēr atkrīt. Paša dzīvokla dēļ. Bet rajons, cik nu es viņā pabiju, man tīri labi patika. Bet man vispār patīk vietas pie ūdeņiem, kuģi, viss tas industriālais utt.
Tagad pat nezinu, vai taisīt jaunu tēmu ''Dzīvoklis Zasulaukā'' vai turpināt tepat? :D :D Cik no interneta zinu, arī nav nekas ļoti glauns, bet toties vairāk kā uz pusi tuvāk manai darba vietai nekā Bolderāja.
28.08.2021 14:39 |

Reitings 4759
Mao @ 28.08.2021 14:39
Biju Bolderājā un dzīvoklis tomēr atkrīt. Paša dzīvokla dēļ. Bet rajons, cik nu es viņā pabiju, man tīri labi patika. Bet man vispār patīk vietas pie ūdeņiem, kuģi, viss tas industriālais utt.
Tagad pat nezinu, vai taisīt jaunu tēmu ''Dzīvoklis Zasulaukā'' vai turpināt tepat? :D :D Cik no interneta zinu, arī nav nekas ļoti glauns, bet toties vairāk kā uz pusi tuvāk manai darba vietai nekā Bolderāja.

Kāds budžets dzīvoklim?
28.08.2021 14:54 |

Reitings 244
C00L Dzipsy @ 28.08.2021 14:54

Kāds budžets dzīvoklim?

Nenoteikts. Tieši tagad pērkot vairāk par 50k negribētu maksāt. Bet man nav spiedošas vajadzības pirkt tieši tagad - tikai skatos, vai netrāpīsies kāds labs variants. Interesē pirmskara mājas, galvenokārt jau mūra, lai gan izskatu arī koka variantus. Vislabāk ir remontējami dzīvokļi. Padomju ražojumus neskatos, un jaunbūves man arī godīgi sakot ne visai, lai gan nenoliegšu, ka tām ir savi plusi.
Kādā Tu pati dzīvo?
28.08.2021 15:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits