Pašizaugsmes grāmatas kā viena veida literatūra nebūs labākais variants. Es tomēr ieteiktu pamainīt žanrus, lai ir dažādība, kā arī nerastos rutīna prātā un domās. Lasot daiļliteratūru, var formulēt savu viedokli par dažādām lietām, saskatot, vai piekrīti varoņu rīcībai, atbalsti, nosodi - Tu apzinies sevi un savu nostāju, ne tikai izklaidējies ar stāstu. Ja gribas dažādību, es iesaku izlasīt kādu, piemēram, tiesību zinātņu studentiem paredzētu mācību grāmatu, kaut vai pirmā kursa. Šī lasāmviela nemaz nav tik abstrakta un ir saprotama jebkuram kaut cik intelektuālam cilvēkam, jo ar tiesībām sastopamies arvien biežāk un gandrīz visi. Derēs lasāmviela par civiltiesībām, uzzināsi par saistībām, mantojumu, ģimenes un lietu tiesībām. Var palasīt Jurista vārdu. Šīs ir tādas elementāras lasāmvielas, kuras der izlasīt jebkuram pieaugušajam. Var lasīt ar politiku saistītus darbus, arī ir ļoti interesanti. No kursiem var paskatīties macibaspieaugusajiem.lv, tur ar ES līdzfinansējumu var apmeklēt augstskolu kursus, sedzot 10% izmaksas, kā arī apliecinājums par šādiem kursiem būs rakstāms CV, bet par šo noteikti zina jau visi.
Tevis nosauktās grāmatas neesmu lasījusi, nezināšu ko līdzīgu ieteikt. Esmu lasījusi pa kādai Robina Šarmas grāmatai, it kā teiktais nav slikts, bet liekas tik gari un rakstības stils kaitina, bet reizēm var. No draudzenes nesen dzirdēju, ka Ieraduma spēks esot laba grāmata, laikam arī ir dzīvesstila uzlabošanas grāmata.