susla @ 11.06.2024 09:30
Tātad, ja viņam nav tāda dokumenta, viņš ne tikai pelna aploksnē, nemaksā nodokļus, bet arī vēl te pārkāpj likumu. Un visi piever acis? Publiski notiek pārkāpumi un visiem pofig?
izdoma jums gan strādā 🤣 jābūt slimam, lai taisītu vairākus profilus. Varbūt vajag samierināties ar to, ka ir vēl citi adekvāti cilvēki, ne es viena.LabaDabaDa @ 11.06.2024 10:27
Un liks daudzus, daudzus mīnusus no visiem saviem daudzajiem profiliem tiem, kas patiešām centīsies to izdarīt.
Reāli smieklīgi :D
tās, kuras man netic, varat pašas uzrakstīt- AKKA/LAA. Tas prasīja tieši divas minūtes laika.Veiksme @ 11.06.2024 12:37Labdien,
Jūs citējāt tikai daļu no Autortiesību likuma 40.panta.
Licencei ir jāatrodas pie koncerta/pasākuma rīkotāja vismaz desmit dienas pirms pasākuma. Tātad licenci saņem zaļumballes vai koncerta rīkotājs, t.i., tā juridiskā persona, kuras reģistrācijas numurs ir uz biļetes vai persona, kura organizē pasākumu. Piemēram, Dziesmu svētku koncertā Mežaparkā uzstājas simtiem koru, - licenci darbu publiskai izpildīšanai konkrētajā koncertā nesaņem katrs atsevišķais koris, bet vienu licenci saņem koncerta rīkotājs. Pasākumam, kurš rīkots kafejnīcā, licenci saņem tās īpašnieks.
Ja neatbildēju, precizējiet jautājumu.
Ar cieņu,
Ināra Dombrovska
Muzikālo darbu nodaļas vadītāja
Tātad, kivičs ne par ko nav atbildīgs. Atbildīgs ir kafejnīcas īpašnieks. Tikai un vienīgi.
Veiksme @ 11.06.2024 12:37Labdien,
Licencei ir jāatrodas pie koncerta/pasākuma rīkotāja vismaz desmit dienas pirms pasākuma. Tātad licenci saņem zaļumballes vai koncerta rīkotājs, t.i., tā juridiskā persona, kuras reģistrācijas numurs ir uz biļetes vai persona, kura organizē pasākumu. Piemēram, Dziesmu svētku koncertā Mežaparkā uzstājas simtiem koru, - licenci darbu publiskai izpildīšanai konkrētajā koncertā nesaņem katrs atsevišķais koris, bet vienu licenci saņem koncerta rīkotājs. Pasākumam, kurš rīkots kafejnīcā, licenci saņem tās īpašnieks.
Ar cieņu,
Ināra Dombrovska
Tātad, kivičs ne par ko nav atbildīgs. Atbildīgs ir kafejnīcas īpašnieks. Tikai un vienīgi.
tātad, ja viņš ir uzaicināts, viņš nedrīkst izpildīt nevienu svešu dziesmu. Tikai savu. Jo rīkotājs uzaicina Kiviču. Tātad kivičs rīkojas pretēji uzaicinātājam. Un abām pusēm jāvienojas, kādas dziesmas izpildīs. Citādāk, rīkotājs dabūn atļaujas kaut kādām dziesmām, a šis izdomā bliezt Baby shark 🤡🤡🤡Veiksme @ 11.06.2024 12:37Labdien,
Ar cieņu,
Ināra Dombrovska
Veiksme @ 11.06.2024 12:48izdoma jums gan strādā ? jābūt slimam, lai taisītu vairākus profilus. Varbūt vajag samierināties ar to, ka ir vēl citi adekvāti cilvēki, ne es viena.
ok, kāzas ir privāts pasakums, bet nu publiskā pasākumā, kuru var apmeklēt jebkurš, tu kā izpildītājs nevari randomā izpildīt visādas dziesmas.chihiro @ 11.06.2024 13:30Nu jā, patiesībā nav dižas starpības, vai attiecīgajā gadījumā bija jāmaksā kafejnīcai vai Kivičam, jo citos gadījumos viņam nav kafejnīcas aizmugurē. Man nav laika meklēt autortiesību līkločos, bet es atsakos ticēt, ka, piemēram, kāzās pieaicinātais mūziķis likumiski var dziedāt svešas dziesmas, nesamaksājot par to akka/laa. Tas būtu pretrunā jebkurai loģikai.
Veiksme @ 11.06.2024 12:37Labdien,
Ar cieņu,
Ināra Dombrovska
sidzha @ 11.06.2024 13:32ok, kāzas ir privāts pasakums, bet nu publiskā pasākumā, kuru var apmeklēt jebkurš, tu kā izpildītājs nevari randomā izpildīt visādas dziesmas.
Kurš vēl no mūziķiem ir, kurš uzstājoties publiski izpilda ne savas dziesmas??? Īpaši Coja Kukuškas
sidzha @ 11.06.2024 13:32ok, kāzas ir privāts pasakums, bet nu publiskā pasākumā, kuru var apmeklēt jebkurš, tu kā izpildītājs nevari randomā izpildīt visādas dziesmas.
Kurš vēl no mūziķiem ir, kurš uzstājoties publiski izpilda ne savas dziesmas??? Īpaši Coja Kukuškas
es domāju, ka tikai šitā turpmāk jādara. 👍🏼👍🏼LilyLady @ 11.06.2024 13:33
Nu, lieliski! Paldies par informāciju! Tātad uz priekšdienām pabrīdināsim to kafejnīcu īpašniekus, kas aicina Kivi blēt, lai savlaicīgi nokārto licenci, jo tikai ar savu "daiļradi" vepris nevienu nespēj aizkustināt. Ja ne, uzsūtīsim akka lakkas utml. Redzēs, cik daudz iestādes gribēs papildus piķot dēļ aizdusas mocītā Kiviča.?
Tunelī tās dziesmas skanēja super ar skaistām balsīm,Kivičam līdz tādam līmenim kā līdz mēnesim.Blēj,šļupst vai sten.chihiro @ 11.06.2024 13:40
Es zinu!! Tieši Coja Kukušku un Pačka sigaret vismaz senāk daudz izpildīja Centrālstacijas tunelī attiecīgais kontingents. Mūzika jau skaista, bet ne tajā izpildījumā un vietā. Lai vai kā, tas droši vien ir tas Kiviča līmenis. :D
es domāju, ka šajā gadījumā mūziķim pašam jāmaksā, ja izpilda svešas dziesmas. Uzņēmumā kurā strādāju mēs klausāmies radio un mēs maksājam gan Akka, gan Laipa. Akka-autori, Laipa-izpilditāji.chihiro @ 11.06.2024 13:30Nu jā, patiesībā nav dižas starpības, vai attiecīgajā gadījumā bija jāmaksā kafejnīcai vai Kivičam, jo citos gadījumos viņam nav kafejnīcas aizmugurē. Man nav laika meklēt autortiesību līkločos, bet es atsakos ticēt, ka, piemēram, kāzās pieaicinātais mūziķis likumiski var dziedāt svešas dziesmas, nesamaksājot par to akka/laa. Tas būtu pretrunā jebkurai loģikai. Tad jau var teikt, ka arī nodokļus par to nav jāmaksā, jo nu - uzdzied savējiem, tas nekas, ka ne savējiem un par naudu.