mokabezpiena @ 30.01.2026 09:31
Neesmu redzējusi nevienam bērnudārzniekam citādākus kroņus. Es arī neliktu, tie ir piena zobi (it īpaši, ja aizmugurē) un nav nepieciešams pārmaksāt, tikai lai pieaugušas tantes internetā būtu apmierinātas ? bērni domā citādāk - mans bērns priecīgs staigāja ar savu metāla kroni un iepazīstoties laukumā ar bērniem rādīja zobu un teica “čau, mani sauc X un man ir metāla zobs!” Un apkārtējie ar sajūsmu to uzlūkoja ? zobu funkciju krāsa nemaina. Būtu labāk priecājušās, ka zobi ir salaboti. Ja nebūtu kroņi, bet brūni izpuvuši zobi, tad arī nebūtu labi, ne?
mokabezpiena @ 30.01.2026 09:31
Neesmu redzējusi nevienam bērnudārzniekam citādākus kroņus. Es arī neliktu, tie ir piena zobi (it īpaši, ja aizmugurē) un nav nepieciešams pārmaksāt, tikai lai pieaugušas tantes internetā būtu apmierinātas ? bērni domā citādāk - mans bērns priecīgs staigāja ar savu metāla kroni un iepazīstoties laukumā ar bērniem rādīja zobu un teica “čau, mani sauc X un man ir metāla zobs!” Un apkārtējie ar sajūsmu to uzlūkoja ? zobu funkciju krāsa nemaina. Būtu labāk priecājušās, ka zobi ir salaboti. Ja nebūtu kroņi, bet brūni izpuvuši zobi, tad arī nebūtu labi, ne?
smūtijs @ 30.01.2026 08:52
Bērns diemžēl netiek pie normāla ēdiena (tikai bērnudārzā), bet nu galvenais, lai Kviecis tiek pie picas un Liene pie tartara.
Annie @ 30.01.2026 09:53
Es vispār bērnudārzniekam neesmu redzējusi kroņus. Kā līdz tam vispār var nonākt, rūpējoties par bērnu? Zobiņus tīrot 2x dienā, tiem.noteikti nebūtu jāsabojājas tiktāl, ka nav iespējams pat plombi ielikt, ja nu tomēr kāds caurumiņš izveidojies.
Annie @ 30.01.2026 09:56Svaigēdāji gaļu neēd ? Zivis arī nē.
Annie @ 30.01.2026 09:53
Es vispār bērnudārzniekam neesmu redzējusi kroņus. Kā līdz tam vispār var nonākt, rūpējoties par bērnu? Zobiņus tīrot 2x dienā, tiem.noteikti nebūtu jāsabojājas tiktāl, ka nav iespējams pat plombi ielikt, ja nu tomēr kāds caurumiņš izveidojies.
mokabezpiena @ 30.01.2026 09:35Bet vispār interesanti, ka pieaugušas sievietes bullijo mazgadīgu bērnu. ? Kā Kivis teiktu - tā jau ir diagnoze! ? Paskatieties spogulī un pasakiet sev - šodien es esmu labs cilvēks, jo iedirsu forumā par mazgadīgu bērnu, viņa izskatu un uzvedību! Cik jauki ir iesācies mans saulainais piektdienas rīts, jo es atvēlēju laiku, lai apdirstu svešu bērnu internetā! ?
Draudzenīte @ 30.01.2026 10:11
Jā, rīts izdevies ? Nokaunināji internetu kā pareizi dzīvot, malacīte ?
mokabezpiena @ 30.01.2026 10:06
Ne vienmēr zobu problēmas ir vecāku nolaidība. Daudz spēlē arī ģenētika. Man savos 30+ joprojām nav neviena bojāta zoba. Neviena! Un man bērnībā zobus neviens nespieda tīrīt, pusaudža gados arī pati uz to neiespringu. Vienkārši labi zobi un viss. Tikmēr pazīstu daudzas kārtīgas ģimenes kas būtu gatavas jebko atdot, lai bērnam nebojātos zobi, bet tie caurumi un iekaisumi vienkārši rodas “ne no kā” … Viss nav tik viennozīmīgi
Annie @ 30.01.2026 10:49Ir jau arī tagad tādi diennakts dārziņi, bet bezdarbnieki laikam jau tur bērnu ievietot nevar. Varbūt ir tā, ka jāpierāda, ka ir tāds darba grafiks, ka citādi nav iespējams.
Zinu vienu sievieti, kurai meita tādā iet, bet viņa ir vientuļā māte, kas strādā maiņu darbu (arī naktīs).
Annie @ 30.01.2026 10:38
Man nav labi zobi, arī vīram ne. Jo manā bērnībā nebija pieņemts rūpēties par mutes higiēnu. To sāku darīt jau pati apzinātā vecumā. Bet saviem bērniem zobus tīram jau no 1.zobiņa. Un rezultātā - viss ir ļoti labi. Meitai gan ir plāna emalja, tāpēc 3 gadu vecumā viens zobiņš bija jālabo (un, jā, sarunājām tā, ka tas bija izdarāms bez raudāšanas. Un ik gadu ar prieku turpina iet pie zobārsta, jo nav ne baiļu, ne nepatikas). Puikām vispār viss ideāli.
mokabezpiena @ 30.01.2026 10:06
Ne vienmēr zobu problēmas ir vecāku nolaidība. Daudz spēlē arī ģenētika. Man savos 30+ joprojām nav neviena bojāta zoba. Neviena! Un man bērnībā zobus neviens nespieda tīrīt, pusaudža gados arī pati uz to neiespringu. Vienkārši labi zobi un viss. Tikmēr pazīstu daudzas kārtīgas ģimenes kas būtu gatavas jebko atdot, lai bērnam nebojātos zobi, bet tie caurumi un iekaisumi vienkārši rodas “ne no kā” … Viss nav tik viennozīmīgi
Man nav labi zobi, arī vīram ne. Jo manā bērnībā nebija pieņemts rūpēties par mutes higiēnu.
Ambulance @ 30.01.2026 11:24piwiči ir modušies , Mijas bez zobainais video ir ,,dzēsts,,
šķiet , tūres gēnerāl mēģinājums vakar bija ieildzis un mauglis mājās bija atstāta viena ar TIK TOK aukli