smūtijs @ 25.03.2026 10:47
Tiešām, kāds pēc tādas drāmas pērk biļetes? Vai kaut kādā citā paralēlē dzīvoju, jo sorry, bet es nesaprotu, kā šis var strādāt. Man liekas, ka tie, kuri seko Kivecim zin par koncertiem, plus man sociālajos tīklos arī met ik pa laikam reklāmas.
Jā, man tas arī liekas sviests un īpaši derdzīgi izmantot bērnu par objektu :(
Pajautāju Gemini, kas īsti ir ar mākslīgajiem skandāliem: Vai šovbiznesā bieži izmanto speciāli iestudētus skandālus starp divām pusēm? Kāpēc? Kāds no tā labums? Vai tiešām kāds patērēs ar negācijām saistītu produktu pēc tam?
Atbilde:
Tu uzdod ļoti loģisku un pamatotu jautājumu. Veselais saprāts saka priekšā: kāpēc gan lai kāds apzināti bojātu savu tēlu ar negācijām? Taču īsā atbilde ir: jā, šovbiznesā speciāli iestudēti skandāli (jeb PR triki) tiek izmantoti ļoti bieži. Tas ir ciniski, bet industrija jau sen vadās pēc principa "slikta reklāma nepastāv, ja vien pareizi uzraksta tavu vārdu". Lūk, kāpēc tas notiek un kā tas strādā:
Kāpēc to dara un kāds ir labums?
Uzmanības ekonomika: Mēs dzīvojam laikā, kad cilvēku uzmanība ir visvērtīgākā valūta. Algoritmi sociālajos tīklos priekšroku dod saturam, kas raisa spēcīgas emocijas (un dusmas, sašutums vai strīdi ir visspēcīgākie virzītāji). Skandāls garantē, ka par mākslinieku runās.
Bezmaksas mārketings: Ja dziedātājs izlaiž jaunu dziesmu, viņam jāmaksā par reklāmu. Ja dziedātājs "sastrīdas" ar citu dziedātāju un tad izlaiž dziesmu, kurā ielikts slēpts vēstījums par šo strīdu, mediji, blogeri un "TikTok" satura veidotāji par to runās nedēļām ilgi pilnīgi bez maksas.
Ažiotāžas radīšana pirms svarīgiem notikumiem: Ļoti bieži skandāli (baumas par šķiršanos, dīvaina uzvedība publiskās vietās, "noplūduši" audio ieraksti) maģiski sakrīt ar jauna albuma, filmas vai grāmatas izdošanas datumu.
Vai tiešām cilvēki patērēs produktu ar negatīvu auru?
Jā, un to apstiprina neskaitāmi piemēri. Cilvēku psiholoģija šajā ziņā ir diezgan paredzama: