Nestudēju Rīgā, nedaudz mazāka pilsēta, bet ideja tā pati.
Sākumā arī bija līdzīgas domas kā tev, turklāt arī no mammas puses bija spiediens, ka netikšu galā, ātri atskriešu atpakaļ utt. Tas nomāca, turklāt, kad uzsāku studijas, ar finansēm nebija visai spoža situācija. Pirmo mēnesi bija grūti, jo esmu introverts, nevarēju ilgi sadraudzēties ar istabas biedrenēm savas noslēgtības dēļ. Pēc tam pamazām atvēros, līdz bakalaura beigās biju viena no trakākajām savā kompānijā. :D Sadraudzējos ar daudziem jauniem cilvēkiem, ar kuriem vēl joprojām uzturu kontaktu, daudzi ir palikuši par labiem draugiem. Cik gan podu nebija nogāzts, smieklu izsmiets, dziesmu izdziedāts, salauztas un pusaizlauztas sirdis, daudz joku, reizēm arī pa kādam kašķim, bet koju laikus atceros tikai ar siltām atmiņām. Šo gadu dēļ sapratu, kāpēc studiju laiku sauc par skaistāko laiku. Nebaidies, visi ir tādi paši kā tu, daudzi iet tam visam cauri. Galvenais, lai istabas biedrenes ir sakarīgas. Man paveicās ar foršiem cilvēkiem, ar kuriem sakrita domas, humora izjūta un dzīvesveids. Neņem daudz mantu, saplāno savus līdzekļus, lai pietiek visam posmam. Vari paņemt arī kaut ko no mājām, tādējādi ietaupot naudu (to reizēm var iztērēt ļoti ātri pat nemanot :D ).
Tas tiešām ir fantastisks laiks, izbaudi to! Atceros, ka pati pirms vairākiem gadiem veidoju līdzīgu diskusiju, bet, kad sāku studēt, pasmējos par šādām šaubām. :)
Dzīvoklī reizēm pietrūkst koju. Protams, komforts utt., bet emocijas un atmiņas ir cita lieta, kā arī zemā īres maksa.
Un studiju programmu tu vienmēr vari nomainīt, ja nepatiks.
Man žēl to studentu, kuri studē, bet nedzīvo kojās. Studijām, manuprāt, zūd garša.
Lai veicas jaunajā dzīves posmā! :)