Varbūt, ja aizbrauktu uz kādu vīna darītavu, iedotu nogaršot vairākus un kāds iepatiktos, zinātu savu gaumi.
Šis ir labs variants, bet es palieku pie savas nostājas, ja negaršo, tad negaršo. Nav tāda viena universāla vīna, kurš garšotu arī vīna nedzērājam. Vīns ir vīns. Man personīgi vīni garšo ļoti, dzeru tikai sausos vai pussausos gan Gruzijas, gan Itālijas, gan Āfrikas. Saldie vīni negaršo tikai dēļ tā, ka viņi ir saldi un nav manā gaumē, bet ja atdzesē ļoti aukstu, tad var arī retu reizi kādu saldo, bet pati tādus nepērku.
Ar laiku mums visiem mainās garšas kārpiņas, nav vērts sevi piespiest dzert vīnus, pēc gadiem garšas kārpiņas mainīsies un tad arī varbūt būs tavs vīnu laiks. Es ciest nevarēju zivis, kopš bērnības, nu tā ka vispār, tik ļoti negaršoja. Tagad ar tādu baudu ēdu zivju ēdienus, gan lasi, gan austeres, gan reņģes, tunci, utt.
Un, ja nepatīk alkohola esamība kā tāda, tad vai nu nevajag vispār dzert, vai izvēlēties kokteiļus: Aperol, Mohito, Pina Colada. Nu tādus vieglos kokteiļus, kur alkoholu nejūt, bet galva reibst.