Pazīstama situācija.
No vienas puses esmu slinks cilvēks, bet tajā pašā laikā izdaru visu, ko vajag, ja redzu, ka nākotnē tas atalgosies. Bet, piemēram, lietas, kuras vajadzētu darīt tikai tāpēc, ka tā vajag, sabiedrībā tā ir pieņemts, kaut neesmu pārliecināta, ka to tiešām vajadzēs tieši man, diez vai tik ātri saņemšos darīt. Piemēram, man nav autovadītāja apliecības, bet daudzi jautā, kad tad nu kārtošu tiesības, pirkšu auto. Jā, varbūt nākotnē nožēlošu, ka neesmu nokārtojusi tiesības, bet tagad neredzu tam jēgu, jo lieliski visur tieku ar sabiedrisko transportu, kāds aizved ar auto pa ceļam vai eju kājām. Kam man tagad auto, ja tie ir papildus tēriņi, bet ar sabiedrisko sanāk lētāk.
Līdzīgi ir arī ar sportu, treniņiem utt. Vienu brīdi biju saņēmusies, bet pēc tam šī apņemšanās zuda. Neesmu resnītis, kaut vienmēr var atrast, ko uzlabot. Tāpēc piekrītu meitenēm, kuras saka, ka, ja tu nevari saņemties kaut ko darīt, tātad tu īsti neredzi mērķi un vajadzību to darīt.
Bieži dzirdu, ka tam un tam ir kādi hobiji, ceļojumi, izbraucieni, intereses. Tādos brīžos reizēm ir tāda sērīga sajūta, ka man pietrūkst motivācijas kaut ko pasākt, jo bieži esmu pārāk nogurusi, lai kaut ko vēl pēc darba darītu. Par to aizdomājos, kad, piemēram, redzu, ka draugs vakaros skatās video un rakstus par politiku, aktīvi lasa rakstus, likumus par savu darbības sfēru, lasa grāmatas par politiku, vēsturi, kamēr es ar sidru rokās sēžu un skatos kaut kādus dumjus video vai sēžu cosmo. Neesmu stulba, vienmēr atradīšu, par ko parunāt, padalīties zināšanās, ik pa reizei paskatos kādus video, palasu rakstus, bet ikdienā nedaru to mērķtiecīgi. No vienas puses ir vēlme, domas atrast kādu hobiju, ir posmi, kad kaut ko sāku darīt, bet ar laiku šī motivācija zūd.
Tāpēc nonācu pie secinājuma, ka nevajag sevi vardarbīgi spiest kaut ko darīt. Ja būs īsta vēlme, tad viss arī notiks, kā vajag.